Info
x
Cine stie cum se poate rezolva?
|
9am_anonim 126 mesaje Membru din: 2/08/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 7 August 2009, ora 00:24
In 2006 am cumparat o Dacia 1410 de la un amic Y. La randul lui o cumparase de la un tip X care a plecat in Spania si i-a lasat amicului meu o procura pentru transcriere etc.
Cei doi apar in cartea alba amasinii, dar n-au mai schimbat talonul, in talon apare primul proprietar, tipul X din Spania. Eu am folosit masina pe o firma, cu contract de comodat intre mine si amicul meu, ca sa pot deduce costurile cu benzina. In 2008 am plecat din tara si acum nu pot merge in Romania, probabil in urmatorii 5-6 ani n-am sa pot pleca in Romania. Intre timp masina a fost sparta si am inteles ca arata ca o epava. Ca urmare, s-a sesizat potilia si pe adresa amicului meu au inceput sa vina amenzi de la politie, cam la 3 luni de zile cate 200 lei. Amicul a incercat sa radieze masina dar n-a putut numai cu talonul. El imi trimite mie amenzile sa le platesc pt. zice ca eu am cumparat masina de la el, chiar dar n-am transcris-o si el considera ca eu tre' sa platesc chiar daca n-am avut contract de vanzare-cumparare, numai un contract de comodat si nu sunt trecuta in actele masinii. Cartea alba a masinii si contractul de comodat + procura de la primul proprietar (ala din Spania) au ramas la sediul firmei mele. Cheile si talonul i le-am lasat amicului Y. Acum amicul meu Y e ultimul trecut in cartea alba a masinii si a tot incercat anul trecut sa radieze masina si sa o duca la Remat, dar aia nu voiau decat daca are si cartea alba. Anul asta amicul meu Y si-a inchis si el firma ca mergea prost cu criza asta. Politia trimite amenzi in continuare la adresa amicului Y. Si el este plecat in Anglia. Acum nu mai plateste nimeni amenzile. Faza nasoala este ca acolo unde aveam eu spatiu inchiriat si functiona firma mea era o cladire ipotecata si proprietarul a facut infarct anul trecut si a murit subit dupa ce am plecat eu din tara. Tot tipul asta care a murit era si avocatul meu imputernicit sa rezolve problemele de la firma mea daca vor fi. Casa aia a intrat in proprietatea bancii creditoare si bunurile firmei mele au fost sechestrate acolo, inclusiv cartea alba de la masina asta si procura intre fostii proprietari X si Y. Dupa ce o ruda de-a mea a obtinut acces in spatiu sa imi ia lucrurile si actele, dosarul masinii disparuse de acolo, inclusiv cartea alba. Acum nu mai am nici cartea alba, nici avocatul si nici proprietarul dinaintea mea ca sa radieze masina. Cum naiba se poate rezolva situatia asta ca eu nu mai am solutii? Eu desi nu mai locuiesc in Romania, trimit bani acolo pentru tot felul de taxe, impozite si amenzi. Si vad ca nu se mai termina. Vesnic apar alte cerinte, incurcaturi si rahaturi noi si tot mai sofisticate. Cum rezolv? Ajutor! Trebuie sa renunt la cetatenia romana si sa spun si eu ca Dan Andrei Aldea ca sunt din Africa de Sud.... sau cum dracu? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 August 2009, ora 03:51
N-are nimeni nici o idee?
|
|
Strainul 2 mesaje Membru din: 3/08/2009 Oras: Resita |
Postat pe: 8 August 2009, ora 13:48
Tja, din pacate baietii nostrii de viteji sunt tari in gura numai cand prin pe cineva sa-l besteleasca...la probleme adevarate care cer o solutie, se dovedesc...neajutorati.
Si eu am o problema pe forum de rezolvat...dar pana acum nici un destept din toti nu s-a inregistrat. sa discutam discutii...asta stim si suntem primii! M-am gandit la problema ta...cred ca singura solutie e sa renunti la cetatenie...sa duci dovada la politie si sa nu mai ai de a face cu nimic. Alta solutie nu vad pentru ca la noi e ca intotdeauna...cand iti merge bine ne bucuram impreuna si cand ai probleme le rezolvi singur. Imi pare rau ca nu pot sa-ti dau o solutie mai buna, dar sa iesi din incurcaturile si ghinioanele pe care le ai ... trebuie sa te rupi de sursa care le-a produs: - renuntarea la cetatenie - schimbarea domiciluilui in strainatate -informarea organelor de control asupra schimbarilor - ruperea relatiilor cu cei care in loc sa te ajute ( pe ntru ca a fost si o parte de vina alor in "padurea" cu actele masinii) dau din umeri si spun ca nu te cunosc. numai bine...si mult noroc. |
|
Postat pe: 8 August 2009, ora 18:42
Multumesc pentru intentie, strainule.
O sa fac si treaba asta pana la urma, cu renuntarea la cetatenie daca altfel nu se poate rezolva. Speram sa-mi dea cineva o solutie cat dacat, sa-mi spuna o cale prin care se poate rezolva omeneste problema asta. |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 11 August 2009, ora 18:39
De la: 9am_anonim, la data 2009-08-08 18:42:43Multumesc pentru intentie, strainule.... ...cred ca "prietenul" tau, stimabilul dom' "Y"...s-a dedat la jumuleala, i-ar fi trebuit trimisa o procura natariala stricta si la obiect emisa de catre consulatul sau ambasada Ro de pe teritoriul statului in care te afli, apoi in baza certificatului de inmatriculare al autovehiculului sa solicite un duplicat al cartii de identitate. Odara emisa C.I-ul autovehiculului, radierea se efectueaza la cerereconf. procedurilor.. Ar mai fi o varianta, shugubeata ce-i drept dar conf. legii.orice autovehicul depistat in trafic fara RCA se aplica amenda aferenta, se retine talonul si placutele de inmatriculare ale autoturismului pt.~ o perioada de pana la 30 zile de catre pol.rut. apoi se radiaza din oficiu de catre autoritatea competenta. ...multumit mon cher ?...au ba !...
|
|
Fosta membra 9am.ro 28 mesaje Membru din: 10/08/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 August 2009, ora 23:20
raspunsul meu nu produce bucurii. este greu sa te indrume cineva de aici asupra a ceea ce ai de facut (si situatia este oarecum incalcita). caci orice ti s-ar spune sa faci, depinde foarte mult cine este la ghiseu si cum interpreteaza niste reglementari pe care nu le stapaneste. si personal daca vii, cu toate actele - parerea ta, vei constata ca de fapt iti lipseste esentialul si anume calapodul de la pantofii de placinta a lu' aldi taticu'. deocamdata pentru statul roman este mult mai comod sa trimita amenzi si sa incaseze banii decat sa te ajute sa radiezi vehiculul si atunci sa nu mai incaseze nimic. fruntea sus, viata este o lupta.
|
|
Postat pe: 12 August 2009, ora 04:26
De la: mytcor, la data 2009-08-11 18:39:05De la: 9am_anonim, la data 2009-08-08 18:42:43Multumesc pentru intentie, strainule.... Merci beaucoup, mon cher! O sa iau in calcul varianta aceasta. Va trebui sa gasesc pe cineva cui sa trimit procura minunata pt. ca amicul Y (ala cu jumuleala) e acum in Anglia si m-as mira sa mai vrea la ora asta sa radieze masina cu bucluc.
|
|
Postat pe: 12 August 2009, ora 04:28
De la: floare_de_cires, la data 2009-08-11 23:20:47raspunsul meu nu produce bucurii. este greu sa te indrume cineva de aici asupra a ceea ce ai de facut (si situatia este oarecum incalcita). caci orice ti s-ar spune sa faci, depinde foarte mult cine este la ghiseu si cum interpreteaza niste reglementari pe care nu le stapaneste. si personal daca vii, cu toate actele - parerea ta, vei constata ca de fapt iti lipseste esentialul si anume calapodul de la pantofii de placinta a lu' aldi taticu'. deocamdata pentru statul roman este mult mai comod sa trimita amenzi si sa incaseze banii decat sa te ajute sa radiezi vehiculul si atunci sa nu mai incaseze nimic. fruntea sus, viata este o lupta. Ai dreptate! Daca imi prind eu mintea si muschii cu treaba asta trebuie sa iau niste lecitina in prealabil ca mi-or cere si ce lapte am supt de la mama ema si poate nu mai stiu! Si apoi, daca bine ma gandesc nici prealabil n-am Merci de ajutor. Esti o draguta! |
|
|
|
|
Postat pe: 12 August 2009, ora 04:34
cea mai buna e varianta lui Mytcor. Mai bine pun pe careva sa evalueze daunele si trimit bani de reparatii pentru masina.Banui ca sunt mai mici costurile decat amenzile trimmestriale la politia romana. E mai usor de gasit un amic binevoitor care sa se plimbe prin oras fara RCA si sa faca prostii in vazul politiei, decat unul dispus sa radieze complicatia aia de masina. domnii si doamnele car esi-au sfarmat creierii cu problema mea.Merci
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 August 2009, ora 06:10
De la: 9am_anonim, la data 2009-08-12 04:34:17pai normal ca-i cea mai buna varianta nu degeaba domnul cu pricina este un myt-cor al forumului 9am,bafta in rezolvarea problemei,s-auzim numai de bine !
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|

cea mai buna e varianta lui Mytcor. Mai bine pun pe careva sa evalueze daunele si trimit bani de reparatii pentru masina.Banui ca sunt mai mici costurile decat amenzile trimmestriale la politia romana. E mai usor de gasit un amic binevoitor care sa se plimbe prin oras fara RCA si sa faca prostii in vazul politiei, decat unul dispus sa radieze complicatia aia de masina.
domnii si doamnele car esi-au sfarmat creierii cu problema mea.