back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Care este de fapt scopul vietii?

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 10 Mai 2009, ora 19:25

De la: aadnanaaa, la data 2009-05-10 19:20:50
De la: Dorulet, la data 2009-05-10 18:22:50Dac� vrei s� �n�elegi ce spune Tell, trebuie s� ai r�bdare s� urm�re�ti acest film (de fapt sunt 2 p�r�i):
video.google.com/videosearch?q=how+jesus+became&sitesearch=#q=cu...
Ne impacam?

Raporteaza abuz de limbaj
C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 10 Mai 2009, ora 19:44

De la: Dorulet, la data 2009-05-10 19:25:41
De la: Dorulet, la data 2009-05-10 18:22:50Dac� vrei s� �n�elegi ce spune Tell, trebuie s� ai r�bdare s� urm�re�ti acest film (de fapt sunt 2 p�r�i):
Ne impacam?

Nu ma uit la filmulete acum ca nu am timp, dar il astept pe tell cu explicatii mai complexe, poate totusi reusesc sa il inteleg

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 11 Mai 2009, ora 04:29

De la: aadnanaaa, la data 2009-05-10 18:07:16
De la: nastasemihail, la data 2009-05-10 02:15:47Eu postezi putintel in bataie de joc, fiindca atunci cind am spus lucruri in care cred, era sa fiu injurat de unii. Pur si simplu am deranjat un anumit mod de comportare ce tine de ceea ce se va diminua in viitor. Pur si simplu am fost contrazis pe ceea ce am spus din "putul gindirii". Va dati seama ce iese cind esti contrazis aiurea vis-a vis de ceea ce crezi. Evoluezi brusc spiritual, iar spiritul nu e ceea ce ne inchipuim noi. Aduce conflicte.

eee...pai nu asa.Aici posteaza cu toata sinceritatea sa discutam.Ca eu nu iau in ras pe nimeni si nu incerc sa contrazic convigerile nimanui.Doar sa discutam

Eu am vrut sa spun ca activitatile acelea cotidiene sint tocmai ca sa mai intirziem putin cu raspunsurile la scopul vietii, care scop e destul de greu sa-l aflam ...din cauza grijilor cotidiene.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 13 Mai 2009, ora 00:57

De la: nastasemihail, la data 2009-05-11 04:29:49
De la: aadnanaaa, la data 2009-05-10 18:07:16
De la: nastasemihail, la data 2009-05-10 02:15:47Eu postezi putintel in bataie de joc, fiindca atunci cind am spus lucruri in care cred, era sa fiu injurat de unii. Pur si simplu am deranjat un anumit mod de comportare ce tine de ceea ce se va diminua in viitor. Pur si simplu am fost contrazis pe ceea ce am spus din "putul gindirii". Va dati seama ce iese cind esti contrazis aiurea vis-a vis de ceea ce crezi. Evoluezi brusc spiritual, iar spiritul nu e ceea ce ne inchipuim noi. Aduce conflicte.

eee...pai nu asa.Aici posteaza cu toata sinceritatea sa discutam.Ca eu nu iau in ras pe nimeni si nu incerc sa contrazic convigerile nimanui.Doar sa discutam

Eu am vrut sa spun ca activitatile acelea cotidiene sint tocmai ca sa mai intirziem putin cu raspunsurile la scopul vietii, care scop e destul de greu sa-l aflam ...din cauza grijilor cotidiene.

eee...da seara inainte sa dormi te mai gandesti si tu asa la una la alta...poate te gandesti si la asta si imi spui si mie la ce concluzie ajungi

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 13 Mai 2009, ora 01:12

De la: aadnanaaa, la data 2009-05-10 19:44:45
Ne impacam?

Nu ma uit la filmulete acum ca nu am timp, dar il astept pe tell cu explicatii mai complexe, poate totusi reusesc sa il inteleg

Adnana....este f. greu s�-l �n�elegi pe Tell....ptr c� folose�te termeni mult prea greoi...
Hai s�-�i explic �n pu�ine cuvinte despre filmele alea...sunt lungi...f. lungi!
Ele se refer� la Isus...�i la faptul c� 80% din via�a lui...nu se cunoa�te. Acest domn, care a realizat filmele, pretinde c� a descoperit totul despre via�a lui Isus...�i �ncearc� s� arate, c� de fapt ceea ce scrie �n Noul Testament este gre�it, incomplet �i c� "mesajul" lui Isus de fapt a fost altul.
Deasemenea, �ncearc� s� explice acel mesaj a lui Isus, care s-ar traduce cam a�a:
1. Fiecare om este un mic D-zeu!
2. Prin educarea spiritului, omul poate s� se ridice deasupra mor�ii.
3. Toate miracolele pe care le-a f�cut Isus + altele �i mai �i...�n mod normal....prin acea "educa�ie" ar putea s� le fac� orice om de pe Terra.
Ar mai fi multe altele...dar nu vreau s�-�i r�pesc pl�cerea de a viziona tu filmul.
Sunt c�teva lucruri cu care sunt de acord , din ceea ce s-a prezentat �n acele filme....dar ffff. pu�ine...�n rest, cred c� autorul acestui curent vrea doar faim� �i ceva avere....cam �sta ar fi scopul celor care �nfiin�eaz� o religie!

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 13 Mai 2009, ora 01:33

De la: Dorulet, la data 2009-05-13 01:12:13
De la: aadnanaaa, la data 2009-05-10 19:44:45
Ne impacam?

Adnana....este f. greu s�-l �n�elegi pe Tell....ptr c� folose�te termeni mult prea greoi...
Hai s�-�i explic �n pu�ine cuvinte despre filmele alea...sunt lungi...f. lungi!
Ele se refer� la Isus...�i la faptul c� 80% din via�a lui...nu se cunoa�te. Acest domn, care a realizat filmele, pretinde c� a descoperit totul despre via�a lui Isus...�i �ncearc� s� arate, c� de fapt ceea ce scrie �n Noul Testament este gre�it, incomplet �i c� "mesajul" lui Isus de fapt a fost altul.
Deasemenea, �ncearc� s� explice acel mesaj a lui Isus, care s-ar traduce cam a�a:
1. Fiecare om este un mic D-zeu!
2. Prin educarea spiritului, omul poate s� se ridice deasupra mor�ii.
3. Toate miracolele pe care le-a f�cut Isus + altele �i mai �i...�n mod normal....prin acea "educa�ie" ar putea s� le fac� orice om de pe Terra.
Ar mai fi multe altele...dar nu vreau s�-�i r�pesc pl�cerea de a viziona tu filmul.
Sunt c�teva lucruri cu care sunt de acord , din ceea ce s-a prezentat �n acele filme....dar ffff. pu�ine...�n rest, cred c� autorul acestui curent vrea doar faim� �i ceva avere....cam �sta ar fi scopul celor care �nfiin�eaz� o religie!

da...pare interesant.nu si credibil, dar o sa le vizionez, acum sa am timp.insa nu poti sa iti bazezi viata pe doua filme fie ele oricum si sa faci din ele un scop.zic si eu..

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 13 Mai 2009, ora 01:45

P�i practic, este vorba de curentul New Age...dac� e�ti familiarizat� cu termenul...�n�elegi!
Nu-i mare scofal�....nici mare adev�r!
Iar tipul din film....�ncearc� (eu zic ...destul de pueril) s� aduc� religiile asiei (budismul, taoismul...etc) al�turi de cre�tinism. Pretinde c� Biblia �i implicit Isus...de acolo s-a inspirat �i c� au un fond comun....doar c� au fost prost trduse �i interpretate...
Whatever....pe mine nu m-a convins....doar m-a amuzat �n c�teva r�nduri.
Omul are o teorie care este foarte u�or de "d�r�mat".

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 13 Mai 2009, ora 02:04

De la: Dorulet, la data 2009-05-13 01:45:36P�i practic, este vorba de curentul New Age...dac� e�ti familiarizat� cu termenul...�n�elegi!
Nu-i mare scofal�....nici mare adev�r!
Iar tipul din film....�ncearc� (eu zic ...destul de pueril) s� aduc� religiile asiei (budismul, taoismul...etc) al�turi de cre�tinism. Pretinde c� Biblia �i implicit Isus...de acolo s-a inspirat �i c� au un fond comun....doar c� au fost prost trduse �i interpretate...
Whatever....pe mine nu m-a convins....doar m-a amuzat �n c�teva r�nduri.
Omul are o teorie care este foarte u�or de "d�r�mat".

O sa ma uit si eu.De New Age stiu.de fapt cine nu stie.Dar o sa vad si ce se intampla aici.Probabil in week-end.Merci mult de explicatii

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 13 Mai 2009, ora 02:13

Pentru Dorulet:

Filmul de care spui e f�cut ori din interes, ori dintr-o �n�elegere gre�it� a lucrurilor (influen�a new age).

Adev�rul despre Isus Cristos e ceea ce ne spun Biblia �i Sfin�ii P�rin�i ai Bisericii.

Isus Cristos �i-a �nceput activitatea public� la 30 de ani. P�n� atunci a dus o via�� obi�nuit�, lucr�nd �n dulgherie. Nu avea nevoie s� �nve�e nimic, pentru c� �tia deja totul, fiind Fiul lui Dumnezeu �ntrupat. El nu a c�utat nici faim�, nici avere, dimpotriv�, a tr�it �n smerenie �i s�r�cie. A spus c� �mp�r��ia lui nu este din lumea aceasta: "�mp�r��ia Mea nu este din lumea aceasta" (In. 18,36).

Iar miracolele le-a f�cut fiind Dumnezeu, nu printr-o educa�ie anume. Au mai f�cut �i unii sfin�i miracole dar CU PUTERE DE LA EL. A�a cum luna prime�te lumina de la soare, la fel acei sfin�i au primit puterea miracolelor de la El, pentru c� El este "sursa" miracolelor. Omul nu e "un mic Dumnezeu". Suntem dup� chipul �i asem�narea lui Dumnezeu, dar suntem crea�i, pe c�nd Isus Cristos nu este creat, este ve�nic �i, a�a cum m�rturisim �n Crez, este DE O FIIN�� CU TAT�L, adic� face parte din Sf�nta Treime. Dumnezeu este unul �n Fiin�� �i �ntreit �n Persoane (Tat�l, Fiul �i Duhul Sf�nt). Isus Cristos este Dumnezeu adev�rat, dar este totodat� �i om adev�rat pentru c� s-a �ntrupat pe p�m�nt.

Dac� ar fi fost un simplu om n-ar fi avut via�a prevestit� de profe�i cu veacuri �nainte, nu s-ar fi �mplinit profe�iile referitoare la el, nici nu ar fi putut s� �nvie mor�ii, s� �nvie el �nsu�i din mor�i, s� potoleasc� furtuna pe mare, s� vindece at��ia orbi, bolnavi, etc. Dar el a f�cut toate acestea �i multe altele. Dup� �nviere el a mai r�mas 40 de zile pe p�m�nt, p�n� la �n�l�are �i a fost v�zut de apostoli �i de mul�i al�i oameni. Apostolii au m�ncat �i au vorbit cu el �n aceste 40 de zile. Apoi ei au predicat toat� via�a despre �nvierea Domnului Isus Cristos �i au murit pentru acest adev�r. E clar c� nu ar fi murit ei pentru o minciun�. Marele matematician, fizician �i filosof francez Blaise Pascal, spunea : �Cred cu bucurie �n cuv�ntul acelora care �i-au dat via�a pentru ceea ce au spus. �

Isus Cristos nu poate fi pus pe acela�i plan cu Buddha, Mahomed, Confucius �i al�ii care sunt doar oameni. Ei n-au fost prevesti�i de profe�i, nici nu au f�cut ce a f�cut Isus. Isus Cristos a spus �i a dovedit prin toat� via�a sa, prin �nv���turile �i prin minunile sale c� este Fiul lui Dumnezeu �ntrupat, nu doar om �i c� el este Calea, Adev�rul �i Via�a : � Eu sunt Calea, Adev�rul �i Via�a � (In. 14,6) �n el sunt dou� firi : divin� �i uman�.

Scopul lui Isus Cristos a fost s� ne arate calea m�ntuirii care este El �i s�-�i dea via�a pentru a ne deschide calea m�ntuirii, dar mai departe depinde de noi dac� ne m�ntuim. Deci el este Calea, singura cale spre Dumnezeu Tat�l, nu o cale printre altele, nu una dintre c�i. �n acest sens, acum c��iva ani, un indian, fost hindus, a �inut conferin�e �i �n Rom�nia �i a spus c� s-a convertit la cre�tinism pentru c� a �n�eles c� Isus Cristos este Calea, singura cale Spre Dumnezeu Tat�l.

Acces�nd linkul urm�tor g�se�ti o carte foarte bun� despre Isus Cristos. Poate fi citit� direct pe internet:
www.profamilia.ro/sftreime.asp?isuscristos

Mai multe po�i citi �i vedea pe blogul urm�tor :

www.cezar-iasi.blogspot.com/
Blogul con�ine: �nregistr�ri video cu miracole. Leg�turi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele con�in posturi TV on-line �i posturi de radio). C�r�i foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (f�r� a necesita desc�rcare �n calculator). Articole. Adrese, numere de telefon �i site-uri ale unor asocia�ii care ofer� servicii caritative, etc.
V� rog intra�i pe blog si trimite�i-l mai departe ca s� foloseasc� �i altora. Chiar merit�.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 13 Mai 2009, ora 02:36

Cezare...�-aci ne-ai g�sit?! Ufff! Las� fata n-o �ndoctrina....
Mai bine bea �i tu o bere.. relax......c� nu vine "doamna cu securea" tomorow...�i ai timp s�-�i "isp�e�ti" pedeapsa �i s� te poc�ie�ti de la marea "crim�" de a bea...o bere!

9am044905

125 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 13 Mai 2009, ora 09:50

adnana, esti atat de tanara si te zvarcolesti cautand raspunsuri imposibil de grele. hai sa-ti spuna baba o poveste: odata, un mare om de stat a cerut unui mare filozof sa-l invete sa stapaneasca geometria, dar asa, mai repede si mai usor, pe o cale mai....,,imparateasca"....spre dezamagirea lui, filozoful i-a raspuns ca pentru a stapani geometria, e o singura cale pentu toti.... cam asta este, dar, daca privesti la evolutia umanitatii in general, scopul vietii pare a fi dorinta de a crea o lume din ce in ce mai buna de locuit, am sau nu dreptate? iar pentru a realiza aceasta, oamenii nu s-au dat batuti, urmandu-si telul cu vointa si tenacitate. asa ca, traieste, indragosteste-te, da viata, pe langa toate astea, munceste din rasputeri, nu te da batuta, nu regreta nimic, fa numai fapte bune, pe cat posibil, nu te astepta la multumiri, iar, spre sfarsit, s-ar putea sa primesti raspunsul....sau, s-ar putea sa tragi doar concluzia ca nu ai trait degeaba, iar asta, deja, e foarte bine

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 13 Mai 2009, ora 09:57

Dorulet, ce-ai facut cu disertatio ?... ti-am tinut pumnii !

Ma pregatesc sa-ti fac un laudatio ?..sau...

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 13 Mai 2009, ora 11:18

De la: mytcor, la data 2009-05-13 09:57:41 Dorulet, ce-ai facut cu disertatio ?... ti-am tinut pumnii !

Nu m� l�uda...c� n-ai de ce!!! Am dat-o -n bar�...Am luat 9.
La vreo dou� �ntreb�ri, �n loc s� r�spund ferm �i cu z�mbetul pe buze....�nt�i am zis: �����, p�i.....�i pe urm� am r�spuns....
La un examen de a�a nivel �i mai ales pe manipulare �i persuasiune �ntr-o negociere...nu-i permis! E ca un fel de b�lb�ial�....
Ar trebui s�-mi fie ru�ine Dar de fapt m� doare la .....vreo 2 metrii �n fa��....
Bine c� l-am luat!!!!!!
�i scuze c� am fost verry

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 13 Mai 2009, ora 14:47

De la: 9am044905, la data 2009-05-13 09:50:01 adnana, esti atat de tanara si te zvarcolesti cautand raspunsuri imposibil de grele. hai sa-ti spuna baba o poveste: odata, un mare om de stat a cerut unui mare filozof sa-l invete sa stapaneasca geometria, dar asa, mai repede si mai usor, pe o cale mai....,,imparateasca"....spre dezamagirea lui, filozoful i-a raspuns ca pentru a stapani geometria, e o singura cale pentu toti.... cam asta este, dar, daca privesti la evolutia umanitatii in general, scopul vietii pare a fi dorinta de a crea o lume din ce in ce mai buna de locuit, am sau nu dreptate? iar pentru a realiza aceasta, oamenii nu s-au dat batuti, urmandu-si telul cu vointa si tenacitate. asa ca, traieste, indragosteste-te, da viata, pe langa toate astea, munceste din rasputeri, nu te da batuta, nu regreta nimic, fa numai fapte bune, pe cat posibil, nu te astepta la multumiri, iar, spre sfarsit, s-ar putea sa primesti raspunsul....sau, s-ar putea sa tragi doar concluzia ca nu ai trait degeaba, iar asta, deja, e foarte bine

si tu esti tanara.Chiar daca mai invarsta decat mine tot tanara.Sunt si eu curioasa: de ce facem ditamai casele? de ca strangem avere? de ce ne zbatem toata viata si traim intr-un zbucium continuu? ce sens au toate? trebuie sa fie un scop, nu-i asa?

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 13 Mai 2009, ora 14:48

De la: Dorulet, la data 2009-05-13 11:18:22
De la: mytcor, la data 2009-05-13 09:57:41 Dorulet, ce-ai facut cu disertatio ?... ti-am tinut pumnii !

Nu m� l�uda...c� n-ai de ce!!! Am dat-o -n bar�...Am luat 9.
La vreo dou� �ntreb�ri, �n loc s� r�spund ferm �i cu z�mbetul pe buze....�nt�i am zis: �����, p�i.....�i pe urm� am r�spuns....
La un examen de a�a nivel �i mai ales pe manipulare �i persuasiune �ntr-o negociere...nu-i permis! E ca un fel de b�lb�ial�....
Ar trebui s�-mi fie ru�ine Dar de fapt m� doare la .....vreo 2 metrii �n fa��....
Bine c� l-am luat!!!!!!
�i scuze c� am fost verry

ce conteaza daca mai scrii oricum e intre noi pe aici

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 13 Mai 2009, ora 14:51

De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-05-13 02:13:34Pentru Dorulet:

Filmul de care spui e f�cut ori din interes, ori dintr-o �n�elegere gre�it� a lucrurilor (influen�a new age).

Adev�rul despre Isus Cristos e ceea ce ne spun Biblia �i Sfin�ii P�rin�i ai Bisericii.

Isus Cristos �i-a �nceput activitatea public� la 30 de ani. P�n� atunci a dus o via�� obi�nuit�, lucr�nd �n dulgherie. Nu avea nevoie s� �nve�e nimic, pentru c� �tia deja totul, fiind Fiul lui Dumnezeu �ntrupat. El nu a c�utat nici faim�, nici avere, dimpotriv�, a tr�it �n smerenie �i s�r�cie. A spus c� �mp�r��ia lui nu este din lumea aceasta: "�mp�r��ia Mea nu este din lumea aceasta" (In. 18,36).

Iar miracolele le-a f�cut fiind Dumnezeu, nu printr-o educa�ie anume. Au mai f�cut �i unii sfin�i miracole dar CU PUTERE DE LA EL. A�a cum luna prime�te lumina de la soare, la fel acei sfin�i au primit puterea miracolelor de la El, pentru c� El este "sursa" miracolelor. Omul nu e "un mic Dumnezeu". Suntem dup� chipul �i asem�narea lui Dumnezeu, dar suntem crea�i, pe c�nd Isus Cristos nu este creat, este ve�nic �i, a�a cum m�rturisim �n Crez, este DE O FIIN�� CU TAT�L, adic� face parte din Sf�nta Treime. Dumnezeu este unul �n Fiin�� �i �ntreit �n Persoane (Tat�l, Fiul �i Duhul Sf�nt). Isus Cristos este Dumnezeu adev�rat, dar este totodat� �i om adev�rat pentru c� s-a �ntrupat pe p�m�nt.

Dac� ar fi fost un simplu om n-ar fi avut via�a prevestit� de profe�i cu veacuri �nainte, nu s-ar fi �mplinit profe�iile referitoare la el, nici nu ar fi putut s� �nvie mor�ii, s� �nvie el �nsu�i din mor�i, s� potoleasc� furtuna pe mare, s� vindece at��ia orbi, bolnavi, etc. Dar el a f�cut toate acestea �i multe altele. Dup� �nviere el a mai r�mas 40 de zile pe p�m�nt, p�n� la �n�l�are �i a fost v�zut de apostoli �i de mul�i al�i oameni. Apostolii au m�ncat �i au vorbit cu el �n aceste 40 de zile. Apoi ei au predicat toat� via�a despre �nvierea Domnului Isus Cristos �i au murit pentru acest adev�r. E clar c� nu ar fi murit ei pentru o minciun�. Marele matematician, fizician �i filosof francez Blaise Pascal, spunea : �Cred cu bucurie �n cuv�ntul acelora care �i-au dat via�a pentru ceea ce au spus. �

Isus Cristos nu poate fi pus pe acela�i plan cu Buddha, Mahomed, Confucius �i al�ii care sunt doar oameni. Ei n-au fost prevesti�i de profe�i, nici nu au f�cut ce a f�cut Isus. Isus Cristos a spus �i a dovedit prin toat� via�a sa, prin �nv���turile �i prin minunile sale c� este Fiul lui Dumnezeu �ntrupat, nu doar om �i c� el este Calea, Adev�rul �i Via�a : � Eu sunt Calea, Adev�rul �i Via�a � (In. 14,6) �n el sunt dou� firi : divin� �i uman�.

Scopul lui Isus Cristos a fost s� ne arate calea m�ntuirii care este El �i s�-�i dea via�a pentru a ne deschide calea m�ntuirii, dar mai departe depinde de noi dac� ne m�ntuim. Deci el este Calea, singura cale spre Dumnezeu Tat�l, nu o cale printre altele, nu una dintre c�i. �n acest sens, acum c��iva ani, un indian, fost hindus, a �inut conferin�e �i �n Rom�nia �i a spus c� s-a convertit la cre�tinism pentru c� a �n�eles c� Isus Cristos este Calea, singura cale Spre Dumnezeu Tat�l.

Acces�nd linkul urm�tor g�se�ti o carte foarte bun� despre Isus Cristos. Poate fi citit� direct pe internet:

Blogul con�ine: �nregistr�ri video cu miracole. Leg�turi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele con�in posturi TV on-line �i posturi de radio). C�r�i foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (f�r� a necesita desc�rcare �n calculator). Articole. Adrese, numere de telefon �i site-uri ale unor asocia�ii care ofer� servicii caritative, etc.
V� rog intra�i pe blog si trimite�i-l mai departe ca s� foloseasc� �i altora. Chiar merit�.
de mult voiam sa te intreb: esti preot? sau ai alta religie? si mai voiam sa iti spun ca toate lucrurile bune despre care spui tu aici ca ar trebui facute, nici macar tu nu poti sa le faci, pentru ca traim intr-un mediu unde nu este posibil asa ceva. de ce vorbesti numai despre asta? fii si tu om normal si zi=ne ce crezi tu nu ce crede biblia, ca asta stim cu totii

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 13 Mai 2009, ora 17:26

De la: aadnanaaa, la data 2009-05-13 14:51:40
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-05-13 02:13:34Pentru Dorulet:

de mult voiam sa te intreb: esti preot? sau ai alta religie? si mai voiam sa iti spun ca toate lucrurile bune despre care spui tu aici ca ar trebui facute, nici macar tu nu poti sa le faci, pentru ca traim intr-un mediu unde nu este posibil asa ceva. de ce vorbesti numai despre asta? fii si tu om normal si zi=ne ce crezi tu nu ce crede biblia, ca asta stim cu totii

Nu sunt preot. Sunt doctorand la filosofie cre�tin�. Ceea ce scriu sunt lucruri general valabile �n toate Bisericile cre�tine. �i s� �tii c� putem s� fim cre�tini adev�ra�i, indiferent de mediu. Isus Cristos a spus s� mergem pe calea cea str�mt� care duce la fericirea ve�nic�, iar nu pe calea cea larg� care duce la suferin�a ve�nic�.
Eu cred exact ceea ce ne �nva�� Biblia, pentru c� Biblia este inspirat� de Dumnezeu. Pe l�ng� faptul c� ni se descoper� prin revela�ia natural�, Dumnezeu ne-a descoperit existen�a sa �i a vie�ii de dincolo de moarte �i prin Revela�ia supranatural� : prin profe�i, prin fapte �i interven�ii, prin Fiul s�u �ntrupat, Isus Cristos, precum �i prin apostoli �i sfin�ii p�rin�i ai Bisericii. Sunt dou� mari izvoare care cuprind Revela�ia supranatural� a lui Dumnezeu: Sf�nta Scriptur� (Biblia) �i Sf�nta Tradi�ie (Sf�nta Tradi�ie cuprinde scrierile sfin�ilor p�rin�i ai Bisericii, marii episcopi cre�tini). Biblia este cuv�ntul viu al lui Dumnezeu, este inspirat� de Dumnezeu, la fel �i scrierile Sfintei Tradi�ii. Dumnezeu e autorul principal al Bibliei �i al scrierilor Sfintei Tradi�ii, oamenii au fost doar autorii secundari. Pe l�ng� dovezile arheologice care confirm� evenimentele relatate �n Biblie, mai exist� �i argumentele profe�iilor biblice: profe�ii au prevestit fapte care s-au petrecut �ntocmai cum au spus ei, dup� multe secole de la prevestirea lor, deci e clar c� au fost inspira�i de Dumnezeu, care cunoa�te �i ceea ce va fi �n viitor. Dac� nu ar fi fost inspira�i de Dumnezeu, ei nu ar fi avut de unde s� �tie ce va fi dup� multe secole. Dumnezeu, fiind atot�tiutor, cunoa�te ceea ce vor alege oamenii, dar el nu-i oblig� pe oameni s� aleag� �ntr-un fel sau altul, deci oamenii au libertatea voin�ei �i r�spunderea pentru alegerile lor.

Despre cuv�ntul lui Dumnezeu inspirat autorilor c�r�ilor din Sf�nta Scriptur� po�i citi acces�nd linkul urm�tor:
www.profamilia.ro/catehism.asp?cbc=on&sel=5

Fosta membra 9am.ro

618 mesaje
Postat pe: 13 Mai 2009, ora 18:05

Cezare,iar incepi cu trimiterile la sit-uri care nu intereseaza pe nimeni?

De ce ii tot tragi cu citate din ''cutare'' si ''cutare'', tu nu ai pareri personale? Asta e un forum,deci,prin definitie,este un loc dedicat discutiilor, nu sloganelor batute in cuie. In caz ca nu ai inteles, tocmai materialele pe care ni le vari sub nas cu titlu de adevaruri doveditoare sunt subiect de indoiala... De exemplu,eu pun la indoiala insasi esenta Bibliei,ca sursa de informatii reale,iar tu mi-o aduci ca proba in sprijinul afirmatiei ca e adevarata.. ..Unde e logica aici? Sau ,la facultatea aia de ''stiinte bisericesti'' se predau numai metode de spalare a creierului fara probe?

Mai spune si ceva cu ''de-la-tine citire'' si lasa-ne cu X- ulescu,care a scris nush-ce nush-unde...Lumea abunda de scrieri care se bat cap in cap sau se copie reciproc,cu mici deosebiri de opinie datorate culturii sau mediului de viata ale autorilor.

Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
9am044905

125 mesaje

Postat pe: 14 Mai 2009, ora 14:44

Fiecare face in viata lui ce crede ca ii aduce fericirea. Unii constata ca, la sfarsitul unei etape, nu au obtinut ce si-au dorit si incearca din nou, sau, nu, pornesc pe alta cale. Am vazut si eu ditamai casele obtinute cu sacrificii de unii si care acum nu sunt locuite. Dar asa au crezut aceia care le-au facut atunci, ca le vor aduce fericirea de a fi deasupra celorlalti (cred).

Am prieteni care au mari datorii la banci pentru ca nu si-au pus un leutz deoparte pentru evenimente neprevazute si sunt de-a dreptul disperati.

Nu pot sa divaghez in continuare pe tema asta, ca risc sa ies din subiect cu comentariile.

Cred ca scopul este mentinerea echilibrului?!?

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 15 Mai 2009, ora 04:49

De la: dark1secret, la data 2009-05-13 18:05:26Cezare,iar incepi cu trimiterile la sit-uri care nu intereseaza pe nimeni?
De ce ii tot tragi cu citate din ''cutare'' si ''cutare'', tu nu ai pareri personale? Asta e un forum,deci,prin definitie,este un loc dedicat discutiilor, nu sloganelor batute in cuie. In caz ca nu ai inteles, tocmai materialele pe care ni le vari sub nas cu titlu de adevaruri doveditoare sunt subiect de indoiala... De exemplu,eu pun la indoiala insasi esenta Bibliei,ca sursa de informatii reale,iar tu mi-o aduci ca proba in sprijinul afirmatiei ca e adevarata.. ..Unde e logica aici? Sau ,la facultatea aia de ''stiinte bisericesti'' se predau numai metode de spalare a creierului fara probe?
Mai spune si ceva cu ''de-la-tine citire'' si lasa-ne cu X- ulescu,care a scris nush-ce nush-unde...Lumea abunda de scrieri care se bat cap in cap sau se copie reciproc,cu mici deosebiri de opinie datorate culturii sau mediului de viata ale autorilor.

Tocmai pentru c� ignori informa�iile de pe acele site-uri (�i �n general informa�iile cre�tine) r�m�i �n �ntuneric �i ignoran��. Dar nu uita c� cine ignor� aceste lucruri este vinovat pentru aceast� ignorare.

Eu nu scriu �p�reri� relative �i subiective, ci Adev�rul absolut �i obiectiv pe care Dumnezeu l-a revelat omenirii prin profe�i �i prin Fiul S�u �ntrupat, Isus Cristos. �n felul acesta sunt sigur c� ceea ce scriu nu este gre�it.

�n ultima mea postare tocmai am adus c�teva argumente din afara Bibliei care confirm� c� Biblia este inspirat� de Dumnezeu, con�ine cuv�nul Lui, iar nu � p�reri � omene�ti. Pe l�ng� DOVEZILE ARHEOLOGICE care confirm� evenimentele relatate �n Biblie, mai exist� �i ARGUMENTELE PROFE�IILOR BIBLICE: profe�ii au prevestit fapte care s-au petrecut �ntocmai cum au spus ei, dup� multe secole de la prevestirea lor, deci e clar c� au fost inspira�i de Dumnezeu, care cunoa�te �i ceea ce va fi �n viitor. Dac� nu ar fi fost inspira�i de Dumnezeu, ei nu ar fi avut de unde s� �tie ce va fi dup� multe secole. Acces�nd linkul urm�tor po�i citi mai multe argumente care demonstreaz� c� Biblia este inspirat� de Dumnezeu :

www.profamilia.ro/catehism.asp?cbc=on&sel=5

Nu sunt la facultate de � �tiin�e biserice�ti �, ci sunt doctorand la filosofie. Iar facult��ile de teologie (� �tiin�e biserice�ti � cum le spui) nu folosesc metode de sp�lare a creierului, dimpotriv�, de luminare a oamenilor. Metode de sp�lare a creierului foloseau regimurile totalitare care promovau ateismul, ca s� poat� �nlocui credin�a �n adev�ratul Dumnezeu cu credin�e �n diferi�i � idoli � cum ar fi partidul, � conduc�torul suprem �, etc.

Blogul con�ine: Argumente �i dovezi ale existen�ei lui Dumnezeu �i a vie�ii de dincolo de moarte. Videoclipuri. �nregistr�ri video cu miracole. Leg�turi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele con�in posturi TV on-line �i posturi de radio). C�r�i foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (f�r� a necesita desc�rcare �n calculator). Articole. Adrese, numere de telefon �i site-uri ale unor asocia�ii care ofer� servicii caritative, etc.

Fosta membra 9am.ro

241 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 17 Mai 2009, ora 03:37

Nu va mai pirdeti timpul cu slogane religioase ca va trece viata si nu stiti dece a-ti facut umbra pamintului.

Fosta membra 9am.ro

118 mesaje
Postat pe: 17 Mai 2009, ora 04:47

Pentru ce ? Nu cumva niste gene sunt incurcate ? Nu cumva este nevoie de un alt ciclu de evolutie pentru rearanjarea acestor gene. Numai noi credem ca suntem evoluati. De fapt suntem niste primitivi care pot articula sunete, care comunicam si care in ambitii crancene ne indreptam cu pasi siguri spre dezastru. Dezastru in ce priveste specia umana. Dezastrul sdeciei noastre pentru terra este singura speranta de insanatosire.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2009, ora 04:55

Unul din cele mai importante elemente in obtinerea scopului in viata, fiecare si-l stie mai bine decit altii, este sa iasa din echilibrul care de fapt inseamna regres.
Un echilibru ca scop in sine duce la stagnare in prima etapa, apoi la regres, si se intra in CRIZA.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2009, ora 17:37

De la: nastasemihail, la data 2009-05-17 04:55:25Unul din cele mai importante elemente in obtinerea scopului in viata, fiecare si-l stie mai bine decit altii, este sa iasa din echilibrul care de fapt inseamna regres.
Un echilibru ca scop in sine duce la stagnare in prima etapa, apoi la regres, si se intra in CRIZA.

si un echilibru constant pe tot parcursul vietii la ce duce? se poate pastra?

cristianvitu

732 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2009, ora 18:51

Dle. doctorand:
Sa nu mai afirmi ca s-au descoperit sursele scrise ale profetiilor conform carora se vestea Mesia; daca te referi la Tora, atunci nu..deja e in discutie de 2000 de ani.
Mi-ar pare rau ca toata invatatura pe care ai primit-o pana azi sa ramana doar o dogma...Nu vreau nicicum sa te jignesc! Ma gandesc doar ca nu ai afirmat nici o clipa ca SENSUL VIETII E EVOLUTIA SPIRITUALA A FIINTEI UMANE...Imi pare rau, dar exista si oameni nevinovati, sau inocenti, sau ...eu nu fac parte dintre ei, sunt pervertit si de aceea ma gandesc de niste ani buni cum sa fac sa-mi "spal pacatele" facute in Lumea aceasta; oricum inclin sa cred ca penitentele sunt insuficiente-dealtfel sunt o inventie omeneasca! Dumnezeul meu spune sa iubesc, nu sa omor pentru El, sa cred in El inainte de toate si nu in tine...Filozof fiind, sti ca noi ceilalti nu avem cunoasterea ta, asa ca te rog frumos inceteaza sa ne mai indrepti catre Biserica crestina cu orice pret, pentru ca Dumnezeu Tatal ne-a dat mai inainte LIBERUL ARBITRU!
Doamne-ajuta!

de omnia dubitandum
cristianvitu

732 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2009, ora 18:54

..si era sa uit, sunt in Biserica crestin ortodoxa incepand de la botez...eram mic atunci si azi, cand am mai imbatranit, nu-mi pare rau nici o clipa de asta!

de omnia dubitandum
Fosta membra 9am.ro

810 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2009, ora 22:20

De la: tell, la data 2009-05-10 16:12:36Repetam...
Scopul vietii este Viata insasi!
Sau, altfel spus,absenta mortii din constinta omului.
In sistemul uman a fost creata acesta posibilitate si exista o energie speciala care poate face aceasta munca pt .om.
DOAR CAUTATI-O!
Asa cum spune cineva...indumnezeirea...poate fii!
Dar cum?
Daca doresti sa ajungi dintr-un loc in altul,de pe un nivel pe altul, nu poti ajunge in mod real doar gandindu-te la asta.
Gandirea este ceva static.
Miscarea ei este iluzorie deoarece gandirea nu -si poate depasi propria conditie.Mentalul poate doar actiona asupra mentalului. Doar se poate auto- regla.
In fapt,mentalul este doar un fel de,,interfata".

Trebuie sa posezi un vehicul si sa folosesti o enegie specifica acelui vehicul pt. a ajunge dintr-un loc/nivel in altul.
Tot astfel si spiritual.
Nu poti sa te misti de pe un nivel pe altul fara enegia spirituala specifica ce te poate transporta acolo.
Acesta energie a fost descrisa de toti maestri spirituali;profeti;sfinti....dar nu a fost intelesa pana in prezent de catre oameni si chiar nu a fost mentionata in textele sfinte din cauza acestei neintelegeri.
Sau deoarece,in trecut, s-a dorit a fii un secret !
Oricum ar fii,este acelasi lucru!Oameni au fost orientati doar de mintea altor oameni in cautatea spirituala si nu de puterea sfintilor/maestrilor....
Epoca moderna este diferita...,,omenirea va fii spirituala sau nu va fi deloc"!
Deci secretul ce a intunecat o era trebuie sa dispara!

Fosta membra 9am.ro

810 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2009, ora 22:27

In sistemul uman a fost creata acesta posibilitate si exista o energie speciala care poate face aceasta munca pt .om.
DOAR CAUTATI-O!
Dar cum?
Daca doresti sa ajungi dintr-un loc in altul,de pe un nivel pe altul, nu poti ajunge in mod real doar gandindu-te la asta.
Miscarea ei este iluzorie deoarece gandirea nu -si poate depasi propria conditie.Mentalul poate doar actiona asupra mentalului. Doar se poate auto- regla.

Trebuie sa posezi un vehicul si sa folosesti o enegie specifica acelui vehicul pt. a ajunge dintr-un loc/nivel in altul.
Tot astfel si spiritual.
Nu poti sa te misti de pe un nivel pe altul fara enegia spirituala specifica ce te poate transporta acolo.
Acesta energie a fost descrisa de toti maestri spirituali;profeti;sfinti....dar nu a fost intelesa pana in prezent de catre oameni si chiar nu a fost mentionata in textele sfinte din cauza acestei neintelegeri.
Oricum ar fii,este acelasi lucru!Oameni au fost orientati doar de mintea altor oameni in cautatea spirituala si nu de puterea sfintilor/maestrilor....

Andre Malroux:"Secolul XXI va fi unul religios,sau nu va fi deloc religios?"

Fosta membra 9am.ro

810 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2009, ora 22:27

DOAR CAUTATI-O!
Dar cum?

Tot astfel si spiritual.

Andre Malroux:"Secolul XXI va fi unul religios,sau nu va fi deloc religios?"

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 18 Mai 2009, ora 05:09

De la: aadnanaaa, la data 2009-05-17 17:37:44
De la: nastasemihail, la data 2009-05-17 04:55:25Unul din cele mai importante elemente in obtinerea scopului in viata, fiecare si-l stie mai bine decit altii, este sa iasa din echilibrul care de fapt inseamna regres.

si un echilibru constant pe tot parcursul vietii la ce duce? se poate pastra?

Table la coltul strazii. Ptr unii e si asta un scop. Mai ales cind ti-ai atins scoipurile sau te pregatesti de altele.

Echilibru pe tot parcursul vietii? Bineinteles ca se poate pastra. Ca altfel iese altceva. Nebunia, de exemplu.
Deci e clar ca ma refer la 2 feluri de echilibru: in actiune si cind nu ai nici un scop.

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Care este de fapt scopul vietii?
Mergi la: