back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Populaþia pãmântului ºi-a depãºit limitele

Pagini: << 1 2 Sari la pagina:

ilie_1966

15 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 01:20

De la: 9am048841, la data 2010-03-13 16:46:14Dar de resursele energetice care s-au epuizat in mare masura si asta in doar vreo suta de ani ce ziceti ? Ma refer la cele din combustibili fosili pentru ca deocamdata si cred ca inca pentru mult timp vor ramane baza energetica.Mai va pana la gasirea unora "inepuizabile si ieftine".
Dar de poluare ce ziceti ? ( Resursele din oceane sunt deja foarte poluate)
Dar de fertilitatea in scadere a solului ?
Dar de aglomeratia si poluarea din orase ?
Poate ca sunt nebuni cei ce vor sa se micsoreze demografia dar crize de toate felurile sunt lucruri certe.
In Romania demografia este asigurata de rromi nu va faceti griji.
Si inca ceva . In Romania la populatia actuala ar trebui ca numarul de lucratori (salariati ) sa fie de circa 8 poate chiar 9 milioane .Locuri de munca sunt sub 4 milioane si numarul lor este in scadere.
Sau credeti ca pentru cei care se nasc acum vor fi locuri de munca berechet peste 20 de ani ?
Si atunci pentru ce sa creasca natalitatea ?
Mai vorbim peste vreo cinci ani cand criza din Romania , ma tem ca va fi si mai adanca.

Ai amintit aici situatia din Romania, cum ca tiganii se inmultesc (sa le zicem tigani si nu rromi fiindca denumirea asta ne-a adus numai necazuri...). Bine ca se inmultesc si prin alte tari unde o duc mai bine ca in Romania. Dealtfel, prin originile lor sunt �popor migrator�. In ce priveste resursele, nu este o problema fiindca mintea umana este plina de neprevazut. Este atata pamant nemuncit si pe de alta parte, multe tari ale lumii practica asa-zisa agricultura ecologica. Parerea mea este ca epuizarea resurselor este o minciunica aruncata de cei puternici de pe planeta asta ca sa aiba motiv sa iste un razboi pe ici pe colea. Iar zacamintele de petrol nu au fost exploatate in totalitate niciodata. Mai marii lumii n-ar mai produce atatea masini daca ar fi convinsi ca nu mai exista petrol. �Au dat-o in bara� cu ele (masinile) ca au creat din lacomie fenomenul de supraproductie (mult mai multe decat s-ar fi putut vinde si s-a creat blocaj din lipsa de clienti) si de supraevaluare a activelor (cand nu si-au mai putut vinde produsele au devenit nerentabili si valoarea actiunilor a scazut) care a starnit aceasta criza, antrenand perpetuu �in jos� toate sectoarele de activitate. Petrolul este pretext de razboi, care se duce pentru a se tatona bine terenul si sa se fixeze sferele de influenta ale marilor puteri. Poluarea este iarasi o problema pe anumite arii destul de extinse ale planetei dar, odata cu descoperirea si mai ales aplicarea corecta a tehnologiilor de filtrare si epurare, combustibili neconventionali, surse alternative de energie, problemele se pot diminua. In fine, in ce priveste tara noastra, de cand se stie a tot fost in ...�crize�. Romania este tara tuturor nastrusniciilor fiindca romanul nu a fost si nu va fi niciodata multumit indiferent de pozitia sociala in care se afla. Mult timp am fost de parere ca noi, ca natie, nu suntem buni sa ne conducem pentru ca avem tendinta aceea de a fi mereu deasupra celuilalt . Si asta s-a vazut ca tara noastra a prosperat cand a fost adus la conducerea tarii un rege strain. Acum timpurile s-au schimbat, strainii au venit si ne-au furat mult mai mult decat sa ne ajute, binenteles cu sprijinul guvernantilor care, sa nu uitam, tot romani sunt. Iar in legatura cu acesta tematica, sa revin, populatia globului ar putea stagna undeva la 8-9 miliarde, nu mai mult, si nu pentru ca nu ar avea planeta destule resurse ci pentru ca odata cu emanciparea lumii, nici tiganii si nici indienii sau arabii sau care naiba mai sunt, nu se vor mai inmulti asa, necontrolat, vor incepe sa mai gandeasca si ei. Parerea mea!

vlad_639

489 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 10 Aprilie 2010, ora 19:56

V-am urmarit cu deosebita placere expunerea.Si a dvs ,dar si a celorlalti.Sunteti inteligenti,aveti ,majoritatea dintre dvs buna credinta si argumente deosebit de solide.
Cred ca aveti cu totii dreptate,ca in judecata rabinica.
Exista,fara tagada, un orizont mai aproape sau mai indepartat de epuizare a resurselor de materii prime ,energetice si a posibilitatii deasigurare a a alimentatiei.De acord si cu aspectele expuse mai sus:
- o nedreapta repartizare si un acces nedrept de inegal la resursele globului .Aici sunt multe de facut pentru fi evitate conflagratiile mondiale ;
- mintea umana va descoperii noi metode ,noi tehnologii prin care se va incerca sa se mentina cat de mult posibilechilibrul dintre necesitati si posibilitati;
-poluarea si interventii complet nesabuite ale oamenilor vor afecta mult viata pe Pamant pana la a o face imposibila .Aici este o alta rezerva extraordinara de a prelungi existenta omului pe Pamant ;
- globalizarea va duce in timp la amestecarea raselor,la o alta viziune asupra elementului "national",
natiunile care imbatranesc vor avea nevoie de tineri care vor veni de la natiuni mai dinamice din punctul de vedere al natalitatii .Poate asa va avea loc si o redistribuire a resurselor ;
-in timp,daca reusim sa nu pierim pana atunci,vom incepe sa populam si alte planete ale Universului.
Dragii mei,haideti sa fim optimisti.Dar si fermi contra poluarii in special.Putem s-o facem chiar incepand cu noi nelasand la locul de campling tone de gunoaie ,mai ales cele nereciclabile.Unde te duci ,la munte ,la mare, in zone turistice superbe vezi peturi ,pungi de plastic,gunoaie aruncate.Ca sa nu mai spun de cei ce arunca pachetul de tigari gol sau chistocuti de tigari din masina pe sosea.Uite ca se poate incepe si cu asta!
Va multumesc pentru atentie,

9am134815

44 mesaje
Postat pe: 19 Aprilie 2010, ora 22:59

Mare prostie,ce daca s-a inmultit lumea,asta-i buna! Va luati dupa tot felul de jigodii americane carora le incercati credibilitatea,resurse sunt destule,are balta peste! Domnule astia au luat-o mai rau ca bolsevicii,ba cu ciumele de tot felul,la pasari,la vaci,la oi,ca laptele chinezesc nu-i bun,al lor e bun al dracu cu tot felul de substante prin el,numai au loc de ailalti pentru ca nu-i mai duce mintea la nimic bun.Poate o apre o ciuma sa-i termine intai pe ei,scapam de dracu care isi baga coada peste tot.Bill Gates care a devenit miliardar din vanzarea de soft nu din mintea lui ci de la altii,dupa cum Constantin Dragan tot miliardar din vanzarea operelor lui Eminescu,Iorga,Odobleja.Cel din urma s-a dus dracu,mai are Bila lui masa de dobitoc.Asta nu mai are loc de omenire.Au luat-o razna creierile,la cretini de atatea chimicale cat baga in ei,jumuletii pamantului!!!

vlad_639

489 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Aprilie 2010, ora 17:45

V-AS RUGA SA ELABORATI ASUPRA MODULUI IN CARE IOSIF CONSTANTIN DRAGAN S-A IMBOGATIT DIN VALORIFICAREA OPERELOR LUI EMINESCU,IORGA ETC..
EU STIAM CA S-A IMBOGATIT DIN VALORIFICAREA BUTAN GAZULUI.PTR MINE ESTE CEVA NOU CEEA CE SPUNETI DVS.
SAU POATE NU VORBIM DESPRE ACEEASI PERSOANA?!

Raporteaza abuz de limbaj
Pagini: << 1 2 Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Populaþia Pãmântului ºi-a depãºit limitele
Mergi la: