back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Care este de fapt scopul vietii?

Pagini: << 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >> Sari la pagina:

NeOm

38 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Octombrie 2009, ora 10:20

Imi cer scuze am o tastatura foarte stupidA momentan...chestia aia flexibila din silicon.

Raporteaza abuz de limbaj
:)) CE DE PRIMITIVI ((:
Fosta membra 9am.ro

1276 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 13 Octombrie 2009, ora 13:04

pai daca tot trecem prin viata,macar sa fim vii...

bbogdan

46 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2009, ora 14:50

De la: NeOm, la data 2009-10-13 10:18:30
Am avut morte clinica, m-am trezit cu lumanarea aprinsa la o vecina din bloc, care ma scos din cada.
Eram mort....a fost o exprienta impresionanta....dar nu destul pentru a imi lua mintile. O persana indoctrinata de biserica ar fi fost in extaz...dar o persoana cu capul pe umeri ar studia...DUPA 15 ANI AM AJUNS LA O CONCLUZIE...
Nu exisa viata dupa moarte asa cum ne imaginam, intreaga noastra materie revine in acelasi timp (afirmatie relativa)...la ciclul universului...(Ar fi mai multe de explicat). Constiinta noastra...sufletul...sau cum va place sa il denuiti...dispare...ma ramane doar un ecou...precum un post de radio demolat...dar mut mult mai slab.
Tristul adevar.

Mai omule ,ai primit inca o sansa si tu ai ales sa fii filozof ateu.Pacat de tine.
Moarte clinica...asta e doar un mit,de fapt erai foarte aproape de moarte,lesinat eventual,si ar fi interesant ce faceai da te-a gasit vecina in cada?Faceai baie si te-ai inecat?Si ce cauta vecina peste tine?Si cu lumanarea aprinsa.E aproape ixfails.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2009, ora 05:12

De la: NeOm, la data 2009-10-13 10:18:30
Am avut morte clinica, m-am trezit cu lumanarea aprinsa la o vecina din bloc, care ma scos din cada.
Eram mort....a fost o exprienta impresionanta....dar nu destul pentru a imi lua mintile. O persana indoctrinata de biserica ar fi fost in extaz...dar o persoana cu capul pe umeri ar studia...DUPA 15 ANI AM AJUNS LA O CONCLUZIE...
Nu exisa viata dupa moarte asa cum ne imaginam, intreaga noastra materie revine in acelasi timp (afirmatie relativa)...la ciclul universului...(Ar fi mai multe de explicat). Constiinta noastra...sufletul...sau cum va place sa il denuiti...dispare...ma ramane doar un ecou...precum un post de radio demolat...dar mut mult mai slab.
Tristul adevar.
Ar putea sa fie adevarat ce spui. Dar ce anume din tine si-a dat seama de ce spui in acea stare de inconstienta. Si mai ales cum ai revenit, daca...radioul aproape s-a stins. Eu nu am nevoie de raspuns. Raspunde-ti tu.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
iamin

1 mesaj
Postat pe: 20 Octombrie 2009, ora 13:49

domnisoara scopu vieti al gosesti citind biblia ia ati da raspunsu la anrebalea aceasta numa daca vrei si daca cauti si o citesti

cifobrien

128 mesaje
Postat pe: 20 Octombrie 2009, ora 13:54

EU am citit-o ,biblia , si nu am gasit scopul vietii in ea ,doar o colectie de poveti ale unui trib nomad si primitiv
asa ca imi pare rau dar nu pot fi de acord cu tine.

9am023185

198 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2009, ora 20:35

De la: cifobrien, la data 2009-10-20 13:54:37EU am citit-o ,biblia , si nu am gasit scopul vietii in ea ,doar o colectie de poveti ale unui trib nomad si primitiv

Ai dreptate, nu acolo vei gasi raspunsul. Daca esti interesat, iti pot indica autorii si cartile potrivite... eu le-am descoperit dupa indelungi cautari.. daca oamenii ar cunoaste care este sensul vietii,, ar fi mult mai fericiti, ar avea o alta perspectiva asupra vietii,, nu ar mai avea teama de Marea Trecere, si atunci nici de viata nu s-ar mai teme. Multe carti le am in format electronic, le ofer cu drag oricui este interesat.

Fosta membra 9am.ro

1276 mesaje

Postat pe: 23 Octombrie 2009, ora 20:53

De la: 9am023185, la data 2009-10-23 20:35:22
De la: cifobrien, la data 2009-10-20 13:54:37EU am citit-o ,biblia , si nu am gasit scopul vietii in ea ,doar o colectie de poveti ale unui trib nomad si primitiv

Ai dreptate, nu acolo vei gasi raspunsul. Daca esti interesat, iti pot indica autorii si cartile potrivite... eu le-am descoperit dupa indelungi cautari.. daca oamenii ar cunoaste care este sensul vietii,, ar fi mult mai fericiti, ar avea o alta perspectiva asupra vietii,, nu ar mai avea teama de Marea Trecere, si atunci nici de viata nu s-ar mai teme. Multe carti le am in format electronic, le ofer cu drag oricui este interesat.

Eu.. as fi interesata.. Am si eu cateva in format electronic..o sa incerc sa fac o lista cu ce am;poate facem schimb...

9am023185

198 mesaje
Postat pe: 24 Octombrie 2009, ora 18:46

De la: serena, la data 2009-10-23 20:53:07

Eu.. as fi interesata.. Am si eu cateva in format electronic..o sa incerc sa fac o lista cu ce am;poate facem schimb...

Draga mea, ma bucur ca esti interesata, dar sa stii ca schimbul nu e o conditie... asta nu inseamna ca nu sunt bucuroasa cand descopar noi carti din domeniul spiritualitatii. Daca-mi lasi un e-mail pe privat, ti le trimit imadiat cu mare placere. Nu vei regreta, dimpotriva: iti faci un mare serviciu... si poate vei convinge si alti prieteni sa-si faca acest serviciu, citindu-le. Iti doresc ce-mi doresc si mie !

9am064475

1 mesaj
Postat pe: 24 Octombrie 2009, ora 19:30

as vrea sa va zic ca eu am gasit sensul vietii in Biblie!in Biblie gasim reguli si porunci care ne pot ajuta sa traim cum a trait Isus pentru ca eu cred k cu toti ne dorim o lume mai buna!impreuna cu Isus putem spera la o viata mai buna,pt ca El ne-a promis in Biblie o lume in care nu va mai fi nici planset nici durere nici moarte ci vom fi vesnic impreuna cu Isus si ii vom da slava!eu cred ca aceasta lume va veni in curand atunci cand Isus Hristos se va intoarce sa ia acasa pe toti cei ce au crezut in revenirea Lui!!eu va sfatuiesc sa cititi Biblia nu ca pe o poveste,ci ca pe Cuvantul lui Dumnezeu!

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 24 Octombrie 2009, ora 20:35

Parerea mea ca pentru a fi inteleasa corect ,Biblia trebuie citita de la coada la cap ,adica incepand cu Noul Testament .

Ioan 8 ,32. �i ve�i cunoa�te adev�rul, iar adev�rul v� va face liberi.
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2009, ora 20:39

De la: 9am064475, la data 2009-10-24 19:30:41as vrea sa va zic ca eu am gasit sensul vietii in Biblie!in Biblie gasim reguli si porunci care ne pot ajuta sa traim cum a trait Isus pentru ca eu cred k cu toti ne dorim o lume mai buna!impreuna cu Isus putem spera la o viata mai buna,pt ca El ne-a promis in Biblie o lume in care nu va mai fi nici planset nici durere nici moarte ci vom fi vesnic impreuna cu Isus si ii vom da slava!eu cred ca aceasta lume va veni in curand atunci cand Isus Hristos se va intoarce sa ia acasa pe toti cei ce au crezut in revenirea Lui!!eu va sfatuiesc sa cititi Biblia nu ca pe o poveste,ci ca pe Cuvantul lui Dumnezeu!

MARANATHA

Maranatha
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2009, ora 20:42

De la: tutenes, la data 2009-10-24 20:35:42Parerea mea ca pentru a fi inteleasa corect ,Biblia trebuie citita de la coada la cap ,adica incepand cu Noul Testament .

Cit de denaturata poate fi gindirea ta,daca gindesti asa.
Cred ca acum abia inteleg de ce anumite biserici nu se inchina direct la Hristos,ci la OASE (moaste) ca intermediari spre CEL SFINT.

Or fi citind si astia Biblia invers?

Maranatha
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2009, ora 20:46

Inseamna ca ai citit-o cum recomanda un coleg de pe acet topic......invers....de la capat spre inceput...
Apoi eu,as vrea sa fiu descendentul acelui trib nomad.........decit urmasul stiintific al unui maimutoi coborit din nu stiu ce pom.

Cu ce gindesti tu? ( scuza-mi intrebarea)

Maranatha
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2009, ora 20:49

Interesat de ce?...de filosofia omeneasca?......nu-mi ajunge BASESCU...imi trebuie si altii???????????????
Va veti trezi curind la realitatea lucrurilor...dar sper sa nu fie prea tirziu!!!!!!

Maranatha
9am6548

1 mesaj
Postat pe: 24 Octombrie 2009, ora 20:53

ma bucur sa aflu ca asa gandesti...

9am023185

198 mesaje
Postat pe: 25 Octombrie 2009, ora 19:24

De la: tisor, la data 2009-10-24 20:49:49

Interesat de ce?...de filosofia omeneasca?......nu-mi ajunge BASESCU...imi trebuie si altii???????????????
Va veti trezi curind la realitatea lucrurilor...dar sper sa nu fie prea tirziu!!!!!!

Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu.

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 09:36

De la: tisor, la data 2009-10-24 20:42:40
De la: tutenes, la data 2009-10-24 20:35:42Parerea mea ca pentru a fi inteleasa corect ,Biblia trebuie citita de la coada la cap ,adica incepand cu Noul Testament .

Cred ca acum abia inteleg de ce anumite biserici nu se inchina direct la Hristos,ci la OASE (moaste) ca intermediari spre CEL SFINT.

Noul testament e mai apropiat de vremurile si mentalitatea noastra deci mai usor de inteles .
Vechiul Testament poate fi inteles mai usor dupa citirea Noului testament,si aflarea contextului istoric in care a fost scris .

Fosta membra 9am.ro

1276 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 16:17

De la: 9am023185, la data 2009-10-24 18:46:06
De la: serena, la data 2009-10-23 20:53:07

Draga mea, ma bucur ca esti interesata, dar sa stii ca schimbul nu e o conditie... asta nu inseamna ca nu sunt bucuroasa cand descopar noi carti din domeniul spiritualitatii. Daca-mi lasi un e-mail pe privat, ti le trimit imadiat cu mare placere. Nu vei regreta, dimpotriva: iti faci un mare serviciu... si poate vei convinge si alti prieteni sa-si faca acest serviciu, citindu-le. Iti doresc ce-mi doresc si mie !

sunt sigura ca schimbul nu e o conditie... nici in cazul meu nu-i...am selectat si am facut o lista din ce am eu(s-ar putea sa fie si ceva scapat din alte domenii):
Alexandra Dumitriu-Al patrulea mag
Aivanhov Michael-Natura umana si natura divina
-Lumina-spirit viu
-Reguli de aur
-Un nou inteles al evangheliilor
-Calea tacerii
Alchimia sau cautarea perfectiunii
Cartea magiei divine
Ce este un maestru spiritual
Yoga nutritiei
Albert Eintein-Cum vad eu lumea
Baird Spalding-Viata si invataturile maestrilor din Extremul Orient
Paulo Coelho-Alchimistul
Constantin Gheorgita-Terapia spirituala
Constantin Noica-De Caelo
Mathesis sau bucuriile simple
Cristian Ganescu-In fata eternitatii
-Marele mister
-Omul in afara timpului
-Forta contra forta
George Vasii-Din tainele universului spiritual negative
Dr.Raymond Moody-Lumina vietii de dincolo
-Viata dupa viata
Ellen G.White-Triumful iubirii
Emil Cioran-Pe culmile disperarii
Eugen Matzota-Teosofie
Paul Ferrini-Iubire fara conditii
-Linistea inimii
Frederick Bailes-Mintea poate vindeca
Freud-Interpretarea viselor
-Psihanaliza fenomenelor oculte
Gabriel Liiceanu-Usa interzisa
Gibran Kahlil-Profetul
Ioan Petru Culianu-Calatorii in lumea de dincolo
Majax Gerard-Magicienii
Melfior Ra-Calatorii pe Vamfim
Prentice Mulford-In zarea nemuririi
Redfiel James-Profetiile de la Celestine
Scarlat Demetrescu-Din tainele vietii si ale universului
Nicoleta Spranceana-Stiinta pierduta a lui Zalmoxis
Tiganus Octavian-Incursinune intr-un viitor deja present
Diego Rival-Civilizatia Maya

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 27 Octombrie 2009, ora 07:38

Si daca o citesti pe sarite...nu de alta dar ca sa mai ai timp sa traiesti si propria viata, nu numai pe a celor de acum 2000 ani.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 27 Octombrie 2009, ora 07:39

Scopul vietii e sa-ti traiesti propria viata.

Fosta membra 9am.ro

6522 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 27 Octombrie 2009, ora 10:26

De la: nastasemihail, la data 2009-10-27 07:39:36Scopul vietii e sa-ti traiesti propria viata.

Da mai Mihai dar stii cum e..din bucata mea de paine..Asa si cu viata..din viata mea am de dat..si...si ...si...Pina la un moment dat iti traiesti viata ,apoi traiesti mai mult ptr alte vieti incepatoare,si prin vietile lor,apoi..mai tirziu incepi din nou daca ami ai forta sa-ti traiesti viata.

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 27 Octombrie 2009, ora 14:48

De la: tutenes, la data 2009-10-26 09:36:04

Noul testament e mai apropiat de vremurile si mentalitatea noastra deci mai usor de inteles .
Vechiul Testament poate fi inteles mai usor dupa citirea Noului testament,si aflarea contextului istoric in care a fost scris .

Din punct de vedere moral ar trebui citit doar titlul si dupa aceea sa-ti vezi de treaba !
Adica sa te duci la mitropolie si sa te alegi cu o sarma sau cu un mic sau de ce nu si cu o bere !
De aici se vede nivelul de incultura pe care se bazeaza biserica ortodoxa -sunt acei oameni care pentru o sarma sunt in stare sa sarute hoitul unui asazis sfant -recent au fost aduse si moastele sfintilor imparati Costica(asasinul) si Elena (asasina ) si s-au gasit o multime de prosti care sa mearga sa-i pacaleasca ca sa fie ajutati !

Peste 150.000 de persoane au trecut deja pe langa racla cu moaste si se asteapta ca, pana joi, cand se sfarseste pelerinajul, aproape 500.000 de persoane sa ajunga la Mitropolie, anunta Realitatea TV.

Sunt multi ,e adevarat ,dar sunt prosti !
Cum poti sa crezi in niste sfinti ..desemnati de biserica ,pe niste criterii numai de ea stiute , sa crezi in niste criminali care poate daca ar exista dumnezeu ar ajunge in iad si eu sa ma rog la ce ? la un locuitor al iadului !
Sunt convins ca nu s-a primit confirmarea ca sunt in randul sfintilor -s-ar putea nici sa nu mai fie corpurile lor ,insa , atata timp cat prostimea va fi majoritara pe acest pamant biserica va triumfa !
Ce noroc este sa fii prost !

Cadourile statului cate BOR

* 200 milioane de dolari pentru construirea si repararea bisericilor. Ca sa nu uitam de propunerea PNL de restituire a padurilor obtinute in perioada interbelica, sau propunerea PSD de crestere a salariilor clericilor si ca membrii ai clerului sa nu fie investigati pentru o posibila colaborare cu fosta Securitate.

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 27 Octombrie 2009, ora 15:23

De la: karpov, la data 2009-10-27 14:48:46
De la: tutenes, la data 2009-10-26 09:36:04

Din punct de vedere moral ar trebui citit doar titlul si dupa aceea sa-ti vezi de treaba !
Adica sa te duci la mitropolie si sa te alegi cu o sarma sau cu un mic sau de ce nu si cu o bere !
De aici se vede nivelul de incultura pe care se bazeaza biserica ortodoxa -sunt acei oameni care pentru o sarma sunt in stare sa sarute hoitul unui asazis sfant -recent au fost aduse si moastele sfintilor imparati Costica(asasinul) si Elena (asasina ) si s-au gasit o multime de prosti care sa mearga sa-i pacaleasca ca sa fie ajutati !

Peste 150.000 de persoane au trecut deja pe langa racla cu moaste si se asteapta ca, pana joi, cand se sfarseste pelerinajul, aproape 500.000 de persoane sa ajunga la Mitropolie, anunta Realitatea TV.

Sunt multi ,e adevarat ,dar sunt prosti !
Cum poti sa crezi in niste sfinti ..desemnati de biserica ,pe niste criterii numai de ea stiute , sa crezi in niste criminali care poate daca ar exista dumnezeu ar ajunge in iad si eu sa ma rog la ce ? la un locuitor al iadului !
Sunt convins ca nu s-a primit confirmarea ca sunt in randul sfintilor -s-ar putea nici sa nu mai fie corpurile lor ,insa , atata timp cat prostimea va fi majoritara pe acest pamant biserica va triumfa !
Ce noroc este sa fii prost !

Cadourile statului cate BOR

* 200 milioane de dolari pentru construirea si repararea bisericilor. Ca sa nu uitam de propunerea PNL de restituire a padurilor obtinute in perioada interbelica, sau propunerea PSD de crestere a salariilor clericilor si ca membrii ai clerului sa nu fie investigati pentru o posibila colaborare cu fosta Securitate.

Ce-ar fi sa te duci sa canti la alta poarta ?
Nu de alta dar e total neinteresant ce ai de spus .

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 28 Octombrie 2009, ora 06:50

De la: crio, la data 2009-10-27 10:26:01
De la: nastasemihail, la data 2009-10-27 07:39:36Scopul vietii e sa-ti traiesti propria viata.

Da mai Mihai dar stii cum e..din bucata mea de paine..Asa si cu viata..din viata mea am de dat..si...si ...si...Pina la un moment dat iti traiesti viata ,apoi traiesti mai mult ptr alte vieti incepatoare,si prin vietile lor,apoi..mai tirziu incepi din nou daca ami ai forta sa-ti traiesti viata.
Atunci sa traiesti mai multe vieti.....

Fosta membra 9am.ro

6522 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 28 Octombrie 2009, ora 08:38

Multumesc..dar una am...scurta si tumultoasa

cifobrien

128 mesaje
Postat pe: 28 Octombrie 2009, ora 09:18

Perfect am sarit din lac in putz nu mai credem in crestinism ca e o tampenie ne apucam de mitologii orientale ca e mai smechere si suntem mai cool !

Sa stiti de la mine ca nici o religie nu ofera raspunsuri plauzibile asa ca va sfatuiesc folositi-va logica, bunul simt si cunostintele daca le aveti si veti obtine raspunsuri plauzibile la problemele pe care le aveti.

Nu e amuzant ca toata viata va ganditi la moarte stii cu ce seamana asta ? cu un ins flamand care e in fata unei mese plina cu bunatati dar nu se atinge de ele pentru ca cineva ia zis ca la sfarsitul mesei se mai pune o masa cu mai multe bunatati de care nu va avea parte daca mananca ceva inainte.
Ma rog cam plastic exemplul .
Oameni buni traiti-va viata ,bucurati-va de ea, e un cadou pe care il tineti in mana si va intrebati aiurea care e scopul lui sau care e pretul.

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 31 Octombrie 2009, ora 19:39

De acord !

eugentampa958

26 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 15:01

De ce traim, care este scopul vietii?
Ca sa se poata rasunde corect la aceasta intrebare trebuie sa privim mult in urma.
Vom vedea piramidele, statui uriase, catedrale majestuoase, operele de arta ( picturi, muzica, sculpturi) , multe multe altele.Se pare ca stramosii nostri din antichitate au inteles ceea ce noi nu intelegem sau deabia acum punem problema sa gasim raspunsuri.
Traim ca sa lasam ceva bun ,frumos si util in urma.
Traim sa invatam din trecut si sa pregatim un viitor mai bun.Cu cat participarea noastra e mai mica cu atat viitorul e mai nesigur.
A trai nu inseamna a fi in viata .

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 15:12

De la: eugentampa958, la data 2009-11-11 15:01:09De ce traim, care este scopul vietii?
Ca sa se poata rasunde corect la aceasta intrebare trebuie sa privim mult in urma.
Vom vedea piramidele, statui uriase, catedrale majestuoase, operele de arta ( picturi, muzica, sculpturi) , multe multe altele.Se pare ca stramosii nostri din antichitate au inteles ceea ce noi nu intelegem sau deabia acum punem problema sa gasim raspunsuri.
Traim ca sa lasam ceva bun ,frumos si util in urma.
Traim sa invatam din trecut si sa pregatim un viitor mai bun.Cu cat participarea noastra e mai mica cu atat viitorul e mai nesigur.
A trai nu inseamna a fi in viata .
Cand ne nastem nu ne intreaba nimeni,Cind traim si cum traim nu ne intreaba nimeni,Cand murim nu ne intreaba nimeni,Viata noastra este ca un firicel de praf,micuti si neinsemnati in univers!Scopul numai EL IL STIE.

Pagini: << 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Care este de fapt scopul vietii?
Mergi la: