Info
x
Ce parere aveti despre actul medical din romania?
|
melissza 2475 mesaje Membru din: 14/11/2008 |
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 13:06
noi avem act medical in Romania ?
|
|
djm_ro 2 mesaje Membru din: 20/05/2009 |
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 14:21
Bineinteles ca se gasesc medici buni!!!De curand am fost externat din spital...unde conditiile nu erau cine stie ce.....dar serviciile medicale m-au multumit.Adica de la femeia de servici pana la doctor ...toti erau oameni.Se purtau frumos cu tine,iti explicau tot ce trebuia ca sa intelegi...erau oameni.Bineinteles ca am dat "atentii".Dar cunosc cativa care nu au dat "atentii" dar erau tratati la fel ca mine care am dat "atentii".Am ramas placut impresionat de profesionalimul celor din acel spital.Dar eu cred ca aici unde am fost eu internat este doar o exceptie...Pentru ca din alte discutii am auzit ca prin alte spitale...de la femeia de servici pana la doctor ...toti sunt in stare sa-ti ia si pielea de pe tine!!Astia ar trebui dusi pe un stadion si impuscati.Am un prieten care s-a operat la cot(a cazut si si-a fracturat cotul) doctorul i-a cerut 2500 de lei!!!Si pana nu i-a dat banii nici nu s-a uitat la el.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1 mesaj Membru din: 28/05/2009 |
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 17:05
Despre ce discutam acum ? Definiti "actul medical", dupa care putem sa ne spunem parerea...
|
|
super_green_frog 1358 mesaje Membru din: 12/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 17:31
Exista putini medici BUNI si exista cu duimul medici RAI , parveniti si lipsiti de omenie. In urma cu 15 ani mi-a lasat cineva un copil de 2 ani in grija, pentru o ora cat se duce la piata. De voie de nevoie, din rusine nu am refuzat si asta m-a dus la o experienta de neimaginat. Cand a venit rugamintea, eu invatam pentru un examen si i-am dat copilului cateva jucarii pe covor sa aiba de lucru. Nici n-am observat cand a luat de pe noptiera cutia cu distonocalm si in liniste, cumintel le-a rontait fara sa-mi dau seama si a continuat sa se joace. In scurt timp ducandu-ma langa el pe covor am vazut ca se clatina cand vroia sa se ridice. L-am ajutat, l-am pus in picioare si cadea in fund, l-am pus din nou si iar cadea. Am crezut ca ii e somn si am considerat ca e mai bine sa-l tin treaz pana vine mama lui sa-i dea sa manance si apoi sa-l culce. L-am dus la baie sa-l spal un pic cu apa rece pe fata ca sa-i sara somnul pana la revenirea mamei. La baie, spalandu-l pe fata am remarcat ca e foarte molesit dar tot nu am considerat ca e bine sa-l pun sa doarma fiindca urma sa para mama lui si nu avea rost sa-l trezeasca din somn pentru a-il lua acasa si ai da sa manance ca era cam ora pranzului. La intoarcerea in incapere,, cu el in brate stergandu-l pe fata, imi fug ochii intamplator la noptiera si am remarcat cutia de distonocalm si capacul rasturnate.. Parca m-a electrocutat ceva. Ma uit in cutie, goala. Nu-mi mai aminteam cate pastile erau dar oricum stiam ca erau doar cateva. Am sunat la salvare si intre timp am incercat sa-l fac sa vomite dupa cum mi-au indicat la telefon. Degeaba, degetele mele erau pline de sange, caci coliulul ma muisca si probabil ca si eu il zgariasem cu unghiile de la degete incercand in disperare sa-l fac sa vomite. A ajuns destul de greu salvarea. Dau toate aceste detalii, ca sa pricepeti ca am trait momente de disperare acasa inainte de a ajunge salvarea cat si in drum spre spital cand copilul se pierdea in bratele mele, dadea ochii peste cap. Deasemenea, nu am avut timp sa ma imbrac de strada, intr-un trening gen pijama si papuci de casa. Cand am ajuns la camera de garda a Spitalului Grigore Alexandrescu, am fost fericita ca copilul mai era cat de cat constient si consideram ca i se va acorda urgent primul ajutor. FALS, odata ajunsi in camera de garda, o doctorita roscata si un pic plinuta m-a masurat cu dispret din cap pana in picioare, l-a lasat cu sange rece pe copil pe un pat si nici macar nu a aruncat o privire spre el. Ea avea treaba cu mine. S-a asezat meticuloasa la birou si a inceput sa ma chestioneze cu calmul si tactul unui anchetator total contrar nevoii copilului in acel moment. La inceput am incercat sa-mi pastrez calmul, sa-i raspund rapid si concis la intrebari pentru a trece cat mai repede in speranta ca ii va acorda pana la urma primul ajutor din proprie initiativa. Ma gandeam, "stie ea ce face, sa fiu cuminte, s-o las sa-si faca treaba". Am data datele mele, datele coipilui, am explicat concis cele intamplate si ea tot mai avea nelamuri despre parintii copilului ale caror date VAI nu le stiam pe de rost si multe alte neclaritati ale ei care cu greu reuseam sa i le satisfac.. In acest timp eu aruncam mereu cu disperare cate o privire la copil, EA NU. Statea cumva cu spatele la copil si n-o interesa, nu s-a intors nici macar o data catre el darmite sa puna mana pe el, sa-l consulte, sa-i ia pulsul, ect. Ea avea treaba cu interogatoriul de parca avea de intocmit documentele de detentie, nu o fisa medicala care oricum se putea intocmi dupa ce-i acorda primul ajutor. Daca ia salvarea pe cineva fara identitate de pe strada, nu-i acorda primul ajutor pana cand nu i se descopera identitatea ??? La un moment dat, am izbucnit la a nu stiu cata intrebare si zgandarita de tonul si privirea ei pline de dispret. Ea era "o cucoana doctor" pe cand eu eram o persoana in trening si papuci in acel moment. Am intrebat-o: "D-voastra chira nu stiti si nu intelegeti ce inseamna un om disperat??? si apoi e vara, nu pot sa-mi pun haimna de blana ca sa ma respectati si sa va motivati sa va faceti meseria. Am plecat disperata de acasa , cu copilul in brate si pana sa vina salvarea nu am facut altceva decat sa ma ocup de copil, nu am pierdut nici o secunda pentru a-mi schimba hainele sau a-mi cauta poseta cu acte de care uitasem in totalitate." Nici iesirea mea contrariata n-a convins-o sa se ridice de pe acel scaun sa-si indrepte atentia spre copil. IVazand asta -am spus urland: In clipa asta va rog sa-i faceti spalaturile necesare, refuz sa mai vorbesc cu dvs si sa raspund la intrebari pana nu ii acordati ajutor copilului. Nu vedeti ca se stinge?? Astfel, calma, cu viteza melcului si-a pregatit cele necesare la o chiuveta, mi-a spus sa pun copilul pe scaunul din fata lavoarului si ea incerca deindemanatic sa-i bage pe gat furtunele. Copilul se zbatea si le scoatea mereu. Mi-a spus: " CE COPIL NEEDUCAT !!!"
Va intreb, cat de educat sa fie un copil de 2 ani care se zbatea de rau si de frica fiindca nu intelegea ce i se intampla? Cat de educat sa fii cand ti se baga niste furtune pe gat??? Iata marea majoritate a doctorilor, oameni care s-au facut doctori doar pentru a scapa de tarana din calcaie. Cum altfel iti poti explica toate astea? Suntem noi rai ca ne permitem sa gandim asa despre o "cucoana doctor""? Baiatul are acum aproape 18 ani , e viu si intreg. Daca eu consideram ca trebuie sa-l culc atunci cand se clatina si nu incercam sa-l tin treaz pana la venirea mamei lui, observam prea tarziu ca a luat pastilele, apoi la spital am dat peste o dobitoaca mai mare ca mine care ar fi savurat ca eu as fi putut fi o inculpata pentru moartea unui copil. Ar fi distrus numai in acest caz mai multe vieti, nu doar a copilului !!! Am sa caut acele acte si va voi spune si numele doctoritei, sper sa le mai aiba parintii. Ea probabil misuna printr-un spital si se joaca cu vietile copiilor, ca de tratat mi-e imposibil sa cred ca o face. Pur si simplu nu cred ca aceasta fiinta poate fi doctor pediatru. Are profilul unei criminale nu de medic pediatru. Mi-am amintit acum prin ceea ce am trecut, vazand la televizor cazuri similare care par imposibil de crezut. Intotdeauna e de vina mortul si rudele acestuia. Incredibil cum sunt pusi in vitrina ca niste bibelouri pretioase, acesti "doctori" numai fiindca au o meserie credibila in comparatie cu credibilitatea unui om disperat, nedormit si in suferinta.
All Things Grow With Love
|
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 18:10
De la: proasta_satului, la data 2009-05-30 17:31:31Exista putini medici BUNI si exista cu duimul medici RAI , parveniti si lipsiti de omenie. In urma cu 15 ani mi-a lasat cineva un copil de 2 ani in grija, pentru o ora cat se duce la piata. De voie de nevoie, din rusine nu am refuzat si asta m-a dus la o experienta de neimaginat. Cand a venit rugamintea, eu invatam pentru un examen si i-am dat copilului cateva jucarii pe covor sa aiba de lucru. Nici n-am observat cand a luat de pe noptiera cutia cu distonocalm si in liniste, cumintel le-a rontait fara sa-mi dau seama si a continuat sa se joace. In scurt timp ducandu-ma langa el pe covor am vazut ca se clatina cand vroia sa se ridice. L-am ajutat, l-am pus in picioare si cadea in fund, l-am pus din nou si iar cadea. Am crezut ca ii e somn si am considerat ca e mai bine sa-l tin treaz pana vine mama lui sa-i dea sa manance si apoi sa-l culce. L-am dus la baie sa-l spal un pic cu apa rece pe fata ca sa-i sara somnul pana la revenirea mamei. La baie, spalandu-l pe fata am remarcat ca e foarte molesit dar tot nu am considerat ca e bine sa-l pun sa doarma fiindca urma sa para mama lui si nu avea rost sa-l trezeasca din somn pentru a-il lua acasa si ai da sa manance ca era cam ora pranzului. La intoarcerea in incapere,, cu el in brate stergandu-l pe fata, imi fug ochii intamplator la noptiera si am remarcat cutia de distonocalm si capacul rasturnate.. Parca m-a electrocutat ceva. Ma uit in cutie, goala. Nu-mi mai aminteam cate pastile erau dar oricum stiam ca erau doar cateva. Am sunat la salvare si intre timp am incercat sa-l fac sa vomite dupa cum mi-au indicat la telefon. Degeaba, degetele mele erau pline de sange, caci coliulul ma muisca si probabil ca si eu il zgariasem cu unghiile de la degete incercand in disperare sa-l fac sa vomite. A ajuns destul de greu salvarea. Dau toate aceste detalii, ca sa pricepeti ca am trait momente de disperare acasa inainte de a ajunge salvarea cat si in drum spre spital cand copilul se pierdea in bratele mele, dadea ochii peste cap. Deasemenea, nu am avut timp sa ma imbrac de strada, intr-un trening gen pijama si papuci de casa. Cand am ajuns la camera de garda a Spitalului Grigore Alexandrescu, am fost fericita ca copilul mai era cat de cat constient si consideram ca i se va acorda urgent primul ajutor. FALS, odata ajunsi in camera de garda, o doctorita roscata si un pic plinuta m-a masurat cu dispret din cap pana in picioare, l-a lasat cu sange rece pe copil pe un pat si nici macar nu a aruncat o privire spre el. Ea avea treaba cu mine. S-a asezat meticuloasa la birou si a inceput sa ma chestioneze cu calmul si tactul unui anchetator total contrar nevoii copilului in acel moment. La inceput am incercat sa-mi pastrez calmul, sa-i raspund rapid si concis la intrebari pentru a trece cat mai repede in speranta ca ii va acorda pana la urma primul ajutor din proprie initiativa. Ma gandeam, "stie ea ce face, sa fiu cuminte, s-o las sa-si faca treaba". Am data datele mele, datele coipilui, am explicat concis cele intamplate si ea tot mai avea nelamuri despre parintii copilului ale caror date VAI nu le stiam pe de rost si multe alte neclaritati ale ei care cu greu reuseam sa i le satisfac.. In acest timp eu aruncam mereu cu disperare cate o privire la copil, EA NU. Statea cumva cu spatele la copil si n-o interesa, nu s-a intors nici macar o data catre el darmite sa puna mana pe el, sa-l consulte, sa-i ia pulsul, ect. Ea avea treaba cu interogatoriul de parca avea de intocmit documentele de detentie, nu o fisa medicala care oricum se putea intocmi dupa ce-i acorda primul ajutor. Daca ia salvarea pe cineva fara identitate de pe strada, nu-i acorda primul ajutor pana cand nu i se descopera identitatea ??? La un moment dat, am izbucnit la a nu stiu cata intrebare si zgandarita de tonul si privirea ei pline de dispret. Ea era "o cucoana doctor" pe cand eu eram o persoana in trening si papuci in acel moment. Am intrebat-o: "D-voastra chira nu stiti si nu intelegeti ce inseamna un om disperat??? si apoi e vara, nu pot sa-mi pun haimna de blana ca sa ma respectati si sa va motivati sa va faceti meseria. Am plecat disperata de acasa , cu copilul in brate si pana sa vina salvarea nu am facut altceva decat sa ma ocup de copil, nu am pierdut nici o secunda pentru a-mi schimba hainele sau a-mi cauta poseta cu acte de care uitasem in totalitate." Nici iesirea mea contrariata n-a convins-o sa se ridice de pe acel scaun sa-si indrepte atentia spre copil. IVazand asta -am spus urland: In clipa asta va rog sa-i faceti spalaturile necesare, refuz sa mai vorbesc cu dvs si sa raspund la intrebari pana nu ii acordati ajutor copilului. Nu vedeti ca se stinge?? Astfel, calma, cu viteza melcului si-a pregatit cele necesare la o chiuveta, mi-a spus sa pun copilul pe scaunul din fata lavoarului si ea incerca deindemanatic sa-i bage pe gat furtunele. Copilul se zbatea si le scoatea mereu. Mi-a spus: " CE COPIL NEEDUCAT !!!" Ai avut curaj sa scrii toata aceasta experienta....esti de apreciat! Ai salvat un om! |
|
Fosta membra 9am.ro 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 18:50
Sub orice critica.De ex doctora Raducanu de la sectia neurologie a Spitalului Judetean Constanta.Mama murea vazand cu ochii ,si ea tot mai vroia spaga. Nu dadusem decat la inceput,sa vad cum merge tratamentul.Era vorba de AVC. Dealtfel mama a murit pe 24 MAI 2009.
|
|
9am045826 9 mesaje Membru din: 6/05/2009 |
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 22:12
Sistemul sanitar de la noi din tara e sub toata critica !!!! cat despre spaga bineinteles ca inca se practica dar bineinteles ai nevoie si aici de intermediari ....exact ca si pt obtinerea unui loc de munca la stat !! Pe scurt sa va povestesc patania mea...... era intr-o duminica dimineata pe la vreo 10 si in premiera ...deci prima data am facut o colica renala ....bineinteles ca nemaiavand ,netraind asemenea dureri inimaginabile ....cine a facut stie despre ce e vorba ...nasterea unui copil e mai putin dureroasa ca si o colica renala .....deci am chemat un taxi si directia urgente!!!!!! Nu va povestesc ca a trebuit sa astept trei ore ca sa mi se faca o injectie .... bineinteles ca in tot acest timp criza s-a manifestat in toata splendoarea ....din 5 in cinci minute mergeam la baie sa vomit si mergeam sa urinez ....am reusit sa elimin ceva pietricele acolo in punctul sanitar al spitalului .....in sfarsit am ajuns in fata unei d-ne care cu o privire de ghiata m-a intrebat sec ,,CE ai ?? am ramas fara voce ...cred ca in acel moment criza renala s-a incheiat !!! mi s-a facut o injectie ...dupa care am iesit !!! nu am vazut din partea lor un pic de compasiune ,intelegere ....Eu vazand multe filme americane ...un serial Echipa de interventie credeam ca vor fi la fel de rapizi sau daca nu la fel cel putin pe jumatate ,,,,,da de unde ....Sa nu trebuiasca sa ajungem pe mana lor ....Dupa ce m/am intors acasa m-am gandit ca din atatia bani luati SPAGA daca fiecare punea un leu noi ar fi putut cumpara un sac de var si sa plateasca pe cineva sa varuiasca ...coridoarele erau sinistre .....dar asta e OMUL SFINTESTE LOCUL .....etc ...eu cred ca sunt multi care pe langa faptul ca sunt incompetenti sunt si inumani ...asemenea persoane nu au ce cauta in sistemul sanitar ...
|
|
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 01:59
Ceea ce TREBUIE sa fac un medic este sa -ti puna un DIAGNOSTIC si sa-ti prescrie un TRATAMENT. Sistemul sanitar nazist nu permite diagnosticarea fiindca nu se cheltuie pe mijloace de diagnostic moderne (creening, tomograf, chituri de analiza, markeri, ecografii). Se prefera tratatrea "in blind" si diagnosticarea pas cu pas, babeste. E la mintea cocosului ca iesim mult mai scump indopandu-ne cu medicamente in "blind" adica orbeste si babeste. Mai ieftina ar fi o diagnosticare rapida prin mijloace moderne si aplicarea unui tratament la tinta. Ministerul SSanatatii prefera cheltuirea banilor pe medicamente si implicit exterminarea noastra pe BANII NOSTRII. In spitale te tin saptamani intregi si te indoapa cu diverse tratamente fara sa ai un diagnostic stabillit. In schimb, trebuie sa CERCESTI o ecografie, o tomografie, un marker tumoral, de hepatita sau alti markeri cu care s-ar pune rapid un diagnostic si s-ar merge cu un tratament tinta. Bani, suferinta, tragedii sunt notiuni cu care Ministerul SSanatatii jcat si medicii jongleaza de ani buni in defavoarea noastra. Au ajuns sa se comporte ca in transee, isi trateaza pacientii ca pe niste inamici aplicand cele mai perverse tehnici de anihilare.
Ordinea de importanta ar trebui sa fie : 1. DIAGNOSTIC ; 2. TRATAMENT Apoi vine si respectul pacientului. Medicii buni si necorupti sunt probabil prea putini ca altfel acesta meserie sacra nu ar fi ajuns sa fie atat de pangarita. Majoritatea uita juramantul lui HIPOCRAT imediat dupa ce-l citesc, sau il iau ca pe o gluma proasta incompatibil cu buzunarele grase. Doctorii sunt cei care trebuie sa pretinda mijloacele de diagnostic necesare. Altfel cine ? Noi cei din afara sistemului suntem doar niste "recalcitranti" neavizati. Eu as prefera sa dau cu matura pe strada decat sa accept sa ma complac intr-un asemenea sistem . Nu as putea indura starea asta a lucrurilor, medic fiind. Cum poti tu MINISTER al sSSanatatii sa-mi ilimitezi posibilitatile de analiza si diagnostic, sa ma obligi sa prescriu tratament "in blind" cu nemiluita ca apoi pacientul sa capete din ce in ce mai multe boli si reactii adverse. Asa se asigura din ce in ce mai multi bolnavi pe viitor. Asa bugetul devine din ce in ce mai insuficient. Din pacate, totul pare a fi ma degraba"manarie" si nu "incompetenta". Asta e cu adevarat grav.
|
|
|
|
|
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 02:20
Apropos, am incercat si varianta "privata". Oamenii rai sunt aceeasi, ii intalnesti peste tot. Acum vreo 10 ani eram in luna a treia de sarcina. Am cautat primul ecograf 3 D . Existau suspiciuni de malfoirmatii fiindca luasem Tetraciclina in primele saptamani de sarcina fara sa stiu de ea.
La receptie, am fost intrebata daca doresc doar ecografie sau ecografie si consultatie. Cum abia facusem consultatia la ginecologul meu am spus ca venisem doar pentru ecografie. Am intrat in cabinetul doctoritei, mi-a printat rezultatul si dupa ce i-am multumit , am intrebat-o daca e totul in regula intrucat sunt foarte tensionata din cauza suspiciunii respective. Mi-a raspuns: Nu ati achitat si consultatia ! Atunci m-am lamurit care era scopul intrebarii de la receptie. Plateam si consultatia daca stiam ca in asta consta. Eu nu am platit-o fiindca tocmai facusem o consultatie ginecologica. Acelasi lucru am patit si cu o ecocardiografie : Am fost trei: eu, nepotul meu de 10 ani si fiul meu de 9 ani. Cam 270 RON/bucata. Doctorul m-a intrebat daca doresc si consultatie si am raspuns din capul locului ca nu fiindca mi-era teama ca suma va depasi ceea ce aveam pregatit in portofel, cu greu , pentru a obtine niste servicii de calitate la o clinica privata. Aveam totusi o intrebare: Fiul meu poate practica un sport de performanta? Mi-a raspuns: Mergeti la un cardiolog pentru o consultatie, de parca el era macelar si nu cardiolog. M-am multumim sa iau pe muteste cele trei printuri si cam atat. Ne-am spus buna-ziua si mi-am promis ca data viitoare voi incerca alt cabinet. Poate cu mai mult noroc. Povesti lungi si plictisitoare. Da, eu scriu totusi fiindca sunt adepta ideii ca e bine sa inveti din greselile altora fara sa te lovesti direct de ele. Toate astea, nu exclud si nu umbresc existenta unor OAMENI SI DOCTORI CU ADEVARAT DEOSEBITI, plini de har, devotati, excelenti profesionisti carora nu ne ajung cuvintele sa le multumim , pe care ii voim purta mereu in suflet. Acestia sunt de buna seama cei respectati de catre noi pacientii dar nu si de sistem.
|
|
teoeuroyspania 4 mesaje Membru din: 19/11/2008 Oras: Arad |
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 12:14
mai mare bataie de joc ca in spitalele din rom nu este daca ai bani sar putea sa o duci mai bine si daca ai relatii si mai bine
o stiu pt ca am fost operat si in rom si madrid spania diferenta este enoooorma si nu ma costat nici un euro doar aveam cartea de munca
|
|
Fosta membra 9am.ro 74 mesaje Membru din: 1/02/2009 |
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 15:40
Act medical ? De 20 de ani nu am cerut medicului de familie o aspirina si din partea mea a primit saci de bani . Acum cateva zile am mers la medicul meu de familie care nici nu ma cunoaste ca persoana dar eu m-am achitat de drepturi in mod onorabil sa cer o adeverinta ca sunt clinic sanatos fapt pentru care aceasta fara a ma consulta spune sa platesc 15 lei . Am intrebat pentru ce sa platesc daca eu de cand sunt inscris la dumneaei nu am cerut o pastila . Aceasta a raspuns ca asta e legea . Am ajuns la concluzia ca toti romanii ar trebui sa emigreze sa ramana jigodiile de guvernanti si golanul de marinar care vor sa-si incarce camarile ca harciogii . De multe ori ma gandesc daca merita sa votam golania din ziua de azi . Stiu ca pe undeva am devagat de la subiect dar cer mii de scuze . |
|
stefanludwig58 29 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 16:25
pentru proasta satului si altii ca ea . cred ca multi dintre voi puneti gresit problema si de aceea nu va rezolvati problemele de sanatate . sanatatea e o problema personala . medicul este cel ce va ajuta sa va redobinditi sanatatea. implicit prin pozita in care va aflati ca om bolnav sunteti " la mana" medicului care va trateaza. pentru a fi tratati corespunzator trebuie sa aveti absoluta incredere in medic si trebuie sa-i aratati cumva aseasta incredere .nu contestati niciodata actul medical ( mai ales in mod direct)! ...nu aveti pregatirea necesara sa o faceti ! medicii devin medici adevarati in urma a numeroase examene si concursuri dificile ,urmarea unor studii de lunga durata pe care majoritatea dintre voi nu ati fost dispusi sa le faceti . asa ca in concluzie cand stati de vorba cu un medic respectati-l .
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 16:33
De la: stefanludwig58, la data 2009-05-31 16:25:30pentru proasta satului si altii ca ea . cred ca multi dintre voi puneti gresit problema si de aceea nu va rezolvati problemele de sanatate . sanatatea e o problema personala . medicul este cel ce va ajuta sa va redobinditi sanatatea. implicit prin pozita in care va aflati ca om bolnav sunteti " la mana" medicului care va trateaza. pentru a fi tratati corespunzator trebuie sa aveti absoluta incredere in medic si trebuie sa-i aratati cumva aseasta incredere .nu contestati niciodata actul medical ( mai ales in mod direct)! ...nu aveti pregatirea necesara sa o faceti ! medicii devin medici adevarati in urma a numeroase examene si concursuri dificile ,urmarea unor studii de lunga durata pe care majoritatea dintre voi nu ati fost dispusi sa le faceti . asa ca in concluzie cand stati de vorba cu un medic respectati-l . Nu ai s� beneficiezi de respect nici tu, nici altul, indiferent de meseria pe care O ALEGI, dac� la r�ndul t�u nu ai respect fa�� de tot ceea ce se nume�te VIA��. Deci dac� te-ai f�cut medic....asta presupune s� AI CHEMARE....�i este str�ns legat� de OMENIE �i RESPECTUL pe care-l acorzi celor care au NEVOIE de serviciile tale! �nainte de a mai scoate "porumbei" pe gur�.....g�nde�te!!!!
C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
|
|
djm_ro 2 mesaje Membru din: 20/05/2009 |
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 17:19
Pentr stefanludwig58 Alo ?Am impresia ca traiesti pe alta planeta!Cum sa-l respecti pe doctor cand de la usa te trateaza ca pe un gunoier.Cand pentru o simpla intrebare iti cere sa achiti prima data consultatia si apoi iti raspunde la intrebare.Esti cumva doctor? |
|
dory2009 20 mesaje Membru din: 30/01/2009 Oras: Husi |
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 17:42
Imi pare rau,,,dar ai dat in urma cu deschiderea acestei discutii cauta pe forum la profilul meu si vezi ce scrie.
Dar ma bucur ca m-ai sunt oameni care imi impartasesc gandurile tine-o tot asa Dory.
Jannys's boy
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 17:50
In urma analizelor guvernamentale de anul trecut, sotul meu a fost gasit cu o boala destul de grava, nu a avut nici un simpton sau durere, altfel nu stiu cand si-ar fi facut analize.
Nu stiu de ce a trebuit sa-l scuimbe pe dl.Nicolaescu, eu am toata stima,el chiar a facut ceva pentru omul de rand(atat cat a putut). Doar santem in Romania. In ceea ce priveste pe medici sa te fereasca bunul Dumnezeu sa ajungi pe mana lor. |
|
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 18:56
respectul aratat medicului este punctul de plecare a unei relatii normale medic- pacient. trebuie sa intelegi ca bolnavul are nevoie de medic si nu invers. cred ca e greu sa recunosti sau sa constientizezi asta ... depinde de personalitatea ta.
cred ca boala nu e o fatalitate si in afara malformatiilor congenitale cei bolnavi sunt raspunzatori in mare parte de situatia in care se afla . depinde numai de ei cum vor rezolva aceasta problema. |
|
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 19:24
De la: stefanludwig58, la data 2009-05-31 18:56:35respectul aratat medicului este punctul de plecare a unei relatii normale medic- pacient. trebuie sa intelegi ca bolnavul are nevoie de medic si nu invers. cred ca e greu sa recunosti sau sa constientizezi asta ... depinde de personalitatea ta. Cred c� vorbe�ti �n necuno�tin�� de cauz�! Nu numai malforma�iile congenitale sunt boli de care omul nu este responsabil...mai sunt �i cele care se transmit pe cale ereditar�, cele din urma unor calamit��i, cele profesionale...etc. Dar din nou....vorbe�ti doar a�a, de plictiseal�, s� te aflii �i tu �n treab�! Rela�ia dintre medic �i pacient nu este una dintre st�p�n �i sclav. Medicii sunt pl�ti�i pentru tot ce fac iar �p�gile sunt destul de "grase". A�a cum am mai spus, sunt medici buni, foarte buni....�i sunt medici criminali. Noi suntem vinova�i pentru c� �i toler�m...dac� nu i-ar mai c�uta nimeni �i ar c�uta to�i s� ajung� doar la cei buni, nu ar mai fi at�t de multe cazuri de malpraxis. Problema este c� nu �ntotdeauna avem de ales...mai ales c�nd este vorba de o urgen�� �i atunci se �nt�mpl� s� pici peste un idiot care a f�cut medicina la "f�r� fregven��" �i s�-�i distrug� via�a definitiv (vezi cazurile prezentate pe topic). Orice om normal, dac� �i salvezi via�a ��i va r�m�ne recunosc�tor �i te va ridica �n sl�vi...dar pentru cei care doar distrug, eu am o propunere: Ori se las� de meserie...ori dac� nu la a II-a gre�al� un Este bine a�a?!
|
|
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 20:21
In romania medicii nu sunt platiti corespunzator pentru prestatia lor decat poate in sistemul privat unde o consultatie este la medic primar este 70-80 lei . medicii de familie , majoritatea medicilor din romania sunt platit de stat prin Casa de Asigurari cu aproximativ 4.61 lei impozabili pe luna pentru a avea grije de sanatatea unui pacient adult. mai nou se preconizeaza contributia de 5 lei ( o legatura de morcov cu patrunjel pentru supa) pentru o consultatie care atentie va ajunge in acelasi mare buzunar al statului.
Ce parere ai despre calitatea consultatiei de 4.61 lei pe luna. in alta ordine de idei s-a constatat ca aproximativ 90% din erorile medicale sunt din vina sistemului 10% din vina personalului medical ...pare incredibil nu-i asa. pare si mai incredibil ca la ora asta in Timisoara sunt peste 500 asistente si medici de garda care asigura asistenta medicala a peste 500 000 oameni |
|
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 20:35
De la: Dorulet, la data 2009-05-31 19:24:16De la: stefanludwig58, la data 2009-05-31 18:56:35respectul aratat medicului este punctul de plecare a unei relatii normale medic- pacient. trebuie sa intelegi ca bolnavul are nevoie de medic si nu invers. cred ca e greu sa recunosti sau sa constientizezi asta ... depinde de personalitatea ta. |
|
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 21:22
sa fim seriosi ... medici criminali mi se pare exagerat...cu exceptia cazurilor de urgenta medicala cand viata pacientului este pusa in pericol si trebuie intervenit rapid orice pacient are dreptul la o a doua opinie medicala , toate interventiile medicale se efectueaza sub semnatura. nu te obliga nimeni sa accepti un tratament fara consimtamantul tau....
cred ca glumesti cu fiindca daca vorbesti serios sunt intradevar ingrijorat de sanatatea ta mintala. nici pana azi eu si alti colegi n-au inteles de ce anul trecut un coleg de-al nostru medic a fost omorat pentru ca a refuzat sa elibereze o reteta unui pacient...sau poate ai dreptate vorbesc si eu asa sa ma aflu in treaba...
|
|
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 23:57
De la: stefanludwig58, la data 2009-05-31 21:22:07sa fim seriosi ... medici criminali mi se pare exagerat...cu exceptia cazurilor de urgenta medicala cand viata pacientului este pusa in pericol si trebuie intervenit rapid orice pacient are dreptul la o a doua opinie medicala , toate interventiile medicale se efectueaza sub semnatura. nu te obliga nimeni sa accepti un tratament fara consimtamantul tau.... Celor care au p��it-o...nu li se pare "exagerat" ci chiar dureros de real! Nu mai �ncerca s� ne explici care ne sunt drepturile...c� le �tim al de bine.Evident c� glumesc cu ...Cel mai bine ar fi ca cei care nu s-au f�cut medici din voca�ie...s�-�i schimbe c�t mai repede meseria!!!! Iar de s�n�tatea mea mental�...nu te mai f...t� grija....c� "eu nu suf�r de nebunie, doar m� bucur �n fiecare minut de ea". Dar deh, c�nd te "sim�i cu musca pe c�ciul�" �i nu mai ai argumente ��i este mai u�or s� aduci injurii sau s� formulezi ipoteze despre "mentalul" altora, pe care nu-i cuno�ti �i habar n-ai cu ce-�i ocup� timpul! Nu-i a�a?! �n ce prive�te "accidentele" de la locul de munc�, pe care le au unii medici...nu v�d de ce ar trebui s� m� preocupe pe mine! Zilnic mor �n accidente �i al�ii, care au alte meserii!�i nu-i mai pl�nge pe medici de bani...c� te r�d �i curcile!!!! Cel pu�in nu-i mai pl�nge �n Rom�nia. Un medic bun, niciodat� nu va duce lipsuri materiale, nici aici, nici �n alt� �ar�! �n ce prive�te sistemul sanitar....este de tot rahatul, asta este clar! Dac� nu v� convine, schimba�i-l!!!! C� nu o s� vin� nimeni s� o fac� �n locul vostru!!!
|
|
opris_anna_maria 228 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Oradea |
Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 00:56
De la: stefanludwig58, la data 2009-05-31 16:25:30pentru proasta satului si altii ca ea . cred ca multi dintre voi puneti gresit problema si de aceea nu va rezolvati problemele de sanatate . sanatatea e o problema personala . medicul este cel ce va ajuta sa va redobinditi sanatatea. implicit prin pozita in care va aflati ca om bolnav sunteti " la mana" medicului care va trateaza. pentru a fi tratati corespunzator trebuie sa aveti absoluta incredere in medic si trebuie sa-i aratati cumva aseasta incredere .nu contestati niciodata actul medical ( mai ales in mod direct)! ...nu aveti pregatirea necesara sa o faceti ! medicii devin medici adevarati in urma a numeroase examene si concursuri dificile ,urmarea unor studii de lunga durata pe care majoritatea dintre voi nu ati fost dispusi sa le faceti . asa ca in concluzie cand stati de vorba cu un medic respectati-l . STIMABILE DACA EL E DOCTOR CU O SUTA DE EXAMENE NOI CEILALTI SANTEM MAI PREJOS CA EL ? DE CE ? EXAMENELE NOASTRE NU SANT VALABILE ? POATE VINE LA EL UNU SAU UNA CU 200 DE EXAMENE LUATE CU 9,99 SI DACA NU-I CU DIPLOMA IN FRUNTE SAU PE SPATE NU ARE VALOARE ? FIE ACEL CINEVA SI UN SIMPLU STRUNGAR , E MUNCA CINSTITA PENTRU CARE A INVATAT , CARE I-A OLACUT . STRUNGARUL NU VA PUTEA FACE MESERIA MEDICULUI SI NICI MEDICUL PE A STRUNGARULUI FIECARE CU P..........MASII [ MESERIA LUI ]
|
|
opris_anna_maria 228 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Oradea |
Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 01:04
De la: stefanludwig58, la data 2009-05-31 18:56:35respectul aratat medicului este punctul de plecare a unei relatii normale medic- pacient. trebuie sa intelegi ca bolnavul are nevoie de medic si nu invers. cred ca e greu sa recunosti sau sa constientizezi asta ... depinde de personalitatea ta. STIMABILE AI PERFECTA DREPTATE bolnavul are nevoie de medic si nu invers UITI CA MEDICUL ARE NEVOIE DE CAT MAI MULTI OAMENI SANATOSI , IN PUTERE DE MUNCA , SA MUNCEASCA CAT MAI MULT SA POATA DA CAT MAI MULTI BANI SISTEMULUI SANITAR SA AIBA SI saracul DE DOCTOR SALARIU CA TOT E PLATIT DIN BANI ADUNATI DE NOI . DACA DRAGII DOCTORI NU SE INGRIJESC DE SANATATEA NOASTRA CINE VA MAI MUNCI SA DEA BANI LA CSAS ??????????? DRAGULE BAG SAMA CA AI O MARE SI IMPORTANTA MALFORMATIE CONGENITALA VREI BANI SI MUNCA NU , DAPOI ASE CEVA NUMA IN VISELE TALE FRUMOASE VA FI VINE DRAGU DE ARAFAT SA-I DEA D-ZEU SANATATE SA VA PUNA LA PUNCT .
|
|
Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 10:49
PENTRU Stefanludwig... BAGA LA CAP !!!
Ma c..c pe studiile unora dintre ei care nu sunt in stare sa faca altceva decat sa se plimbe cu dimploma sub brat prin casa chiar si la toaleta ca vara mea, studenta eminenta care a terminat studiile cu 10 si a ajuns o leguma. A fost depasita de situatie in realitate. Ceea ce am intalnit eu in sistemul medical nu are legatura cu nici o diploma si nu permit nimanui sa ma contrazica. Tocmai asta ziceam, ca argumentul "inaltelor studii" cu care ni se pune pumnul in nas, s-a perimat. Eealitatea a demonetizat acest mit prin tragediile generate de o proasta conceptie. Si sa-ti mai spuns CEVA: nimeni nu e "la mana" medicului daca simte ca tratamentul aplicat ii face rau si mai ales daca acel doctor nu reuseste sa-i puna un diagnostic in cel mai scurt timp. Nimeni nu e dspus sa astepte sa moara "pe mana" medicului dupa cum spui tu. Tot ceea ce ai spus e pur indemn la imbecilitate. Mai cred cu tarie ca e in putinta medicului sa castige increderea pacientului, daca nu o face imi pare rau pentru el, pacinetul are dreptul sa cauta alt medic. Experienta mea asta m-a invatat si sunt inca in viata. Daca faceam plecaciuni in fata unui halat sau a unei presupuse excelente garantata de o diploma, eram de mult in groapa chiar si de la o simpla perfuzie prescrisa gresit si care contravenea starii mele generale de sanatate de care nu se-a tineut cont. Sa-ti dau un exemplu, te duci la spital cu scaun cu sange si esti tratat automat pentru dezinterie, vrei nu vrei "in blind". Pe cand cauzele unui scaun cu sange, daca esti medic ar trebui sa stii ca poate avea nenumarate cauze mult mai grave, datorate starii generale de sanatate a pacientului. In anumite cazuri, tratamentul pentru dezinterie poate doar sa tte duca pe un drum sigur si nedorit. Te intreb: Inainte de a prescrie un tratament pentru dezinterie, nu cumva trebuie sa fii sigur ca pacientul nu are cancer. Preferi sa constati cand situatia avanseaza in sensul cel mai rau? Repet doctorii buni au capacitatea de a castiga increderea pacientului ! Daca nu, la sapa! Nu facem plecaciuni in fata unor presupusi calai fiindca daca tu nu ai aflat pana acum, VIATA NU TI-O DA NIMENI INAPOI ! AR TREBUI SA PRETUIM VIATA NOASTRA SI A CELORLALTI !
|
|
Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 11:23
De la: stefanludwig58, la data 2009-05-31 18:56:35respectul aratat medicului este punctul de plecare a unei relatii normale medic- pacient. trebuie sa intelegi ca bolnavul are nevoie de medic si nu invers. cred ca e greu sa recunosti sau sa constientizezi asta ... depinde de personalitatea ta. Vrei sa-ti spun ca in urma unei operatii, la cateva luni dupa terminarea tratamentului necesar m-am umplut de bube sangerinde pe toata fata ? Vrei sa-ti spun ca am stat la usa dermatologilor alaturi de oameni plini de paduchi si raie conform trimiterii primite de la medicul de familie? Vrei sa-ti spun ca dermatologii, in mod invariabil m-au trimis sa fac diverse teste de recoltari cutanate pe banii mei care ieseau toate negative la suspiciunilor lor ?? Ca dupa un an in care am fost scoasa din circulatie din cauza acestei mutilari ,nu am primit un diagnostic si tratament corespunzator, in ciuda eforturileor si demersurilor indicate de "medici" care nu cunosc sau nu recomanda mijloace moderene de diagnostic? Daca priveau pacientul in ansamblu, aveau bunul simt sa-mi dea o trimitere la endocrinolog si nu la dermatolog alaturi de toti paduchiosii si raiosii. De respectul fata de medicii astia vorbesti? Pe mana lor sa ma las? M-am lasat, dar m-a costat scump si putea sa ma coste si mai scump. Puteam s-o iau razna iremediabil si sa ajung pacient la Balaceanca din cauza stresului si neputintei indurate de lipsa unui diagnostic pe care eu ca om normal consideram firesc sa-l primesc. Chiar si anormala daca eram, asa cum sugerezi tu ca "pacientii "au probleme cu personalitatea, trebuia sa primesc cel putin o trimitere la psiholog sau psihiatru. Nu crezi? Prima intrebare pe care am pus-o unui dermatolog a fost : "Nu cumva e contagios ceea ce am fiindca locuiesc, mananc si dorm alaturi de doi copii de 4 ani nepotul si copilul meu ? Mi-a raspuns:" BOALA E A DUMNEAVOASTRA, NU O DATI LA NIMENI ? " Replica demna de Twin Peaks. Ce sa inteleg din acest raspuns? Din bun simt n-am insistat cu intrebarile si am plecat sa-mi fac testele cutanate prescrise de ea,.In zadar caci au iesit negative. Dar in acest timp eu n-am dormit nopti intregi gandindu-ma la raspunsul ei savant. Orice ar fi insemnat raspunsul, daca stia ca ceea ce am nu pot lua copiii, de ce m-a mai trimis la teste, sau daca stia de la inceput ce am dupa cum suna raspunsul atotstiutor, dece nu mi-a pus un diagnostic? De ce nu mi-a dat o trimitere la alta specialist? Nu m-a ajuta cu nimic, dimpotriva, m-a facut sa-mi scada moralul si sa am nopti nedormite inutil. Lucrurile de fapt stau foarte simplu. Iti castiga increderea medicul ramai pacientul lui. Nu iti castiga increderea cauti imediat pe altcineva. La fel e si cu avocatii, cu contabilii si orice alta meserie. Esti bun, ai pacienti, nu esti bun esti cazut dizgratie, un perdant cu toate dimplomele pe care poti sa le lipesti si pe frunte. Si ca sa te conving, dupa revolutie au aparut tot felul de fufe sau tantalai care devin doctorii in urma unor examene luate fara sa deschida o carte. Am o prietena care intr-o sesiune a luat 11 examene fara sa deschida o carte. Eu stiam acest lucrur fiindca a cafelit-o cu mine in perioada aia dar viitorii clienti nu au de unde sa stie. Tu recomanzi sa te lasi orbeste pe "mana medicului" ca altfel esti din ala care are probleme de personalitate, sau congenitale. Sustii ca bolile congenitale nu beneficiaza de tratament? Sunt incurabile? Sa ne eutanasiem atunci copiii din fasa dupa parearea ta? Esti cea mai buna dovada ca noi chiar am intalnit specimene ca tine si ca atare chiar avem dreptate, daca existau dubii !! Pentru un pacient punctul de plecare e boala, suferinta si disperarea iar pentru un medic punctul de plecare este o buna si corecta abordare a pacientului, bazat in primul rand pe respect si nu pe dispret. Vad ca stii cat de importanta este relatia medic-pacient, te-ai oprit la inceputul cursului, n-ai reusit sa-l citesti pana la capat? Eu iti pot spune mai mult din experienta, relatia pacient-medic e magica in anumite cazuri, dar nu al tau sunt singura ca nu ajunge magia la nasul tau in vant.
|
|
9am26497 1 mesaj Membru din: 1/06/2009 |
Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 12:01
CURAJ AM , DARRRR,,,
CU O RANDUNICA NU SE FACE PRIMAVARA STITI PROVERBUL ASTA NU ? ASA CA ,,, |
|
Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 14:23
Da. Il stiu Mai mult, azi am avut o revelatie. :"Chiar nu se face primavara cu o floare."
|
|
Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 17:46
De la: stefanludwig58, la data 2009-05-31 20:21:17In romania medicii nu sunt platiti corespunzator pentru prestatia lor decat poate in sistemul privat unde o consultatie este la medic primar este 70-80 lei . medicii de familie , majoritatea medicilor din romania sunt platit de stat prin Casa de Asigurari cu aproximativ 4.61 lei impozabili pe luna pentru a avea grije de sanatatea unui pacient adult. mai nou se preconizeaza contributia de 5 lei ( o legatura de morcov cu patrunjel pentru supa) pentru o consultatie care atentie va ajunge in acelasi mare buzunar al statului. De acord, dar si cei 90% ai sistemului cad tot in spatele medicilor fiindca se complac in promscuitatea sistemului. Ei trebuie sa fie cei care sa-si impuna valorile in cadrul sistemului si nu sa se lase degradat de acesta. Nici o scuza, ne intoarcem la factorul uman. Cu o floare nu se face primavar, vezi celebra scrisoarea deschisa a unuia din oamenii de nota 10 din cadrul sistemului. I-au venit confratii in completarea demersului ? Indiferenta launtrica a oamenilor din sistem se reflecta asupra sistemului. Un mic exemplu: cand un medic intra intr-un salon la vizita nu e deranjat si nu observa jegul chiuvetei, mizeria din grupul sanitar si faptul ca se da cu mopul de ochii soacrei, pe unde se vede, intr-un spital de boli infectioase.Pornind de la asta, ar trebui sa-i deranjeze si sa sezizeze conditiile lor de lucru si implicit conditiile de tratament al pacientilor. Daca nu ei, atunci cine? Mai multe nu-ti mai spun. Se pare un unele cazuri gena criminala este aceea care ii conduce catre aceasta meserie. Vorbeste si cu parintii carora le-a fost luata fericirea din casa. Lor ce le mai spusi? Sunt mult prea multi in ultimul timp, iata un exemplu la zi 1 Iunie: www.frontnews.ro/social-si-economic/eveniment/o-fetita-de-13-ani...
|
|
Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 17:51
De la: proasta_satului, la data 2009-06-01 11:23:35De la: stefanludwig58, la data 2009-05-31 18:56:35respectul aratat medicului este punctul de plecare a unei relatii normale medic- pacient. trebuie sa intelegi ca bolnavul are nevoie de medic si nu invers. cred ca e greu sa recunosti sau sa constientizezi asta ... depinde de personalitatea ta. |
|
|
|

Celor care au p��it-o...nu li se pare "exagerat" ci chiar dureros de real!
de bine.
Zilnic mor �n accidente �i al�ii, care au alte meserii!
FIE ACEL CINEVA SI UN SIMPLU STRUNGAR , E MUNCA CINSTITA PENTRU CARE A INVATAT , CARE I-A OLACUT .
VREI BANI SI MUNCA NU , DAPOI ASE CEVA NUMA IN VISELE TALE FRUMOASE VA FI