mirela_regneala
9 mesaje
|
Postat pe: 25 Decembrie 2009, ora 22:51
un an greu. De ce? pentru ca politicienii nostrii nu-i intereseaza sa iasa din criza, ci cum sa tina de scaun, sa li se deconteze toate cheltuielile, sa aibe masina la scara si nu in ultim rand salariul lor este mai important. Ce intereseaza ca omul de rand are un salar decent, caruia ii ajunde pentru cheltuieli curente si rate bancare, chirie si de mancare ce-i mai ramane. Ce faceti domnilor? Nu va ganditi si la noi oameni de rand v-am votat pentru a avea un viitor decent si linistit fara sa mai induram taxe si impozite marite, preturi mari (la energie electrica,gaze naturale si apa si nu numai dar si la mancare) la noi de 4 ori mai mari de ce daca putem sa producem ca avem doar ? Sunteti interesati de importuri si de vanzarea colosilor industriali pe nimic pentru a fi distrusa industria noastra. Forta de munca exista dar v-ati intrebat vreodata daca patroni sunt corecti fata de angajati, cate controale s-au facut de cei de la Ministerul muncii direct in teritoriu fara sa anunte Inspectoratele Teritoriale sa vada cum oameni sunt niste slugi pentru a imbogatii un singur om care considera ca afacerea merge potrivit pregatirii sale. Oamenii sunt cei care defapt muncesc si contribuie la dezvoltarea sau mentinerea pe piata a acelei fabrici. Anul 2010 este un an greu pentru toate ramurile industriale, si pentru invatamantul romanesc. Rata somajului va atinge cotata maxima, salariile, pensiile vor fi intarziate iar alocatiile minorilor care sunt cele mai mici din uniune vor intarzia. Negresit domnilor daca nu o sa restabilitii un program de dezvoltarea indistriei romanesti si a invatamantului tot anul 2010 va fi un dezastru atat economic cat si politic. Calitatea este mai importanta pentru obtinerea rezultatelor si asta sa se faca de sus in jos.
|
|
|
9am090318
1 mesaj
|
Postat pe: 25 Decembrie 2009, ora 22:57
Inceputul lui 2010 va fi foarte greu pentru poporul roman. Nu cred intr-o revenire deoarece au inceput deja cu disponibilizari masive cu majorari de taxe etc. Cel mai greu o sal e fie celor din patura sociala de jos.
|
paliui314
18 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 25 Decembrie 2009, ora 23:48
Uite o adevarata imagine plastica ! Dar ce vor spune "doctorii"?
|
Fosta membra 9am.ro
127 mesaje
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 00:21
Tara noastr� aur poarta noi.... Tara noastr� este ca o br�țara de aur, din p�cate mulți dintre noi vedem aurul unde ar trebui sa vedem br�țara. "O Rom�nie a ambalajelor colorate" unde producția este mai mica dec�t consumul, importam ce ar trebui sa producem și exportam ce ar trebui sa ținem pentru folosul nostru. Unde votam președinți f�r� guverne,guverne f�r� președinți și ne l�s�m guvernați de.. ambalaje colorate. 2010 este acum ,nu exista viitor nu exista trecut c�nd trebuie f�cut CEVA. Cum spunea Sf�ntul Serafim Rose : "E mai t�rziu dec�t credeți " Sa �ncepem prin a �nțelege unele lucruri care au fost de c�p�tai str�moșilor noștri CINSTEA ONOAREA RESPECTUL Daca �n ziua de ast�zi sunt virtuții atunci sa le facem virtuțiile noastre. Nu vom schimba lumea cu asta dar cu siguranț� vom schimba ceva �n 2010 �n ț�rișoara noastr� draga. Dumnezeu sa ne ajute și sa vedem mai mult br�țara dec�t aurul din care este f�cuta. Amin
|
|
|
9am048248
1 mesaj
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 08:47
|
9am057337
1 mesaj
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 08:53
Trebuie sa fiu realist si sa spun ca indiferent cine va fi la carma conducerii romaniei , noua cetatenilor acestui stat nu cred ca o vom duce prea bine deorece romania este scufundata in prea multe datori. In cea ce preiveste tandemul Basescu-Boc , nu cred ca va putea aduce primavara la noi in romania.
|
mrs_mircioiu
3 mesaje
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 09:07
Vad o Romanie plina de sperante, de tineri cu idealuri, de parinti fericiti! E vis? Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa realizam, ca nu intamplator, ne-am nascut aici, trebuie sa cladim o Romanie mai buna pentru copii nostri! La multi ani Romania!
|
|
|
9am140507
2 mesaje
Oras: Buzau
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 10:35
Anul 2010--sperante desarte !Daca nu producem,tot asa vom trai-importand mai mult decat vom exporta!Si ce importam:hrana ptr.care noi avem conditii sa o realizam!De ce nu se investeste mai mult in agricultura?Facand o comparatie intre perioadele 1947-1962 -cand eram dupa razboi si o seceta cumplita-si per.1989-2009cand aveam 0 datorii ext.observam ca in prima per.am progresat,iar acum am involuat!HALAL CONDUCATORI au avut grija sa se imbogateasca insusindu-si bunurile fixe(hoteluri,etc)create prin munca celor care acum sufera!Ne-au indatorat pe noi si pe copii nostri,poate si nepoti!HALAL!
|
|
|
antonya_alexya
14 mesaje
Oras: Oradea
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 10:44
|
tudoralya
1 mesaj
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 10:50
in 2010 Romania va iesidin criza financiara actuala prin restructurarea cheltuelilor bugetare mari si dezvoltarea in accelasi timp a doa ramuri economice importante turismul si agricultura. Extinderea retelei de agroturism in zone ca Maramures si Piatra Neamt.
|
amarie
3 mesaje
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 11:10
In 2010, Romania va arata putintel mai bine decat in 2009, datorita/din cauza micsorarii impactului prim media al campaniei electorale negative. Sistemele inradacinate din perioada de dinainte de 1989 sunt inertiale si se vor schimba cat se poate de lent. Incercarile de reforma vor fi greu de implementat din cauza populismului politicienilor si al sindicatelor. Lipsa banilor va limita risipa si va determina pe unii asistati socil (pe nemerit) sa mai si munceasca putin. Sunt un optimist moderat din fire. Se va aplica din nou proverbul " Nevoia te invata" si aprecierea ca " Romania e o tara minunata, dar pacat ca e populata..."
|
xenfora
3 mesaje
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 11:25
Romania ion 2010 va fi asa cam dupa cum spunea Cranga..".mai sarac ca acum un an ca anu asta si ca de cand mai stiu niciodata n-am fost..." adica.... somajul in floare, saracia la ea acasa, decalajul dintre clasele sociale ca intr-o tara din lumea a treia, creste hotia, smecheria, s-ar putea si rata sinuciderilor... "semne bune anu are..." spune un uret stravechi si poate copii ne vor mai spune-o si anu asta...o fi valabil daca ar da o molima in tot guvernu` cel nou ca mai bine ne-ar fi fara guvern de-a binelea.... Batjocura adusa invatamantului va face sa creasca de asemenea si analfabetismul si automat disparitia si a brumei de incredere care mai ramasese in calitatea invatamantului, batjocura adusa sistemului sanitar bineinteles va creste ponderea spagilor, atitudinea dispretuitoare a doctorilor revarsata asupra pacientilor... Lista neagra ar putea continua...cert este ca a cam murit speranta si asta e foarte grav...
|
gabi_sib
67 mesaje
Oras: Sibiu
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 11:44
Sumbru, mai ales acum dupa alegerile la care am avut de ales intre un presedinte jucator - mafiot si presedintele partidului mafiotilor ! Dintre doua rele , romanii se pare ca au ales raul cel mai mic ! Nu ca ar fi mai bun decat celalalt ci doar pentru ca e ,in cel mai fericit caz , poate mai putin rau. Cu o tentativa de guvern iesita din alianta intre vesnic-oportunistii unguri care cu a lor 10 procente au reusit performanta sa faca parte din toate guvernele de dupa revolutie si pana acum, indiferent de culoarea politica a acestora, bazati pe sloganul " Frate cu dracul ... " pana ajungi la guvernare ( sau, dupa mintea lor , pana ajung la autonomie teritoriala ) si partidul retardatilor condus de retardul sef ... Altfel spus, cu un guvern de compromisuri, viitorul Romaniei nu poate fii decat : COMPROMIS !
|
monique78ro
1 mesaj
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 12:01
Tara mea va putea oferi in 2012 mai multe locuri de munca tinerilor si mai bine platite. Agricultura se va dezvolta si se va pune accent pe produsele eco, cu gust de la piata. Vad o tara mai curata. Mi-as dori ca turismul sa ofere ceea ce a promis, conditii decente ca sa mi pot vizita tara. Mi-as dori ca oamenii sa fie mai responsabili si constienti ca tot ce fac bun este bine si pentru tara lor, Romania.
|
9am110734
1 mesaj
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 12:05
Cu tot pesimismul politicienilor și "analiștilor", cred c� va fi un an mai bun
|
getasanziana
2 mesaje
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 12:25
O pia�� de desfacere a m�rfurilor din import, o �ar� de consumatori, pentru ca la noi nu se va mai produce nimic �n urmatorii 2 ani.
|
lumidrula
1 mesaj
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 13:32
In 2010? SARACIE MAREEEEE
|
vviorelandrei
1 mesaj
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 13:52
romania in 2010 va fi intr-o perioada grea de tranzitie, o tranzitie ce se continua de mai bine de 20 ani...
|
kolumbanzita
1 mesaj
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 13:53
Sper ca mai bine decat 2009!!!
|
gyongyi_2000
1 mesaj
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 14:03
In 2010 Romania va fii tot in criza economica,numarul somerilor va creste ,piata imobiliara aproape blocata,cu putine tranzactii ,preturile fiind tot joase . Din pacate nu avem motive sa vedem viitorul apropiat in lumini prea deschise ,dar optimismul nu avem voie sa-l pierdem indiferent de vremurile care vor venii,vazand totul in negru ne facem mai mult rau decat criza insusi. Va multumesc!
|
oana_mariaus
2 mesaje
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 14:08
sper ca noul an sa fie mai bun pt toti romanii si criza care ne-a afectat pe toti in diferite feluri sa ia sfarsit. suntem un popor unit care de fiecare data a stiut sa iasa din situatii limita si care cu ajutorul lui Dumnezeu a reusit sa treaca peste multe obstacole de-a lungul anilor. anul 2010 va fi un an mai bun, pt ca fiecare dintre noi vom fi mai buni unii cu altii. ambitiile noastre cresc si se inmultesc de la an la an. sa avem un an 2010 mai bun si plin de succese.
|
oana_mariaus
2 mesaje
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 14:09
sper ca noul an sa fie mai bun pt toti romanii si criza care ne-a afectat pe toti in diferite feluri sa ia sfarsit. suntem un popor unit care de fiecare data a stiut sa iasa din situatii limita si care cu ajutorul lui Dumnezeu a reusit sa treaca peste multe obstacole de-a lungul anilor. anul 2010 va fi un an mai bun, pt ca fiecare dintre noi vom fi mai buni unii cu altii. ambitiile noastre cresc si se inmultesc de la an la an. sa avem un an 2010 mai bun si plin de succese.
|
aneta
1 mesaj
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 14:23
Romania in 2010 va fi la fel ca in 2009 dar cu mai multe probleme, fara apa curenta la tara, fara drumuri si fara o deszoltare inceata dar sigura pentru ca asta vrem noi .
|
bodea_katy
29 mesaje
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 14:32
Aceias marie cu alta palarie . Nimic pentru schimbare. a! bada ingheata salariile si pensiile simulte concedieri. Of viata veata pe care nu am dorit-o asa.
|
9am038660
1 mesaj
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 14:40
sincer,vad ceva sumbru.......la noi o sa vina adevarata criza.In 2010.
|
anca_deva2002
1 mesaj
Oras: Deva
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 14:43
In 2010 in Romania va creste rata somajului, va creste inflatia, deci va scadea nivelul de trai, multi romani vor trece granita in speranta unui loc bun de munca, va fi un an greu pentru romani, asa cred.
|
carmen20_happy
2 mesaje
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 14:45
Cu toate ca sunt o persoana optimista, cred ca anul 2010 nu va aduce nimic bun. Criza va fi in floare, salariile vor ingheta, conducatorii nostrii au observat ca pot taia din salarii si oamenii nu riposteaza...ce sa spun? Din pacate, nimic bun nu se va petrece in anul de gratie 2010. Sa dea Dumnezeu sa ma insel! Cu consideratie, carmen Duinea
|
zgura_luminita
1 mesaj
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 15:05
CRACIUN FERICIT!!! NOUL AN SA VA ADUCA DOAR REALIZARI SI SATISFACTII PROFESIONALE ,IAR IN PLAN PERSONAL MULTA,MULTA SANATATE!!! IMPRESII DESPRE TARA MEA?? EU NU CRED CA EXISTA O ALTA TARA(CEL PUTIN IN EUROPA)CARE SA AIBE UN RELIEF ATAT DE DIVERSIFICAT;MUNTI MINUNATI,O MARE MAGNIFICA,O DELTA MIRIFICA,DEALURI,VAI,CAMPII INTINSE...CE MAI TOT CEEA CE MULTI PAMANTENI SI-AR DORI SA AIBE!! NENOROCIREA ESTE CA INCA SUNT DESTUI ROMANI CE NU-SI CUNOSC TARA,DAR PLEACA PESTE GRANITELE EI PENTRU PETRECEREA CONCEDIILOR,SPUNAND CA AICI NU AU CE VEDEA!! SARMANII DE EI,CAT POT FI DE NECUNOSCATORI SI DE NAIVI!! IN REST SA AUZIM NUMAI DE BINE! L A M U L T I A N I 2 0 1 0 !!!
|
Victoria1960
16 mesaje
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 15:07
Haidei sa fim optimisti cu adevarat, sau poate mai bine realisti. Somajul nu va creste, salariile nu vor creste este adevarat, dar vom supravietui. Va asigur ca nu va muri nimeni, daca vrea sa si munvceasca , de foame. Haideti sa ne trezim, sa muncim mai eficient, asa cum facem cand muncim in afara granitelor tarii, haideti sa fim mai buni, mai corecti, haideti sa privim partea plina a paharului si nu doar cea goala. Se vor crea locuri de munca in turism, in servicii. Haideti sa incercam o recalificare, o reorientare spre ramurile in care se vor face investitii.
Le va fi mai greu la bugetari, pentru ca ar trebui sa se dea afara 50%, oricum tot atat se va munci. Haideti sa-i obligam sa munceasca si ei si sa vada ce iseamna sa fie contribuabili, sa munceasca la privati, cu un program de lucru mai lung si program in care trebuie sa munceasca cu adevarat si nu doar sa se faca ca munceasca pe prinipiul "timpul trece leafa merge...
La multi ani romani si sa dea domnul sa fim sanatosi!
|
9am179783
3 mesaje
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 15:19
eu o vad la fel ca acum daca nu chiar mai rau.de ce?simplu,in tara asta n-o sa fie bine niciodata cat timp ne vor conduce asemenea oameni .eu unul nu am incredere in ei.
|
|
|