Info
x
Hegemonia mondiala
|
terzi_p_yahoo_com 125 mesaje Membru din: 9/08/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 19:57
Cand in anii '50 am auzit de proiectul UE, mi s-a parut o himera ! Aparitia CAER, mi-a dovedit ca nimic nu este imposibi. Numai ca l UE este un SISTEM economic, construit pe baza democratica. Toate sistemele evoluiaza catre degradare. Stiintific se spune ca le creste entropia. Singurul remediu este posibilitatea de se creea negentropie. Sistemul biologic, dainueste pentru ca are posibilitatea de a creea negentropia prin reproducere. Chiar daca indivizii dispar prin imbatranire, moarte, si ezintegrare, sistemul dainue prin urmasii acestora. Longevitatea depinde de de capacitatea de "feet back"- reactia inversa din sistemele de automatizare. Aceasta este explicatia si tendintei pentru democratie. Democratiile evoluate, in care prin constitutie asigura un "feet back"- ridicat prin consultarea autentica, cu cetatenii, permite perfectionarea sistemelor statale, economice si politice. ( A se vedea constitutia SUA, si democratia engleza, preluata de americani.)
Din pacate fortele ocult-comuniste, s-au opus cu indarjire democratiei autentice. asta a dus la dezintegrarea CAER.E. Daca influentele comuniste din unele tari ale UE, vor fi invinse, UE va dainui. Actuala criza ar putea sa mobilizeze tarile UE pentru a-si aproba o constitutie. Asta este speranta mea. Sa ne ajute Dumnezeu, chiar daca am evitat sa-l marturisim in proiectul de constitutie al UE. Deci depinde mult de bazele proiectului Chinez. Nu pot crede ca se va baza pe democratie, si atunci va avea soarta URSS. |
|
Fosta membra 9am.ro 2700 mesaje Membru din: 10/06/2009 |
Postat pe: 29 Decembrie 2009, ora 00:51
Domnule profesor , cu respect ,
Dcaca imi permiteti o intrebare ? Cum ati comenta dumneavostra , acesta dezbinare a romanilordin moldova , ardeal si tara romanesca? Cum am putea milita pentru o uniune europeana , daca noi intre noi suntem dezbinati? Si mai am o intrebare , desi, credeti-ma , nu sunt basarabean . De ce Moldova nu doreste unirea cu tara mama Romania , caci acum nu mai face parte din urss ?? Va multumesc anticipat ! |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Decembrie 2009, ora 05:26
De la: camioneros70, la data 2009-12-29 00:51:46Domnule profesor , cu respect ,Isi pierd posturile de conducere. Eu am vorbit cu basarabeni si toti vor alipirea.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 29 Decembrie 2009, ora 20:18
Si de ce n-o fac?????
|
|
donvasi62 25 mesaje Membru din: 1/09/2009 |
Postat pe: 30 Decembrie 2009, ora 11:00
dragii mei,mergem inainte,ca doar inainte era mai bine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Decembrie 2009, ora 22:53
De la: donvasi62, la data 2009-12-30 11:00:27 buna asta!!
|
Dorinel 3855 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 31 Decembrie 2009, ora 00:21
De la: camioneros70, la data 2009-12-29 00:51:46Domnule profesor , cu respect ,Aceasta dezbinare de care vorbesti este una artificiala si simplu fapt ca o aduci in discutie, o intretine. PS. Si nemtii sunt dezbinati pe baza aceluiasi criteriu enumerat de tine. Raporteaza abuz de limbaj
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
Postat pe: 31 Decembrie 2009, ora 00:33
De la: Dorinel, la data 2009-12-31 00:21:00De la: camioneros70, la data 2009-12-29 00:51:46Domnule profesor , cu respect ,Aceasta dezbinare de care vorbesti, este una artificiala si simplu fapt, ca o aduci in discutie, o intretine. Nu , nu cred ca e atificiala , nemti( ai zis tu -adevarat) , italieni , spanioli , americani...etc. e prezenta peste tot ! intram intr-un subiect fara sfarsit...Parerea mea , in mediocritatea mea, cred ca o uniune mondiala s-ar face doar cu forta ! Nu vezi ce fagile sunt unirile , cum se consuma un incident mai cu alura de ura etnica sau rasiala si se da publicitatii , gata conflictul intern...sau razboiul...c`e la vie!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 31 Decembrie 2009, ora 00:38
De la: camioneros70, la data 2009-12-31 00:33:15O ''uniune mondiala'' se face subtil, cum se si intampla in zilele noastre, si ... uneori,... prin constrangeri economice (gata cu razboiul)...De la: Dorinel, la data 2009-12-31 00:21:00De la: camioneros70, la data 2009-12-29 00:51:46Domnule profesor , cu respect ,Aceasta dezbinare de care vorbesti, este una artificiala si simplu fapt, ca o aduci in discutie, o intretine. Si stii ceva? O ''singura lume'' ar fi garantia evolutiei noastre ca specie, maturizarea ei deplina. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 31 Decembrie 2009, ora 00:51
Dorinel , tre` sa-i zic hegemonie ? Eu iubesc termenii populari...Jos razboiul , huo ,nici vreau sa ma gandesc la asa ceva !! Si cand va veni clipa aceea ??
|
|
Postat pe: 31 Decembrie 2009, ora 00:59
De la: camioneros70, la data 2009-12-31 00:51:37Dorinel , tre` sa-i zic hegemonie ? Eu iubesc termenii populari...Jos razboiul , huo ,nici vreau sa ma gandesc la asa ceva !! Si cand va veni clipa aceea ??Initial se va finaliza cu un guvern mondial, si nu ala din filme gen Apocalipsa sau Zeitgeist .... Dupa cateva generatii bune,... o singura lume, o singura limba, un singur ... crez. E posibil ca fenomenul, in adevarat sens al cuvantului, sa inceapa de undeva din Europa ... cel tarziu in 2011. Poate te pufneste rasul, ... asta e, nu-ti spun mai multe ...
|
|
Postat pe: 31 Decembrie 2009, ora 03:03
Ce e aia hegemonie, ca mi-e lene sa caut pe net. Imi scapa termenul.
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 31 Decembrie 2009, ora 03:04
De la: Dorinel, la data 2009-12-31 00:59:28E clar ca tu bei cu un singur pahar.....De la: camioneros70, la data 2009-12-31 00:51:37Dorinel , tre` sa-i zic hegemonie ? Eu iubesc termenii populari...Jos razboiul , huo ,nici vreau sa ma gandesc la asa ceva !! Si cand va veni clipa aceea ??Initial se va finaliza cu un guvern mondial, si nu ala din filme gen Apocalipsa sau Zeitgeist ....
|
|
Postat pe: 1 Ianuarie 2010, ora 01:27
nu stiu de ce,dar pentru mine hegemonie=dictatura,mafie la cel mai inalt nivel,samd
|
Postat pe: 1 Ianuarie 2010, ora 04:32
La multi ani
|
|
george_cincan 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 2 Ianuarie 2010, ora 07:01
noua ordine mondiala- chipuri implantate, o singura armata,lagare de reeducare,ratie de mincare etc,etc , etc.[citeste ORWELL-1984!
|
|
george_cincan 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 2 Ianuarie 2010, ora 07:42
De la: george_cincan, la data 2010-01-02 07:01:47noua ordine mondiala- chipuri implantate, o singura armata,lagare de reeducare,ratie de mincare etc,etc , etc.[citeste ORWELL-1984!
|
VALENTIN_STAN64 45 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 2 Ianuarie 2010, ora 13:11
De la: 999florin, la data 2009-04-11 16:53:41Poporul de imparati din tara nimanui!bravo tie florine!!!!!!!!cu asemenea discurs il dadeai gata pe NOUL TITULESCU, sau pe CRIN ANTONESCU, ba chiar si pe VADIM TUDOR, ca sa nu mai ziC de BECALI , sau de GEOANA......ce ai zice sa suni trompeta si sa aduni la oaste membrii PARTIDULUI VIETII ROMANESTI,ca , impreuna cu alte forte nationale sa repunem aceasta biata tarisoara, pe linia de plutire........atit tu, cit si multe alte mii de romani, puteti fi acuzati de NEIMPLICARE- E CA SI CUM AI VEDEA CUM CINEVA SE INNEACA SI TU STAI CU MIINILE IN SIN, mai ales ca esti calificat SALVAMAR Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Ianuarie 2010, ora 17:07
dn-ule valentin stan,poate ne spuneti dv ce avem de facut,romanii au nevoie de un lider
|
Fosta membra 9am.ro 11272 mesaje Membru din: 21/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Ianuarie 2010, ora 17:17
De la: donvasi62, la data 2010-01-02 17:07:17dn-ule valentin stan,poate ne spuneti dv ce avem de facut,romanii au nevoie de un liderromanii au nevoie sa invete sa pretuiasca oamenii dupa faptele lor concret savarsite,sa se dezica de zeii falsi iudeo-grecesti,sa invete cultul muncii si abia apoi sa deschida discutia despre ce inseamna si cu ce se mananca politica Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!!
�Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.� (Zamolxe)
http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY
Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol.
Albert Einstein
DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE
....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
|
|
Postat pe: 2 Ianuarie 2010, ora 17:18
De la: george_cincan, la data 2010-01-02 07:01:47noua ordine mondiala- chipuri implantate, o singura armata,lagare de reeducare,ratie de mincare etc,etc , etc.[citeste ORWELL-1984!Tie am sa-ti implantez ''chipuri'' ....
|
|
Postat pe: 2 Ianuarie 2010, ora 17:24
De la: Dorinel, la data 2010-01-02 17:18:11da' niste chipsuri d'alea de la MC ,nu merge plantate in fata blocului,poate ne umplem de bani ???De la: george_cincan, la data 2010-01-02 07:01:47noua ordine mondiala- chipuri implantate, o singura armata,lagare de reeducare,ratie de mincare etc,etc , etc.[citeste ORWELL-1984!Tie am sa-ti implantez ''chipuri'' ....
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!!
�Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.� (Zamolxe)
Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol.
Albert Einstein
DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE
....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
|
|
laur4winn 28 mesaje Membru din: 27/07/2009 Oras: Constanta |
Postat pe: 2 Ianuarie 2010, ora 19:50
nu mai stiu cine a facut mai devreme o referinta la potentialul economic al lumii arabe....
mi se pare hazliu...sa nu spun pueril care este acel potentzial? petrolul ..pe care nu il exploateaza ei direct?...mai ales intr-o actualitate in care energiile alternative devin deja surse de profit si parghii de dezvoltare energetica? cat despre potentialul uman....da...inarmat cu fanatism caci mijloace de purtare a unui razboi....nu au nici clasic nici economic asadar...blocul islamic.....nu exista...decat ca expresie geografica politic e ceva langa zero in rest...HEGEMONIE......nimik nou sub soare cat mentalitatzile vor fi formate pe ideea de stapan si sluga...indiferent de termenii folositzi(patron...angajat...asociat..consiliu de administratie...etc)....hegemonie va fi ca ne place sau nu acum depinde in fatza carui stapan plecam fruntea.... pt ca societate egalitara perfecta nu exista.... inca si chiar daca va exista candva...tendintza va fi ca statul ca reprezentant al societatzii sa se transforme in stapan al acesteia...fie si la nivel global.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Simona_Tartan 2 mesaje Membru din: 22/12/2009 |
Postat pe: 2 Ianuarie 2010, ora 23:29
Vreau sa adaug si eu o pata transparenta.
Am ales sa ne decapitam singuri si sa umblam ca zombii dupa reguli noi, inovatoare si am aflat excesul, nepasarea si dispretul. Ne-am tradat obarsia precum cainele si-a tradat haita, precum calul si-a uitat herghelia si elefantul familia. Am invatat acrobatii si ne-am umplut cu artificii. Suntem eroii propriei explozii_"inovatoare". Din pacate ne-am distrus glia de la nascare, martori sunt FLORA< FAUNA < OMUL si o mai facem in continuare. Ne-ar fi trebuit o idee, pe care inainte mergatorii nostrii au pretuit-o: respect. RESPECT FLORA< RESPECT FAUNA< RESPECT OMUL. Unde sunt padurile ? Padurea Vlasiei se intindea de la Ploiesti la Bucuresti si acum a ramas doar numele, Deliormanul; unde e TRANSILVANIA (TARA DE DINCOLO DE PADURI?) Astfel ca... Frumoase pasari in agvariu, frumosi delfini in colivie, frumos om in ierarhie. Multumesc. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 8 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Onesti |
Postat pe: 3 Ianuarie 2010, ora 10:24
DE LA LUME ADUNATE SI LA LUME IARASI DATE...
Rom�nia, cea mai capitalist� �ar� din Occident?!... Se spune despre criza economic� prin care trece lumea acum c� este una care va schimba din temelii sistemul capitalist. Capitalismul, se pare c� se va transforma �n �altceva�, dar �n ce anume nimeni nu �tie. Un prim semn al schimb�rii s�nt na�ionaliz�rile directe sau indirecte ale companiilor private �n special �n Statele Unite. Dar �i �n Europa statul, prin na�ionaliz�ri, d� un �ut �n fund capitalismului �veritabil� de p�n� acum. Spre ce ne �ndrept�m? Nu se �tie� Dup� ce Wall Street s-a pr�bu�it prin intrarea �n faliment a mamu�ilor financiari, guvernul american a aprobat un plan de multe mii de miliarde de dolari pentru redresare, ceea ce a �nsemnat de fapt, interven�ia direct� �n industria financiar�. �nc� de la �nceputul crizei, SUA a preluat cu totul cea mai mare firm� de asigur�ri din lume, AIG, dup� ce salvase de la faliment gigan�ii Freddie Mac �i Fannie Mae. �i interven�ia statului american �n industria privat�, �n special a celei auto, a costat bugetul federal alte mii de miliarde de dolari. Nici �n Europa situa�ia nu este cu mult diferit�. Belgia, Olanda �i Luxembourg au devenit ac�ionari majoritari la banca Fortis. �n Marea Britanie, statul a na�ionalizat b�ncile Bradford&Bringley, Northern Rock dar �i Royal Bank of Scotland. Germania �i Austria s�nt alte dou� state care au alocat miliarde de euro pentru a salva diferite institu�ii financiare. Practic, nu exist� �ar� din Europa unde statul s� nu fi ajutat b�nci sau firme din toate domeniile de activitate pentru a trece mai u�or peste criz�. �i a�a, pe nesim�ite, statul a ajuns s� aib� un cuv�nt greu de spus �n economiile lumii. Sun� cunoscut? Visul lui Marx Anali�tii s�nt de p�rere c� �n ��rile UE �i �n SUA se pun bazele unui �nou� capitalism de stat care nu se �tie, �nc�, cum va ar�ta �n forma �final�. Tot ce se �nt�mpl� acum, de fapt, seam�n� foarte mult cu ultima faz� a capitalismului �mp�rt�it� de Marx �n lucrarea sa de baz�: �Capitalul�. Potrivit lui Marx, �n ultima sa faz�, capitalismul va fi unul statal adic� un sistem social care combin� sistemul capitalist de consum cu sim�ul propriet��ii �i al controlului. Prin aceast� defini�ie, o �ar� �n care capitalismul statal este instaurat este una �n care guvernul controleaz� economia �i se manifest� ca un tot unitar. �i, se pare, c� �n ultima sa faz� capitalismul na�te tot felul de �abera�ii�. �n Rusia, s-au v�ndut b�nci pe un dolar, �n pauza de mas� tot mai mul�i bancheri din UE se roag� iar pe eBay se v�nd locuin�e cu un dolar. �n aceste condi�ii, statul devine �ultima redut�, �n fapt, o solu�ie socialist� �ntr-o lume capitalist�. Ce se �nt�mpl� �n Rom�nia? Nimic. Statul nu ajut� pe nimeni. �i uite a�a, �profit�nd� de criz�, Rom�nia a devenit f�r� s� �tie, singura �ar� �n care capitalismul veritabil �func�ioneaz� pentru c� statul nu a intervenit deloc pe timp de criz�. Pe l�ng� Rom�nia, SUA este un �monument� de socialism� Am tr�it s� o vedem �i p-asta� Feudalism...Capitalism... Noua Ordine Mondial�! Sociologul american Immanuel Wallerstein anun�� trecerea la un nou sistem de organizare social�, economic� �i politic� a omenirii, compar�nd actuala criz� financiar� cu momentul pr�bu�irii feudalismului �i instaurarea capitalismului. �ntr-un interviu acordat ziarului Le Monde, el demonstreaz� c� acest moment era prev�zut �i cunoscut, �ns� a fost am�nat �n mod for�at de cei care guverneaz� lumea. �n acela�i context, el arat� c� �n realitate �progresul continuu economic� de care fac at�ta parad� guvernan�ii nu este real. F�r� a o numi explicit Noua Ordine Mondial�, Immanuel Wallerstein prevede instaurarea unui �sistem de exploatare �i mai violent dec�t capitalismul�, o nou� ordine social�. �Fernand Braudel spunea c� istoria omenirii se �mparte �n �cicluri temporale de lung� durat�, dominate de anumite sisteme de organizare social�, cum sunt spre exemplu feudalismul sau capitalismul. Acestea se �mpart la r�ndul lor �n faze mai scurte, numite de Braudel �cicluri temporale conjuncturale�, descrise de economi�ti precum Nicolas Kondratieff �i Joseph Schumpeter. �n mod clar, ast�zi ne afl�m �n faza B a unui astfel de ciclu, exact a�a cum a fost el descris de Kondratieff. Aceast� faz� a �nceput acum mai bine de 25 de ani, �i a urmat evident unei faze A, care a durat din 1945 p�n� �n 1975 �i a fost considerat� cea mai lung� de acest tip, din cei 500 de ani de istorie a sistemului capitalist. �n faza A este generat profit prin produc�ie material�, industrial� sau de alt tip. �n faza B, capitalismul este nevoit, pentru a continua, s� genereze profit (ceea ce �n mod obi�nuit se nume�te cre�tere economic�), s� mute accentul de pe aspectele de produc�ie pe cele financiare �i s� se refugieze �n specula�ii. De peste 30 de ani, statele lumii se �ndatoreaz� masiv. �n prezent, parcurgem ultima por�iune a unui faze B, perioad� �n care declinul virtual devine real. Toate aspectele mu�amalizate p�n� acum ies la iveal� �i explodeaz� unul dup� altul, asemeni unor bulg�ri de z�pad� care au devenit imen�i pe m�sur� ce se rostogoleau �i ajung�nd la baza pantei m�tur� totul �n cale. Asist�m la falimente �n lan�, la o cre�tere a �omajului �i la o c�dere economic� sensibil�. Cred c� am intrat de vreo 30 de ani �n faza de �ncheiere a sistemului capitalist. Ne-am putea �ntreba de ce nu are loc o nou� muta�ie a capitalismului, a�a cum a fost p�n� acum c�nd s-a trecut de la capitalismul de pia�� la capitalismul industrial �i apoi de la capitalismul industrial la cel financiar. Capitalismul este omnivor, el se hr�ne�te cu profit, dar �nghite mai ales profitul care la un moment dat este cel mai mare �i cel mai important. Nu se mul�ume�te cu mizilicuri, cu profiturile marginale, din contr�, pe acestea caut� s� le maximizeze construind monopoluri. Eu consider c� posibilit��ile reale de acumulare ale acestui sistem �i-au atins limitele. �nc� de la na�terea sa �n a doua jum�tate a secolului al XVI-lea capitalismul s-a hr�nit cu diferen�a de bog��ie dintre un Centru, unde erau colectate profiturile �i periferiile acestuia (nu neap�rat geografice) care deveneau din ce �n ce mai s�race. Din acest punct de vedere, revenirea economic� a Asiei de Est, Indiei �i Americii latine (periferiile) constituie o provocarea de netrecut pentru genul de economie creat de Occident (Centrul), care nu mai reu�e�te acum s� controleze costurile acumul�rii. Cele trei grafice mondiale ale costului m�inii de lucru, costului materiilor prime �i al impozitelor au fost �n continu� cre�tere �n ultimele decenii, �i este vorba de o cre�tere puternic�. Scurta perioad� neoliberal� care este pe cale s� se �ncheie a creat o aparent� inversare a acestei tendin�e, c�ci dac� compar�m graficele, reiese c� aceste costuri erau �ntr-adev�r mai sc�zute �n 1990 dec�t �n 1970, dar cu mult mai mari dec�t cele din 1945. De fapt, ultima perioad� de acumulare a Centrului, �cei treizeci de ani de cre�tere economic� glorioas� a fost posibil� doar pentru c� statele keynesiene (n.n. un nou concept creat de economistul John Maynard Keynes) �i-au pus for�ele �n serviciul capitalului. Dar �i aici, s-a ajuns la o limit�. Sistemul capitalist a �tiut s� produc� �ntr-un mod cu totul extraordinar �i remarcabil cele mai multe bog��ii �i bunuri. Atunci c�nd se vorbe�te despre acestea, nu se pune �ns� �i problema pierderilor pe care acest proces el le-a provocat. Vorbim mai ales de pierderi pentru mediu �i pentru oameni. Singurul Bine este cel care e bun pentru un num�r c�t mai mare de oameni, dac� nu chiar pentru to�i. Perioada de distrugerea a valorilor vechiului sistem care �ncheie o faz� B a unui ciclu Kondratieff dureaz� �n general �ntre doi �i cinci ani. �n momentul �n care se poate ob�ine din nou un profit real se intr� �ntr-o nou� faz� a unui nou ciclu. �ns� acum, aceast� trecere coincide �i cu o criz� a sistemului de organizare socio-economic�, lucru care a f�cut s� intr�m �ntr-o perioad� de haos pe care actorii principali, cei din fruntea statelor �i a marilor corpora�ii declar� c� vor face tot ce le este �n putin�� pentru a o rezolva �i a restabili echilibrul. Este �ns� foarte probabil c� nu vor reu�i aceasta. Unii dintre ei �tiu deja c� trebuie pus �n loc ceva complet nou. Travers�m o perioad� unic�, �n care criza �i face pe cei puternici neputincio�i �i las� loc manifest�rii liberului arbitru al fiec�ruia. Exist� acum un anumit interval de timp �n care fiec�ruia dintre noi i se ofer� ocazia de a influen�a viitorul prin ac�iunile sale. C�t� vreme acest viitor este dat de suma unor ac�iuni individuale imprevizibile, este imposibil s� prevedem ce model se va impune �n final (n.n. de aceea guvernul din umbr� �ncearc� s� ob�in� un c�t mai mare control �i o c�t mai mare standardizare). Dup� cum merg �ns� lucrurile, eu consider c� este foarte posibil s� vedem instal�ndu-se un sistem de exploatare �i mai violent dec�t capitalismul. Istoria ne arat� c� Centrul a avut tendin�a s� migreze c�tre Vest, din bazinul mediteranean c�tre coasta Atlantic� a Europei �i apoi spre SUA. Continu�nd �n aceea�i direc�ie, m� �ntreb dac� noul sistem nu va avea cumva centrul �n China. Criza pe care o tr�im �n prezent corespunde �i sf�r�itului unui alt ciclu, cel al hegemoniei americane, instalate �n anii� 70, de�i SUA va r�m�ne �n mod cert un actor important. �n plus, asist�m ast�zi la o multiplicare a centrelor de putere. Se va instala �n mod sigur o nou� hegemonie, �ns� nu �mi dau seama care va fi aceasta. �n a�teptare, consecin�ele crizei actuale vor fi enorme, �n m�sura �n care st�p�nii sistemului vor �ncerca s� se foloseasc� de pr�bu�irea hegemoniei lor. M� g�ndesc c� majoritatea americanilor nu vor accepta ceea ce e pe cale s� se petreac�, a�a c� ne a�tept�m s� apar� conflicte interne �n SUA, a�a cum au ap�rut mereu �n astfel de situa�ii, iar SUA s� devin� una din ��rile cele mai instabile social �i politic.� Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Ianuarie 2010, ora 23:07
sa inteleg ca d-l valentin stan , in loc sa petreaca trecerea dintre ani cum se cuvine , adica in bucurie cu familia sau cu prietenii sau cu toti odata , a sata sa faca istoria lumii sau ...luminarii( mintilor noaste -vorbesc de noi astia mai mediocrii decat dumnealui...), tinandu-ne o prelegere de zile mari????
Da` noi in viata asta o sa apucam sa vedem vreo luminita din vreun capat de tunel...? PS. Eu , unu` , m-am relaxat zilele astea , impunandu-mi sa nu ma gandesc decat... la nimicul absolut ...?!?!?!
|
Postat pe: 3 Ianuarie 2010, ora 23:13
De la: camioneros70, la data 2010-01-03 23:07:20sa inteleg ca d-l valentin stan , in loc sa petreaca trecerea dintre ani cum se cuvine , adica in bucurie cu familia sau cu prietenii sau cu toti odata , a sata sa faca istoria lumii sau ...luminarii( mintilor noaste -vorbesc de noi astia mai mediocrii decat dumnealui...), tinandu-ne o prelegere de zile mari????nene iancu,vezi ca vali m-a citat pe moa,probleme ceva???
Albert Einstein
|
|
Postat pe: 3 Ianuarie 2010, ora 23:56
Permiteti sa raportez , NU !!! Nu trageti , dom` nene iancule , sunt io , Pufarica....!
PEACE , MAN....PEACE Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1078 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 00:11
De la: camioneros70, la data 2010-01-03 23:07:20sa inteleg ca d-l valentin stan , in loc sa petreaca trecerea dintre ani cum se cuvine , adica in bucurie cu familia sau cu prietenii sau cu toti odata , a sata sa faca istoria lumii sau ...luminarii( mintilor noaste -vorbesc de noi astia mai mediocrii decat dumnealui...), tinandu-ne o prelegere de zile mari???? Si-ai reusit? Stiu ca e greu... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 00:17
De la: xyz, la data 2010-01-04 00:11:16De la: camioneros70, la data 2010-01-03 23:07:20sa inteleg ca d-l valentin stan , in loc sa petreaca trecerea dintre ani cum se cuvine , adica in bucurie cu familia sau cu prietenii sau cu toti odata , a sata sa faca istoria lumii sau ...luminarii( mintilor noaste -vorbesc de noi astia mai mediocrii decat dumnealui...), tinandu-ne o prelegere de zile mari???? YES!!
|
|
|

dragii mei,mergem inainte,ca doar inainte era mai bine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!