Info
x
Care este de fapt scopul vietii?
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 05:23
De la: aadnanaaa, la data 2009-04-13 12:18:10De la: nastasemihail, la data 2009-04-13 04:11:33Intrebarea asta eu mi-am pus-o pe la 13 ani. De atunci ma tot mir ce a fost cu mine la virsta aia, sa ma intreb asa ceva. Nu, atunci eram mai serios ca acum. Doar ma pregateam sa intru in viata... Nu m-am maturizat deloc. Si ma simt asa de bine. Atit doar ca acum imi pot stapinii anumite stari si pot face eforturi mari si fizice si intelectuale. Cu toate ca s-ar putea sa fie doar o impresie din aduceri aminte. Ce etape.. Etapele sint de multe ori bariere pe care ti le pune societatea sau evolutia biologica. Spiritul nu stie de asta. Eu am cunoscut in viata niste fenomene de tip cunoastere totala, dupa ce am terminat o...etapa. Deci eram tinut in loc de ceva. Pur si simplu stiam tot, pe deasupra, de nu stiam ce era acel lucru. Nu aveam de lucru....... Cind spun ca scopul vietii este evolutia noastra spirituala, nu e o figura de stil. Asta nu inseamna imbatrinirea spirituala. Spiritul, dupa date care nu se stie de unde vin, ar trai citeva sute de miliarde de ani pina la mii de miliarde de ani. Deci are mult de evoluat.... Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
msutaca 79 mesaje Membru din: 7/11/2008 |
Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 17:25
Draga "Aadnanaaa"
Diavolii vin la fiecare dintre noi. Ne ispitesc ca sa facem pacate. Si ei se bucura cind ascultam de ei si incalcam poruncile lui Dumnezeu. De fapt atunci suntem in pragul mortii sufletesti si trupesti, pentru ca plata pacatului este moartea ! Ce se intimpla insa in ascuns ?! Domnul nostru Iisus Hristos ia pacatele tocmai facute de noi lasindu-ne VIATA ! El ia pacatele intregii lumi chiar daca acestea il rastignesc pe cruce ! Poti sa-ti dai seama acum cit de mare este Dragostea Lui pentru noi ! De aceea noi traim si dupa ce am pacatuit ! Dar Mintuitorul asteapta sa ne schimbam inima ! Sa se topeasca rautatea din noi ! Sa devenim mai buni, mai iubitori, mai iertatori, mai ingaduitori cu neputintele aproapelui ! El ne da timp de pocainta, sa ne para rau de pacatele facute si sa luptam cerind ajutorul Li ca sa nu mai pacatuim ! Ei bine, trairea credintei in Hristos Dmnezeul cel Viu ne poate curati inima de patimi. Acestea sunt radacinile pacatelor noastre ! Mindria, ura, trufia, lenea, invidia, judecarea aproapelui, iubirea de arginti (de avere), neiertarea, inclinarea spre desfriu, spre minciuna, spre faradelegi, spre a provoca suferinta aproapelui s.a.m.d. Dar cea mai mare patima este iubirea de sine ! De asta trebuie sa fugim ! De asta trebuie sa ne lepadam ca sa putem iubi Frumusetea fiecarui suflet, adica pe Dumnezeu ! Sa stii ca un suflet despatimit, cu inima curata, vede cu ochii duhului si din cele ce sunt, si din cele ce au fost si din cele ce vor fi ! Acesta va ajunge sa vada pe Dumnezeu ! Exista preoti, calugari, pustnici care vad cu duhul ! Ei vad bineinteles si pe ingeri si pe diavoli. Ei vad si pe Sfinti si pe Maica Domnului. Preotul de care vorbesc, nu stiu daca este deja vazator cu duhul dar pot sa-ti spun ca este pe drumul bun ! El deja simte duhurile rele ! In orice caz ceea ce ne-a spus parintele, cred ca din smerenie, a lasat sa se inteleaga ca pe fata muribundului se citeste groaza ! Se uita intr-un loc fix si este ingrozit ! Ma refer la cei pacatosi sau necredinmciosi ! Este tirziu pt. ei ca sa se mai pocaiasca sau sa creada in Dumnezeu ! Taina asta o stie numai Dumnezeu ! De ce vine moartea cind omul e nepregatit !? Eu stiu ca trebuie sa ducem lupta cea buna impotriva patimilor noastre si impotriva pacatelor si atunci Dumnezeu va avea mila de noi, ne va trimite un preot ca sa ne spovedim chiar inainte de moarte si vom trece dincolo cu inima curata ! Pentru ca prin spovedanie Dumnezeu ne iarta pacatele ! El insa vrea sa vada lupta noastra cu noi insine cu firea noastra cazuta, lupta de a nu le mai face ! Inca o Taina ! Hristos moare rastignit pe cruce de pacatele noastre dar El INVIAZA cind noi IERTAM sau ne cerem IERTARE ! Nu este dat mie a sti mai mult, sunt prea pacatos... Cam asta este ! Sa nu uit ! Moartea celui care este impacat cu Dumnezeu este frumoasa ! Parintele spunea ca fata i se lumineaza de o Lumina Sfinta ! Priveste fix undeva in sus si asteapta cu bucurie trecerea in lumea de dincolo ! Parintele spunea ca acestia vad ingerii Domnului care au venit dupa suflet sa-l duca la El ! Deci lupta noastra pentru lepadarea de pacate si curatirea launtrica de patimi este cheia mintuirii !!! Cheia vietii vesnice ! Spune Mintuitorul : "Fiti desavirsiti precum Tatal vostru din ceruri desavirsit este !" Vedeti voi, asta nu e o recomandare, o rugaminte sau mai stiu eu ce interpretare aiurea ! ESTE O PORUNCA ! Pentru ca Dumnezeu asa ne-a facut, desavirsiti ! Redevenind astfel ne putem intoarce la El ! Nu este alta cale a Vietii ! Sa ma iertati ca am abuzat de timpul vostru ! BUNUL DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE SI SA VA DEA MINTUIREA !!! AMIN !!! Mircea pacatosul |
|
msutaca 79 mesaje Membru din: 7/11/2008 |
Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 17:30
sa-mi iertati va rog greselile de scriere
mirca |
|
andacosmina 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 17:44
asa e Mircea ai dreptate ,nu stiu cati dintre noi isi mai pun intrebarea care este rostul nostru pe acest pamant,deja cred ca foarte putini .marea majoritate se inchina la zeul ban,eu cred ca traim vremea apocalipsei,la capitolul morti am vazut moti frumosi si cei urati care iti era teama sa te uiti la ei .preoti credinciosi intalnesti dupa credinta fiecaruia.Domnul sa va binecuvanteze pe toti sa privim in ograda sufletelor noastre cu sinceritate si sa ne caim pentru pacate cat mai avem timp
|
|
Fosta membra 9am.ro 5013 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Iasi |
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 02:21
De la: msutaca, la data 2009-04-14 17:25:45Draga "Aadnanaaa" Adnana ma numesc. Am citit si eu despre parintele Cleopa.Si spunea undeva ca l-a intrebat pe Dumnezeu cum fac diavolii sa ne ia sufletul.Si Dumnezeu l-a pus in fata o reuniune de necurati.Iar seful lor a ales 3 dintre ei si i-a intrebat cum fac ei sa aduca suflete.Primul a zis ca in fiecare duminica, cand vrea sa mearga la biserica, face sa intervina ceva ca sa il opreasca din drum.Dar ca nu ii reuseste mereu.Al doilea a zis ca incearca sa il faca sa nu doarma sambata sa se trezeasca tarziu si sa piarda slujba.Iar al -3lea a zis ca il face sa amane : "lasa ca mergi duminica viitoare".Si seful lor a zis ca al 3-lea e singurul care are dreptate. Nu mai retin exact cuvintele cu care era scris acolo ca am citit de mult tare.Dar asta era ideea.Si stiam ca sunt preoti care pot sa vada cum ai spus tu Duhul, insa mi se parea ciudat sa vada dracii cum ii iau sufletul.Dar cum te-ai exprimat in noua postare, e mai clar si inteleg
|
|
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 02:22
De la: andacosmina, la data 2009-04-14 17:44:10asa e Mircea ai dreptate ,nu stiu cati dintre noi isi mai pun intrebarea care este rostul nostru pe acest pamant,deja cred ca foarte putini .marea majoritate se inchina la zeul ban,eu cred ca traim vremea apocalipsei,la capitolul morti am vazut moti frumosi si cei urati care iti era teama sa te uiti la ei .preoti credinciosi intalnesti dupa credinta fiecaruia.Domnul sa va binecuvanteze pe toti sa privim in ograda sufletelor noastre cu sinceritate si sa ne caim pentru pacate cat mai avem timp
|
|
dagaio 1073 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 03:48
Parerea mea e ca: Scopul vietii noastre e sa ne pastram CURATI sufleteste orice s-ar intampla, prin orice experiente am trece, oricat de bine sau rau ne-ar merge in viata, pentru a avea un suflet ( singurul care conteaza cu adevarat din ceea ce suntem! ) usor, liber, vesel, frumos, pt. a putea zbura in sfere superioare existentiale. Scopul vietiilor este EVOLUTIA SPIRITULUI pana la atingerea perfectiunii supreme. Viata pe Pamant este doar una din etapele evolutiei. Consider ca exista multe alte universuri paralele.
|
|
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 17:33
De la: dagaio, la data 2009-04-16 03:48:09 Da acesta e scopul vietii:sa ne pastram curati.Dar daca stim asta, oare chiar facem asa? |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 440 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Jiu |
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 19:44
De la: aadnanaaa, la data 2009-04-16 17:33:37NU!!!!Dar incercam sa-i "curatam" pe altii,ca niste buni crestini ce suntem,sau nu...De la: dagaio, la data 2009-04-16 03:48:09 |
|
Fosta membra 9am.ro 182 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 20:02
De la: shlomo_imre, la data 2009-04-16 19:44:51De la: aadnanaaa, la data 2009-04-16 17:33:37NU!!!!Dar incercam sa-i "curatam" pe altii,ca niste buni crestini ce suntem,sau nu...De la: dagaio, la data 2009-04-16 03:48:09 stiu eu ceva autorizat de biserica crestina ce foloseste la ,,curatarea "ficatului...stomacului...si creaza ,,atmosfera"! TUICA CEA BATRANA! |
|
Fosta membra 9am.ro 440 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Jiu |
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 20:07
Aici chiar nu te pot contrazice!
|
|
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 20:53
De la: shlomo_imre, la data 2009-04-16 19:44:51De la: aadnanaaa, la data 2009-04-16 17:33:37NU!!!!Dar incercam sa-i "curatam" pe altii,ca niste buni crestini ce suntem,sau nu...De la: dagaio, la data 2009-04-16 03:48:09 Hai nu am mai lua cu vorba... zii, ma faci si pe mine prietena ta sau nu
|
|
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 20:54
De la: tell, la data 2009-04-16 20:02:32De la: shlomo_imre, la data 2009-04-16 19:44:51De la: aadnanaaa, la data 2009-04-16 17:33:37NU!!!!Dar incercam sa-i "curatam" pe altii,ca niste buni crestini ce suntem,sau nu...De la: dagaio, la data 2009-04-16 03:48:09 Deocamdata nu am apelat la acest tratament....dar daca o fi cazu, ma apuc si eu de el
|
|
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 00:26
|
|
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 11:53
Scopul vietii?
Sa dam cu aspiratorul. Sa scuturam covoarele. Eu am rezolvat-o, am parchet laminat si covoare pe care le spal in masina. Asa. Sa mincam de paste pina evoluam spiritual, dar cu ajutorul unui colebil. Sa citim ultima carte pe internet. Care o fi? Sa ma cert cu cine nu e de acord cu mine. Sa ma gindesc la ziua de apoi. Adica de miine. Sa ma gindesc daca imi ajung banii ptr cele mai elementare cheltuieli. Sa ma culc....
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 391 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 12:00
Sa ALEGEM:
intre a fi simple particule de praf in vant (si asta nu am spus-o eu!), sau a fi parte din adevaratul univers pentru care trebuie sa evoluam spre a intelege cum anume ne vo ''misca'', cum anume vom ''comunica'', etc. ACOLO :) Aceasta ALEGERE zic eu consta la urma urmei in a intelege CUM trebuie sa ne traim aceasta viata de pe Pamant. Unii vor alege ceea ce le place mai mult dupa cum le dirijeaza ''Moda'', iar altii poate vom reusi sa legam o noua COMUNICARE intre noi, un nou stil de a ne face intelesi unii altora - NU prin multe cuvinte, cat mai ales prin TRAIRI SUFLETESTI. Doar NU degeaba se spune ca atunci cand nu mai simti ca IUBESTI, ai murit !? Ori aceasta comunicare intre noi, ca oameni, daca nu trece prin acel ARC SFANT, catre o aspiratie superioara, catre ceva NESFARSIT, si se reduce dor la cele LUMESTI, pamantesti, doar la carnal ... MAI BINE renunti la acestea. Mai departe fiecare va gasi ceea ce cauta - viermi sau iubire. Pace si dragoste tuturor, de sfintele sarbatori Pascale! |
|
gigilipianu 443 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Jiu |
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 18:46
Scopul vietii este sa nu traim degeaba.
Tuturor participantilor de pe acest topic si altora de pe FORUM care-l deschid, le doresc multa sanatate, impliniri si un Paste fericit ! La multi ani ! Gigi. |
|
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 18:57
De la: nastasemihail, la data 2009-04-18 11:53:11Scopul vietii? avem scopuri asemanatoare
|
|
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 19:01
De la: i_eirene, la data 2009-04-18 12:00:07Sa ALEGEM: eirene, tu vrei sa spui ca scopul vietii este sa iubim si sa fim iubiti.Asa e, cred ca eu ca la urma urmei la asta se rezuma tot ce invatam: sa il iubim pe Dumnezeu, sa ne iubim aproapele, sa ne iubim sotul/ia, etc.Peste tot unde te intorci e iubire.Si atunci ma intreb de unde atata rautate, cand noi ar trebui sa iubim tot? Paste fericit si multa sanatate tuturor!!
|
|
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 19:02
De la: gigilipianu, la data 2009-04-18 18:46:25Scopul vietii este sa nu traim degeaba.Nimeni nu traieste degeaba cred eu, asta e doar o figura de stil, un sens figurat, ca toti facem ceva in viata
|
|
AdrianaAriadna 46 mesaje Membru din: 6/05/2009 Oras: Iasi |
Postat pe: 9 Mai 2009, ora 23:02
"Indumnezeirea-scopul vietii umane".
Adriana
|
|
Ebony 14969 mesaje Membru din: 5/01/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 10 Mai 2009, ora 01:43
DA .Asta e o buna intrebare,pe care mi-o pun si eu din cand in cand .Viata e un mister ce asteapta sa fie descoperit ,noi toti trebuie sa ne gasim rostul vietii ,pe care unii il cauta chiar toata viata si cu greu il gasesc....
|
|
Postat pe: 10 Mai 2009, ora 02:15
Eu postezi putintel in bataie de joc, fiindca atunci cind am spus lucruri in care cred, era sa fiu injurat de unii. Pur si simplu am deranjat un anumit mod de comportare ce tine de ceea ce se va diminua in viitor. Pur si simplu am fost contrazis pe ceea ce am spus din "putul gindirii". Va dati seama ce iese cind esti contrazis aiurea vis-a vis de ceea ce crezi. Evoluezi brusc spiritual, iar spiritul nu e ceea ce ne inchipuim noi. Aduce conflicte.
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 10 Mai 2009, ora 03:09
Cind m-am nascut Eu prima data,am invatat sa vorbesc,sa merg,sa maninc ce nu-mi face rau,sa invat din cunostintele epocii,sa muncesc ,sa-mi fac familie sa-mi cresc copiii,sa-mi fac vila cu gradina si livada,pentru mine si copii,sa nu ma amestec in politica si religie ca-mi stopeaza procesul intelectual,marginindu-mi evolutia sociala
|
|
Fosta membra 9am.ro 182 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 10 Mai 2009, ora 16:12
Repetam...
Scopul vietii este Viata insasi! Sau, altfel spus,absenta mortii din constinta omului. In sistemul uman a fost creata acesta posibilitate si exista o energie speciala care poate face aceasta munca pt .om. DOAR CAUTATI-O! Asa cum spune cineva...indumnezeirea...poate fii! Dar cum? Daca doresti sa ajungi dintr-un loc in altul,de pe un nivel pe altul, nu poti ajunge in mod real doar gandindu-te la asta. Gandirea este ceva static. Miscarea ei este iluzorie deoarece gandirea nu -si poate depasi propria conditie.Mentalul poate doar actiona asupra mentalului. Doar se poate auto- regla. In fapt,mentalul este doar un fel de,,interfata". Trebuie sa posezi un vehicul si sa folosesti o enegie specifica acelui vehicul pt. a ajunge dintr-un loc/nivel in altul. Tot astfel si spiritual. Nu poti sa te misti de pe un nivel pe altul fara enegia spirituala specifica ce te poate transporta acolo. Acesta energie a fost descrisa de toti maestri spirituali;profeti;sfinti....dar nu a fost intelesa pana in prezent de catre oameni si chiar nu a fost mentionata in textele sfinte din cauza acestei neintelegeri. Sau deoarece,in trecut, s-a dorit a fii un secret ! Oricum ar fii,este acelasi lucru!Oameni au fost orientati doar de mintea altor oameni in cautatea spirituala si nu de puterea sfintilor/maestrilor.... Epoca moderna este diferita...,,omenirea va fii spirituala sau nu va fi deloc"! Deci secretul ce a intunecat o era trebuie sa dispara! |
|
Postat pe: 10 Mai 2009, ora 18:07
De la: nastasemihail, la data 2009-05-10 02:15:47Eu postezi putintel in bataie de joc, fiindca atunci cind am spus lucruri in care cred, era sa fiu injurat de unii. Pur si simplu am deranjat un anumit mod de comportare ce tine de ceea ce se va diminua in viitor. Pur si simplu am fost contrazis pe ceea ce am spus din "putul gindirii". Va dati seama ce iese cind esti contrazis aiurea vis-a vis de ceea ce crezi. Evoluezi brusc spiritual, iar spiritul nu e ceea ce ne inchipuim noi. Aduce conflicte. eee...pai nu asa.Aici posteaza cu toata sinceritatea sa discutam.Ca eu nu iau in ras pe nimeni si nu incerc sa contrazic convigerile nimanui.Doar sa discutam
|
|
Postat pe: 10 Mai 2009, ora 18:10
De la: partidul1, la data 2009-05-10 03:09:34 Cind m-am nascut Eu prima data,am invatat sa vorbesc,sa merg,sa maninc ce nu-mi face rau,sa invat din cunostintele epocii,sa muncesc ,sa-mi fac familie sa-mi cresc copiii,sa-mi fac vila cu gradina si livada,pentru mine si copii,sa nu ma amestec in politica si religie ca-mi stopeaza procesul intelectual,marginindu-mi evolutia sociala Si totusi care este scopul vietii? asta suntem invatati sa facem...asta ne dorim...dar exista un scop pentru care suntem aici? |
|
Postat pe: 10 Mai 2009, ora 18:14
De la: tell, la data 2009-05-10 16:12:36Repetam... nu poti sa folosesti mai putine cuvinte si mai clare, asa cum gandesti tu sa inteleg si eu mai bine ce vrei sa spui?
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 10 Mai 2009, ora 18:22
Dac� vrei s� �n�elegi ce spune Tell, trebuie s� ai r�bdare s� urm�re�ti acest film (de fapt sunt 2 p�r�i):
video.google.com/videosearch?q=how+jesus+became&sitesearch=#q=cu...
C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
|
|
Postat pe: 10 Mai 2009, ora 19:20
De la: Dorulet, la data 2009-05-10 18:22:50Dac� vrei s� �n�elegi ce spune Tell, trebuie s� ai r�bdare s� urm�re�ti acest film (de fapt sunt 2 p�r�i):Ne impacam?
|
|
|
|

Aici chiar nu te pot contrazice!
avem scopuri asemanatoare