Info
x
Care este de fapt scopul vietii?
|
Fosta membra 9am.ro 763 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Buzau |
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 21:15
Viata trebuie traita !
Raporteaza abuz de limbaj
Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
|
|
super_green_frog 1358 mesaje Membru din: 12/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 02:01
Cotoel, am inteles ca blamezi neimplicarea, nepasarea, indolenta si detesti enuntul "Nu-mi pasa!.". Total de acord dar am o nelamurire si bine ai face s-o risipesti. Cum vezi tu implicarea, cum sa arati ca-ti pasa, cum reactionezi in fata unei dedreptati ? Opusul unei persoane indolente este o persoana cu un comportament angajat si daca da, care e modul in care ia atitudine ? Banuiesc ca nu direct cu PARUL pentru a nu fi catalogat filozof". Atunci cand emiti o idee intr-o privinta, nu o faci pentru ca iti pasa ? De cele mai multe ori sunt necesare dizertatiile pentru a initia infaptuirea unor lucruri.
Post-ul tau m-a trimis cu gandul la ceva dragut: " Teoria este cand stii totul dar nimic nu merge. Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce. Montajele mele imbina teoria cu practica : NU MERGE NIMIC SI NU STIU DE CE"." Te las pe tine sa descoperi cine a spus-o, daca ti se pare interesant. Noi oamenii nu suntem simple ROTI DINTATE si nu functionam ca atare. Angrenajele umane nu sunt intratat de simple precum gresit ne-am dori o parte din noi. Suntem diferiti dar tocmai in asta consta bogatia lumii. Daca viata ar fi atat de sumara si simpla, atunci Brancusi ar fi ajuns dulgher, ar fi cioplit troace de porci, roti de carute sau ma rog chiar care pentru boi. Cea mai buna confirmare a faptului ca "spiritul se afirma cu superioaritate si supune materia". O sumedenie de exemple , dar m-am oprit la Brancusi ca e al nostru, sa zicem. Intrebarea mea ramane una simpla : Cum zici tu ca trebuie sa reactionezi, daca nu prin comunicare (filozofeala), atunci cu parul (vezi ciomag)? Si inca ceva, sper sa nu regret ca am reactionat la post-ul tau. Am mai patit-o in "necunostinta de user" si m-am ales cu insulte grosolane pe care am invatat sa le ignor. Nu stiu exact cu cine am de-a face. Se intampla sa fie primul tau post intalnit de mine.
All Things Grow With Love
|
|
9am059194 20 mesaje Membru din: 25/05/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 02:06
YOU'RE RIGHT BABY
mick
|
|
super_green_frog 1358 mesaje Membru din: 12/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 02:13
De la: tell, la data 2009-05-28 09:02:38De la: AdrianaAriadna, la data 2009-05-27 22:56:44Sfantul Serafim de Sarov spunea: "Scopul vietii este dobandirea Duhului Sfant". "Suferinta este calea spre desavarsire .(.......) suntem partasi in suferinta pe acest pamant " Papa Ioan Paul al II-lea
All Things Grow With Love
|
|
Shlomo_Mire_Ivan 1640 mesaje Membru din: 19/04/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 09:33
Scopul?Viata de apoi!
|
|
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 09:42
La cum suferim noi,romanii,cred c-o sa ne revedem sanatosi in paradis!Oricum,cred ca masochistii vor ajunge primii!Si cei ce sufera pe urma faptului ca nu-si pot schimba Bentley-ul c-un Rolls....si altii.
|
|
Fosta membra 9am.ro 492 mesaje Membru din: 26/05/2009 Oras: Brasov |
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 11:00
scopul vietii? Scarpe diem!
|
|
Fosta membra 9am.ro 964 mesaje Membru din: 7/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 11:22
Scopul vietii ? Nu cred ca exista unul anume, pur si simplu noi traim, existam.
Ca poti sa-ti faci un scop in viata, este cat se poate de adevarat dar este cu totul si cu totul altceva. De exemplu, pentru realizarea scopurilor mele in viata ma folosesc de toate mijloacele.
Religia este o r�m�i�� a copil�riei inteligen�ei noastre, ea se va stinge pe m�sur� ce adopt�m ra�iunea �i �tiin�a ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
|
|
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 16:44
De la: reis_kinga, la data 2009-06-04 11:00:21scopul vietii? Scarpe diem! Asta-i latina de balt�...
C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
|
|
Axxel 11 mesaje Membru din: 18/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 17:01
maddmaxxzone.speedyforum.com/
Discutii despre orice subiect, poti crea topicuri, recomanzi prietenilor, etc. Forumul este la inceput...
|
|
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 18:02
De la: Dorulet, la data 2009-06-04 16:44:51De la: reis_kinga, la data 2009-06-04 11:00:21scopul vietii? Scarpe diem! Contra vim mortis non est medicamen in hortis ,e bine asa? sa corectez cel de sus ,carpe diem...
|
|
nostalgicu 59 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 21:42
De la: Shlomo_Imre_Istvan, la data 2009-06-04 09:33:09Scopul?Viata de apoi! Toti avem acest "scop" dupa ce trecem de o anumita varsta; important este pe ce drum ajungem acolo, si ce lasam in urma noastra. |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 21:52
De la: reis_kinga, la data 2009-06-04 18:02:00De la: Dorulet, la data 2009-06-04 16:44:51De la: reis_kinga, la data 2009-06-04 11:00:21scopul vietii? Scarpe diem! Cred c� to�i �tim asta.... Sper c� nu te-ai sup�rat c� m-am luat de "S"carpe diem-ul t�u!!! Whatever...
C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
|
|
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 22:04
Шта ти момци са Дацианс тројезичан! Sa mai spuna cineva ca nu suntem priceputi la limbi d-astea....latine!
|
|
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 22:07
De la: midnight, la data 2009-06-04 21:42:39Eu,viata asta mi-o petrec odihnindu-ma...presimt c-o sa am multa treaba dincolo.De la: Shlomo_Imre_Istvan, la data 2009-06-04 09:33:09Scopul?Viata de apoi! |
|
Fosta membra 9am.ro 763 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Buzau |
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 22:31
Andr� Gide
"Nu accepta via�a a�a cum �i-o propun oamenii. Nu �nceta de a te convinge c� via�a ar putea fi mai frumoas�; a ta �i a celorlal�i; nu alt� via��, viitoare, care ne-ar consola de aceasta �i ne-ar ajuta s�-i accept�m mizeria. Nu accepta. Din ziua �n care vei �ncepe s� �n�elegi c� nu Dumnezeu, ci oamenii sunt r�spunz�tori de aproape toate nenorocirile vie�ii, nu te vei mai resemna. "
Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
|
|
Postat pe: 5 Iunie 2009, ora 14:58
nu m-am suparat,chiar iti multumesc!
|
|
Fosta membra 9am.ro 964 mesaje Membru din: 7/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Iunie 2009, ora 16:01
De la: midnight, la data 2009-06-04 21:42:39Toti avem acest "scop" dupa ce trecem de o anumita varsta; important este pe ce drum ajungem acolo, si ce lasam in urma noastra.Avem toate sansele daca mergem pe DN1. Cat despre ce lasam in urma, prefer ...
Religia este o r�m�i�� a copil�riei inteligen�ei noastre, ea se va stinge pe m�sur� ce adopt�m ra�iunea �i �tiin�a ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
|
Fosta membra 9am.ro 118 mesaje Membru din: 21/02/2009 |
Postat pe: 5 Iunie 2009, ora 19:30
Nu trebuie sa fii mare filozof ca sa te intrebi pana cand sa ne-imultim si pentru ce sa stapanim pamantul ? Oare ciobanii de ce-si doresc mai multe oi ?
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 19:04
De la: olaru_l_yahoo_com, la data 2009-06-05 19:30:29Nu trebuie sa fii mare filozof ca sa te intrebi pana cand sa ne-imultim si pentru ce sa stapanim pamantul ? Oare ciobanii de ce-si doresc mai multe oi ? Fiindca s-au inmultit si ei ciobanii.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 22:16
De la: nastasemihail, la data 2009-06-06 19:04:36De la: olaru_l_yahoo_com, la data 2009-06-05 19:30:29Nu trebuie sa fii mare filozof ca sa te intrebi pana cand sa ne-imultim si pentru ce sa stapanim pamantul ? Oare ciobanii de ce-si doresc mai multe oi ? Bingo! Iata un bun raspuns la scopul vietii? mai ramane sa ne intrebam care este sensul ei!
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 03:39
De la: mari_uka, la data 2009-06-06 22:16:02De la: nastasemihail, la data 2009-06-06 19:04:36De la: olaru_l_yahoo_com, la data 2009-06-05 19:30:29Nu trebuie sa fii mare filozof ca sa te intrebi pana cand sa ne-imultim si pentru ce sa stapanim pamantul ? Oare ciobanii de ce-si doresc mai multe oi ? Giratoriu ptr cei ce nu au bani de transport si infinit ptr cei care nu se raporteaza la bani (care or fi ia?)
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
cristi_sacd 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Deva |
Postat pe: 31 Iulie 2009, ora 22:09
Nu exista sens sau scop in viatza la modul ''apriori''. In schimb exista legi oficializate care tzin caracterul infect al omului in frau, adevaruri ''mutuale''- ticuri sociale care fac viatza suportabila cand iese prea mult din rutina ei (care este foarte importanta, asta e)....
Fiecare dupa cum il duce capul/cugetul face ce poate mai bine (si intr-un sens cu incarcatura morala si pentru apropiatzii lui) |
|
Fosta membra 9am.ro 147 mesaje Membru din: 8/07/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 31 Iulie 2009, ora 23:58
De la: cristi_sacd, la data 2009-07-31 22:09:40Nu exista sens sau scop in viatza la modul ''apriori''. In schimb exista legi oficializate care tzin caracterul infect al omului in frau, adevaruri ''mutuale''- ticuri sociale care fac viatza suportabila cand iese prea mult din rutina ei (care este foarte importanta, asta e).... Cred ca nu era vorba de scopul IN viata ci de scopul vieti(cel putin asa am inteles);Eu cred ca scopul vietii este la modul general (nu numai pentru oameni) perpetuarea speciei si evolutie continua.La oameni cred ca primordiala este evolutia spirituala . O dovada a "evolutiei spirituale continuui" a fost data de doi ???? de pe acest forum @999florin si @romtar care au reusit sa boicoteze aproape toate forumurile (mai putin cele legate de spiritualitate) PS.Este mai bine sa-ti tii gura inchisa si sa dai impresia ca esti prost decat sa o deschizi si sa indepartezi orice indoiala.� Mark Twain
Cand e vorba de bani,toti sunt de aceeasi religie.
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 August 2009, ora 00:03
De la: kramer, la data 2009-07-31 23:58:53da' vad ca te mananca rau nene,vrei sa fii scarpinat,sau cam care-i treaba cu mataluta,musiu kramer?De la: cristi_sacd, la data 2009-07-31 22:09:40Nu exista sens sau scop in viatza la modul ''apriori''. In schimb exista legi oficializate care tzin caracterul infect al omului in frau, adevaruri ''mutuale''- ticuri sociale care fac viatza suportabila cand iese prea mult din rutina ei (care este foarte importanta, asta e)....
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
broscuta_super_verde 1273 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 August 2009, ora 03:07
Dupa ceea ce vedem in jurul nostru se pare ca in Romania scopul vietii este sa ne insultam, sa asistam la scene de cruzime si violenta, sa vedem batrani lasati sa putrezeasca de vii in casele lor, sa vedem copii abuzati si exploatati sexuali, sa fim sfasiati de caini pe strada, sa vedem caini arsi de vii, sa circulam cu boschetari nespalati in mijloacele de transport in comun, sa ajungem in final sa ne sfasiem intre noi. Asta e tara condusa UN MANDAT de Basescu. Va face ceva in al doilea. Va schimba INCOMPETENTII din functiile pe care le ocupa degeaba. Institutiile statului sunt conduce de incompetenti, oameni fara suflet, fara minte si dornici de inavutire. Totul se misca cu o lentoare care permite toate aceste abuzuri la care suntem supusi fara voia noastra. Oameni si animale.
TOT RAUL FACUT O SA VA AJUNGA DIN URMA ! ASTA UITATI MEREU !
Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 August 2009, ora 08:37
De la: broscuta_super_verde, la data 2009-08-01 03:07:21Dupa ceea ce vedem in jurul nostru se pare ca in Romania scopul vietii este sa ne insultam, sa asistam la scene de cruzime si violenta, sa vedem batrani lasati sa putrezeasca de vii in casele lor, sa vedem copii abuzati si exploatati sexuali, sa fim sfasiati de caini pe strada, sa vedem caini arsi de vii, sa circulam cu boschetari nespalati in mijloacele de transport in comun, sa ajungem in final sa ne sfasiem intre noi. Asta e tara condusa UN MANDAT de Basescu. Va face ceva in al doilea. Va schimba INCOMPETENTII din functiile pe care le ocupa degeaba. Institutiile statului sunt conduce de incompetenti, oameni fara suflet, fara minte si dornici de inavutire. Totul se misca cu o lentoare care permite toate aceste abuzuri la care suntem supusi fara voia noastra. Oameni si animale.roxi,adevarata batalie se duce in plan economic,politicul este acoperirea lor,pana cand romanii nu se vor trezi sa se uneasca in plan economic si sa-si ceara drepturile care li se cuvin din avutia nationala,o vom duce din ce in ce mai rau si vom fi obligati sa alegem oameni lacomi,hoti,escroci,jigodii,penalisti si alte sc ursori ale societatii care au inteles ca trebuie sa se imbogateasca[nu au inteles cum s-o faca,confundand caile de imbogatire] pt.a putea razbate in viata
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
9am033924 1 mesaj Membru din: 20/04/2009 |
Postat pe: 1 August 2009, ora 15:58
am citit intr-o carte ca scopul vietii este sa-l slujim pe Dumnezeu. Dar cine s-au ce este Dumnezeu, daca nu Universul care ne inconjoara cu tot binele si raul sau.Si prin urmare aceasta sarcina nu este chiar atit de usoara, caci multi spun ca i-l slujesc, dar cind vine vina vorba de fapte concrete constati cit de multa demagogie exista si ce multe lucruri inumane se ascund sub masca slujirii principiilor divine.Insasi viata ta poate fi la un moment dat in pericol...Isus l-a slujit pe Tatal Ceresc. Si ce-au facut oamenii cu el? Ma tem ca nu schimbat mare lucru de atunci pima acum pe acest Pamint ratacitor printre astri.
|
|
Fosta membra 9am.ro 5013 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Iasi |
Postat pe: 1 August 2009, ora 17:55
De la: 9am033924, la data 2009-08-01 15:58:16am citit intr-o carte ca scopul vietii este sa-l slujim pe Dumnezeu. Dar cine s-au ce este Dumnezeu, daca nu Universul care ne inconjoara cu tot binele si raul sau.Si prin urmare aceasta sarcina nu este chiar atit de usoara, caci multi spun ca i-l slujesc, dar cind vine vina vorba de fapte concrete constati cit de multa demagogie exista si ce multe lucruri inumane se ascund sub masca slujirii principiilor divine.Insasi viata ta poate fi la un moment dat in pericol...Isus l-a slujit pe Tatal Ceresc. Si ce-au facut oamenii cu el? Ma tem ca nu schimbat mare lucru de atunci pima acum pe acest Pamint ratacitor printre astri. si in carte tot cu asa multe cratime era scris
|
|
Fosta membra 9am.ro 147 mesaje Membru din: 8/07/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 August 2009, ora 19:39
De la: 999florin, la data 2009-08-01 00:03:10De la: kramer, la data 2009-07-31 23:58:53da' vad ca te mananca rau nene,vrei sa fii scarpinat,sau cam care-i treaba cu mataluta,musiu kramer?De la: cristi_sacd, la data 2009-07-31 22:09:40Nu exista sens sau scop in viatza la modul ''apriori''. In schimb exista legi oficializate care tzin caracterul infect al omului in frau, adevaruri ''mutuale''- ticuri sociale care fac viatza suportabila cand iese prea mult din rutina ei (care este foarte importanta, asta e).... Cel putin pe mine ma deranjati.Ar mai potrivit un ring pentru voi dar probabil ca o sa bagi bodyguarzii la inaintare.
Cand e vorba de bani,toti sunt de aceeasi religie.
|
|
|
|

YOU'RE RIGHT BABY
Ca poti sa-ti faci un scop in viata, este cat se poate de adevarat dar este cu totul si cu totul altceva. De exemplu, pentru realizarea scopurilor mele in viata ma folosesc de toate mijloacele.
Discutii despre orice subiect, poti crea topicuri, recomanzi prietenilor, etc. Forumul este la inceput...