back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cozi de...

NATURAVITA

12 mesaje
Postat pe: 22 Octombrie 2011, ora 16:54

Nimeni nu poate a nega existenta diversa a papagalilor, cu o coad� ceva mai scurt� e tot un papagal, dar �n acela�i timp, e �i mai clar pentru to�i c� un papagal cu o coad� scurt� nu e la fel cu un papagal care are coada �ntreag�. Mai sunt papagalii deosebiti si pe alte criterii...eu insa am ales numai aceste doua exemple. De aici toat� �ncurc�tura! Va da-ti seama de ce am ales numai acest context...altfel incurcatura era si mai imposibila de-a fi definita. Acum, dac� am inceput a scrie despre ei �n mod evident, special, asta �nseamn� c� �i consider diferi�i de papagalii obi�nui�i. Se poate spune limpede. Insa dac� nu ii aminteam de loc �i ma prefac c� nu observ nici o deosebire �ntre un papagal cu coada �ntreag� �i unul cu coad� scurt�, s-ar putea sa ma banuiasca de interese ... Da,vreun interes... s� ma prefac c� nu observ ceva ce v�d cu to�ii, sau c� nu �ndr�znesc s� abordez subiectul �i vreau s� ma eschivez de la luarea unei pozi�ii �n problema papagalilor cu o altfel de coad�. De ce?, vede�i cum st� problema? Din clipa �n care apare subiectul, la mine ori la al�ii, chiar din prima clip� �n care ai schitat o singur� fraz� ori ai scris c�teva cuvinte despre papagalii cu coad� scurt�, cititorul va �ncerca numaidec�t s� ghiceasc� dac� tu, cel care ai schitat sau ai scris, e�ti unul cu coad� lung� sau unul cu coada scurt�. Fireste,de la prima privire a textului,cititorul doreste sa vada de care e�ti, ca s� �tie cum s� �n�eleag� ceea ce ai schitat, ce ai scris. Este o regula ce r�m�ne �ntotdeauna aceea�i: Dac� te simt... c� ai coada �ntreag�, cei cu coada �ntreag� te vor lua �n serios ...doar atunci c�nd vor sim�i c� �i apostrofezi �i �i pui la punct pe cei cu coada scurt�. Daca te simt...ca ai coada scurta,scena se repeta...implicati fiind cei cu coada scurta. Insa atentie!!! dac� te apuci s� iei ap�rarea celor cu un alt fel de coad� dec�t a ta, atunci e r�u de tot. Vor du�m�ni fiinta ta �i pe cei, pe care vroiai s�-i aperi. Pentru ei vei r�m�ne �n continuare, la nesfarsit unul din tab�ra celorlal�i, care-�i bag� coada �n treburile lor. Indiferent cum te-ai str�dui s� tratezi dilema, ea r�m�ne spinoas�. Maxima precautie,poti fi �i oric�t de ginga� in a trata-o, dac� te apropii de ea, tot te vei �n�epa la cel pu�in un deget. Niciodat� nu vei sc�pa fara traume. Nu scapi nev�t�mat! Te invinuiesc, ori confra�ii cu aceea�i coad�, ori ceilal�i.. Iar restul... va lua de fiecare dat� ori partea unuia ori a altuia, �n func�ie de interesele de moment �i de necesit��ile...firesti. O dilema ce a st�rnit �ntotdeauna ceart� �i ur� �ntre familiile de papagali. Maiii!!! dac� p�n� �i papagalii - deci frate cu frate - nu se mai �n�eleg bine �ntre ei, �i asta doar din cauza unei buc��ele de coad� �n plus sau �n minus. Vede�i, compozi�ia chimic� a salivei �n condi�ii climaterice diferite, a fost de c�nd se �tie, un stimulent �n felul lor de a g�ndi despre papagalii care difer� �ntre ei prin lungimea cozii. Insa,de unde le-a venit lor ideea,si ce idee!!! c� gustul papagalilor difer� �i el, �n func�ie de lungimea cozii?... Nu sariti s� nu m� �ntreba�i, c� nu �tiu!Ce imi spune instinctul?Treziti-va romani! cat timp mai acceptati coruptia?,asa gandeste un roman din USA care oricand va reveni in tara .

Cu bine, Cine se teme de suferinta...va suferi de teama.

Raporteaza abuz de limbaj
| Varianta pentru tiparire a topicului Cozi de...
Mergi la: