back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Tu cum vezi romania in 2010?

Acest topic este inchis!
Pagini: << 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1 mesaj
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 08:26

dupa cum stau lucrurile Romania nu va iesi din criza ci va fi din ce in ce mai rau! a avut o sansa dar...

9am176465

1 mesaj
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 08:28

cernita de lacrimile pensionarilor si a fam sarace..... someri si neputinta.... tineri dezamgiti fara perspectiva......munca platita ffff....prost..... se vrea o tara de ,,iobagi"......si daca se poate sa nu mai comentam nimic ....pentru unii ar fi marea realizare......atita timp cit se munceste la magistrale si oamenii nu sint platiti..... nici drumurile nu vor fi gata.....grija fata de om se va vedea la productivitatea firmelor de pompe funebre.....

9am126066

25 mesaje
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 08:33

Lui Udrea s.a le convine pentru ca pot sa mai fure si banii europeni si ai FMI in rest au distrut tot. De unde sa aiba bani pentru salarii si pensii daca au daramat toata industria si economia. Vorba lui Badea traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul. Ne meritam soarta. Ela

9am176467

1 mesaj
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 08:38

Bu Basescu presedinte si PDL la guvernare??? In vecii vecilor!Amin!

9am176468

1 mesaj
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 08:44

eu cred ca nu avem cum sa nu iesim din criza atat timp cand celelalte state au inceput sa iasa o sa avem investitii straine pt ca forta de munca este ieftina si statu le acorda mult mai multe facilitati decat ar acorda unui investitor roman

9am176469

1 mesaj
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 08:47

un dezastru total

mno1

5 mesaje
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 08:50

Romania trebue sa inteleaga bine cum lucreaza democratia la altii ca de exemplu la americani. Chiar daca presedintele e aparent votat de fiecare persoana in parte, acolo in realitate el este ales de un grup de electori. Fiecare vot individal al cetatenilor conteaza pentru opinia recomandata unui anumit elector. Sint doua efecte aici. Unul e similar cu ce se intimpla la tenis. Nu cistiga cel ce face in total mai multe puncte, ci cel care castiga mai multe game-uri. Citeodata cel ce a facut mai multe puncte nu face si cele mai multe game-uri. In felul asta conteaza mai mult cine cistiga game-uri. Chiar daca castiga mai multe game-uri la zero sau la 15, si nu mai multe din cele ce sint jucate pana la 40-40 un jucator de tenis nu castiga. Asa trebue sa fie si cu un presedinte. Asta explica necesitatea electorilor. Altfel spus putem sa ne inchipuim ca avem 20 de judete fiecare cu 100 votaniti. Sa presupunem pentru simpificare ca votantii sint toti bine informati. Sa spunem ca intr-un judet "raul" a cistigat cu 70 la 30 iar in fiecare din celelalte 19 a invins "bunul" cu 51 la 49. Raul are deci un total de 70+19X49 adica 1001 iar bunul strange doar 30+19X51 adica 999. Daca numaram individual, raul cistiga cu 1001 la 999, dar daca ne uitam mai atenti si vedem ca in 19 din cele 20 de judete raul va face chiar rau (dupa opinia alegatorilor), ne punem pe gaiduri, si incepem sa credem ca ar fi mai bine daca electori din fiecare din cele 20 de judete ar alege cu 19 la 1 pe cel bun. Asta este efectul benific al electorilor. Un al doilea efect mai rar utilizat in America este legat de faptul ca electorii sint oameni de mare integritate si cu clarviziune pentru ce e bine pentru tara. Datorita faptului ca ei primesc doar o recomandare despre cum sa voteze, de la cetateni, ei pot in rare cazuri in care cetatenii chiar au loat-o razna si nu mai vad ce-i bine si ce-i periculos pentru tara sa corecteze asta si sa voteze bunul. Nu cred ca viziunea mea despre cum va arata Romania in 2010 e clara acum, am doar crezul ca romanii vor incepe sa inteleaga in 2010 cum trebue sa-si schimbe propria viziune despre democratie. Sper ca vom juca meciuri de tenis dupa regulile intelese, nu tzurca. Asta va cere ceva schimbari. Poate vom reusi chiar sa intelegem ca "in urma" are inteles clar in romana de cauzalitate si nu doar de temporallitate cind se refera la actiuni. Romania in care "in urma" e lasata de toata lumea sa fie inteleasa doar ca temporalitate va ramina in urma. Totusi nu asta vad eu ca se va intimpla. Trezeste-te romane...

Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 08:53

Romania anului 2010..O Romanie in care rata criminalitatii o sa creasca enorm.Un loc unde legile nu au avut si nici nu vor avea vreo importanta.Un loc nesigur..O zona a asistatilor social,a cersetorilor care asteapta doua sarmale si o felie de paine la sarbatorirea vreunui hram..pana la pomana viitoarelor alegeri.O tara in care somajul va atinge cea mai mare cota inregistrata din 1989...Unde numarul de parlamentari exclusi din parlament va fi inlocuit cu posturi in departamente ce au fost cladite artificial in anii trecuti.O tara in care gunoiul va fi sortat atent de saracii ce nu isi mai permit sa dea celor mai saraci decat ei.Un loc unde indiferenta si egoismul o sa tina cap de afis.O patrie a semianalfabetilor educati de suplinitori.O tara a spitalelor in care ruina isi face usor loc.Unde coruptia baga mana in buzunarul celui care nu vrea sa moara...O Romanie a minciunilor..cu un presedinte mincinos.....Astfel o sa TRAITI BINEEEEEEEEEEEEE....inca 5 ani..

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
9am176472

1 mesaj
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 09:00

Romania in 2010 va fi din nou victima celor cateva personaje importante din fruntea tarii, care o vor suge de seva si o vor secatui de puteri. Pe chipurile romanilor vei putea citi deprimarea si disperarea generate de lipsa perspectivelor, a mijloacelor materiale menite sa asigure un trai decent...Decent zic?Eu sper sa am macar ce pune pe masa copilului.Si mai sper sa reusesc sa plec din minunata Romanie 2010.

Fosta membra 9am.ro

6522 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 09:01

acuma ca avem si presedinte....toate vor fi bune si frumoase.
Ups!!! vreau sa intreb si IO ceva: cine a votat???

9am176473

1 mesaj
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 09:11

Imposibil.Romania spre deosebirile de tarile din Europa, care inca nu au depasit criza si spera ca in 2010 sa reuseasca, se afla pe langa criza financiara si in plina criza politica.Mai mult de atat economia tarii se bazeaza f.putin pe productia interna, iar exportul este aproape inexistent.Deci in ciuda fondurilor primite sau care vor urma sa le primeasaca de la FMI, Romania nu va putea sa depaseasca criza in 2010.

dxx

1 mesaj
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 09:12

Anul o sa inceapa cu o criza politica, un circ, probabil euro va ajunge la 5 lei la inceputul lui februarie. Va fi propus un guvern care va fi acceptat de complezenta, dupa care va fi sabotat. Nu este exclusa nici o dizolvare a parlamentului, cu noi alegeri parlamentare.

Fosta membra 9am.ro

1 mesaj
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 09:14

nici o sansa in viitorul apropiat!!!Romania a fost mereu intr-o continua criza!!

9am15584

1 mesaj
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 09:17

O Romanie scindata politic,cu o mare de someri si un ocean de disperare.Suna poetic dar oceanul de disperare e si plin de rechini cu falcile dupa prada.Eu sunt o bugetara cu salariul si asa de mizerie diminuat,cu credite la banci pe care nu le mai pot platii,cu familia aproape distrusa din cauza saraciei,cu parinti care se asteapta cat de curand sa nu mai primeasca pensia.As vrea din tot sufletul sa vad altceva in 2010 dar momentan optimismul meu e in burta rechinilor.

9am176477

1 mesaj
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 09:19

pe linia de plutire

Dorinel

3855 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 09:22

De la: crio, la data 2009-12-08 09:01:07acuma ca avem si presedinte....toate vor fi bune si frumoase.
Ups!!! vreau sa intreb si IO ceva: cine a votat???
Raspunsul cred ca il stii ...

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Fosta membra 9am.ro

6522 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 09:27

mai..eu intreb ptr ca inainte de alegeri..spuneam asa...DOAR MAMA OMIDA IL MAI VOTEAZA PE BASESCU!!!
deci..ati vazut-o nu-i asa???

9am176478

1 mesaj
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 09:28

Nu, in Romania va fi o criza perpetua si asta datorita oamenilor care populeaza aceasta tara. Sunt usor de manipulat, de cumparat si pun interesele personale inainte de orice. Toate domeniile sunt afectate de aceasta tara: presa - care chipurile fiind putere in stat duce la o destabilizare totala a tarii prin prezentarea numai a lucrurilor negative din tara si in general formarii unei imagini negative pe tot globul, mai mult profesionalistii din domeniu sunt eliminati, marginalizati de cei care nu au nii o tangenta cu domeniul, politia, justitia, politicul si de aici indirect toate celelalte domenii. Nu a fost niciodata o stare de normalitate (daca stam bine si ne gindim niciodata in istoria tarii), adica lucrurile sa se desfasoare pe un fagas normal (ex: banci cu cea mai mare dobinda in Europa, autostrazi care se construiesc de ani de zile si nu au nici un Km executat (Bechtel a facut autostrazi si in Croatia pe care le-a inceput dupa autostrada Transilvania si le-a terminat), firme care prin licitatie electronica vind produsele mai scump decit pretul pietii, samd). Fiscul care exista dar nu functioneaza, parlamentari care fac escrocherii aproape pe fata si nimeni nu le face nimic deoarece chipurile au imunitate, justitie care nu rezolva nici un caz rasunator de evaziune. Televiziune publica care intrece orice masura in a fi partinica. Televiziune si presa particulara care fabrica evenimente.Si in aceste conditii noi stam si privim ca spectatori. Evenimentele din aceasta tara ne promoveaza imaginea unei tari iesite din contextul european, un amalgam de tara de origine africana si sud-americana.

9am176480

1 mesaj
Oras: Targoviste

Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 09:28

nu va iesi din criza

li64

2 mesaje
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 09:30

Foarte multi spun cum vad ei ca va fi Romania ,prin prizma a ce isi doresc ei sa fie, dar una e sa vrei si alta e sa poti. Din pacate 5 mil. de romani nu stiu in ce s-au bagat (asa cum spune presedintele de Iohanis) , dar Presedintele stie, si o sa o afle si ei pe pielea lor, daca nu cumva vor emigra inaintea celorlati 5 mil de romani. Nu de alta , dar cum e sa pleci din tara asta DEFINITIV si poate sa nu te mai intorci nici sub forma de cenuse, dar sa hotarasti ce viitor va avea ? Trista democratie!!!! Adio romani plec si eu DEFINITIV pentru a va hotara voua destinul. Iar de acolo , la fel ca si ceilalti emigranti romani , o sa vad o Romanie .....vai de mama ei !!!!!!

9am176481

1 mesaj
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 09:33

da

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 09:44

De la: crio, la data 2009-12-08 09:27:26mai..eu intreb ptr ca inainte de alegeri..spuneam asa...DOAR MAMA OMIDA IL MAI VOTEAZA PE BASESCU!!!
deci..ati vazut-o nu-i asa???
Eu nu ... dar 50% uite ca au vazut-o !

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
9am176483

4 mesaje
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 09:45

Personal cred ca in Romania nu se va schimba nimic in bine, atata timp cat la putere se afla tot acesti "dinozauri" disparuti, doar teoretic daca nu si practic, din 1989. Imi pare rau sa vad in fiecare zi din ce in ce mai multa coruptie, tot mai multi tineri care parasesc tara pentru ca nu sunt conditii decente de trai. Desi stiu ca nu este un lucru bun, chiar si eu m-am gandit sa parasesc tara dupa terminarea studiilor superioare, nu vad cum mi-as putea intemeia o familie si sa o intretin in Romania, nu e vorba numai de putere financiara...cred ca fiecare din noi a locuit in acele cartiere rau famate...unde legea se face cu bata, indiferent de situatie, eu unu locuiesc si acum intr-un astfel de cartier si politia chiar nu face nimic pentru eliminarea acestor pericole....asta e vorba cuiva: "Traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul!"

9am072566

13 mesaje

Regret ca 5 mil de romani au fost orbi si au votat cu base! chiar cred ca au fost adormiti cu vorbe si pomeni! Regret ca ffff multi tineri vor emigra, chiar si ai mei.Vai de capul nostru! A spus bine Ponta, ca va face tot posibilul ca copii lui sa nu creasca in atmosfera otravita creata de base si ca in trei ani nu va mai fi presedinte.De -am scapa mai repede ,ca va fi dezastru economic si social .

9am176484

1 mesaj

Poate ca parerea unui pusti de 13 ani nu conteaza,dar eu cred ca in 2010 ne va fi mult mai rau....lumea il alege tot pe Basescu.....nu zic ca Geoana ar fi facut altceva dar macar sa incercam...ce a facut Basescu?A scazut salariile cu 30%+15zile concediu fara plata.....lumea il voteaza ca e 'simpatic'...Eu spun:asta ne tine de foame?Asta cred eu,ca ne va fi mult mai rau,deoarece nimic nu pare sa se schimbe...din pacate!

boldizsar

3 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 09:48

EU nu prea cred ca in Romania se va sfarsi in 2010 criza dar speram cu totii ca nu va ramane asa si fac ceva pentru binele oamenilor speram mult.............

B.I
9am176486

1 mesaj
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 09:48

In anul 2010 , In Romania va fi instabilitate politica , economia va intra in colaps, FMI va refuza gradual sa mai dea imprumuturi, puterea de cumparare a populatiei va scadea, se vor inventa noi scenarii cu " dusmani de clasa" imaginari, va creste criminalitatea stradala, se va amplifica prostitutia sitraficul de droguri, contrabanda cu tigari si alcool va lua dimensiuni uriase, economia subterana va prolifera, vom fi izolati de catre tarile care prospera, se va alimenta ura inter etnica si religioasa si coruptia va tinge cote maxime.

9am176487

1 mesaj
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 09:50

O tara in revenire dupa un an 2009 convulsiv la nivel politic si economic,dar inca in suferinta.

stix

5 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 09:54

De la: 9am176484, la data 2009-12-08 09:45:55Poate ca parerea unui pusti de 13 ani nu conteaza,dar eu cred ca in 2010 ne va fi mult mai rau....lumea il alege tot pe Basescu.....nu zic ca Geoana ar fi facut altceva dar macar sa incercam...ce a facut Basescu?A scazut salariile cu 30%+15zile concediu fara plata.....lumea il voteaza ca e 'simpatic'...Eu spun:asta ne tine de foame?Asta cred eu,ca ne va fi mult mai rau,deoarece nimic nu pare sa se schimbe...din pacate!

dc tu chiar ai 13 ani..jos palaria! ;) vorbesti ca un om mare. si nu ca unul de 20 de ani care are impresia ca stie ce e ala comunism si ce e democratia, ci ca unul de 30 care le-a trait pe amandoua.

Fosta membra 9am.ro

1 mesaj

Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 09:54

Cu asa guvernantii,cu asa liota de hoti????????unde sa ajungem????????

dicarmencitta1957
Pagini: << 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Tu cum vezi Romania in 2010?
Mergi la: