back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce parere aveti despre actul medical din romania?

Pagini: << 8 9 10 11 12 Sari la pagina:

9am208923

8 mesaje
Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 00:11

De la: dirlo1964, la data 2008-12-03 18:45:00Toata lumea are probleme medicale,unii mai grave,altii nu asa grave!Cum ati fost tratati de aparatul medical?Se simte o schimbare in bine in acest domeniu?Se mai ia spaga?Dati un exemplu de medic care conditioneaza actul medical de primirea de bani!!!Ei acum sa va vad,aveti curaj???

Stare critica !

lyly

500 mesaje
Oras: Petrosani

Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 08:34

Bunica b�ie�elului din Uricani acuz�: / �Nepotul meu a murit din cauza nepriceperii doctori�ei O�oi!�
Data publicarii: 07/21/2010 Autor: Gheorghe OLTEANU

www.zvj.ro/node/5908

Cazul b�ie�elului din Uricani, care a murit la c�teva zile dup� ce a c�zut �i s-a lovit la c�p�or �n timp ce se juca, este departe de a se fi �ncheiat. Mama copilului �i bunica acestuia sunt convinse �i nu pot s� uite c�, dac� doctori�a care l-a v�zut la spitalul din Lupeni ar fi intervenit a�a cum ar fi trebuit s� fac� un medic, b�ie�elul putea fi salvat �i ar fi tr�it �i azi.

F�r� doar �i poate, ea este vinovat� de moartea nepotului meu! o acuz� doamna Olivia Malairos, bunica copila�ului mort, pe doctori�a Gabriela Elena O�oi, medic pediatru la unitatea spitaliceasc� lupenean�.

Pentru a-�i sus�ine acuzele,femeia spune c� va angaja un avocat �i c� va solicita deschiderea unei anchete pentru a demonstra, pas cu pas, acest lucru. C�, dac� nu se pierdea timp la Spitalul Municipal Lupeni �i copilul ar fi fost trimis urgent la Petro�ani, drama care, �n 11 iulie, a �ndoliat familia copilului �i pe cele ale rudelor lui nu s-ar fi produs. Cum po�i tu, ca medic, s� nu vezi c� b�iatul a intrat �n com� �i s� spui doar c� doarme? zice �i doamna Loredana Nicoi, mama copila�ului acum mort, care nu s-a dezlipit de l�ng� puiul ei de c�nd acestuia a �nceput s� i se fac� r�u.

Era mar�i, 6 iulie. Valentin Daniel Nicoi, de numai �ase ani�ori, se juca, �n fa�a blocului. Se fug�rea cu al�i copii, c�nd, la un moment dat, a c�zut. S-a ridicat �i s-a dus �n cas� la m�mica lui. Acesteia i-a spus c�-l doare un pic capul. Apoi, s-a culcat. Asta se petrecea �n jurul orei cinci dup�-amiaza. L-a trezit, dup� dou� ore, doamna Carmen Bejan, vecina familiei Nicoi, care, pentru Valentin, era a doua lui mam�. Femeia l-a �mbr�cat �i l-a dus �n fa�a blocului, de unde copilul s-a dus la maic�-sa. Care era la un garaj, foarte aproape de bloc. Copilul �edea pe un scaun c�nd, dintr-o dat�, a �nceput s�-l doar� burtica. A luat-o la fug�, a ajuns pe scara blocului, unde a vomitat. Vecina a sunat-o repede pe mama copilului. Doamna Loredana Nicoi a venit imediat �i, prin telefon, i-a chemat urgent acas� pe so�ul s�u Valentin �i pe doamna Olivia Malairos, mama dumneaei �i bunica b�iatului. Aceasta din urm� �i-a dat seama c� ceva nu-i �n regul� �i a vrut s� cheme ambulan�a. Au renun�at �i au plecat spre Lupeni cu ma�ina unui cunoscut de-al lor, domnul Gic� B�rlan. Era ora 20:30 c�nd au ajuns acolo. De la poart� li s-a spus c� musai s� mearg� mai �nt�i la Urgen��. O jum�tate de or� au a�teptat �n fa�a u�ii acesteia. Tat�l copilului a intrat �i a dat s� spun� c� �i la ei e un caz grav, chiar foarte grav, dar cineva din�untru i-a replicat c� are o urgen��!

In fine, dup� ce au fost primi�i, cine era la Urgen�� le-a spus c� pare s� nu fie nimic grav cu pu�tiul �i i-a trimis la sec�ia de pediatrie. Aici, povestesc femeile, era de gard� doamna doctor Gabriela Elena O�oi. De trei ori i-a povestit ce s-a �nt�mplat mama lui Valentin. �i tot de at�tea ori, desigur, a repetat c� e vorba de o lovitur� la cap. Doctori�a s-a uitat la capul copilului �i a spus c� nu are nimic, doar un pic de ro�u�-n g�t, zice doamna Loredana Nicoi. Dup� care l-a �ntins pe pat, ca s�-l consulte la burtic�. Unde te doare la burtic�? �i aduc aminte femeile c-a fost �ntrebarea doctori�ei. Peste tot! a r�spuns copilul. Dup� care cea care l-a consultat a fost categoric�: N-ai nimic, nimic, doar c� ai limbrici! �i a �ntrebat-o pe mama celui mic dac� pu�tiul obi�nuie�te s� m�n�nce dulciuri. Strig�tor la cer li s-a p�rut mamei �i persoanelor care mai erau cu ea c� medicul pediatru nu s-a alarmat nici c�, dup� ce s-a ridicat, copilul a �nceput s� vomite. Dac� totu�i vars�, s�-i facem o radiografie la cap �i �l intern�m! ar fi spus ea. Radiografia ar fi urmat s� fie f�cut� a doua zi, fire�te, pentru c�, fiind sear�, nu mai era nimeni la acea sec�ie. Mama copilului s-a a�teptat �ns� la altceva. Ca doamna doctor s�-l trimit� urgent la Petro�ani, unde era posibilitatea efectu�rii unei tomografii. Dar nu. Doctori�a, spune doamna Loredana Nicoi, i-a f�cut o injec�ie care pare-se c� l-a calmat pe cel mic. Dup� care mama copilului a zis c� d� fuga acas�, s� aduc� ni�te h�inu�e curate pentru cel mic. Valentin striga, �ns�, c� nu vrea �n spital. A�a c� l-au luat cu ei �i s-au �ntors la Uricani. Era undeva �n jurul orei 22:00.

Dup� ce au f�cut bagajul cu h�inu�e, au plecat din nou spre Lupeni. Doamna Loredana Nicoi a sim�it c� nu e �n ordine cu copilul pe care-l �inea �n bra�e. De fapt, �i d�duse seama c� nu-i �n regul� de c�nd plecase din Lupeni. Valentin avea m�inile moi, lipsite de vlag�. Ar�ta de parc� a intrat �n com�. Pe la curba de l�ng� st�nc�, pe care o face �oseaua la ie�irea din Uricani, copilul a �nceput s� fac� spume la gur�. Florin Nicoi, unchiul copilului, l-a masat la inimioar�. Au ajuns �n salonul de la sec�ia de pediatrie, unde mama copilului i-a spus doctori�ei c� b�ie�elul ei a avut o convulsie. Doamna doctor i-a pus o perfuzie. Dar de ce are ochii da�i peste cap, doamna doctor? a �ntrebat, �ngrijorat�, Loredana Nicoi. Doarme, a lini�tit-o doctori�a. Dup� care l-a m�ng�iat pe copil pe m�nu�e �i a zis c� nu-i nimic grav. Doar c�nd a atins v�rfurile picioarelor celui mic a p�rut, �n fine, c�-�i d� seama c� ceva nu-i �n regul�. N-are stimuli la picioare, a zis ea, �i a decis c� b�ie�elul trebuie trimis la Petro�ani. Acesta avea deja guri�a �ncle�tat�.

Se pierduse �nc� o or�. Or� �n care, dac� cel mic ar fi fost deja la Petro�ani, putea fi salvat. A mai durat - o ve�nicie li s-a p�rut �nso�itorilor celui mic - p�n� c�nd salvarea a plecat spre Petro�ani. Pe ambulan��, l�ng� copil, doar o asistent� medical� care... �i �inea degetul la guri�a b�ie�elului. Ca s� vad� dac� mai respir�! La Spitalul de Urgen�� din Petro�ani, medicii au f�cut tot ce-a fost posibil ca s�-l salveze pe Valentin. Mai �nt�i l-au resuscitat, i s-a f�cut o tomografie, dup� care a fost rapid b�gat �n sala de opera�ie. De la ora 1 la ora 5 diminea�� a durat interven�ia chirurgical�. Doctorii Groza �i Sora merit� toat� admira�ia �i stima pentru ceea ce au f�cut, spune, �ndurerat�, mama lui Valentin. Au luptat enorm pentru copilul meu. Numai c�, a�a cum mi-au spus dup� aceea, copilul a fost adus prea t�rziu. C�nd creierul lui nu mai era oxigenat. Doctorii nu s-au dat �ns� b�tu�i. L-au operat pe cel mic �i a doua oar�. Joi diminea�a. Vroiau s� fac� imposibilul! este de p�rere bunica lui Valentin.

Copilul nu �i-a mai revenit din com�. S-a stins din via�� duminic�, 11 iulie. Nu pot s�-i iert asta, zice doamna Loredana Nicoi, cu g�ndul la doctori�a O�oi. C�reia de trei ori i-a spus c� b�ie�elul ei s-a lovit la cap �i c� de acolo i se trage totul. Asta �n timp ce doctori�a o lini�tea r�spunz�ndu-i c� �sta micul doar doarme. �n ce o prive�te pe doamna Olivia Malairos, dumneaei este categoric�. Angajez avocat �i-i demonstrez vinov��ia! Asta pentru c� nu vreau ca �i al�i p�rin�i �i bunici din Uricani sau din Lupeni s� mai treac� prin ceea ce am trecut noi! Valentin a murit din cauza nepriceperii doctori�ei Elena Gabriela O�oi! Dac�-l trimitea din timp la Petro�ani, nepotul meu, cum spun medicii de la acest spital, ar fi sc�pat �i ar fi tr�it �i azi!

Raporteaza abuz de limbaj
dulceatamirela

112 mesaje
Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 14:07

pentru d-na lyly:AVETI MARE DREPTATE,copilul trebuia internat,trebuia sa-i faca o radiografie la cap in regim de urgenta!...trebuiau multe...trebuia o encefalograma ....si tot ce mai considera doctorita ca era necesar....probabil nu a fost motivata d-na doctor sau a fost prea plictisita si obosita in acea zi sau garda..RUSINE SA-I FIE!D-NEI OTOI!

Fosta membra 9am.ro

117 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 18:45

De la: herra, la data 2010-07-21 20:15:40
De la: klm, la data 2010-07-21 18:48:59Apropo.. La examenul de titularizare, dascalii romani au reusit doar in proportie de 1|3. Tot la fel sunt pregatite si cadrele medicale? Acum realizez de ce doreau salarii marite cu 50%.

as spune ca eminescu ca mai am un singur dor, dar n-ar fi corect fata de mine....
tot binele pe care il doriti voi patronasii ca de-alde tine si ca inca vreo cativa de pe aici invatamantului si sanatatii, sa se rasfranga asupra voastra....
in ritmul asta, s-ar putea sa ziceti MULTUMESC daca va ajunge la catedra chiar si cel cu note mica la titularizare....mai convenabil decat un zootehnist sau maistru care sa-ti invete urmasul romaneste.....
foarte familiar imi pari.....
Am si eu o intrebare simpla daca se poate. Cum mai poate un dascal care a luat la titularizare cu chiu cu vai nota 5 sa predea si mai ales sa si noteze un elev? Eu nu doresc nimanui raul , dar in schimb am pretentii de la cei care prin pregatirea lor pot schimba destinul unei intregi generatii.

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 19:02

De la: klm, la data 2010-07-22 18:45:09
De la: klm, la data 2010-07-21 18:48:59Apropo.. La examenul de titularizare, dascalii romani au reusit doar in proportie de 1|3. Tot la fel sunt pregatite si cadrele medicale? Acum realizez de ce doreau salarii marite cu 50%.

as spune ca eminescu ca mai am un singur dor, dar n-ar fi corect fata de mine....
tot binele pe care il doriti voi patronasii ca de-alde tine si ca inca vreo cativa de pe aici invatamantului si sanatatii, sa se rasfranga asupra voastra....
in ritmul asta, s-ar putea sa ziceti MULTUMESC daca va ajunge la catedra chiar si cel cu note mica la titularizare....mai convenabil decat un zootehnist sau maistru care sa-ti invete urmasul romaneste.....
Am si eu o intrebare simpla daca se poate. Cum mai poate un dascal care a luat la titularizare cu chiu cu vai nota 5 sa predea si mai ales sa si noteze un elev? Eu nu doresc nimanui raul , dar in schimb am pretentii de la cei care prin pregatirea lor pot schimba destinul unei intregi generatii.

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Fosta membra 9am.ro

117 mesaje

Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 19:08

De la: herra, la data 2010-07-22 19:02:13

Faceti cumva parte din categoria sus-mentionata?

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 20:10

De la: klm, la data 2010-07-22 19:08:39

nu mahh ...... te intereseaza?
si-mi mentin afirmatia......asta merita unii, asta ati vrut, asta aveti.....

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Fosta membra 9am.ro

117 mesaje

Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 21:24

De la: herra, la data 2010-07-22 20:10:19

Cine sapa ...........tot el are parte de surprize!

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2010, ora 08:16

De la: klm, la data 2010-07-22 21:24:24

de groapa zici? eu de alea n-am sapat, dar unii barbati am vazut ca si-au sapat-o singuri...... de obicei, cine m-a sapat pe mine, s-a rasfrant asupra lui.....

apropos, tot zici ca ai pretentii -referitor la textul de sus - pretentia se compenseaza tot cu o pretentie.....fara motivatie nu-ti munceste nimeni degeaba.......daca acea fiinta de la catedra e tratata cu mojicie si platita prost, asa va fi munca .....

Fosta membra 9am.ro

117 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2010, ora 22:07

De la: herra, la data 2010-07-23 08:16:40
De la: klm, la data 2010-07-22 21:24:24

de groapa zici? eu de alea n-am sapat, dar unii barbati am vazut ca si-au sapat-o singuri...... de obicei, cine m-a sapat pe mine, s-a rasfrant asupra lui.....

apropos, tot zici ca ai pretentii -referitor la textul de sus - pretentia se compenseaza tot cu o pretentie.....fara motivatie nu-ti munceste nimeni degeaba.......daca acea fiinta de la catedra e tratata cu mojicie si platita prost, asa va fi munca .....
Bun, munceste asa cum este platita, dar la un examenul de titularizare ar trebui sa-si arate pregatirea ?(pe care nu o are?) In plus chiar si titularii sunt toti o apa si un pamant , mai ales cand nu preda mai nimic in orele de curs , pentru a obliga apoi parintii sa cumpere copiilor ore de meditatii.

9am248793

1 mesaj
Postat pe: 29 August 2011, ora 10:14

In romania sunt medici intre medici asa cum sunt oamenii intre oameni.
Cand ai de facut o operatie grea, trebuie sa stii sa deschizi usa, trebuie sa stii sa scrii si sa vorbesti corect romaneste,sa spui clar ceea ce vrei, sau daca nu, apelezi la intermediari...in nici un caz la vanzatorul de papuci din mall, sau crasmarita de la colt.
S-a impamantenit ideea de a merge cu bani la doctori.Nu noi am creat acest obicei, si vrand nevrand trebuie sa ne conforman pentru siguranta si stabilitatea vietii noastre.
Decat sa dam banii pe medicamente si pe alte investigatii ulterioare, mai bine cautam un chirurg bun in care sa avem totala incredere,pentru cs in mana lui ne punem viata.
E preferabil ca banul sa mearga la un medic care te face bine, decat sa mearga la femei, poker, alcool.
Si in In afara granitelor exista clinici private si medici vestiti.
Rezultatul operatiei expuse este rezultatul nepasarii tuturor, inclusiv a familiei care a dat semnatura pentru pacient avand incredere in cine nu trebuie.

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 29 August 2011, ora 15:07

Pot spune ca activitatea medicala este mult avansata in zilele noastre.Ma uimesc in special transplanturile de inima,rinichi,maduva,ficat care fac dintr-un om aproape mort un om viu.Sant multe acte medicale la inaltime,dar nu sant egale pentru toti,pentru ca nu toti au bani necerari.Si mai este o problema foarte grea aceia ca majoritatea oamenilor sant imbolnaviti cu substante cauzatoare de boala si moarte,desi cunosc toti aceasta problema putini medici ajuta pacienti din acest punct de vedere.In acest caz este o constrangere strigatoare la cer,oamenii fiind nevoiti sa plateasca inbolnavirea facuta de altii.

Fosta membra 9am.ro

406 mesaje
Postat pe: 29 August 2011, ora 20:14

De la: 9am121159, la data 2011-08-29 15:07:59Pot spune ca activitatea medicala este mult avansata in zilele noastre.Ma uimesc in special transplanturile de inima,rinichi,maduva,ficat care fac dintr-un om aproape mort un om viu.Sant multe acte medicale la inaltime,dar nu sant egale pentru toti,pentru ca nu toti au bani necerari.Si mai este o problema foarte grea aceia ca majoritatea oamenilor sant imbolnaviti cu substante cauzatoare de boala si moarte,desi cunosc toti aceasta problema putini medici ajuta pacienti din acest punct de vedere.In acest caz este o constrangere strigatoare la cer,oamenii fiind nevoiti sa plateasca inbolnavirea facuta de altii.

Corect!
Actul medical in Romania este ca ....actul sexual ....trebuie sa dai ca sa fi satisfacut

universul si prostia doua chestiuni infinite desi in privinta primei chestiuni am oarece indoieli
nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 30 August 2011, ora 02:02

Istoria medicinii

Ma doare o ureche

2000 BC - Mananca radacina asta
1000 AC - Radacina este pagana, spune rugaciunea asta
1850 AC - Rugaciunea este o superstitie, bea potiunea asta
1940 AC - Potiunea este ulei de sarpe, inghite pilula asta
1975 AC - Pilula este ineficienta, ia antibioticul asta
2000 BC - Antibioticul este artificial, mananca radacina asta

Autor necunoscut

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 30 August 2011, ora 02:08

De la: 9am121159, la data 2011-08-29 15:07:59Pot spune ca activitatea medicala este mult avansata in zilele noastre.Ma uimesc in special transplanturile de inima,rinichi,maduva,ficat care fac dintr-un om aproape mort un om viu.Sant multe acte medicale la inaltime,dar nu sant egale pentru toti,pentru ca nu toti au bani necerari.Si mai este o problema foarte grea aceia ca majoritatea oamenilor sant imbolnaviti cu substante cauzatoare de boala si moarte,desi cunosc toti aceasta problema putini medici ajuta pacienti din acest punct de vedere.In acest caz este o constrangere strigatoare la cer,oamenii fiind nevoiti sa plateasca inbolnavirea facuta de altii.

pai nu mai bine le faci talica o molifta de-a lu' vasilica al mare si tare si le spui o rugaciune cu si despre isusila-paduchila de traia in corcodus si le zici si de-un descantec sa nu le fie de deochi...???

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 30 August 2011, ora 17:17

pai nu mai bine le faci talica o molifta de-a lu' vasilica al mare si tare si le spui o rugaciune cu si despre isusila-paduchila de traia in corcodus si le zici si de-un descantec sa nu le fie de deochi...???
-----------
Imi pare rau dar nu sant la biserica datinilor,obiceiurilor,descantecilor......cu alte cuvinte lumeasca.In ce priveste rugaciunea,toti ne rugam,mai ales pe patul spitalului,ca nu se stie daca mai ajungi acasa.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 1 Septembrie 2011, ora 00:44

Corcodusele sint cel mai bun medicament.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 1 Septembrie 2011, ora 14:14

Corcodusele sint cel mai bun medicament
-------------
Toata hrana creata de Dumnezeu,este un medicament pentru organism,problema este sa fim cumpatati in tot ce facem,si sa facem totul spre slava lui Dumnezeu.

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 19 Ianuarie 2014, ora 09:55

Ne tot dam cu parerea despre medici, fara sa ne gandim ca si ei isi fac pareri despre noi.
Am gasit blogul unui medic si m-a amuzat perspectiva lui plina de umor:

Iaacasa.ro � 3,865 like this.
17 hours ago �

Unul din cele 105 sfaturi pe care le ofer cu titlu gratuit tuturor colegilor mai tineri e s� aib� permanent un r�spuns preg�tit pentru �ntreb�rile șocante.

Ce se �nțelege printr-o �ntrebare șocant�?
Definiție: o �ntrebare șocant� e acea �ntrebare care, �n clipa �n care �ți e adresat�, te fleșc�ie instantaneu.

Categorii de �ntreb�ri șocante:
1. �ntreb�ri ale c�ror r�spunsuri, prin natura meseriei tale, ar fi trebuit s� le cunoști, dar ești t�mpit sau neinformat, gen "ce medicament s� iau ca s� m� mai �nt�resc?".

2. �ntreb�ri ale c�ror r�spunsuri sunt și mai șocante, gen "c�t mai am de tr�it?"

3. �ntreb�ri ale c�ror r�spunsuri pot duce la 3 ani cu suspendare, gen "c�t s� v� dau ca s�-l țineți pe tata internat p�n�-mi termin eu concediul?"

Modalit�ți de a ieși cu basmaua / halatul curat.
Pentru categoria nr. 1:
- Da, doamn�, știu ce medicament v� trebuie, vi-l spun imediat, dar m� scuzați o secund� trebuie s� m� sp�l pe m�ini.
Orice medic trebuie s� aib� �n toaleta cabinetului urm�toarele: agenda medicala pe anul in curs, un tratat �n specialitatea in care profeseaza si telefon cu acces la 3G. Altfel a belit-o.

Pentru categoria nr. 2:
- Savanții britanici cerceteaz� aceast� problem� și, din c�te știu eu, e o chestiune de zile p�n� vom afla cu toții rezultatele studiului.
Orice medic trebuie s� aib� un telefon capabil s� blocheze numerul de telefon de pe care a fost sunat pentru asemenea probleme grave. Altfel a belit-o.

Pentru categoria nr. 3:
- Du-te-n pi/da m�-tii!
Dac� alege alt r�spuns orice medic trebuie s� aib� un avocat mai bun dec�t el. Altfel a belit-o.

Dar chiar și așa, dup� mii de �ntreb�ri șocante la care am fost expus ca o statuie din Cișmigiu la tirul porumbeilor, mintea omeneasc� nu �nceteaz� s� m� ciuruiasc�.

Ieri urcam sc�rile cu entuziasmul omului care vine acas� dup� o zi de odihn� și tratament. Pe la jum�tatea drumului �mi iese �n cale o vecin� alarmat� de salba de PLM-uri rostite c�nd m-am �mpiedicat de-o treapt� și-am venit gr�mad� julindu-mi nițel un genunchi.

Vecina de care spun e o capodoper� a creației divine, e ceva rar: 1,60 pe �nalt, 1,80 pe lat, capot �nflorat descheiat la primii 4 nasturi cu vedere larg� la o pereche de bidoane a 20 de litri fiecare. Fost� profesoar� de francez�, graseiaz� at�t de violent �nc�t eu, rr-it veritabil par c� vorbesc normal prin comparație.

- Bun� seaha, dom' doctoh!Dvs. ehați...
- Bun� seara.
- Ce mai faceți?
Și f�r� s�-mi lase timpul necesar formul�rii unui r�spuns gen "mut fuște" continu�.
- Știți c� o am pe soach�-mea la mine. Chia' voiam s� vin pe la dvs. s� v� �ntheb ceva�

Bing!Alarma de �ntrebare șocant� a �nceput s� sune. Imediat am f�cut o moac� at�t de chinuit� c� ar fi impresionat orice mam�. Dar, din p�cate, vecina mea nu e mam�. E doar nor�, iar nurorile care stau cu soacrele nu sunt ușor impresionabile.

- Ahe 85 de ani. C�t s�-i dau s� m�n�nce?
Chiar dac� era �n mod evident o �ntrebare șocant� din prima categorie primul impuls a fost s� folosesc r�spunsul de la categoria a treia, dar exprim�rile triviale nu-mi stau �n fire, �n special la adresa fostelor cadre didactice.

- Cum adic�, doamn�?
- Știți c�t de mult m�n�nc�?
M� prefac curios:
- C�t?
- Enohm!
- Enorm?! Adic�?

- Adic� i-am dat acum un bo'c�nel de iauht și l-a m�ncat aphoape pe tot. Nici nu pot s�-mi dau seama unde a inthat at�ta iauht! I-am spus, �nglum�, fihește: "m�mico, ești spaht� pe undeva?".Glum�-glum�, dah ea e slab� ca o sc�nduh�. Dac� eha ca mine �nțelegeam�M� g�ndeam s� o intehez la un spital ceva pent'u c� ched c� ahe canceh. Dac� ahe canceh cam c�t mai th�iește?

Zdrang! �ntrebare șocant� de gradul 2 f�r� alarm� prealabil�!
- Nu știu, doamn�. Dar de ce o b�nuiți c-ar avea cancer?
- Ahe 85 dani, v-am mai spus. Mehge pe 86. La v�hsta ei ce s� aib�? C� nu se pl�nge de nimic. Pot s� v-o aduc ohic�nd și o țineți c�t e nevoie. Nu suntem oameni cu posibilit�ți, dar o s� fiu dh�guț�!

Bing!Bing! Alarm� de �ntrebare șocant� de categoria a treia. S� n-o l�s�m s� progreseze!
- P�'e'ea mea e s�-i dați s� m�n�nce c�t vhea.
Mimica vecinei mele �n timp ce �nchidea ușa spunea totul despre ce crede �n acest moment despre mine ca medic:
- Mehsi de h�spuns!

Da dragii mei, uneori e bine s�-ți asculți instinctul și s� utilizezi din prima r�spunsul nr.3. Nu vei primi premiul Academiei, dar ajungi acas� mai devreme cu 15 minute.

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 19 Ianuarie 2014, ora 18:07

De la: nastasemihail, la data 2011-08-30 02:02:51Istoria medicinii

Ma doare o ureche

2000 BC - Mananca radacina asta
1000 AC - Radacina este pagana, spune rugaciunea asta
1850 AC - Rugaciunea este o superstitie, bea potiunea asta
1940 AC - Potiunea este ulei de sarpe, inghite pilula asta
1975 AC - Pilula este ineficienta, ia antibioticul asta
2000 BC - Antibioticul este artificial, mananca radacina asta

Autor necunoscut

E mai valabil ca oricind, ca nu mai sint atit de eficiente antibioticele.

valeriulivanov

1792 mesaje
Postat pe: 25 Martie 2014, ora 15:04

ABUREALA,CALIE- TOTUL IN DETRIMENTUL SARACULUI NEAJUTORAT !.

Pagini: << 8 9 10 11 12 Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce parere aveti despre actul medical din Romania?
Mergi la: