back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Care este de fapt scopul vietii?

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

pufy

4 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 10:39

daca sti sa intelegi este adevarat .trebuie sa meditezi putin

Raporteaza abuz de limbaj
cristianvitu

732 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 18 Mai 2009, ora 15:38

De la: AMETYST, la data 2009-05-17 22:27:22
De la: tell, la data 2009-05-10 16:12:36Repetam...
Scopul vietii este Viata insasi!
Sau, altfel spus,absenta mortii din constinta omului.
In sistemul uman a fost creata acesta posibilitate si exista o energie speciala care poate face aceasta munca pt .om.
DOAR CAUTATI-O!
Asa cum spune cineva...indumnezeirea...poate fii!
Dar cum?
Daca doresti sa ajungi dintr-un loc in altul,de pe un nivel pe altul, nu poti ajunge in mod real doar gandindu-te la asta.
Gandirea este ceva static.
Miscarea ei este iluzorie deoarece gandirea nu -si poate depasi propria conditie.Mentalul poate doar actiona asupra mentalului. Doar se poate auto- regla.
In fapt,mentalul este doar un fel de,,interfata".

Trebuie sa posezi un vehicul si sa folosesti o enegie specifica acelui vehicul pt. a ajunge dintr-un loc/nivel in altul.
Tot astfel si spiritual.
Nu poti sa te misti de pe un nivel pe altul fara enegia spirituala specifica ce te poate transporta acolo.
Acesta energie a fost descrisa de toti maestri spirituali;profeti;sfinti....dar nu a fost intelesa pana in prezent de catre oameni si chiar nu a fost mentionata in textele sfinte din cauza acestei neintelegeri.
Sau deoarece,in trecut, s-a dorit a fii un secret !
Oricum ar fii,este acelasi lucru!Oameni au fost orientati doar de mintea altor oameni in cautatea spirituala si nu de puterea sfintilor/maestrilor....
Epoca moderna este diferita...,,omenirea va fii spirituala sau nu va fi deloc"!
Deci secretul ce a intunecat o era trebuie sa dispara!

Andre Malroux:"Secolul XXI va fi unul religios,sau nu va fi deloc religios?"

"Scopul vietii este Viata insasi!"
Suna foarte frumos, dar nu poti explica un lucru prin el insusi..."absenta mortii din constiinta omului"..."moartea", oricum am traduce-o/intelege-o, nu poate fi indepartata din constiinta omului: este la fel ca si nasterea un eveniment arbitrar macroscopic care determina un ciclu existential al materiei sub o anume forma.

"Gandirea este ceva static"
Din punct de vedere fizic gandirea nu e statica: procesul gandirii implica conexiuni fizice intre cel putin doi neuroni...( imi vine sa rad intrucat eu am doar unu'!)...si transmiterea unui impuls electric via sinapse...Gandim...si atat! ...pe dinafara nu se vede nimic, dar "inauntru" se petrece ceva...un "ceva" care in momentul urmator finalizarii procesului devine manifestare macroscopica: atitudine, actiune, comunicare.

"Daca doresti sa ajungi dintr-un loc in altul,de pe un nivel pe altul, nu poti ajunge in mod real doar gandindu-te la asta."

Hm...care crezi ca e calea de a-ti schimba starea de vibratie?...prezenta in preajma unui canal energetic?..cat timp poti sta acolo, in preajma lui?...pentru cata vreme iti ajunge energia pe care "trupul" tau o absoarbe?...Starea de meditatie... sau mai simplu: banalul fapt ca te preocupa o idee ( neuronii aia lucreaza!...fac schimb de impulsuri electrice!) nu te duce oare la schimbarea starii generale?!-asta inseamna ca vibrezi altfel...deci, gandindu-te numai, ai trecut pe alt nivel...

"Acesta energie a fost descrisa de toti maestri spirituali;profeti;sfinti....dar nu a fost intelesa pana in prezent de catre oameni si chiar nu a fost mentionata in textele sfinte din cauza acestei neintelegeri"

...cauta pe google dupa "isihasm"...ai sa gasesti la pagini scrise in limba romana "Cuv�nt rostit de Pãrintele Teofil la Villiers sur Marne, Franta, �n 18 iunie 1999"..e pertinent si ia de acolo ce crezi ca te intereseaza....nu poti descrie ceea ce nu intelegi!...cel putin, nu intr-un mod pertinent sau comprehensibil.

Dar poate, eu bat campii!...tu, de fapt despre care energie vorbesti?!

Si inca ceva: ceea ce-i cu adevarat secret nu se va sti niciodata!
Numai de bine!

de omnia dubitandum
vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 17:09

De la: cristianvitu, la data 2009-05-17 18:51:10Dle. doctorand:
Sa nu mai afirmi ca s-au descoperit sursele scrise ale profetiilor conform carora se vestea Mesia; daca te referi la Tora, atunci nu..deja e in discutie de 2000 de ani.
Mi-ar pare rau ca toata invatatura pe care ai primit-o pana azi sa ramana doar o dogma...Nu vreau nicicum sa te jignesc! Ma gandesc doar ca nu ai afirmat nici o clipa ca SENSUL VIETII E EVOLUTIA SPIRITUALA A FIINTEI UMANE...Imi pare rau, dar exista si oameni nevinovati, sau inocenti, sau ...eu nu fac parte dintre ei, sunt pervertit si de aceea ma gandesc de niste ani buni cum sa fac sa-mi "spal pacatele" facute in Lumea aceasta; oricum inclin sa cred ca penitentele sunt insuficiente-dealtfel sunt o inventie omeneasca! Dumnezeul meu spune sa iubesc, nu sa omor pentru El, sa cred in El inainte de toate si nu in tine...Filozof fiind, sti ca noi ceilalti nu avem cunoasterea ta, asa ca te rog frumos inceteaza sa ne mai indrepti catre Biserica crestina cu orice pret, pentru ca Dumnezeu Tatal ne-a dat mai inainte LIBERUL ARBITRU
Doamne-ajuta!

1. Profe�iile care �l vestesc pe Mesia sunt �N �NTREG VECHIUL TESTAMENT, nu numai �n Tora. Tot Vechiul Testament este plin de profe�iile care s-au �mplinit �n Isus Cristos: sunt profe�ite locul �i �mprejur�rile na�terii sale, minunile sale, moartea sa pe cruce, �nvierea sa. �ntrebat de ucenicii trimi�i de Ioan Botezatorul: "Tu e�ti Cel ce trebuie s� vin�, sau s� a�tept�m pe altul?", Isus a raspuns: "Merge�i �i spune�i lui Ioan cele ce auzi�i �i vede�i: orbii �i cap�t� vederea �i �chiopii umbl�, lepro�ii se cur��esc �i surzii aud, mor�ii �nviaz� si s�racilor li se veste�te Evanghelia" (Mt. 11, 3, 5).

Iat� �i un link interesant �n acest sens :

www.crestinortodox.ro/diverse/69566-persoana-si-numele-lui-iisus...

2. Scopul vie�ii este m�ntuirea. Putem vorbi de un progres spiritual numai �n vederea m�ntuirii. Dar progresul spiritual depinde de liberul arbitru al omului.

3. Pentru cre�tini nu este alt� cale de m�ntuire dec�t urmarea �nv���turii cre�tine. Nu ne m�ntuie�te simplul fapt c� suntem boteza�i, nici faptul c� figur�m �ntr-un registru al unei Biserici sau al alteia. Botezul este doar intrarea �n cre�tinism, dar nu ne m�ntuim doar prin aceasta. Iar credin�a e o condi�ie necesar� pentru m�ntuire, dar nu este suficient�. Este necesar� �i respectarea poruncilor lui Dumnezeu �i a poruncilor Bisericii, care sunt inspirate tot de Dumnezeu. Iar cei care au �nc�lcat poruncile, trebuie s� fac� poc�in�� de p�cate. Domnul Cristos �i-a �nceput predicile publice chiar cu aceste cuvinte: �Face�i poc�in�� �i crede�i �n Evanghelie� (Mc 1,15). De asemenea, e necesar� �i participarea la sfintele sacramente, precum �i fapte de milostenie trupeasc� �i sufleteasc�, prin care punem �n aplicare iubirea fa�� de semeni.

Religia cre�tin� con�ine �ntregul adev�r. Religiile necre�tine con�in doar fr�nturi din adev�r, dar con�in �i erori. Religiile necre�tine con�in o parte, un s�mbure din adev�r, �ns� con�in �i anumite teorii incompatibile cu �nv���tura cre�tin�. Cre�tinismul pre�uie�te �ns� s�mburele de adev�r din religiile necre�tine �i �l consider� ca o preg�tire pentru �mbr��i�area Adev�rului total al Evangheliei. Iat� c�teva din motivele pe care le avem s� consider�m c� �ntregul Adev�r se g�se�te �n �nv���tura cre�tin� :
- Isus Cristos nu poate fi pus pe acela�i plan cu Buddha, Mahomed, Confucius �i al�ii care sunt doar oameni. Ei n-au fost prevesti�i de profe�i, nici nu au f�cut ce a f�cut Isus. Isus Cristos a spus �i a dovedit prin toat� via�a sa, prin �nv���turile �i prin minunile sale c� este Fiul lui Dumnezeu �ntrupat, nu doar om �i c� el este Calea, Adev�rul �i Via�a : � Eu sunt Calea, Adev�rul �i Via�a � (In. 14,6) �n el sunt dou� firi : divin� �i uman�. Dac� n-ar fi fost Fiul lui Dumezeu, n-ar fi avut via�a prevestit� de profe�i cu veacuri �nainte, nu s-ar fi �mplinit profe�iile referitoare la el, nici nu ar fi putut s� �nvie mor�ii, s� �nvie el �nsu�i din mor�i, s� potoleasc� furtuna pe mare, s� vindece at��ia orbi, bolnavi, etc. Dar el a f�cut toate acestea �i multe altele. Dup� �nviere el a mai r�mas 40 de zile pe p�m�nt, p�n� la �n�l�are �i a fost v�zut de apostoli �i de mul�i al�i oameni. Apostolii au m�ncat �i au vorbit cu el �n aceste 40 de zile. Apoi ei au predicat toat� via�a despre �nvierea Domnului Isus Cristos �i au murit pentru acest adev�r. E clar c� nu ar fi murit ei pentru o minciun�. Marele matematician, fizician �i filosof francez Blaise Pascal, spunea : �Cred cu bucurie �n cuv�ntul acelora care �i-au dat via�a pentru ceea ce au spus.�
Acces�nd linkul urm�tor g�si�i o carte foarte bun� despre Isus Cristos. Poate fi citit� direct pe internet, f�r� a fi necesar s� fie desc�rcat� �n calculator :
www.profamilia.ro/sftreime.asp?isuscristos

- Isus Cristos a spus �i a dovedit c� el este Calea, Adev�rul �i Via�a. Deci el este Calea, singura cale spre Dumnezeu Tat�l, nu o cale printre altele, nu una dintre c�i. �n acest sens, acum c��iva ani, un indian, fost hinduist, a �inut conferin�e �i �n Rom�nia �i a spus c� s-a convertit la cre�tinism pentru c� a �n�eles c� Isus Cristos este Calea, singura cale Spre Dumnezeu Tat�l.

Dumnezeu l-a �nzestrat pe om cu liber arbitru, dar omul este responsabil de felul cum �i folose�te acest liber arbitru.

�i bine�n�eles c� nimeni nu spune s� ucizi pentru Dumnezeu, dimpotriv�, una din poruncile lui Dumnezeu este S� nu ucizi !

Eu nu am cerut nim�nui niciodat� s� cread� �n mine, ci �n Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu �ntrupat ! Ceea ce scriu este Adev�rul revelat de Dumnezeu, deci am garan�ia c� acesta este Adev�rul absolut �i obiectiv, iar nu p�reri personale relative �i subiective.

4. Iertarea p�catelor o pute�i primi prin poc�in�a de p�cate. Sacramentul Poc�in�ei a fost or�nduit de Isus Cristos dup� �nviere, c�nd le-a spus apostolilor: "Dup� cum m-a trimis pe mine Tat�l, la fel v� trimit �i eu pe voi!" (Ioan 20,21). Iar apoi "a suflat asupra lor �i le-a zis: Primi�i pe Duhul Sf�nt; c�rora le ve�i ierta p�catele, vor fi iertate, �i c�rora le ve�i �ine, vor fi �inute" (Ioan 20,22-23). Deci El a dat apostolilor puterea de a ierta p�catele, iar aceast� putere a trecut mai departe la succesorii apostolilor, adic� la episcopi �i preo�i.

Pentru a face bine o poc�in�� de p�cate, trebuie �ndeplini�i urm�torii cinci pa�i :
1) Cercetarea cugetului (s� ne g�ndim ce pacate avem �i, m�car cu aproxima�ie, cam de c�te ori pe fiecare). Cercetarea cugetului se face cer�nd ajutor de la Sf�ntul Duh.
2) Trezirea c�in�ei �n suflet pentru toate p�catele pe care le avem.
3) Hot�r�rea de a nu mai p�c�tui.
4) Spovada, m�rturisind cu sinceritate preotului toate p�catele de care ne amintim. Nu-i nimic dac� cineva uit� s� m�rturiseasc� un pacat sau mai multe, de�i a f�cut bine cercetarea cugetului. Este suficient daca �l (le) m�rturise�te la spovada urm�toare. Dar dac� ascunde un p�cat (sau mai multe) de care �i aduce aminte, atunci spovada nu e valabil� �i face un alt p�cat deoarece se spovede�te r�u. O spovad� r�u facut� se repar� f�c�nd alt� spovad� bun�, spun�nd preotului p�catul (p�catele) ascuns (ascunse), spun�nd la c�te spovezi a fost ascuns acel p�cat (acele p�cate) �i m�rturisind din nou toate p�catele spuse la acele spovezi r�u f�cute.
5) �ndeplinirea poc�in�ei (canonului) dat� de preot.
Dup� cum vede�i, nu e vorba numai de isp�ire, ci de cinci condi�ii pentru a face bine o poc�in�� de p�cate.

Iat� o carte despre sacramentul poc�in�ei (taina spovedaniei). Poate fi citit� direct pe internet, f�r� a fi nevoie s� fie des�rcat� �n calculator, acces�nd linkul urm�tor:
www.profamilia.ro/sacramente.asp?tainaspovedaniei

Poc�in�a de p�cate nu trebuie am�nat� niciodat�, din cel pu�in dou� motive: �n primul r�nd pentru c� nu se �tie clipa decesului, iar cine moare cu sufletul necur��it de p�cate nu mai poate avea iertare �i ajunge �n suferin�a ve�nic� a iadului. Slujbele pentru cei deceda�i, parastasele, pomenile �i rug�ciunile nu �i pot ajuta dec�t pe cei care au decedat cu sufletul cur��it de p�cate. Ele pot �terge p�catele mici (f�cute f�r� voie sau cu voie dar �n lucru mic) �i urmele l�sate �n suflet de p�catele mari (f�cute cu voie �i �n lucru mare) de care omul deja s-a cur��it pe p�m�nt. Dar dac� cineva a decedat cu sufletul necur��it de p�cate, atunci nu-i mai sunt de folos slujbele, parastasele, pomenile sau rug�ciunile care se fac pentru acea persoan�. �n al doilea r�nd, de regul�, clipa decesului �l surprinde pe om dup� cum tr�ie�te: dac� a tr�it �n via�� departe de calea lui Dumnezeu, de obicei tot a�a �l surprinde clipa decesului: departe de Dumnezeu, cu sufletul necur��it de p�cate. Dumnezeu este iubitor dar este �i drept. Existen�a suferin�ei ve�nice a iadului este un adev�r revelat de Dumnezeu �i nu este o r�zbunare a lui, ci este pedeapsa drept��ii instituite de el. Totu�i nu Dumnezeu trimite �n iad, ci p�catele pentru care nu s-a f�cut poc�in�� pe p�mant �l duc pe om la iad. �n iubirea lui, Dumnezeu ne acord� iertare dac� ne �ntoarcem la el �n via�a p�m�nteasc�, iar �n dreptatea lui nu-i poate primi �n rai pe cei care nu s-au �ntors la el �n via�a p�m�nteasc�. Dreptatea lui se manifest� mai ales dup� moarte. Nu-i poate primi �n rai �i pe p�c�to�ii care n-au f�cut poc�in�� de p�cate, pentru c� ar �nsemna s� fie nedrept, iar el, ca Fiin�� perfect� nu poate fi nedrept. �i nici nu poate min�i, iar �n Biblie ne vorbe�te de multe ori at�t de fericirea ve�nic�, c�t �i de suferin�a ve�nic�.

Mai multe pute�i citi �i vedea pe blogul urm�tor :

www.cezar-iasi.blogspot.com/
Blogul con�ine: Argumente �i dovezi ale existen�ei lui Dumnezeu �i a vie�ii de dincolo de moarte. Videoclipuri. �nregistr�ri video cu miracole. Leg�turi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele con�in posturi TV on-line �i posturi de radio). C�r�i foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (f�r� a necesita desc�rcare �n calculator). Articole. Adrese, numere de telefon �i site-uri ale unor asocia�ii care ofer� servicii caritative, etc.

V� rog intra�i pe blog �i trimite�i-l mai departe ca s� foloseasc� �i altora. Chiar merit�.

Doamne-ajut�!

cristianvitu

732 mesaje

Postat pe: 20 Mai 2009, ora 21:47

Stimate domn
Punctual:
1)din punct de vedere cronologic "Tora" este mai veche decat "Vechiul testament"
2)NU SUNT AICI SA-L CONTEST PE IISUS DIN NAZARET
3)Refuz sa cred ca scopul vietii este mantuirea...Spuneti-mi, conform dogmelor crestine, care sunt pacatele ce necesita mantuirea unui nou nascut?..eu nu stiu si va intreb la modul cel mai serios!
4) CAND PROPOVADUIA IISUS, NU EXISTA NICI O" EVANGHELIE"!
5) Nu-l asez pe Iisus pe acelasi nivel cu ..nimeni! E unic! ...la fel ca si ceilalti , in felul lor!
6) Ceea ce ati scris reprezinta ceea ce ati acumulat ca informatie; nu puteti garanta veridicitatea ei, deoarece nu v-a fost revelata direct si stim amandoi la fel de bine cum " a lucrat" Biserica de-a lungul timpului...nu am sa uit niciodata cum s-au facut crime in numele ei!
Afirm si cred ca: Cuvantul lui Dumnezeu a fost rastalmacit in favoarea unei minoritati: clerul!
7) In ceea ce priveste pocainta sunt absoluit de acord cu Dvs. mai putin punctele 4 si 5- acestea sunt inventii! Pot vorbi cu Dumnezeu oriunde m-as afla: in casa, pe strada, in autobuz, pe camp, in biserica..oriunde! Conteaza doar sa-mi induc starea de liniste in care pot vorbi cu El. Sincer va spun: e atat "negru" in lumea clericilor, incat daca nu SIMT nu vorbesc! Cum credeti ca un om la fel ca si mine poate sa-mi dea ceea ce doar Dumnezeu poate da?!? Ma poate indruma...sunt de acord! Ma poate indemna sa urmez un ritual! Dar nu ma poate pune sa ma chnui, doar ca zice el! Dumnezeu mi-a fost alaturi de-a lungul vietii in cele mai nenorocite clipe ale existentei mele si mi-a intins mereu o mana de ajutor! Sper sa nu uit niciodata si sa nu incetez a-i multumi! Lui, Dumnezeului meu! Nu oamenilor, care n-au stiut decat sa-mi exploateze cugetul, slabiciunile si forta fizica... O sa-mi spuneti ca Biserica e casa Domnului si preotul slujitorul lui....Sunt putine biserici in Romania in care am intrat si am plans...in rest...am fost turist, sau, desi nu am simtiti atunci, au fost biserici si rugaciuni care m-au ajutat fara ca pe moment sa simt ceva...sunt poate confuz..daca da sa-mi spuneti!
8) Vreti sa spuneti ca restul de oameni care nu cred in Dumnezeu vor merge in Iad, pentru ca asa spune Biserica?!...ma indoiesc!
Dumnezeu sa ne ajute!

de omnia dubitandum
Fosta membra 9am.ro

182 mesaje
Postat pe: 21 Mai 2009, ora 20:34

Scopul vietii este Viata insasi...echivalent cu absenta mortii din constinta umana.

Nu trebuie sa explicam... tocmai datorita faptului ca explicatiile sunt numai la nivelul ,,transformarilor principiului ganditor" , instrument ce nu poate trece dincolo de limitele conceptualizarilor.
Iar Adevarul,nu-i asa, nu se poate connceptualiza!
Altfel l-am fii aflat de multisor.
E adevarat ca exista miscare in oceanul gandurilor...dar nimic nu iese in afara lui. Altfel spus, daca plutim pe acest ocean nu putem avea speranta ca valurile lui sa ne duca pe munte.Este doar o ILUZIE.Orice am incerca tot in limitele ocenului mental suntem...deci din punctul de vedere al scopului- muntele, ocenul este ceva static.

Iar pt. a elimina complet incertutudinile privitore la limitele gandiri si sensului vietii...
Starea natural necesara pt a face saltul de constinta in domeniul spiritual este ,,starea fara ganduri".
Fara aceasta stare cautatorul adevarului se va pierde in ,,paienjenisul gandurilor"si nimic nu va putea iesi afara din acest imens ocean al iluziei.
Doar gasiti metoda/energia ce poate sa va aduca in acesta stare!
Cunosc isihasmul.Spune acelasi lucru...poate cu alte cuvinte.
Din nefericire nu este un sistem ce poate ajuta omul in epoca moderna deorece presupune separarea de viata citadelei.

In acest moment nu mai exista nimic secret...doar ignoranta noastra poate!

nostalgicu

59 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 21 Mai 2009, ora 22:13

hm... pe mine ma amuza atat de mult numele topicului, incat nu pot sa ma abtin
"Care este de fapt scopul vietii" de mult nu ma mai intereseaza; mi se par mult mai importante mijloacele prin care ajungi la acel scop. Si in general, mi se pare mult mai interesant drumul decat destinatia.

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 22 Mai 2009, ora 01:40

De la: midnight, la data 2009-05-21 22:13:00hm... pe mine ma amuza atat de mult numele topicului, incat nu pot sa ma abtin
"Care este de fapt scopul vietii" de mult nu ma mai intereseaza; mi se par mult mai importante mijloacele prin care ajungi la acel scop. Si in general, mi se pare mult mai interesant drumul decat destinatia.

vai fata, cum te contrazici apropo de comparatia ta :" ma intereseaza mai mult drumul decat destinatia", sa iti spun un secret: intotdeauna cunosti destinatia, ca altfel nu are sens. care e destinatia la tine? adica scopul, si apoi zi-mi de drum.

nostalgicu

59 mesaje

Postat pe: 22 Mai 2009, ora 21:34

De la: aadnanaaa, la data 2009-05-22 01:40:31
vai fata, cum te contrazici . . .

M-ai Contrazis!!! Felicitari!!!

De la: aadnanaaa, la data 2009-05-22 01:40:31. . .care e destinatia la tine? adica scopul, si apoi zi-mi de drum.

It's my bussiness

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 25 Mai 2009, ora 02:26

De la: cristianvitu, la data 2009-05-20 21:47:35Stimate domn
Punctual:
1)din punct de vedere cronologic "Tora" este mai veche decat "Vechiul testament"
2)NU SUNT AICI SA-L CONTEST PE IISUS DIN NAZARET
3)Refuz sa cred ca scopul vietii este mantuirea...Spuneti-mi, conform dogmelor crestine, care sunt pacatele ce necesita mantuirea unui nou nascut?..eu nu stiu si va intreb la modul cel mai serios!
4) CAND PROPOVADUIA IISUS, NU EXISTA NICI O" EVANGHELIE"!
5) Nu-l asez pe Iisus pe acelasi nivel cu ..nimeni! E unic! ...la fel ca si ceilalti , in felul lor!
6) Ceea ce ati scris reprezinta ceea ce ati acumulat ca informatie; nu puteti garanta veridicitatea ei, deoarece nu v-a fost revelata direct si stim amandoi la fel de bine cum " a lucrat" Biserica de-a lungul timpului...nu am sa uit niciodata cum s-au facut crime in numele ei!
Afirm si cred ca: Cuvantul lui Dumnezeu a fost rastalmacit in favoarea unei minoritati: clerul!
7) In ceea ce priveste pocainta sunt absoluit de acord cu Dvs. mai putin punctele 4 si 5- acestea sunt inventii! Pot vorbi cu Dumnezeu oriunde m-as afla: in casa, pe strada, in autobuz, pe camp, in biserica..oriunde! Conteaza doar sa-mi induc starea de liniste in care pot vorbi cu El. Sincer va spun: e atat "negru" in lumea clericilor, incat daca nu SIMT nu vorbesc! Cum credeti ca un om la fel ca si mine poate sa-mi dea ceea ce doar Dumnezeu poate da?!? Ma poate indruma...sunt de acord! Ma poate indemna sa urmez un ritual! Dar nu ma poate pune sa ma chnui, doar ca zice el! Dumnezeu mi-a fost alaturi de-a lungul vietii in cele mai nenorocite clipe ale existentei mele si mi-a intins mereu o mana de ajutor! Sper sa nu uit niciodata si sa nu incetez a-i multumi! Lui, Dumnezeului meu! Nu oamenilor, care n-au stiut decat sa-mi exploateze cugetul, slabiciunile si forta fizica... O sa-mi spuneti ca Biserica e casa Domnului si preotul slujitorul lui....Sunt putine biserici in Romania in care am intrat si am plans...in rest...am fost turist, sau, desi nu am simtiti atunci, au fost biserici si rugaciuni care m-au ajutat fara ca pe moment sa simt ceva...sunt poate confuz..daca da sa-mi spuneti!
8) Vreti sa spuneti ca restul de oameni care nu cred in Dumnezeu vor merge in Iad, pentru ca asa spune Biserica?!...ma indoiesc!
Dumnezeu sa ne ajute!

Stimate domnule, m� bucur c� sunte�i deschis �i �n c�utare, nu cum sunt al�ii care b�ntuie pe aceste forumuri cu r�utate �i �nc�p���nare �i, de parc� acestea nu ar fi de ajuns, mai folosesc �i un limbaj necivilizat pe deasupra. Deci apreciez faptul c� sunte�i deschis �i folosi�i un limbaj civilizat. Sper c� �l ve�i g�si pe Isus Cristos �i calea lui cea dreapt�. �n Biblie Dumnezeu �nsu�i spune c� cine �l va c�uta �l va g�si, DAC� �L VA C�UTA CU INIM� SINCER�.

V� r�spund tot punctual:
1. Torra FACE PARTE din Vechiul Testament (constituie primele cinci c�r�i ale Vechiului Testament)

2. Nici nu a�i putea s�-l contesta�i chiar dac� a�i vrea, �i nimeni nu-l poate contesta pe Isus, pentru c� este Fiul lui Dumnezeu �ntrupat �i el �nsu�i a spus �i a dovedit din plin c� este Calea, Adev�rul �i Via�a.

3. Scopul vie�ii este sau ar trebui s� fie pentru fiecare M�NTUIREA. M�ntuirea �nseamn� a ajunge la fericirea ve�nic�, nu la suferin�a ve�nic�. Fiecare copil mo�tene�te p�catul str�mo�esc din clipa concep�iei, care se �terge prin botez. Botezul este doar intrarea �n cre�tinism, mai departe m�ntuirea depinde de liberul arbitru al fiec�ruia. Dumnezeu ne-a creat dup� chipul �i asem�narea sa, dar prin c�derea �n p�cat a primilor oameni s-a pierdut asem�narea �i s-a p�strat doar chipul. (C�nd vorbim despre chipul lui Dumnezeu ne referim at�t la un chip spiritual, c�t �i la un chip uman, ambele accep�iuni ale chipului fiind revelate prin �ntruparea Domnului Isus Cristos) Noi nu suntem vinova�i �n mod direct de p�catul str�mo�esc, dar �l mo�tenim. Consecin�ele eterne ale p�catului str�mo�esc se �terg prin botez, dar r�m�n consecin�ele lui p�m�nte�ti. Este un exemplu �n acest sens : dac� un mare dreg�tor de la curtea unui rege comite un act de �nalt� tr�dare �i este dat afar� din func�ie pierz�nu-�i rangul, va avea de pierdut nu numai el, ci �i copiii lui �i nepo�ii, etc. A�a este �i cu mo�tenirea p�catului str�mo�esc. Trebuie s� ne str�duim s� redob�ndim asem�narea cu Dumnezeu, iar pentru aceasta avem ocazia s� fim proprii no�tri sculptori. Tocmai �n asta const� demnitatea voin�ei noastre libere. Dumnezeu ne-a dat uneltele �i indica�iile operei pe care o vrea din noi, dar ne-a l�sat liber arbitru s� ne pl�smuim dup� propria voin��. De rezultatul lucrului depinde r�splata sau pedeapsa. �i nu o r�splat� sau pedeaps� oarecare, ci o r�splat� sau pedeaps� ve�nic�!

4. CELE PATRU EVANGHELII CANONICE DIN BIBLIE (dup� Matei, Marcu, Luca �i Ioan) SUNT CONSTITUITE TOCMAI DIN �NV�'[TURILE PROPOV�DUITE DE ISUS CRISTOS (DINTRE CARE CELE MAI IMPORTANTE SUNT IUBIREA DE DUMNEZEU �I DE SEMENI) PRECUM �I DIN MINUNILE LUI �I DIN ETAPELE IMPORTANTE ALE VIE�II SALE, DE EXEMPLU MOARTEA PE CRUCE, �NVIEREA �I �N�L�AREA.

5. Isus este cu totul UNIC pentr� c� este Fiul lui Dumnezeu �ntrupat, nu un simplu om. Buddha, Mahomed, Confucius �i al�ii au fost doar oameni. Ei n-au fost prevesti�i de profe�i, nici nu au f�cut ce a f�cut Isus. Isus Cristos a spus �i a dovedit prin toat� via�a sa, prin �nv���turile �i prin minunile sale c� este Fiul lui Dumnezeu �ntrupat, nu doar om �i c� el este Calea, Adev�rul �i Via�a : � Eu sunt Calea, Adev�rul �i Via�a � (In. 14,6) �n el sunt dou� firi : divin� �i uman�. Dac� n-ar fi fost Fiul lui Dumezeu, n-ar fi avut via�a prevestit� de profe�i cu veacuri �nainte, nu s-ar fi �mplinit profe�iile referitoare la el, nici nu ar fi putut s� �nvie mor�ii, s� �nvie el �nsu�i din mor�i, s� potoleasc� furtuna pe mare, s� vindece at��ia orbi, bolnavi, etc. Dar el a f�cut toate acestea �i multe altele. Dup� �nviere el a mai r�mas 40 de zile pe p�m�nt, p�n� la �n�l�are �i a fost v�zut de apostoli �i de mul�i al�i oameni. Apostolii au m�ncat �i au vorbit cu el �n aceste 40 de zile. Apoi ei au predicat toat� via�a despre �nvierea Domnului Isus Cristos �i au murit pentru acest adev�r. E clar c� nu ar fi murit ei pentru o minciun�. Marele matematician, fizician �i filosof francez Blaise Pascal, spunea : �Cred cu bucurie �n cuv�ntul acelora care �i-au dat via�a pentru ceea ce au spus.�
Acces�nd linkul urm�tor g�si�i o carte foarte bun� despre Isus Cristos. Poate fi citit� direct pe internet, f�r� a fi necesar s� fie desc�rcat� �n calculator :

www.profamilia.ro/sftreime.asp?isuscristos

6. Nu am scris p�reri personale, ci am scris ceea ce am acumulat din �nv���tura cre�tin�, iar aceasta, la r�ndul ei, se bazeaz� pe Cuv�ntul lui Dumnezeu revelat �ntregii omeniri prin profe�i �i prin Fiul s�u �ntrupat, care este ABSOLUT �I OBIECTIV. �n ceea ce prive�te crimele care s-au f�cut �n numele religiei, nu este vinovat Dumnezeu sau Biserica de aceste lucruri, ci oamenii p�c�to�i.

7. Nu s-a r�st�lm�cit nimic din cuv�ntul lui Dumnezeu. Acestea sunt minciuni �i camonii masonice. �n Biblie scrie c� cine va scoate sau va ad�uga ceva la cele scrise, s� fie anatema (exclus, afurisit). A existat �ntotdeauna o foarte mare grij� ca textul sacru s� fie redat �i tradus cu cea mai mare fidelitate �i nimeni nu a avut curajul s� scoat� sau s� adauge ceva. �ntre traduceri pot fi diferen�e sensibile de sinonime, care dup� cum se �tie, sunt cuvinte cu form� diferit�, dar cu acela�i sens (de exemplu �ntr-o traducere se folose�te cuv�ntul z�pad�, �n alt� tradecere se folose�te cuv�ntul om�t).

8. Una e rug�ciunea, alta e primirea sacramentelor printre care �i poc�in�a de p�cate. Rug�ciunea se poate face oriunde, dar sacramentele nu le putem primi dec�t de la preo�i. Nu sunt deloc inven�ii �i v� ar�t de ce. PENTRU A PRIMI IERTAREA SUNT NECESARE TOATE CELE CINCI ETAPE ALE POC�IN�EI DE P�CATE pe care le-am amintit �n ultima mea postare �i iat� de ce : Dup� �nviere Isus le-a spus apostolilor : "Carora le ve�i ierta p�catele, le vor fi iertate �i c�rora le ve�i tine, �inute vor fi" (In. 20, 23). Prin aceste cuvinte Isus Cristos apostolilor puterea de a ierta p�catele, iar aceast� putere a trecut mai departe, la succesorii apostolilor, episcopii �i preo�ii.
Deci, episcopii �i preo�ii lucreaz� � in persona Christi � (�n persoana lui Isus Cristos, �n numele Lui).

�n leg�tur� cu poc�in�a de p�care v� recomand urm�toarele dou� site-uri :

O carte despre sacramentul poc�in�ei (taina spovedaniei). Poate fi citit� direct pe internet, f�r� a fi nevoie s� fie des�rcat� �n calculator, acces�nd linkul urm�tor:
www.profamilia.ro/sacramente.asp?tainaspovedaniei

�i un articol pe urm�torul site, tot despre poc�in�a de p�cate:
www.crestinortodox.ro/alte-articole/69059-puterea-de-a-ierta-pacatele

Isus Cristos a �ntemeiat Biserica. To�i oamenii sunt �ncerca�i �i ispiti�i pe p�m�nt, fie laici, fie clerici. Deci, nimeni nu e scutit de �ncerc�ri �i ispite, nici oamenii Bisericii. �i chiar dac� unii oameni ai Bisericii au mai avut gre�eli personale, nu trebuie s� uit�m c� Biserica este o institu�ie divino-uman�, deci format� �i din oameni care pot gre�i (pot gre�i �n ceea ce fac, nu �n expunerea �nv���turii cre�tine, care e de la Dumnezeu), iar vina este individual�, nu colectiv�, deci e gre�it ca, pornind de la ni�te cazuri particulare, s� se generalizeze, �nvinuind, �n bloc, to�i reprezentan�ii Bisericii. �n plus, gre�elile unui preot nu invalideaz� lucr�rile sale religioase, el r�m�ne preot �i Dumnezeu continu� s� lucreze �i printr-un instrument bolnav, adic� lucreaz� �i printr-un preot care a gre�it, deci lucr�rile sale religioase r�m�n valabile. Nu putem pretinde o Biseric� ideal�, format� numai din sfin�i, nici nu avem dreptul s�-i judecam pe preo�i, are cine s�-i judece. Important este s� privim la via�a noastr� dac� e �n regul� �i �n acord cu principiile cre�tine, iar dac� nu e �n acord, s� facem poc�in�� de p�cate �i s� ne �ndrept�m. �i nu trebuie s� uit�m c� nu ne putem m�ntui singuri, avem nevoie de Biseric�, a�a imperfect� cum este.

9. Depinde ce �n�elege�i prin necredin�a � restului oamenilor � : necredin�a �n existen�a lui Dumnezeu �i a vie�ii de dincolo sau necredin�a �n Dumnezeul adev�rat ?
�n ce prive�te prima form� de necredin�� : Necredin�a (ateismul) este un p�cat mare care duce la iad dac� omul este surprins de clipa decesului �n aceast� stare, f�r� s� se fi �ntors la Dumnezeu. �i asta nu pentru c� o spune Biserica, ci o spune chiar Dumnezeu �nsu�i �n prima porunc� : 1. Eu sunt Domnul Dumnezeu t�u. S� nu ai al�i dumnezei �n afar� de Mine (Ex. 20,2 ) Un ateu nu are scuz� pentru necredin�a sa, se afl� �n ignoran�a vinovat� chiar dac� nu ar avea nici un fel de cultur� religioas�, deoarece existen�a lui Dumnezeu se poate deduce chiar numai din crea�ie (chiar f�r� revela�ia supranatural�), dup� cum spune �i psalmistul : �Cerurile spun slava lui Dumnezeu �i facerea m�inilor Lui o veste�te t�ria� (Psalm 18, 1) precum �i Sf�ntul Apostol Pavel �n scrisoarea c�tre romani : ��n adev�r, �nsu�irile nev�zute ale Lui, puterea Lui ve�nic� �i dumnezeirea Lui, se vad l�murit, de la facerea lumii, c�nd te ui�i cu b�gare de seam� la ele �n lucrurile f�cute de El. A�a c� [necredincio�ii] nu se pot dezvinov��i� (Romani 1:20). � Credin�a e o condi�ie necesar� pentru m�ntuire, pentru fericirea ve�nic�, dar nu e suficient�.
Un ateu poate fi iertat dac� face poc�in�� pentru p�catul ateismului, ca �i pentru orice alt p�cat.

�n ce prive�te a doua form� de � necredin�� �, necredin�a celor de alte religii fa�� de credin�a cre�tin� poate fi uneori scuzabil�, �n sensul c� cei de alte religii au fost crescu�i �n religiile respective, deci, ei ignor� cre�tinismul f�r� vina lor, spre deosebire de o persoan� care face parte dintr-un mediu cre�tin �i este vinovat� dac� ignor� cre�tinismul. Cei care au fost crescu�i �n religiile necre�tine au �ansa la m�ntuire dac� au o con�tiin�� sincer� �i urmeaz� legile morale �nscrise de Dumnezeu �n con�tiin�a fiec�rui om.
Dar un ateu, cum spuneam, se afl� �n ignoran�a vinovat�, chiar dac� n-ar avea nici un fel de cultur� religioas� deoarece existen�a lui Dumnezeu se poate deduce chiar numai din crea�ie (chiar f�r� revela�ia supranatural�) �i poate fi iertat dac� se �ntoarce la Dumnezeu.

Mai multe pute�i citi �i vedea pe blogul urm�tor :
Pe acest blog g�si�i: Argumente �i dovezi ale existen�ei lui Dumnezeu �i a vie�ii de dincolo de moarte ; ; videoclipuri ; �nregistr�ri video cu miracole; leg�turi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele con�in �i posturi TV on-line �i posturi de radio on-line) ; c�r�i foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (f�r� a necesita desc�rcare �n calculator) ; articole foarte interesante ; adrese, numere de telefon �i site-uri ale unor asocia�ii care ofera servicii caritative, etc.

V� rog intra�i pe blog �i trimite�i-l mai departe ca s� foloseasc� �i altora. Chiar merit�.

Doamne ajut�!

9am023185

198 mesaje
Postat pe: 25 Mai 2009, ora 19:24

Sa nu mai afirmi ca s-au descoperit sursele scrise ale profetiilor conform carora se vestea Mesia; daca te referi la Tora, atunci nu..deja e in discutie de 2000 de ani.
Mi-ar pare rau ca toata invatatura pe care ai primit-o pana azi sa ramana doar o dogma...Nu vreau nicicum sa te jignesc! Ma gandesc doar ca nu ai afirmat nici o clipa ca SENSUL VIETII E EVOLUTIA SPIRITUALA A FIINTEI UMANE...Imi pare rau, dar exista si oameni nevinovati, sau inocenti, sau ...eu nu fac parte dintre ei, sunt pervertit si de aceea ma gandesc de niste ani buni cum sa fac sa-mi "spal pacatele" facute in Lumea aceasta; oricum inclin sa cred ca penitentele sunt insuficiente-dealtfel sunt o inventie omeneasca! Dumnezeul meu spune sa iubesc, nu sa omor pentru El, sa cred in El inainte de toate si nu in tine...Filozof fiind, sti ca noi ceilalti nu avem cunoasterea ta, asa ca te rog frumos inceteaza sa ne mai indrepti catre Biserica crestina cu orice pret, pentru ca Dumnezeu Tatal ne-a dat mai inainte LIBERUL ARBITRU!
Doamne-ajuta!

C�nd discu�i cu un dogmatic, e ca �i cum ai discuta cu un surd... eu vorbesc, eu aud... Indiferent ce argumente i-ai aduce, el o �ine una �i bun� cu citatele pe care nici m�car nu �tie a le interpreta corect; cine ia Biblia ad litteram e mai copil ca cel din leag�n: Adam �i Eva, �ase zile munc� �i a �aptea odihn�, Iad �i Rai... Eu am renun�at demult s� dialoghez cu un astfel de om, c�ci de fapt e vorba de monolog. Eu consider c� sensul vie�ii este evolu�ia spiritual�, dar nu e vorba de peniten�e auto-impuse... destinul pe care ni-l construim fiecare cu g�ndul �i fapta, este suficient prin ce ne ofer� (mai mult� suferin��, dec�t fericire); �i copilul tot a�a �nva�� c� focul arde, prin practic� (�n zadar �l avertizeaz� mama). �i nu-i nici o grab�, avem o eternitate la dispozi�ie; e drept c� unii prefer� s� calce de sute de ori �n aceea�i groap�; al�ii �nva�� mai repede din gre�eli. Lumin� �i Iubire !

Fosta membra 9am.ro

182 mesaje
Postat pe: 25 Mai 2009, ora 23:48

De la: 9am023185, la data 2009-05-25 19:24:37
Mi-ar pare rau ca toata invatatura pe care ai primit-o pana azi sa ramana doar o dogma...Nu vreau nicicum sa te jignesc! Ma gandesc doar ca nu ai afirmat nici o clipa ca SENSUL VIETII E EVOLUTIA SPIRITUALA A FIINTEI UMANE...Imi pare rau, dar exista si oameni nevinovati, sau inocenti, sau ...eu nu fac parte dintre ei, sunt pervertit si de aceea ma gandesc de niste ani buni cum sa fac sa-mi "spal pacatele" facute in Lumea aceasta; oricum inclin sa cred ca penitentele sunt insuficiente-dealtfel sunt o inventie omeneasca! Dumnezeul meu spune sa iubesc, nu sa omor pentru El, sa cred in El inainte de toate si nu in tine...Filozof fiind, sti ca noi ceilalti nu avem cunoasterea ta, asa ca te rog frumos inceteaza sa ne mai indrepti catre Biserica crestina cu orice pret, pentru ca Dumnezeu Tatal ne-a dat mai inainte LIBERUL ARBITRU!
Doamne-ajuta!

C�nd discu�i cu un dogmatic, e ca �i cum ai discuta cu un surd... eu vorbesc, eu aud... Indiferent ce argumente i-ai aduce, el o �ine una �i bun� cu citatele pe care nici m�car nu �tie a le interpreta corect; cine ia Biblia ad litteram e mai copil ca cel din leag�n: Adam �i Eva, �ase zile munc� �i a �aptea odihn�, Iad �i Rai... Eu am renun�at demult s� dialoghez cu un astfel de om, c�ci de fapt e vorba de monolog. Eu consider c� sensul vie�ii este evolu�ia spiritual�, dar nu e vorba de peniten�e auto-impuse... destinul pe care ni-l construim fiecare cu g�ndul �i fapta, este suficient prin ce ne ofer� (mai mult� suferin��, dec�t fericire); �i copilul tot a�a �nva�� c� focul arde, prin practic� (�n zadar �l avertizeaz� mama). �i nu-i nici o grab�, avem o eternitate la dispozi�ie; e drept c� unii prefer� s� calce de sute de ori �n aceea�i groap�; al�ii �nva�� mai repede din gre�eli. Lumin� �i Iubire !

...si este exemplu perfect de fiinta pierduta in ,,paienjenisul gandurilor".
Cum ar putea sa se inalte la Dumnezeu fiind agatat intr-o astfel de ,,plasa"?

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 05:15

Pentru 9am023185

Nu sunt dogmatic, sunt doctorand �n filosofie cre�tin�, dar nu pot s� renun� la Adev�rul absolut �i obiectiv al lui Dumnezeu pentru alte p�reri relative �i subiective. Nu e dup� cum ne-ar place nou�, ci dup� cum merit�m.

�n Biblie sunt �i citate care se iau ad litteram, �i citate care se interpreteaz� metaforic. De exemplu, cele �ase zile din Biblie sunt epoci, dar citatele referitoare la Adam �i Eva, Rai �i Iad, chiar sunt literale, chiar sunt ad litteram.

�ntruc�t existen�a Raiului nu prea este contestat�, pentru c� e loc de fericire, voi aduce argumente din Biblie �i din �tin�� c� exist� �i Iadul :

�n primul r�nd existen�a suferin�ei ve�nice a iadului este un adev�r revelat de Dumnezeu �n Biblie �i nu este o r�zbunare a lui, ci este pedeapsa drept��ii instituite de el. El este iubitor dar este �i drept. Dumnezeu este Fiin�a perfect� �i nu poate fi nedrept, deci nu-i poate primi �n rai �i pe p�c�to�ii care n-au f�cut poc�in�� de p�cate pe p�m�nt, nici nu poate �ng�dui s� r�m�n� nepedepsi�i. �i nici nu poate min�i, iar �n Biblie ne vorbe�te de multe ori at�t de fericirea ve�nic� c�t �i de suferin�a ve�nic�.

Chiar �i pe p�m�nt Dumnezeu a dat dovezi ale drept��ii sale, permi��nd pedepse atunci c�nd oamenii perseverau �n p�cate �i nepoc�in��, de exemplu potopul, distrugerea cet��ilor Sodoma �i Gomora, etc.

Pedepsirea celor r�i �n iad va fi la fel de ve�nic� �n ceea ce prive�te durata, tot astfel cum va fi �i r�splata celor m�ntui�i �n Rai, adic� pentru toat� ve�nicia. Pedepsirea celor r�i �n iad este descris� de-a lungul Sfintelor Scripturi ca fiind �focul cel ve�nic" (Matei 25:41), "focul care nu se stinge" (Matei 3:12), "ocara �i ru�inea ve�nic�" (Daniel 12:2), un loc unde "viermele lor nu moare �i focul nu se stinge" (Marcu 9:44-49), un loc al "chinurilor" �i "v�p�ilor" (Luca 16:23,24), al "pierz�rii ve�nice" (2 Tesaloniceni 1:9), un loc al chinurilor "�n foc �i pucioas�" unde "fumul chinului lor se suie �n sus �n vecii vecilor" (Apocalipsa 14:10,11), unde cei r�i sunt chinui�i "zi �i noapte �n vecii vecilor" (Apocalipsa 20:10). ��ngerii vor ie�i, vor desp�r�i pe cei r�i din mijlocul celor drep�i �i-i vor arunca �n cuptorul de foc ; acolo va fi pl�nsul �i scr�nirea din�ilor � (Matei 13:49-50).

Cei care se vor afla �n iad vor �ti c� ei �n�i�i sunt cei vinova�i pentru aceasta (Deuteronom 32:3-5).

Da, suferin�a ve�nic� a iadului este real�!

� �n acel timp, Isus a spus ucenicilor s�i: � C�nd va veni Fiul Omului �n slava sa, �mpreun� cu to�i �ngerii, se va a�eza pe tronul s�u de m�rire. �naintea lui vor fi adunate toate popoarele, dar el �i va desp�r�i pe unii de al�ii, a�a cum desparte p�storul oile de capre, �i va pune oile la dreapta sa, iar caprele la st�nga sa. Atunci �mp�ratul va spune celor de la dreapta sa: �Veni�i, binecuv�nta�ii Tat�lui meu, primi�i ca mo�tenire �mp�r��ia preg�tit� pentru voi de la �ntemeierea lumii; c�ci am fost fl�m�nd �i voi mi-a�i dat s� m�n�nc; am fost �nsetat �i voi mi-a�i dat s� beau; am fost str�in �i voi m-a�i primit; am fost gol �i voi m-a�i �mbr�cat; am fost bolnav �i voi m-a�i vizitat; am fost �n �nchisoare �i voi a�i venit la mine�. Atunci cei drep�i vor r�spunde: �Doamne, c�nd te-am v�zut noi fl�m�nd �i �i-am dat s� m�n�nci? Sau �nsetat �i �i-am dat s� bei? Sau c�nd te-am v�zut noi str�in �i te-am primit? Sau gol �i te-am �mbr�cat? Sau c�nd te-am v�zut bolnav sau �n �nchisoare �i am venit la tine?�. �mp�ratul le va r�spunde: �V� spun adev�rul: ori de c�te ori a�i f�cut acestea unuia dintre ace�tia mici, care sunt fra�ii mei, mie mi-a�i f�cut�. Apoi va spune celor din st�nga: �Pleca�i de la mine, blestema�ilor, �n focul cel ve�nic, preg�tit diavolului �i �ngerilor s�i! C�ci am fost fl�m�nd �i voi nu mi-a�i dat s� m�n�nc, am fost �nsetat �i voi nu mi-a�i dat s� beau; am fost str�in �i voi nu m-a�i primit; am fost gol �i voi nu m-a�i �mbr�cat; am fost bolnav �i �n �nchisoare �i voi nu m-a�i vizitat�. Atunci �i vor r�spunde �i ei: �Doamne, c�nd te-am v�zut noi fl�m�nd, �nsetat, str�in, gol, bolnav sau �n �nchisoare �i nu �i-am slujit?�. El le va r�spunde: �V� spun adev�rul: Ori de c�te ori nu a�i f�cut acestea unuia dintre ace�tia mici, care sunt fra�ii mei, mie nu mi-a�i f�cut�. �i vor merge ace�tia �n os�nda ve�nic�, iar drep�ii �n via�a ve�nic�". (Mt. 25,31-46)

Isus Cristos s-a sacrificat pentru noi ca s� ne deschid� calea spre m�ntuire, dar mai departe depinde de noi dac� ne m�ntuim. Ne m�ntuim dac� facem poc�in�� de p�cate �i urm�m cuv�ntul s�u. Avem liberul arbitru, adic� libertatea voin�ei de a alege �ntre bine �i r�u �i suntem responsabili de ceea ce alegem. Domnul Cristos a murit pe cruce pentru noi f�r� de noi, dar nu ne poate m�ntui f�r� de noi, f�r� colaborarea noastr�.

Iat� un material despre iad �i cele nou� feluri de suferin�e care sunt acolo:

www.sfaturiortodoxe.ro/despreiad.htm

NU AVEM �ANSA DEC�T �N VIA�A P�M�NTEASC� S� FACEM POC�IN�� DE P�CATE �I S� NE �NTOARCEM LA DUMNEZEU, NICIDECUM �N ETERNITATE ! DUP� MOARTE NIMENI NU MAI POATE PRIMI IERTARE !
Poc�in�a de p�cate nu trebuie am�nat� niciodat�, din cel pu�in dou� motive: �n primul r�nd pentru c� nu se �tie clipa decesului, iar cine moare cu sufletul necur��it de p�cate nu mai poate avea iertare �i ajunge �n suferin�a ve�nic� a iadului. Slujbele pentru cei deceda�i, parastasele, pomenile �i rug�ciunile nu �i pot ajuta dec�t pe cei care au decedat cu sufletul cur��it de p�cate. Ele pot �terge p�catele mici (f�cute f�r� voie sau cu voie dar �n lucru mic) �i urmele l�sate �n suflet de p�catele mari (f�cute cu voie �i �n lucru mare) de care omul deja s-a cur��it pe p�m�nt. Dar dac� cineva a decedat cu sufletul necur��it de p�cate, atunci nu-i mai sunt de folos slujbele, parastasele, pomenile sau rug�ciunile care se fac pentru acea persoan�. �n al doilea r�nd, de regul�, clipa decesului �l surprinde pe om dup� cum tr�ie�te: dac� a tr�it �n via�� departe de calea lui Dumnezeu, de obicei tot a�a �l surprinde clipa decesului: departe de Dumnezeu, cu sufletul necur��it de p�cate. Dumnezeu este iubitor dar este �i drept. Existen�a suferin�ei ve�nice a iadului este un adev�r revelat de Dumnezeu �i nu este o r�zbunare a lui, ci este pedeapsa drept��ii instituite de el. �n iubirea lui, Dumnezeu ne acord� iertare dac� ne �ntoarcem la el �n via�a p�m�nteasc�, iar �n dreptatea lui nu-i poate primi �n rai pe cei care nu s-au �ntors la el �n via�a p�m�nteasc�. Dreptatea lui se manifest� mai ales dup� moarte. P�catele pentru care nu s-a f�cut poc�in�� pe p�mant �l duc pe om la iad. Dumnezeu nu-i poate primi �n rai �i pe p�c�to�ii care n-au f�cut poc�in�� de p�cate, pentru c� ar �nsemna s� fie nedrept, iar el, ca Fiin�� perfect� nu poate fi nedrept. �i nici nu poate min�i, iar �n Biblie ne vorbe�te de multe ori at�t de fericirea ve�nic�, c�t �i de suferin�a ve�nic�. Dup� cum am amintit, Sf�ntul Apostol Pavel spune : �Cu fric� �i cu cutremur lucra�i la m�ntuirea voastr� (Filipeni 2, 12)

�n clipa decesului se �ncheie timpul harului �i dup� deces nimeni nu mai poate primi iertare. Iat� c�teva versuri scrise de poetul Traian Dorz care se adreseaz� cuiva care refuz� sau am�n� pe pamant poc�in�a de p�cate �i poate fi surprins de clipa decesului cu sufletul necur��it de p�cate :

C�ci va veni un ceas amar �i-o vreme de obid�

C�nd u�a marelui s�u har pe veci o s� se-nchid�

Iar tu vei ram�ne pe veci �n focul de afar�

�n pl�nsul nesf�r�it s�-�i treci a vecilor povar�.

Dar chinul cel mai greu �i-amar va fi �ncredin�area

C-a fost �i pentru tine har, dar i-ai respins chemarea.

�i oamenii care trec prin moarte clinic� v�d raiul �i iadul. Mul�i oameni care trec prin moarte clinic� (o moarte temporar�, de c�teva minute sau cel mult c�teva ore), �i v�d propriul trup �ntins la locul mor�ii, iar ei plutesc f�r� greutate, v�d ora�e de lumin� (raiul), v�d o mare de foc �i suferin�� (iadul) precum �i o Fiin�� de lumin� care le spune: "Ceasul t�u n-a sosit �nc�". Revin la via�a p�m�nteasc� dup� moartea clinic� �i povestesc altora ceea ce au v�zut �i auzit �n lumea de dincolo. Ei mai povestesc �i tot ceea ce au f�cut �i vorbit medicii �i asistentele �n timpul �n care au fost declara�i mor�i, ba chiar �i ceea ce s-a petrecut �n saloanele al�turate, precum �i faptul c� materia nu mai era un obstacol pentru ei ca spirite (de exemplu, puteau s� treac� prin pere�i). Sunt sute de mii de cazuri de moarte clinic� cercetate �i confirmate de medici. Unii dintre medici, care, �nainte de a cerceta aceste cazuri, se �ndoiau de existen�a lui Dumnezeu �i a vie�ii de dincolo de moarte, dup� ce au cercetat aceste cazuri, s-au convins c� exist� Dumnezeu �i via�a de dincolo. Amintesc 11 (unsprezece) nume de medici care au verificat existen�a vie�ii de dincolo de moarte f�c�nd cercet�ri ale cazurilor de moarte clinic�: Dr. Maurice S. Rawlings, Dr. Elizabeth Kubler - Ross, Dr. Charles Garfield, Dr. Karlis Osis, Dr. Robert Van Castle, Dr. Erlendur Haraldsson, Prof. Dr. Ian Stevenson, Dr. Russell Noyes, Dr. Raymond Moody, Dr. M. B. Sabom, Dr. Fred W. Schoonmaker. Dr. Elizabeth Kubler - Ross spunea de exemplu: "Sunt ferm convins� c� exist� via�� dincolo de moarte. Am asistat �i am adunat date de la patul de moarte a peste o mie de persoane".

Dar a�a cum am ar�tat, nu este acesta singurul sau cel mai important argument c� exist� raiul �i iadul.

Mai multe po�i citi �i vedea pe blogul urm�tor:

Pe blog g�se�ti: Argumente �i dovezi ale existen�ei lui Dumnezeu �i a vie�ii de dincolo de moarte. Videoclipuri. �nregistr�ri video cu miracole. Leg�turi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele con�in �i posturi TV on-line �i posturi de radio). C�r�i foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (f�r� a necesita desc�rcare �n calculator). Articole foarte interesante. Adrese, numere de telefon �i site-uri ale unor asocia�ii care ofera servicii caritative, etc.

Pentru �ntreb�ri �i dialog pot fi contactat la adresa de e-mail [email protected] sau pe messenger la id-ul vieru_cezar_iasi

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 05:41

Erat� din grab� �n postarea de mai sus: �tiin��, nu �tin��.

Fosta membra 9am.ro

182 mesaje
Postat pe: 27 Mai 2009, ora 14:00

Domnule Cezar,
ce valore poate avea un titlu uman pt. Adevar!???

Va recomand totusi cartile:
Casatoria Raiului cu Iadul - William Blake
Duhul Adevarului-Gregoire de Kalbermatten
Biblia si India-Dan Costian.(sunt trei volume...chiar a inspirat un film considerat pe aici New Age....)
Daca si dupa aceste lecturi discursul d-vostra se va mentine la nivelul actual voi face reale eforturi pt a
va intelege!

Fosta membra 9am.ro

116 mesaje
Oras: Tecuci

Postat pe: 27 Mai 2009, ora 18:42

Citind cele postate de "cezar", incerc sa fac eforturi disperate sa nu cad in pesimism.Daca acum in 2009, mileniul III, care va sa zica,(sic) exista inca fiinte umane care depun eforturi supraomenesti de convertire a unora la o idee, fara a lasa dreptul de a alege, dati-mi voie sa ma indoiesc de o credinta care imi impune domga ei fara drept de apel si fara sa am dreptul sa aleg.Si iarasi ma intreb cum se poate ca o fiinta asa de superioara, care este preaslavita de "cezar", care stie tot, cunoaste tot, are puteri de nedescris si te va pedepsi daca gresesti, nu se descurca cu cela mai banal lucru posibil. Cu banii! Cum se face ca nu are bani de loc, trebuie sa-i dau eu si mereu are nevoie de mai multi!Si tot pentru -dnul cezar ii pot da eu o teorie de ce a aparut Biblia. Biblia este un soft pentru PC-ul din capul omului.Nu se putea dezvolta rasa umana daca nu exista "politia astrala" de care sa-i fie frica.Daca nu era implementat acest soft, eram si acum in perioada tribala, unde sef era al mai tare la bata si nicidecum politicienii de acum.Dar noi cei din rasa homo sapiens multumim celor care au implementat softul pentru potolirea instinctelor animalice ale oamenilor si de acum incolo, datorita tehnologiei putem sa monitorizam rasa umana sa nu faca greseli contrare vietii civilizate.Asa ca puteti sa va luati jucariile si sa va ocupati de filozofie. Cat despre scopul vietii, eu am tot o teorie. Inclin sa cred ca undeva in spatiul cosmic, exista o forma de viata ecoluata care este formata din mai multe entitati energetice. Numai ca aceasta traire in spatiul cosmic, face ca puterea lor sa scada pe parcursul existentei, asa ca este nevoie sa se incarce energetic intr-o fiinta materiala.Asa ca au creat niste fiinte materiale, noi oamenii si au inceput sa se "incarneze" sufleteste, adica acea energie sa intre la nastere intr-o fiinta umana.Au observat pe parcurs ca dupa disparitia fiintei fizice purtatoare a spiritului, acesta cand venea iar in colonia astrala era mai "prost" de cum plecase.Si-au dat seama imdeiat, ca purtatorul fizic folosea numai muschii in activitatea lui, iar creierul era folosit prea putin, exact locul unde se afla "spiritul".Asa ca au cautat o metoda ca sa civilizeze aceste fiinte, sa foloseasca mai mult mintea ca sa poata spiritul energetic sa se incarce energetic.Si uite asa a fost implementata religia.Ceea ce mi se pare normal.Ca noi oamenii am dat-o in balarii cu ea, cu religia, asta ne va costa.Pentru ca ei nu aveau nevoie de trupuri fizice cu minti de savanti cat cu minti curate.Si nu trebuie uitat ca planeta noastra nu este asa sigura pentru supravietuirea unei specii superioare, pentru ca de fapt toate planetele la un anumit interval de timp, se cam scutura de cei ce o paraziteaza si strica sistemul ei biotopic.Urmatoarea scuturare, precum un caine de purici, s-ar putea sa vina cat de curand. Iar fiintele astrale care folosesc fiintele umane ca gazda pentru ei, ne-au trimis multe semnale prin religie sa avem grija, ca de fapt locul nostru, adica a spiritelor din noi, nu este pe pamant ci in spatiul cosmic. Adica in ceruri.Bineinteles ca rebuturile sunt abandonate in gaurile negre, sau pe limba umana in iad. Ei, cum va place teoria?!Asta poate impaca si capra si varza, adica si atei si habotnici!Si poate acesta este sensul vietii, sa devenim spirite, sa mergem printre semenii nostri care sunt acolo sus, sau jos, depinde pe ce parte a pamantului te afli.

AdrianaAriadna

46 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 27 Mai 2009, ora 22:56

Sfantul Serafim de Sarov spunea: "Scopul vietii este dobandirea Duhului Sfant".
Har si Pace de la Dumnezeu!

Adriana
Fosta membra 9am.ro

182 mesaje
Postat pe: 28 Mai 2009, ora 09:02

De la: AdrianaAriadna, la data 2009-05-27 22:56:44Sfantul Serafim de Sarov spunea: "Scopul vietii este dobandirea Duhului Sfant".
Har si Pace de la Dumnezeu!

Aveti perfecta dreptate!
Poate ne explicati si Cum?

Ebony

14969 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 17:38

Inca il caut...din pacate.....

gigilipianu

443 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 18:04

Scopul vietii noastre scurte in comparatie cu viata de pe pamant este ca sa traim cat mai bine, sa facem ca si altii sa traiasca bine, sa lasam urme si urmasi de care sa ne mandrim, sa ramanem in amintirea a cat mai multi semeni de-ai nostri cu fapte bune si noi sa ne despartim de aceasta lume cat mai impacati cu gandul ca poate nu am trait degeaba. Nu uitati ca dupa moarte nu mai ramane dupa noi decat ceea ce am dat altora. Gigi.

Ebony

14969 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 18:08

De la: gigilipianu, la data 2009-05-29 18:04:05Scopul vietii noastre scurte in comparatie cu viata de pe pamant este ca sa traim cat mai bine, sa facem ca si altii sa traiasca bine, sa lasam urme si urmasi de care sa ne mandrim, sa ramanem in amintirea a cat mai multi semeni de-ai nostri cu fapte bune si noi sa ne despartim de aceasta lume cat mai impacati cu gandul ca poate nu am trait degeaba. Nu uitati ca dupa moarte nu mai ramane dupa noi decat ceea ce am dat altora. Gigi.

Crezi ca daca cineva nu si-a intemeiat o familie,nu are copii,traieste degeaba??Spune sincer.....

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 21:33

De la: gigilipianu, la data 2009-05-29 18:04:05Scopul vietii noastre scurte in comparatie cu viata de pe pamant este ca sa traim cat mai bine, sa facem ca si altii sa traiasca bine, sa lasam urme si urmasi de care sa ne mandrim, sa ramanem in amintirea a cat mai multi semeni de-ai nostri cu fapte bune si noi sa ne despartim de aceasta lume cat mai impacati cu gandul ca poate nu am trait degeaba. Nu uitati ca dupa moarte nu mai ramane dupa noi decat ceea ce am dat altora. Gigi.

Bravo Gigi...acela�i r�spuns l-a� fi dat �i eu!

C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
Fosta membra 9am.ro

182 mesaje
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 19:56

De la: Dorulet, la data 2009-05-29 21:33:38

Bravo Gigi...acela�i r�spuns l-a� fi dat �i eu!

cred ca ati descris facilitatile vietii....ce se termina brusc prin moarte!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 30 Mai 2009, ora 20:10

Tell, nu pe to�i ne preocup� �n mod constant "nemurirea sufletului"...Unii dintre noi, tr�im �ntr-un mod fizic....f�r� ifose de atotcunosc�tori a Universului....

Pentru mine, evolu�ia spiritual� este o adiacent�...la scopurile pe care le am �n via��!

cotoel

13 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 00:16

Rahat,povesti,basme,tampenii.Intr-un cuvant filosofia cretinilor care cand nu au ce face debiteaza nonstop tampenii,adica filosofeaza.Asta fac si babele din fata casei cand nu au ce face .Intreaba-te mai bine cu ce ai participat la starea de normalitate,la ce ai facut bun in viata,pe cati oameni ai ajutat,ce ti-ai propus si unde ai ajuns si cine in afara de tine este vinovat?Restul e cancan.Toti guristii,chiar daca au pregatirea unei gaini bete de foame,au intrat in politica.De ce?Pentru ca in afara de a bate din gura,altceva nu stiu si mai mult precum chibitii care mananca seminte si ....filosofeaza,guristii politruci din Romania anilor 2009 stiu de toate si-si dau prost cu parerea despre cum ar trebui,nu cum trebuie sa arate aceasta amarata de tara.Intreaba-te ce ai facut sa nu mai apara astfel de cretini si sa instaureze haosul,pentru ca niciodata un tamplar nu stie(dar isi da cu parerea cu se mananca medicina),la fel cum medicul nu va sti cu ce si cum trebuie sa se faca un dulap cu 8 usi(dar si el isi da cu parerea).Numai atunci cand la locul potrivit va fi omul potrivit si cand o regula impusa de noi,cei multi va fi respectata de toti fara scuze si fara cu"se poate si asa",numai atunci vom intra in normalitate.Nu masonii,banii, fac sistemele ci tot oamenii.Intreaba-te de cate ori cand ai vazut o nedreptate ai reactionat?E mai simplu sa zici"da ce-s prost sa ma bag daca nu ma intereseaza?".Dar orice cretinatate care nu te intereseaza,poate influenta nu numai viata ta,dar si pe alor tai,pentru ca sistemele proaste se realizeaza de noi toti,prin neimplicare,prin nepasare,prin indolenta..prin nepasare.Am vazut in statele vecine,cu oameni normali,cum cu reguli simple pe intelesul tuturor treburile merg normal.Simplu si eficient,nu cu galgara multa si fara folos.Ideea este ca alora le pasa,spre deosebire de noi carora nu ne pasa."Nu ma intereseaza" este o parere cretina,pentru ca in viitor acest nu ma intereseaza vine ca un bumerang si ne da peste cap la toti.Dupa ce dai foc la casa nu mai are rost sa-ti para rau sau sa-ti mai pui tot felul de intrebari.Ai facut-o si gata.Restul e cancan.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 00:22

De la: cotoel, la data 2009-06-03 00:16:47Rahat,povesti,basme,tampenii.Intr-un cuvant filosofia cretinilor care cand nu au ce face debiteaza nonstop tampenii,adica filosofeaza.Asta fac si babele din fata casei cand nu au ce face .Intreaba-te mai bine cu ce ai participat la starea de normalitate,la ce ai facut bun in viata,pe cati oameni ai ajutat,ce ti-ai propus si unde ai ajuns si cine in afara de tine este vinovat?Restul e cancan.Toti guristii,chiar daca au pregatirea unei gaini bete de foame,au intrat in politica.De ce?Pentru ca in afara de a bate din gura,altceva nu stiu si mai mult precum chibitii care mananca seminte si ....filosofeaza,guristii politruci din Romania anilor 2009 stiu de toate si-si dau prost cu parerea despre cum ar trebui,nu cum trebuie sa arate aceasta amarata de tara.Intreaba-te ce ai facut sa nu mai apara astfel de cretini si sa instaureze haosul,pentru ca niciodata un tamplar nu stie(dar isi da cu parerea cu se mananca medicina),la fel cum medicul nu va sti cu ce si cum trebuie sa se faca un dulap cu 8 usi(dar si el isi da cu parerea).Numai atunci cand la locul potrivit va fi omul potrivit si cand o regula impusa de noi,cei multi va fi respectata de toti fara scuze si fara cu"se poate si asa",numai atunci vom intra in normalitate.Nu masonii,banii, fac sistemele ci tot oamenii.Intreaba-te de cate ori cand ai vazut o nedreptate ai reactionat?E mai simplu sa zici"da ce-s prost sa ma bag daca nu ma intereseaza?".Dar orice cretinatate care nu te intereseaza,poate influenta nu numai viata ta,dar si pe alor tai,pentru ca sistemele proaste se realizeaza de noi toti,prin neimplicare,prin nepasare,prin indolenta..prin nepasare.Am vazut in statele vecine,cu oameni normali,cum cu reguli simple pe intelesul tuturor treburile merg normal.Simplu si eficient,nu cu galgara multa si fara folos.Ideea este ca alora le pasa,spre deosebire de noi carora nu ne pasa."Nu ma intereseaza" este o parere cretina,pentru ca in viitor acest nu ma intereseaza vine ca un bumerang si ne da peste cap la toti.Dupa ce dai foc la casa nu mai are rost sa-ti para rau sau sa-ti mai pui tot felul de intrebari.Ai facut-o si gata.Restul e cancan.

Bravo...e�ti cam nervos/�...dar mi-a pl�cut!

Fosta membra 9am.ro

182 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 14:55

De la: cotoel, la data 2009-06-03 00:16:47Rahat,povesti,basme,tampenii.Intr-un cuvant filosofia cretinilor care cand nu au ce face debiteaza nonstop tampenii,adica filosofeaza.Asta fac si babele din fata casei cand nu au ce face .Intreaba-te mai bine cu ce ai participat la starea de normalitate,la ce ai facut bun in viata,pe cati oameni ai ajutat,ce ti-ai propus si unde ai ajuns si cine in afara de tine este vinovat?Restul e cancan.Toti guristii,chiar daca au pregatirea unei gaini bete de foame,au intrat in politica.De ce?Pentru ca in afara de a bate din gura,altceva nu stiu si mai mult precum chibitii care mananca seminte si ....filosofeaza,guristii politruci din Romania anilor 2009 stiu de toate si-si dau prost cu parerea despre cum ar trebui,nu cum trebuie sa arate aceasta amarata de tara.Intreaba-te ce ai facut sa nu mai apara astfel de cretini si sa instaureze haosul,pentru ca niciodata un tamplar nu stie(dar isi da cu parerea cu se mananca medicina),la fel cum medicul nu va sti cu ce si cum trebuie sa se faca un dulap cu 8 usi(dar si el isi da cu parerea).Numai atunci cand la locul potrivit va fi omul potrivit si cand o regula impusa de noi,cei multi va fi respectata de toti fara scuze si fara cu"se poate si asa",numai atunci vom intra in normalitate.Nu masonii,banii, fac sistemele ci tot oamenii.Intreaba-te de cate ori cand ai vazut o nedreptate ai reactionat?E mai simplu sa zici"da ce-s prost sa ma bag daca nu ma intereseaza?".Dar orice cretinatate care nu te intereseaza,poate influenta nu numai viata ta,dar si pe alor tai,pentru ca sistemele proaste se realizeaza de noi toti,prin neimplicare,prin nepasare,prin indolenta..prin nepasare.Am vazut in statele vecine,cu oameni normali,cum cu reguli simple pe intelesul tuturor treburile merg normal.Simplu si eficient,nu cu galgara multa si fara folos.Ideea este ca alora le pasa,spre deosebire de noi carora nu ne pasa."Nu ma intereseaza" este o parere cretina,pentru ca in viitor acest nu ma intereseaza vine ca un bumerang si ne da peste cap la toti.Dupa ce dai foc la casa nu mai are rost sa-ti para rau sau sa-ti mai pui tot felul de intrebari.Ai facut-o si gata.Restul e cancan.

sa inteleg ca scopul vietii e sa fii beat/a?

Fosta membra 9am.ro

118 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 15:39

Uite, sa simplificam lucrurile. Spune-ne tu ce ai facut, poate ne dai o idee.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 15:45

De la: tell, la data 2009-06-03 14:55:25

sa inteleg ca scopul vietii e sa fii beat/a?

Tell, mie nu mi s-a p�rut beat/�, doamna sau domnul....doar pu�in sup�rat/�!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 15:46

De la: olaru_l_yahoo_com, la data 2009-06-03 15:39:17Uite, sa simplificam lucrurile. Spune-ne tu ce ai facut, poate ne dai o idee.

Dar de c�nd trebuie cineva s�-�i justifice ac�iunile pe forum????

cristianvitu

732 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 19:40

incendiar punctul de vedere al lui "cotoel"...adicatelea astia care "filozofeaza" in directia lu' scopu' lu' viata ie neste "aia" care n-au nimic de-a face cu practica vietii...Oare toti?
Cotoel, in drumurile tale in Tara sau in afara ei, ai trecut vreodata pe langa ceva unde ai pus si tu mana la ridicat, creier la conceput sau suflet la facut?...Hm? in cate locuri si de cate ori?...crezi ca-i de ajuns?! iti vad supararea, insa crezi ca supararea e suficienta?
CU POLITIKIA ITI DAUUU DREEPTATEEE!Dar cati oameni ...hm..hai sa le zic asa: "culti" ...ai vazut ca fac politica-n Romanica?!..hm?....ai pus si tu degetul cand i-am votat...am pus si eu...uneori toata mana! si cu ce m-am ales?!..toot cu munca, ca fara ea...deh!..n-am ce baga-n burta ca sa-mi mearga creierul!
Alti-s buni, romanii se pricep la orice si de fapt la nimic!...hm! ia mai gandeste-te!...banuiesc din ce ai postat ca ai avut de-a face cu cateva popoare europene....si eu!...astfel pot spune despre francezi ca nu mai sunt francezi ci africani....despre italieni...ca-s mai ingamfati si mai prosti decat romanii, despre nemti ca-s rigurosi si daca i-ai scos din "procedura" 's in ceata, despre greci ca-s pupincuristi si tepari, despre austrieci ca-s o amestecatura balcanica....despre bulgari...ca fura cum furam noi in anii '90, despre turci ca-s niste ordinari cu aere de mari comercianti...sa-ti mai zic?..ma opresc!
Ce sunt romanii?...un amestec infernal din toate astea pentru ca in loc sa-si caute identitatea AICI si-o cauta AIUREA...!
Restul, NU-I CANCAN! E VIATA! Eu zic ca-i o viata pe care invatam din mers cum s-o traim!

de omnia dubitandum
Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Care este de fapt scopul vietii?
Mergi la: