Info
x
Romanca bolnava de cancer, refuzata de medicii italieni
|
tudor_edi 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 22 Septembrie 2008, ora 09:50
Parerea mea este ca nu trebuie sa fi suparat pe cei care pot gandi atat de limitat. Atat pot ei. Mai grav este cand te impiedici de ei si nu poti inainta din cauza lor. Daca intereseaza pe cineva este faptul ca anul trecut am nascut ofetita minunata la Maternitatea Giulesti. Doctorii si-au facut treaba in mod profestional respectand toate codurile. Dar in momentul in care am ajuns la oamenii de care te impiedici, adica asistente, femei de servici, lucrurile au stat altfel. In sesul ca daca nu ,,le omeneam,, nu-si faceau treaba. Eu cred ca ar trebui sa privim in jurul nostru si sa avem doar bunul simt sa nu mai intindem mana iar atunci cand avem sau nu pe cineva cunoscut bolnav sa-l ajutam doar daca si el a contribuit cu ceva la ajutorul pe care-l pretinde. |
|
sllalu 32 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 22 Septembrie 2008, ora 14:17
fascinant
tot nu s a incheiat discutia p tema asta. de fapt ea s a incheiat dar se pare ca apare o discordanta de mentalitate intre toti care au postat p aceasta tema si inalta persoana calificata, domnul sbucur. care atat de inalt calificata si la o varsta de 50 anu(multi inainte), inca nu stie ca "scri" nu e forma corect gramaticala, desi a fost corectat cat de inalt calificat sa fii sa castigi doar 3000 ron? spun asta ca eu la 22 ani am 2500 ron, sunt un simplu angajat si stau in camin(student ink) la mentalitatea domnului bucur cred ca i ar fi stat bn inrolat in armata nazista din 44 sau d c nu ca angajat al securitatii comuniste romanesti
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 22 Septembrie 2008, ora 16:22
De la: sllalu, la data 2008-09-22 14:17:36fascinant;;; Te rog sa ma ierti, ca ;intervin! Desi am spus ca; nu mai vreau sa scriu pe un ;forum ;unde sunt ;jignita, insultata, fara sa le fi adresat ;in prealabil; nici un cuvant; doar mi-am spus parerea mea proprie! S-a gasit ;mister ;;zbuuu;;sa ma jigneasca! Eu ,am muncit vreo 10ani in invatamant, apoi din 1979, am fost maistru si tehnolog la o mare fabrica de confectii! Am muncit ;numai cu oameni si; intre oameni! Cu care am avut o relatie, deosebita! De aceea nici pe ;forum ; n-am obiceiul sa ma bag in seama; cat sunt de ;;;inalt calificata, nu jignesc si n-am jignit ;pana s-a gasit; ;;bagaciosul de ;;zbuuuuuu;; sa ma ;contreze pe tot forumul de la ; 9am.!!Sa ma jignesca si sa ma faca ;albie de porci! Il doare ca stau pe net! Ce stau pe banii lui??! Baiatule, de ;persoane decente, educate, harnice, avem noi, nevoie in ;Romania;!De cineva care , sa puna ;mana; cu fapta, nu doar cu gura, sa putem face o tara; frumoasa si bogata! Cinste tie si celor care te-au educat frumos, ca ;stii sa respecti, muncesti si inveti! Sunt mama la 2 baieti, care de 9ani au plecat , in ;;Spania,,,nemultumiti ca ;aici nu pot realiza ;;nimic;;!!Acolo muncesc mult, cel mare este sofer, pe tir, cel ,mic este ;tehnician , la o mare firma nemteasca;; ;;GOSAR;;;!! Castiga bine, dar muncesc mult! Si-au luat, case n rate, se descurca, ne ajuta si pe noi, care mergem anula; cate 4-5 luni, la amandoi! Sunt nefericita ca nepotii mei sunt in Spania, iar noi aici ,singuri, le ducem, dorul, dar , sunt multumita, ca , ei o duc , mai bine acolo decat ;aici! Iti doresc sa ;fii fericit, sa ti indeplinesti ;toate dorintele! Fericire si sanatate familiei!! ;;; Maria. |
|
Postat pe: 22 Septembrie 2008, ora 16:24
De la: marygeo2006, la data 2008-09-22 16:22:02De la: sllalu, la data 2008-09-22 14:17:36fascinant;;; Te rog sa ma ierti, ca ;intervin! Desi am spus ca; nu mai vreau sa scriu pe un ;forum ;unde sunt ;jignita, insultata, fara sa le fi adresat ;in prealabil; nici un cuvant; doar mi-am spus parerea mea proprie! S-a gasit ;mister ;;zbuuu;;sa ma jigneasca! Eu ,am muncit vreo 10ani in invatamant, apoi din 1979, am fost maistru si tehnolog la o mare fabrica de confectii! Am muncit ;numai cu oameni si; intre oameni! Cu care am avut o relatie, deosebita! De aceea nici pe ;forum ; n-am obiceiul sa ma bag in seama; cat sunt de ;;;inalt calificata, nu jignesc si n-am jignit ;pana s-a gasit; ;;bagaciosul de ;;zbuuuuuu;; sa ma ;contreze pe tot forumul de la ; 9am.!!Sa ma jignesca si sa ma faca ;albie de porci! Il doare ca stau pe net! Ce stau pe banii lui??! Baiatule, de ;persoane decente, educate, harnice, avem noi, nevoie in ;Romania;!De cineva care , sa puna ;mana; cu fapta, nu doar cu gura, sa putem face o tara; frumoasa si bogata! Cinste tie si celor care te-au educat frumos, ca ;stii sa respecti, muncesti si inveti! Sunt mama la 2 baieti, care de 9ani au plecat , in ;;Spania,,,nemultumiti ca ;aici nu pot realiza ;;nimic;;!!Acolo muncesc mult, cel mare este sofer, pe tir, cel ,mic este ;tehnician , la o mare firma nemteasca;; ;;GOSAR;;;!! Castiga bine, dar muncesc mult! Si-au luat, case- n rate, se descurca, ne ajuta si pe noi, care mergem ; anual,cate 4-5 luni, la amandoi! Sunt nefericita ca ;nepotii mei sunt in Spania, iar noi aici ,singuri, le ducem, dorul, dar , sunt multumita, ca , ei o duc , mai bine acolo decat ;aici! Iti doresc sa ;fii fericit, sa ti indeplinesti ;toate dorintele! Fericire si sanatate familiei!! ;;; Maria. |
|
silviamazilu24 4 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 22 Septembrie 2008, ora 20:33
draga obiografic...,
acum chiar nu am avut ce face si am intrat pe forum, pe aici. in primul rand vreau sa-ti spun ca nu am pregatire in dom. medical, dar cred ca stiu ce inseamna si contagios si cum ai zisw tu incurabil....exista surse ligvistice care slava domnului m-ar invata si lucru' acest parca...dex se numeste una dintre aceste, dac avrei sa afli noutati in ac. domeniu poti sa accesezi pe google dex...si te rezolva fara ironii din astea .... in al doilea rand AR CAM TREBUI SA NU MAI RIDICI IN SLAVIU CAPITALISMUL, pentru ca daca o sa privsti emisiunea de asta seara de stiri, cap de afis este colaps economic in america, varful capitalismului, pe glob. stii ceva nici un sistem nu este perfect nici macar acest capitalism, care se bazeaza pe iluzii si nici decum pe realitati economice, uite vezi ca pana la urma tot STATUL ESTE SINGURUL CARE POATE INTERVENI INTRE MAFIOTII ACESTIA CARE GUVERNEAZA LUMEA..dar cine stie poate ca exista si oameni de buna credinta?! poate tu esti unul dinter ei. vezi tu sistemul capiatlist se prabuseste din interiorul lui, incet dar sigur, incepe si la ei nationalizarea dupa cate vezi(daca te mai uiti si tu pe la stiri). eu nu fac aici apologia comunismului, nici pe departe si aia au facut multe rele si mai fac inca la noi, cred ca ai vazut filmul parca se numeste:sobolanii rosii(film romanesc) mai exista unii si astazi, dar sunt cosmetizati. problema de fond stii care era : MOR (sau nu sunt bagati in seama sunt tratati cu indiferenta) IN SECOLUL 21 OAMENI DE CANCER, CHIAR SI DACA NU SI-AU PLATIT ASUIGURARIL, dintr-un motiv sau altul nu conteaza care ar fi el, intr-o tara capitalista, stii asta este strigator la cer. dar sunt sigura ca tu nu ai cum sa ma intelegi... si pe deasupra parca noi mai suntem si UE, si anual de anul trecuT platim la ue asta mii de taxe... asa ca nu te mai da tu mare ca stii tu ca incurabil inseamna ca nu mi vindecare, si contagios ca se ia CA NU MA INTERESEAZA DACA STII, DACA STII CRED CA STII PENTRU TINE. O SEARA EXCELNTA VA DORESC, SI SCUZATI-MI SCRISUL( ibnvatatorul meu e de vina:) si vreau sa te anunt ol..., cum ai porecla pe aici, 1)ca nu mai intru pe aici, si 2)ca nu mai raspund la provacarile tale ., si mai vreau sa spun ca pun pariu ca tu esti unul dintre cei carora le-a dat comunismul apartamente su butelii ....cum zici, sau parintii tai. eu si nici familia mea nu suntem beneficiarele unor asemenea favoruri, si tocmai din cauza asta nu m-am putut abtine la provocarea asta a ta. profitorule
|
|
obliografic 1094 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 22 Septembrie 2008, ora 22:06
Silvia,
Imi pare rau daca tu crezi ca am vrut sa te jicnesc, am vrut doar sa explic cum functioneaza sitemul sanitar in capitalism, sincer si eu am fost indignat cand am citit acest titlul pe forum , dar dupa ce m-am documentat am vazut ca treburile sunt alfel, redactez o parte din comentariile facute in presa In urma cu cateva luni, Copalea fusese suspusa la o interventie chirurgicala delicata, la cap, la Milano. Ulterior, ea s-a mutat impreuna cu familia la Pesaro, unde locuieste intr-o cladire abandonata. Daca stam putin si analizam ea a mai beneficiat de o interventie chirurgicala la un spital din Milano gratis ............ deci totusi nu e lupul asa de rau cum zic altii, din cate am citit cancerul la san este o boala care nu dispare chiar daca sa operat ea poate reaparea ( asta au spusuo cercetatorii nu eu ) daca era o femeie serioasa dupa ce a fost operata putea foarte bine sa se intoarca in tara sa stea linistita sa mearga la un medic si sai dea tratament corespunzator, dar ea cea facut........trageti voi concluzii . Acum vorbesc la modul general nu vreau sa se supere nimeni pe mine Afara au un sitem foarte bine bus la punct in privinta populatiei nu este ca la noi mergi cu o adeverinta facuta pe net si asta este, o zi de spitaliare afara este undeva cam la 40 de euro persoana respectiva a stat ceva timp in spital pentru operatie si tratament post operatoriu Intrebare pe ce bani oameni buni.......... e oare asa rau lupul cum zice lumea Dar asa suntem noi ne place sa ne uitam in gradina la altii in loc sa ne vedem de ale noastre credetima ca afara nu este asa cum povestesc unii si altii prin tara viata este total diferita am avut ocazia sa vad foarte multe si m-am ingrozit poate ne e frica sa privim realiatetea in fata iar toata imaginea asta stirbita care o avem singuri ne-am construito si nu cred ca avem ce sa ne reprosam sau sai ablamam pe altii ca nu ne dau atentie, va rog sa ma credeti dar chiar saptamana trecuta am avut in firma o rezervare pentru 2 autocare de romani in pelerinaj cu biserica, nu va spun cate probleme fac romanii oameni care au o varsta majoritatea avea intre 50-60 de ani, atatea plangeri si reprosuri si niste aere de vedeta pe ei de nu se putea parca ar fi fost printi, mia trebuit o ora se le arat cum functioneaza o telecomanda de aer conditionat si nu mai zic cand au plecat au furat cam tot ce se poate fura, lenjerii de pat , oale de inox,pahare, ..... pentru ca asa suntem noi ( DOAR UNII NU CHIAR TOTI ) si nu este primadata cand primesc reprosuri pentru ce fac compatriotii nostri. Asa ca nu trebuie sa ne mai miram de ce suntem tratati in felul asta. Daca as avea ceva de reprosat ar fi SBUCUR care vad ca nu are putin bun simt si tot face atata tamtam cu salarul lui si jicneste o femeie onesta si sincera care are o anumita varsta si nu cred ca ar trebui tratata astfel ( am observat ca asta e stilul lui din cate postari are pe forum) Silvia, Ziceai la un moment ca nici un sistem nu este perfect si se bazeaza pe iluzii, ai dreptate dar noi suntem prea mici ca sa ne punem in pielea americanilor sau ale altor state capitaliste asa cum a inceput recesiunea in state asa a inceput acum 8 luni in spania si va continua cu restul europei, dar chiar daca ne doare trebuie sa privim adevarul in fata. In tara nu am nici o proprietate si nici nu am primit nimic de la ei , am plecat din tara ca sa pot sa-mi fac un rost ca ma saturasem de birocratie chiar daca a trebuit sa-mi vand firma si masina ca acolo ma saturasem cata spaga trebuia sa dau pana si sa fiscalizez o casa de marcat a trebuit sa dau spaga ceia ce nu am inteles de ce, iar la sfarsit am vazut ca imi spui ca sunt profitor cred ca te inseli pe mine nu ma intereseaa pentru cine lucrez , americani, spanioli , sau italieni, ma intereseaza doar banii lor in rest imi este indiferent ce natie de oameni sunt atata timp cat ma plateste bine poate fi si africani sau cubanezi
CELUI MAI BUN PRIETEN
Cand tu razi, rad si eu.
Cand tu privesti soarele,simt si eu caldura lui.
Cand tu plangi, plang si eu.
Cand tu hotarasti sa lupti,lupt si eu.
Cand tu te arunci in cap...
O sa imi fie tare dor de tine , DESTEPTULE!
|
|
Fosta membra 9am.ro 1491 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 23 Septembrie 2008, ora 13:18
Va inselati amarnic cei care credeti ca fac tam-tam cu salariul meu de 3000 lei. Nici pomeneala. Nu sunt cine stie ce inalt calificat ... Chestia este ca m-am plictisit de cei care se tot vaita ca n-au de nici unele si nu vreau sa fac parte dintre ei.
Se spune "jigneste" nu "jicneste". "Scri" ca si "sti" se scrie cu un singur "i". Nu exclud posibilitatea sa mai fi gresit cand am scris. Am imbatranit si mai incurc literele la lap-top. Vad ca se gasesc jelitori la usa doamnei marygeo2006. Foarte bine ! Sa fiti sanatosi. Ce nu inteleg la femeia asta de 59 de ani este ce vrea de fapt.... Tot nu inteleg ce importanta am eu in povestea a femeii refuzate de medicii italieni. Care n-a cam fost refuzata de fapt, care n-a prea vrut sa faca ce i s-a spus... si pozeaza in victima. Regret ca marygeo nu intelege ca povestea ei n-are cap si coada. Pe de-o parte se vaita ca are o pensie mica si ne face un CV al activitatii ei in decursul intregii vieti, pe de alta ne spune ca sta 4 luni pe an in Spania uitand sa specifice ca sta la copilul ei sau la copii ei nu pe banii ei ca turist. Vad ca s-a interpretat gresit. Cand am vorbit despre veniturile mele n-am facut-o ca sa ma laud ci doar sa arat ca si in Romania se poate trai bine sau relativ bine si ca lucrurile nu sunt chiar asa cum se straduiesc ziaristii sa arate pentru a-si vinde produsul. E o moda sa se vaite toti cei ce discuta despre ceva, despre orice, si sa vada numai si numai jumatatea goala a paharului ... Parca e intrecerea capitalista reversul celei de genul Cantarii Romaniei la care, ca si la asta, ti se facea greata. Am constatat cu aceasta ocazie cata dreptate au cei care sustin ca este o chestie de bun-simt sa nu vorbesti despre veniturile tale. Nu e singura data. De aceea este confidential salariul in chiar codul muncii. Pentru ca nimeni nu se bucura sa auda ca tu castigi mai mult ca el ! Se invineteste instantaneu si isi pierde uzul ratiunii. Din CV d-nei Marygeo lipseste o informatie: a fost membra a PCR ? A fost secretara BOB ? Sau pe la sindicat ? Dupa cum gandeste sau cum scrie, cred ca da. Dupa pensia pe care o are, cred ca nu. Le multumesc celor care imi apreciaza posturile. Si eu am intalnit multe posturi de bun-simt. Exista si oameni destepti dar sunt mai putini si nu se prea implica in discutii. P.S. Am explicat povestea sotiei mele nu pentru a ma compatimi cineva (desi va multumesc celor care v-ati exprimat intelegerea pentru acest episod) ci pentru a va spune ca stiu exact ce inseamna sistemul de sanatate din Romania, ca nu e deloc asa cum i-l prezinta presa si ca, in general, lucrurile nu sunt atat de sumbre. Nu ca n-ar mai trebui nimic de facut, ca n-ar mai fi de perfectat nimic .... Cineva povestea aici despre fitele pe care la fac romanii cand ies peste granita si cum fura toate lucrurile pe care le pot fura. Lipsa crasa de educatie duce la asta. Impresia ca, brusc, au devenit cineva de cum au trecut granita. Acelasi lucru se observa cu bietii romani care muncesc afara la curatenie si in constructii, isi iau o masina second dar "tare" mult mai tare ca Dacia lui ruginita pe care a lasat-o si dupa ce trece granita Romaniei, se poarta de parca e cine stie ce mare om de afaceri cu greutate ... Am intalnit la Viena, intr-un supermarket o femeie de vreo 65-70 de ani, o doamna prezentabila, singura care n-avea cos si ducea produsele in brate. M-a rugat sa-i dau un kg de zahar in limba germana. I-am spus sotiei in limba romana "Uite draga ce succes am, apeleaza austriecele la ajutorul meu ..." Bucuroasa, femeia mi-a spus apoi in limba romana ce dorea de la mine. Am iintrat in vorba si am intrebat-o ce lucreaza in Viena. Mi-a dat un raspuns de senzatie : "La curatenie, ca tot romanul, nu e clar ? Ce crezi ca ne puneau astia in capul mesei ?" Avea o firma de curatenie la universitate si venise sa cumpere, printre altele si niste sticle cu vin si cafele pentru secretare. M-am aratat contrariat pentru ca stiam ca nemtii sunt corecti si incoruptibili. "Da, da, sunt incoruptibili, mi-a spus femeia, dar sti ce le place sa le dai ceva, ca la ai nostri ...". O femeie foarte amabila, de toata isprava. Ne-a intrebat daca nu vrem de munca si cand i-am spus ca suntem turisti si stam doar vreo cateva zile s-a bucurat.... Am initalnit mai multi romani in Viena care lucrau toti la curatenie. M-a impresionat o tiganca tanara, foarte fasneata si amabila care ne-a insotit o bucata de drum sa ne arate pe unde sa o luam... Dar, destul pentru azi ... Nu vreau conflicte cu nimeni, hai sa ne batem in idei si, daca am jignit cu voie sau fara de voie pe cineva sau daca am parut semet, sa ma iertati cititorilor ....
Acum nu e momentul !
|
|
dia_lori_27 7 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 23 Septembrie 2008, ora 14:09
VA RECOMAND TUTUROR CELOR CARE AU POSTAT COMENTARII MAI SUS SA VIZIONEZE NEAPARAT DOCUMENTARUL SICKO !!!!!
CRED CA VA VETI DA SEAMA CA EXISTA SI MAI RAU SAU CHIAR FOARTE RAU!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
Postat pe: 23 Septembrie 2008, ora 18:36
SBUCUR,
Ma bucur ca ai avut curajul sa-ti cer scuze fata de o doamna care nu cred ca merita, ca de fapt toti oamenii de buna credinta. Cat despre mine nu am sa raspund ce lucrez eu sau sotia, atata timp cat eu sunt fericit si am familia langa mine prea putin ma intereseaza de ce zici tu. Detalii despre viata mea am fost nevoit sa le dau ca sa intelegeti cu adevarat cum stau lucrurile prin alte tari referitor la sistemul sanitar si chiar ca nu e lupul asa negru cum zic unii. O zi buna la toata lumea
CELUI MAI BUN PRIETEN
Cand tu razi, rad si eu.
|
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 23 Septembrie 2008, ora 20:25
Pentru mai multe informatii, sistemul sanitar din Anglia e mult ma jalnic ca al nostru. Si nu vorbesc prostii, am prieteni in Anglia care se plangeau de tot sistemul lor medical.
|
|
Postat pe: 23 Septembrie 2008, ora 21:09
De la: sbucur, la data 2008-09-23 13:18:06Va inselati amarnic cei care credeti ca fac tam-tam cu salariul meu de 3000 lei. Nici pomeneala. Nu sunt cine stie ce inalt calificat ... Chestia este ca m-am plictisit de cei care se tot vaita ca n-au de nici unele si nu vreau sa fac parte dintre ei. |
|
Postat pe: 23 Septembrie 2008, ora 21:17
am citat cam multe
|
|
Postat pe: 23 Septembrie 2008, ora 21:35
mariaoprea75,
ai dreptate am multe rude in Anglia si asa este dar nu chiar peste tot din cate am inteles sunt cazuri intre cazuri, am inteles ca totusi copii au o mare prioritate la ei si le dau foarte multa atentie, exemplu la ei daca te duci cu un copil la spital la urgenta pana nu fac toate analizele nu primeste tratamen doar calmante si ceai, acest lucru chiar mia placut,nu ca la noi 100 de doctori 100 de retete diferite cu acelasi diagnostic, sotia are studii in medicina si dupa 6 ani credema ca a renuntat si a ales alt profil unde este mult ,mai bine platita. dia lori 27, la recomandarea ta am vazut si eu acest documentar si am mai citit ceva despre el. Credema ca nu am cuvinte nu stiu ce sa cred, am multi prieteni in state daca citesti mai in urma sa vezi povestea acelui baiat din tara care lam ajutat sa ajunga in sua pentru o operatie de inima si el a povestit cu totul altceva, de conditiile care le au ei , de modul in care sunt tratati, nu stiu sincer ce sa zic dar am ramas blocat chiar am sai intreb pe cei de acolo ce parere au cu toate ca acolo o asistenta medicala primeste intre 2200 si 4000 de dolari salar, si america de 5 ani are un colaps de aproape cateva mii de asistente medicale si se intrec care mai decare firma de recutare din sua cu oferte super. Nu am cuvinte la acest documentar
CELUI MAI BUN PRIETEN
Cand tu razi, rad si eu.
|
|
Postat pe: 24 Septembrie 2008, ora 00:12
Sllalu,
multumesc, am mai uitat regulile ... Primul meu calculator a fost un HC '90. Isi mai aduce cineva aminte despre chestia asta ? Imi faceam programe in Bazic. Pana la primul penthium I am avut vreo trei patru, de la 286, 386, 486, .... La Penthium V am renuntat la stationare si mi-am luat primul laptop. Un Compaq. Dupa doi ani am renuntat la el si mi-am luat unul mai sanatos cu wireless si alte smecherii. Traiesc destul de bine in prezent si ma pregatesc pentru pensie si iesire din scena definitiv ... N-am trait asa dintotdeauna si am muncit si eu, ca si altii, ca sa ajung unde sunt acum. Nici macar nu sunt cine stie cine si nici n-am cinestie ce venituri grozave. Vad multi oameni iritati de postarile mele ... Oameni buni, scandalul a plecat din momentul in care am indraznit sa nu fiu de acord cu parerile "miloase", "marinimoase" ale unor doamne revoltate ca femeia n-ar fi fost tratata corect de medicii italieni. Am avut indrazneala sa afirm ca daca cineva nu plateste asigurari medicale este normal sa nu beneficieze de servicii medicale ... Despre asta e vorba ! N-are nici o importanta autobiografia mea sau a altcuiva. E irelevant ... Vorbiti depre subiect nu despre cat de dobitoc sau cine stie cum as fi eu ! Dar, se vede treaba ca un pic de dreptate aveti din moment ce tot incerc sa va fac sa pricepeti chestia asta ... desi vad ca nu prea am cui, pentru ca va intereseaza mai mult analiza pe text a ceea ce scriu eu si mai putin sa va dati cu parerea despre tema pusa in discutie. Asa ca va las, vorba lui Cocosila ....
Acum nu e momentul !
|
|
costicastanoiu 6 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 24 Septembrie 2008, ora 20:16
Draga domn Sbucur ,sunt incintat ca dupa ce ai incast-o aicurajul sa iti ceri iertare. Sieu am 50 de ani si stiu ce inseamna sa iti faci educatia asa cum ne-am facuto noi .Eu sunt incintat ca am invatat atunci,dar nu fac caz de studiile mele si nici de salariul meu. Tu, din start , ai vrut sa epatezi si ai inceput sa jignesti pe toata lumea. In final ,in loc de concluzie, la tema postata pe forum , tu te lauzi cu calculatorul tau de ultima generatie.c el mai aberant a fost sa jignesti pe doamna marygeo si, cel mai hilar, afost ca ti-a raspuns in acelasi fel. In rest sa auzim numai de bine ,si sanu ajungem sa ne priveasca nimeni cu mila sau cu sila.
|
|
Postat pe: 24 Septembrie 2008, ora 23:27
Astazi a fost dat pe post cam de catre toate posturile tv din Italia un incident cu un roman de 14 ani care a decedat intrun incendiu, deocamdata nu se cunosc cauzele, autoritatile primariei ( nu stiu care este denumirea lor aici am folosit termenul de la noi din tara ),sau oferit sa suporte ei toata cheltuiala returnarii in tara a persoanei decedate pentru a fi inmormantat asa cum se cuvine. Dau acest exemplu ca sa vedeti ca totusi si ei au inima si nu sunt chiar asa de rai strainii astia asa cum zic unii cred ca mai rai si mai egoisti am devenit noi dupa 1999 in goana a ne imbogati pe ori ce cale si cat mai repede chiar daca trebuie sa ne omoram fratele sau parintii dupa o bucata de pamant sau mai stiu eu ce.
Sa nu iutam ca acum o luna a fost un incident prin care doi compatrioti ai nostri omoara un turist olandez si inca se mai discuta la tv in italia acest incident. Poate unii ma vor acuza ca am ceva cu capitalismul, nu am nimic cu ei dar ma doare cand vad ca o parte dintre noi stim doar sa acuzam pe altii in loc sa vedem unde am gresit si sa incercam sa ne reparam imaginea si asa stirbita.
CELUI MAI BUN PRIETEN
Cand tu razi, rad si eu.
|
|
Postat pe: 29 Septembrie 2008, ora 10:00
......incetati orice schimb de pareri si asa zisele ''opinii''..nu mai fiti atat de filozofi si cu dorinta de a aparea plini de inteligenta...locuiesc in Italia de aproape 10 ani si va pot contrazice in multe ,chiar foarte multe din ceea ce ati afirmat aici: in primul rand, femeia refuzata de medici era tiganca ....TIGANCA. Ea a ajuns la spital chiar in perioada, in zilele cand pentru a nu stiu cata oara, tiganii romani combinau doar jafuri, violuri, scandaluri si multe alte delincvente... asigurare platita sau nu , in Italia, nu are nici o treaba. Eu, acum 9 ani am facut o operatie la san , la un spital din Firenze,si nu aveam documente de Italia, eram inca o clandestina.Si totusi , m-au tratat f bine si cu mare atentie... Deci, repet: asigurare sau nu, nu asta e motivul refuzului......au scris si ziarele italiene despre asta...
...cum functioneaza piata de munca??? nu mai faceti pe atotstiutorii, vorbind despre regulile unei societati pe care nu o cunoasteti,daca nu traiti in mijlocul ei. In Italia??? Cu cat demonstrezi ca esti inteligent sau ai anumite valori, cu atat risti sa nu gasesti un loc de munca pe masura competentelor tale. Si numeroase persoane care au o activitate individual, pare ca o fac intentionat sa te umileasca: ptr un post de secretara, cer Universitate, limbi straine 2-3 daca e posibil, experienta in marketing sau management, carnet de conducere, bella prezenta, si daca se poate fara obligatii de familie....ptr cat? 800-900 euro pe luna.Nu vorbesc din pdv al unui imigrant ci ptr ceea ce vad si stiu. Salariile sunt f mici , raportate la nivelul necesitatilor de trai- asta vale si pt.r familiile de italieni, nu doar imigranti. Italia a ajuns sa fie printre ultimele tari europene dpv al nivelului de trai. Meritocratia, in ceea ce priveste piata de munca?? In Italia??? Ha ha ha..... In alta ordine de idei: ptr ei care incearca sa corecteze gramatical participantii la acest forum: nu mai fiti toti profesori, cand se digiteaza rapid tastiera, se intampla sa fie si greseli. Nu mai cautati mereu acul in carul cu fan, luati-va de continut, nu de forma!!!! - daca tot vreti sa faceti polemica... |
|
soniagreen 4 mesaje Membru din: 27/08/2008 Oras: Suceava |
Postat pe: 29 Septembrie 2008, ora 14:32
bravo carmengravril66
|
|
soniagreen 4 mesaje Membru din: 27/08/2008 Oras: Suceava |
Postat pe: 29 Septembrie 2008, ora 14:36
pentru sbucur - nota 10. o gandire sanatoasa si perfecta dreptate in tot ceea ce spui.
|
|
Postat pe: 29 Septembrie 2008, ora 19:44
Multumesc Soniageen pentru aprecieri. E ceva sa constat ca nu sunt singurul care gandeste asa.
Are dreptate si doamna care spune ca tiganca a patit-o si pentru ca e tiganca. Asta este. Nu mi se pare nimic in neregula sa reactionezi intr-un anumit fel cand vezi pe strada si pe oriunde umbli, italian fiind, ce fac tiganii in orasul tau. Eu, aici in tara, nu ma inebunesc sa imi bag in card cu tiganii. Voi sunteti dispusi sa aveti de-a face cu tiganii in anturajul vostru ? Sa fiti sanatosi si Dumnezeu sa va aiba in paza ! Gata, ma retrag din discutia asta pentru ca a durat deja prea mult. Sa fiti sanatosi ! Va doresc din toata inima sa platiti toata viata asigurari de sanatate degeaba !
Acum nu e momentul !
|
|
Postat pe: 30 Septembrie 2008, ora 14:27
pt dna carmen... nu ma ocup cu corectarea greselilor d p acest forum. era doar o remarca la adresa d lui sbucur care face corecturi gramaticale nush cui si din cauza conflictelor de principii dintre noi mi ai permis sa l corectez. Si asta doar sa i arat ca, dpmdv nu are dreptate chiar in tot. si daca a ti fi participat la aceste discutii a ti fi vazut ca nimeni nu s a certat pe aceasta tema. de fapt initial nici nu se stia ca e tiganca, ca de s ar fi stiut s ar fi terminat destul de rpd acest subiect
o zi buna |
|
Highlander 21 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Piatra Neamt |
Postat pe: 30 Septembrie 2008, ora 18:39
Stiti cum e peste tot in lume ??
Ai bani ai parte !
|
|
gica_sculeru 11 mesaje Membru din: 11/08/2008 Oras: Satu Mare |
Postat pe: 11 Octombrie 2008, ora 00:27
se pare ca stai slab la capitolul matematica...mai am lucrat eu pentru un patron care sustinea o poveste relativ asemanatoarea... de ce s muncitorii lui nemultumiti pentru ca peste cele 2mil pe care le dadea pe vremea aia el le ofera posibilitatea sa munceasca ore suplimentare si vezi doamne sa mai
cistige inca vreo 5-6 sute mi pe luna... Matematica de clasa intiia: cite ore urma ziua de lucru sa aiva 11-12 - 13? iti mai ramine timp sa dai si pe-acasa sau nu mai sa te bagi in pat iar ziua urmatoare din nou? defapt de ce ai mai da pe-acasa... si cu bani pe care ii cistigai tot acolo erau nu faceai nici un pas inainte.. si atunci... sa aiva el, patronul acoperire ... el e inimos dar ofera doar farime n-o piine indestulatoare... Cit ar trebui sa lucrezi intr-o zi ca sa ai o viata linistita in urma muncii tale? Daca la inca 2 -3 ore in plus pe zi cistigai 5 sute mii in plus inseamna ca la inca 3 ore mai puneai 5 sute de mii adica dupa 16 ore lucrate zilnic ajungeai la 3mil... cam 6 mil. in prezent adica vreo 200 euro cu bunavointa... cit ar trebui sa lucrezi ca sa ajungi la un salar 500 de euro (chiar si un spalator de veceuri cistiga vreo 7-800 de euro in vest)... iertati-ma daca gresesc ..cred ca vreo 26-28 de ore intr-o zi ce sbucur... cred ca vom depasi evul mediu in prostie...nici atunci nu se lucra atita... si tot cu atita se alegeau si aia de atunci ca ai nostri acum cu cele 5 mil. -doar bagau la mat... tu crezi ca nu mai salahori is platiti cu 5mil... stiu si asistenti sociali, mai sunt si profesori debutanti ... in conditiile astea tu de ce nu te alaturi cu ei daca le recomanzi asa de fierbinte numai chestii neverificate, necontrolate (de obicei oamenii s necontrolati cind fac ceva ce-cepe cu ca si se termina tot cu ca) Sa fii iubit ca ai nevoie |
|
cleopatrakikia 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 11 Octombrie 2008, ora 16:19
din nefericire se intampla extrem de frecvent astfel de situatii.eu si mama mea suntem doar unul dintre foarte multele cazuri care se confrunta cu discriminarea in aceasta tara numita Italia care se vrea a fi o tara cu pretentii.din fericire pentru noi doua,am avut parte de sansa,la modul ca am intalnit foarte multi oameni romani si italieni care ne-au ajutat timp de 2 luni ,perioada in care mama mea a stat in spital dupa ce a fost accidentata frontal pe refugiul pentru pietoni,a stat in coma si toate astea din vina exclusiva a unei italience care vorbea la telefon in timp ce sofa.medicii au dat diagnostic rezervat,pentru ca mama nu raspundea la stimuli,dar Dumnezeu este mare si minunea sa intamplat!a trecut un an de la acest accident iar noi inca ne confruntam cu probleme acolo in italia,DOAR PENTRU CA SUNTEM ROMANCE!!!!!!!!iar autoritatile noastre care ar trebui sa-si ajute cetatenii,nu misca un deget!domnul consul de la roma nu are timp pentru astfel de situatii,crucea rosie la fel..............si atunci va intreb.......este vina noastra ca ne-am nascut romani,este vina noastra ca sistemul romanesc este bolnav,este vina noastra ca toti romanii prefera sa plece in strainatate sa se chinuiasca si uneori chiar sa si moara,doar pentru simplul motiv ca isi doresc un trai decent la ei in tara?
|
|
kagerodevil 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 11 Octombrie 2008, ora 22:30
Pt. Sbucur: am citit mesajele tale legate de acest subiect si sunt de acord cu tine. Gandim la fel. Avem o mare problema in tara asta; oamenii lenesi (parazitii) care au pretentia de a primi gratis totul. Hotii din politica si parazitii sociali sunt cei care ne trag la fund. Prea multi pensionari de boala -sanatosi si prea multi oameni care nu vor sa munceasca si prefera mizeria si saracia i uitand de foame prin carciumi si in fata televizorului la telenovele. Nu o duc rau, o duc poate mai bine decat noi care muncim pe branci pentru 30-35. mil/luna, dar noi nu avem timp sa vedem un film intr-o saptamana etc. M-am saturat de tara asta plina de paraziti care nu stiu decat sa ceara si sa primeasca. M-am dus o data in cativa ani la medicul de familie si am stat la coada 5 ore pentru o analiza din cauza pensionarilor (majoritatea pana in 50 de ani si sanatosi) care stateau la conversatie "ca daca tot e gratuit de ce sa nu vin saptamanal la medic" zicea o doamna pensionara. O alta povestea ca ea vine ori de cate ori o deranjeaza ceva indiferent cat de nesemnificativ e lucrul respectiv. Cei care s-au pensionat de boala cu spagi si sunt suficinet de tineri si energici pentru a sta acasa si-au gasit un alt mod de a se recrea si un alt loc de intalinire si conversatie - holul de asteptare de la medicul de familie. O sa ma duc sa ma inscriu la Medlife sa scap de paraziti ! Ma dezgusta ! In privinta celor care nu vor sa munceasca nici nu mai comentez, cunosc localitati in tara in care lucreaza 30-40 de persoane restul stau si trandavesc la carciumi band tot felul de otravuri si femeile la telenovele, traiesc din alocatiile la copii si in multe cazuri din pensiile parintilor sau socrilor, ca daca nu au saraciii !
|
|
Postat pe: 12 Octombrie 2008, ora 00:11
Am gresit, era pentru sllalu !
Chestia cu pastele ...
Acum nu e momentul !
|
|
Postat pe: 12 Octombrie 2008, ora 00:30
Pentru chestia cu femeia care a fost lovita frontal pe trecerea de pietoni si ce mai sufera ea de una an si ce discriminate sunt pentru ca sunt romance ....
Imi vine sa vomit.... Toti cretinii umbla slobozi pe forumurile astea ....
Acum nu e momentul !
|
|
dani_voica01 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Pitesti |
Postat pe: 12 Octombrie 2008, ora 09:03
In general d.nul Bucur are dreptate!Dar chiar si cei care iau 500 pe luna platesc asigurari sociale,decia au drepturi.Fiecare plateste un procent din ceea ce castiga.Ca sunt prosti sau destepti e alta problema.Si sunt persoane care nu-si pot perite sa protesteze.Se multuesc cu putin de teaa ca pot pierde si ce au si nu vor mai avea ce sa le puna pe masa copiilor.Dar la noi au aceleasi drepturi chiar si cei care nu fac nimic.Si asta e problema.Ca amaratul ala cu 500 pe luna contribuie cu ceva,dar sunt f multi care nu au nici un fel de venituri,cel putin oficial,dar au aceleasi drepturi.Si da,la noi sunt foarte multi care au certificate false de handicapati.Si sunt si mai multi care s-au pensionat pe caz de boala fara sa fie bolnavi.
Si,in incheiere va spun ca in Italia spitalele publice sunt GRATUITE.Nu trebuie sa platesti asigurarea ca sa fii tratat.Daca nu era asa se putea spune ca au procedat corect acei medici.Pentru ca e corect ca cei care nu platesc sa nu beneficieze de nimic.Dar cand se fac discriminari nu mai e corect. Eu traiesc in Italia de o vreme,iar logodnicul meu e medic.Deci stiu ce spun. Si am trait destui ani in Romania,si mi-am platit asigurarile,si la platesc si acum.Desi cand vin pe acasa daca vreau o consultatie o platesc.Si nici asta nu e corect,pentru ca fiica ea imi plateste lunar asigurarea de sanatate. Si sotul meu a murit dupa ce a platit mai bine de 20 de ani asigurari,fara sa fi beneficiat de nimic.Si eu,ca vaduva si ca si contribuabil,nu am nici un drept.Aici,in Italia,persoanele vaduve primesc 60-80% din pensia sotuli decedat. La noi pensie primesc cei care stiu cui sa dea spaga.Pensie de boala. |
|
Postat pe: 12 Octombrie 2008, ora 12:29
;;;;;;;;;;;;Pe ;forumul de discutii; era vorba de ; Romanca bolnava de cancer, refuzata ;de medicii ;italieni;!!!! NU!!!!!!! De cultura sau incultura unui ;;bou;; care nu ma lasa in ;pace;;;;;; nici de cat ;;am pensie;; eu dupa 35ani munciti ;;;boule;;;;;;;;;;;;zzzzzzzzbbbbbuuuuuuu---------cccccuuuuuuurrrrrrrrr!!!!!!
Voi incheiaa aici!!!!!!!! ;; Cand voi gasi ;;persoane,;;;normale;;; decente;; voi mai scrie si eu pe un ;;;;;forum;;!!!!! ;;;DACA;;; TRAG CU PROSTUL LA PLUG SUNT MAI ;;;PROASTA ;; CA SI PROSTUL;; DE ;;;;;;;;ZZZZZZBBBBBUUUUUUUUU-----CCCCCCCCCCCUUUUUUUUUUUUUUUUUURRRRRRRRRRRRRRR ;;;ADIOSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!PROSTIEI!!!!!!!!!!!
|
|
Postat pe: 12 Octombrie 2008, ora 12:38
:sml-
|
|
|
|

tot nu s a incheiat discutia p tema asta. de fapt ea s a incheiat dar se pare ca apare o discordanta de mentalitate intre toti care au postat p aceasta tema si inalta persoana calificata, domnul sbucur. care atat de inalt calificata si la o varsta de 50 anu(multi inainte), inca nu stie ca "scri" nu e forma corect gramaticala, desi a fost corectat
;;;ADIOSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!PROSTIEI!!!!!!!!!!!