Info
x
Ateism--ce reprezinta el si care-s diferentele fata de religii
|
Fosta membra 9am.ro 14360 mesaje Membru din: 27/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 August 2010, ora 14:43
Cine sunt ateistii? De ce este ateismul popular printre tineri? De ce sunt ei atat de vocali in blogosfera romaneasca... Romania, tara preponderent crestina? Din ce motive devin unii ateisti? Ce are cineva de castigat din a deveni ateist? Exista vreun ateist care sa nu creada in teoria evolutiei? Care sunt prejudecatile ateistilor? Care sunt punctele tari si punctele slabe? In fond... este mai bine sa fii ateist? Si alte intrebari... Raporteaza abuz de limbaj
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 August 2010, ora 14:47
Ateist = alergic la tei.
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Ic3 922 mesaje Membru din: 29/06/2009 Oras: Constanta |
Postat pe: 27 August 2010, ora 09:53
De la: XYW, la data 2010-08-26 14:43:59Mai sapa
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
Postat pe: 27 August 2010, ora 10:25
De la: nastasemihail, la data 2010-08-26 14:47:58Ateist = alergic la tei. Ateu=Alergic la prostie,ignoranta,egoism,rautate,falsitate,perversitate,manipulare,hotie,jaf...etc..etc..!
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 27 August 2010, ora 10:37
Ateul este o persoana care nu crede in existenta nici unei puteri divine.
Din acest punct de vedere s-ar parea ca nimeni nu e ateu 100%. Toti credem in ceva, in Marele Arhitect, in forta vie, in energie. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 27 August 2010, ora 20:21
De la: M_Elody, la data 2010-08-27 10:37:16Ateul este o persoana care nu crede in existenta nici unei puteri divine. Si eu cred in ghicitul in talpa dar nu ma arat..
|
|
Postat pe: 27 August 2010, ora 20:24
De la: Ic3, la data 2010-08-27 20:21:01De la: M_Elody, la data 2010-08-27 10:37:16Ateul este o persoana care nu crede in existenta nici unei puteri divine. sa nu uitam de reflexoterapie,este cea mai buna metoda de vindecare,o practica popii cu enoriasele mai slabe de ingeras si mai ales calugarii cu calugaritele
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
Postat pe: 27 August 2010, ora 20:27
ce reprezinta religia si ce a adus bun in viata oamenilor,exceptand prostia si aberatiile despre zei care nu fac nimic ???
|
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 27 August 2010, ora 20:34
De la: Ic3, la data 2010-08-27 20:21:01Ok, deci tot crezi in ceva! Nu esti ateuDe la: M_Elody, la data 2010-08-27 10:37:16Ateul este o persoana care nu crede in existenta nici unei puteri divine. Faptul ca nu crezi in Dumnezeu e alta treaba, cel ce nu crede in Dumnezeu este agnostic . Unii mai egocentrici cred doar in ei insisi ! E tot o forma de credinta , sau cred in Dumnezeul -ban, sau dumnezeul -celebritate... etc! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 27 August 2010, ora 20:41
De la: M_Elody, la data 2010-08-27 20:34:43De la: Ic3, la data 2010-08-27 20:21:01Ok, deci tot crezi in ceva! Nu esti ateuDe la: M_Elody, la data 2010-08-27 10:37:16Ateul este o persoana care nu crede in existenta nici unei puteri divine. WRONG---A cazut steguletu' rodi,cei care sunt agnostici cred intr-un DUMNEZEU neantropomorf cum ne este prezentat de religii,de biblie sau de alti asa-zisi credinciosi,ateii sunt cei care considera inutila existenta unui dumnezeu,indiferent in ce stadiu s-ar afla acesta
|
|
Tycu 3787 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 27 August 2010, ora 22:42
Ateul este un "orb" un '' necitit " care traieste ca un robot pe pamant !!!
Ticu
|
|
Postat pe: 27 August 2010, ora 23:20
De la: Tycu, la data 2010-08-27 22:42:31 ticusor,incearca si talica oleaca de logica in cuvintele pe care le folosesti,vezi ca si un ateu poate face afirmatii tot la fel despre persoanele asa-zisilor credinciosi---pt.mine reprezinta simpli superstitiosi,asta pt.a nu exagera si a le pune-n carca alte metehne pe care nu toti le poseda----si nu cred ca ar exagera prea mult,cel putin in ceea ce te priveste personal
|
|
ileanastan 86 mesaje Membru din: 26/10/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 August 2010, ora 12:56
Ateismul nu reprezinta o solutie la nocivitatea religiilor idolatre. De ce gandesc astfel? Deoarece posed informatii, gratie statutului meu de evreica si de fost ofiter de contraspionaj in cadrul SRI. Deloc intamplator, religia judaica a fost reformata, schimbandu-i-se cumva sensul in punctele esentiale, cum ar fi identitatea pur spirituala si unicitatea lui Adonai/D-zeu. Acesta este Adevaratul Creator al Universului, o Entitate Unica si Incorporala. Si distinsul scriitor roman Pavel Corut a re-descoperit asta, desi nu este evreu, gratie exclusiv genialitatii sale. Noi, judeii, avem in posesie chiar si probele acelea foarte justitiabile. Dar Mai-Marii nostri Bancheri nu vor sa le faca publice. Cel putin nu inca. Ei spun ca au motivele Lor. Mai mult sau mai putin oculte si illuminate.
Prin urmare, nu va pot oferi probe. dar va asigur ca ele exista. Unde anume? In buncarele acelea antiatomice intramontane construite de foarte extraterestrii nostri Stramosi, pe care le-am descris maise-istic, adica semi-fictiv, in romanele mele. Unele dintre aceste buncare exista si pe teritoriul Romaniei. Raporteaza abuz de limbaj
Ileana Adriana Stan
|
|
vlad_639 489 mesaje Membru din: 14/06/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 August 2010, ora 12:59
Dragi colegi,
Eu consider ca ateismul este si el un fel de religie.Crezi ca nu exista divinitate. Respect optiunea,nu sunt de acord cu ea ,dar nu vreau sa demonstrez nimanui ca exista sau nu Divinitatea.Optinuea este de resort individual,intim. Tema aceasta ,daca nu este tratata cu prudenta si toleranta risca sa jigneasca pe fiecare dintre cei ce cred si cei ce nu cred. In definitiv, este dreptul oricarui individ sa creada sau nu.Este optiunea care vine din educatia primita de la parinti si scoala,de la experientele intime de viata pe care individul le acumuleaza in periplul sau pe Pamant.Uneori si chiar dese ori suntem tentati sa ne schimbam optiunile functie de ce ne da viata sau ceea ce vedem ca se petrece in jurul nostru. Dar,expresia optiunii (daca este nevoie neaparat s-o facem cu voce tare si nu o tinem ptr noi insine)trebuie facuta decent,cu dragoste pentru cel aproapiat noua.Poti sa iubesti pe cel de aproape si crezand in divinitate si fiind ateu.Depinde de educatie,de temperament,de experiente. Dragostea intre noi oamenii trebuie sa ne deosebeasca de animale .Ea si toleranta trebuie sa guverneze relatiile dintre noi. Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am126448 6 mesaje Membru din: 9/09/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 28 August 2010, ora 15:51
Tycu esti cam limitat in gindire .....poate esti popa sau ceva profesoras de religie lol!!! si de unde prostia asta cu religia obligatorie in scoli, o mare porcarie.As trece-o cel mult ca materie optionala...
Raporteaza abuz de limbaj |
|
virtualworld 50 mesaje Membru din: 27/08/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 August 2010, ora 17:11
Daca in rai ajung numai cei care "se indoiesc" iar cei care cred orbeste vor fi considerati "cam fraieri" ?
Problema e pusa gresit. Crezi sau nu crezi ! Esti credincios sau esti ateu ! In vechime oamenii credeau ca stelele sunt niste luminite lipite pe o sfera de cristal. Desi le vedea toata lumea si toata lumea "credea" in existenta lor ... ei habar nu aveau ce sunt stelele de fapt, cum s-au format. Nu stiau ca toate elementle din univers si implicit de pe pamant s-au format "in stele" sau cand au explodat unele stele. Nu stiau ca fiecare elemnt din corpul lor s-a format "in stele" Asadar sa crezi in ceva despre care nu stii nimic e cam aiurea. La fel si cu dumnezeu. Poate fi unul singur sau pot fi mai multi. Pot exista o infinitate de zei. S-ar putea ca fiecare sa aibe "parerile lui, preferintele lui". In care sa crezi si pe care sa il urmezi. S-ar putea ca zeii sa urasca toate religiile de pe pamant. Sa li se para niste manifestari barbare, ilogice si manipulatorii. S-ar putea ca zeii sa nu aprecieze "credinta" oamenilor. Poate ei apreciaza numai oamenii care se indoiesc de absolut orice. Acesti oameni ne-au dus din comuna primitiva intr-o lume cu electricitate, caldura, case confortabile , avioane etc Daca in cele din urma totul este exact invers? Numai cei care se indoiesc vor ajunge in rai? Daca una din cele mai inalte virtuti in ochii zeului (sau zeilor) este indoiala? Este si asta o posibilitate :)
Dumnezeu este ca Viitorul. Nimeni nu poate sti ce ne rezerva VIITORUL si nimeni nu stie ce vrea DUMNEZEU. Dar se gasesc destui smecheri care sa pretinda ca ei stiu si fara sa munceasca se imbogatesc (de obicei idioti care afirmau ca soarele se invarte in jurul pamantului)
|
|
OprisVasile 570 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 August 2010, ora 18:05
De la: M_Elody, la data 2010-08-27 10:37:16Ateul este o persoana care nu crede in existenta nici unei puteri divine. ti se pare greu de crezut ca un om sa NU CREADA ci sa fie consecvent in gandirea sa bazandu-se mai mult pe logica si cunostiinte decat pe scripturi si tamaie ? daca crezi ca nu exista astfel de oameni te inseli ....faptul ca ai postat un comentariu se datoreaza unora care nu au citit din Biblie ci din carti de matematica " pagane " .... numai bine. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 August 2010, ora 18:19
De la: 9am074639, la data 2010-08-28 12:59:56Dragi colegi, draga colega bati campii ca un tractor um600 in plina campanie de recoltare .... unde ai auzit tu de ateu religios ? de cand vin optiunile religioase din familie , scoala , viata ? daca ai optiuni te-ai intrebat ? te-ai nascut crestin pai ar fi bine sa mori asa ..... cat despre dragoste si deosebire intre animale .... pai hai sa iti zic ceva dragostea este singurul lucru care ne apropie de animale ...rumega asta si apoi mai scrie ceva ... singurul lucru care ne deosebeste de animale e constiinta , noi suntem constienti de existenta noastra ...unui vierme ii este imposibil acest lucru , el este doar un ghem de nevoi ... cat despre toleranta intre noi oamenii imi pare mie ca te complaci intr-o situatie .... nu sunt adeptul actiunilor violente dar nici , dupa cum vezi , nu pot sa accept tot ce mi se zice negandit sau gandit alambicat sau pe sleau zis prost spus . numai bine Raporteaza abuz de limbaj |
|
virtualworld 50 mesaje Membru din: 27/08/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 August 2010, ora 18:20
De la: Opris_Vasile123, la data 2010-08-28 18:05:10 Punct ochit :) Eu propun ca toti popii + cei care cred ca ei sunt niste fiinte "trimise" sa ne lumineze sa li se "creeze o tara speciala pe o insula" numai pt ei. Sa aiba voie sa foloseasca numai ce au produs creierele popilor ... adica povesti. Sa nu aibe voie sa foloseasca "inventii ale mintilor mai putin credincioase" : electricitate, televizoare, calculatore, avioane, medicamente etc Sa vezi atunci cum ar astepta ei niste sfinti fizicieni, sfinti chimisti, sfinti biologi ... sa ii scoata din epoca de piatra :) Raporteaza abuz de limbaj
Dumnezeu este ca Viitorul. Nimeni nu poate sti ce ne rezerva VIITORUL si nimeni nu stie ce vrea DUMNEZEU. Dar se gasesc destui smecheri care sa pretinda ca ei stiu si fara sa munceasca se imbogatesc (de obicei idioti care afirmau ca soarele se invarte in jurul pamantului)
|
|
Postat pe: 28 August 2010, ora 18:24
De la: virtualworld, la data 2010-08-28 17:11:48Daca in rai ajung numai cei care "se indoiesc" iar cei care cred orbeste vor fi considerati "cam fraieri" ? era o discutie undeva intre un ateu si un crestin si ateul ii zice crestinului : "Sti ...am o solutie la marea dilema a crestinismului de unde exista atata rautate in lunme ..." "Care este , spune-mi te rog ..." "Dumnezeul la care te rogi e sursa raului " nu pot sa nu admir logica profunda de care dau dovada ateii ... daca as fi dumnezeu i-as ierta doar pentru ca incearca sa inteleaga .... numai bine. |
|
Postat pe: 28 August 2010, ora 22:24
Dl tractorist principal Opris Vasile
Se pare ca nu eu circul cu tractorul ,ci dvs. Coborati de pe saua tractorului ,ati luat viteza cam mare,si nu puteti citi in tihna. Exista un sens in ceea ce am spus.. Este evident ca ateismul nu-i o religie,chiar atat de idiot ma credeti??.Am vrut sa subliniez prin exprimarea mea ca cei ce -l practica strict ,il practica cu sfiintenia unei religii. Asta nu inseamna ca nu-i respect pe cei ce opteaza ptr asta. Asa cum ii respect si pe cei ce cred intr-o religie anume.Este o chestiune de constiinta,este o chestiune intima. Eu ,personal,fara a fi ateu ,ci credincios,am dubii ,am incertitudini.Eu nu stiu tot ,oricat de mult mi-as dori-o si ceea ce spun eu nu este supremul adevar,tot timpul am nevoie de reasigurari,de verificari.Cred ca este uman sa te indoiesti,sa-ti pui intrebari. Exista un mare filosof francez care spunea "Que sais-je?" ,adica ,lasa drum indoielii la orice.Sta la baza stiintei,a cunoasterii. Credinta o capeti din familie,nu te nasti avand-o in gene.daca dvs ati dobandit-o altfel sunteti un fenomen.Cu timpul,chiar daca esti botezat in primelel luni si faci parte dintr-o congregatie religioasa sau alta prin optiunea familiei,incepi sa gandesti,daca vrei,daca te framanta ,daca ai astfel de preocupari.Incepi sa-ti manifesti singur optiunile,functie de educatia primita,de experienta pe care ai dobandit-o.La unele religii,de ex la lutherani(cred ca nu ma indoiesc) apare chiar si o institutie a "confirmarii" pe la 1-4-15 ani cand se crede ca esti destul de matur sa poti confirma religia in care familia ta te-a initiat. In ce priveste comparatia cu animalele,am vrut sa spun ca dragostea(deci nu rutul,domnule tractorist principal) ne deosebeste de ele.Stiti ce este dragostea??Nu mi-ati dovedit-o azi. Chestia cu rumegatul este obraznica si as dori sa o trec in contul confuziei care va domina in dialog cu "colegii" de forum.Pai, daca sunteti coleg cu un rumegator inseamna ca si dvs sunteti din aceasi categorie. De acord si cu elementul constientizarii existentei la om fata de animal,desi exista studii care arata ca exista acest lucru si la anumite animale.(poate nu neaparat la viermele pe care l-ati chemat in ajutorul dizertatie dvs ). Doresc sa va atrag atentia si asupra tolerantei pe care ,nu stiu de ce nu sunteti convins ca ar fii asa de necesara.De altfel ,ati si demonstrat acest lucru.Si ea ar trebui sa ne deosebeasca de animal. Oricum,chiar daca nu sunteti de acord cu cele spuse de mine mai sus , cred ca ar trebui sa va revizuiti tonul nerespectuos(stiti dvs,ala care face muzica) si sa nu va mai adresati jignitor la adresa nimanui. O doza de bun simt si de respect fata de cei cu care doriti sa intrati in discutie nu strica.Nu de alta ,dar nu puteti sa cereti ceea ce nu sunteti capabil sa dati.Puteti sa nu fiti de acord cu mine ,dar sa argumentati politicos si cu bun simt. Buna seara. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 August 2010, ora 01:16
De la: 9am074639, la data 2010-08-28 22:24:27Dl tractorist principal Opris Vasile In primul si primul rand incercati sa va puneti un nume nu un numar la avatar ....daca nu asta e ultimul post pe care il ve-ti mai primi de la mine .... Doi ....tonul meu e direct proportional ca intensitate cu numarul de bancurile aforistice pe care le scoateti ...eu nu doresc un dialog cu dv eu vreau ca dv sa monologati logic ....inainte de a posta ceva pe net trebuie sa il ganditi ..daca nu ganditi clar nu puteti argumenta clar Trei ...desi incercati sa dregeti busuiocul problema ramane ba si mai mult se vede ca e foarte cetoasa in mintea dv de vreme ce nu sunteti la curent cu "Gena egoista " ca sa intelegeti de unde vine dragostea umana ... o gasiti aici : www.arvindguptatoys.com/arvindgupta/selfishgene-dowkins.pdf Patru....spuneti dvs...:Este evident ca ateismul nu-i o religie,chiar atat de idiot ma credeti??.Am vrut sa subliniez prin exprimarea mea ca cei ce -l practica strict ,il practica cu sfiintenia unei religii. sunteti orb sau foarte confuz ...practic in aceiasi propozitie negati negatia afirmand exact opusul negatiei care este exact premisa initiala .... nu e religie ba e religie ce intelegeti prin sfintenia unei religii ? va spun eu ce inteleg : sa crezi fara sa cercetezi ( asta da ateu !!!!) sa te inchini si sa te rogi la ceva imaterial sa postesti in speranta ca vei fi mantuit adica la moarte nu te vei duce in iad unde iti este locul ci in rai daca te comporti bine si esti atat de habotnic incat sa uiti si cum te numesti ... sa dai de pomana la cati mai multi milogi si sa lasi in pace pe cele lumesti caci nu ele sunt importante ci VIATAAAA DE APOIIIII AAAAAMMMMIIIIINNNNN...... ETC ETC ETC .... Pare ciudat ca imi criticati tonul si intoleranta in loc sa va recunoasteti greseala : ateii nu au nimic in comun cu religia decat poate o curiozitate morbida legata de mintea umana si cum poate fi ea lobotomizata in masa duminica la slujba am sa va zic un mic secret ....urasc tonul acesta pe care il aveti dvs si alti postaci de 9am ...un ton caldut , e bine asa dar si asa ...nu e rau asa dar si asa e bine ...si asa e rau si asa nu-i bine .... stilul asta ma exaspereaza ...oameni fara coloana si fara o opinie proprie ....eu sunt de acord cu ateii dar si cu crestinii .... daca tu numesti asta comment inteligent eu ma duc in munti la transhumanta cu tractor cu tot .... stilul asta e vechi de cand lumea si multi s-au pupat bot in bot cu el ...Erasmus din Roterdam e unu care a fost aproape excomunicat pentru faptul ca o luase rau pe aratura tinand un pic partea lui Luther ...intrat pe un teren nou acela al doctrinei crestine , Desiderius se vede si el ca si altii calare pe un cal tragand un plug cat casa de mare cand isi da cu parere asupra liberului arbitru ... deci ca sa va laud aveti inaintasi de calibru ....puteti sa va culcati pe o ureche sau sa ma judecati pentru intoleranta .... dar daca am aruncat un dubiu asupra conceptie dv despre atei am facut exact cat trebuia sa fac ...restul tine de dv .... si ca sa intelegeti poate si mai mult ce inseamna un ateu am sa va dau un citat : "If a child runs into the room saying "Mummy, mummy! I love Jesus and He loves me! We're all going to Heaven when we die and God is looking over us!", people will smile and praise the child. Nobody would say "Don't be silly. You can't possibly say that because you don't fully understand everything about the religion. How can you know that for sure, when you've not read the Bible in the original Hebrew?!?". But if a child (or teenager, or adult) says "I've had a good think about it, and have come to the conclusion that Jesus is a myth and nothing in Christianity makes much sense. I declare myself to be a freethinking secular humanist.", then they are quite likely to receive the latter response. You could have all the theological training of a hedgehog and still get wild applause if you stand up and say you're a Christian, but it seems that atheists are required to demonstrate more intelligence and Biblical expertise than all the clergymen and theologians that have ever lived before they are allowed to publicly express their doubts. -Adrian Barnett" poate ca si de aici aveti confuzia asta cu habotnicia ateilor pentru ca a fi ateu trebuie sa sti biblie la greu caci trebuie sa combati ...crestinu zice doar amin ...tu trebuie sa explici de ce zice de unde vine cuvantul si ce inseamna ...crestinu doar bombane acolo ... si mai mult ateul se opune teistilor deci tuturor religiilor caci ,asa cum zicea Benjamin Franklin " a vorbi despre fiinte imateriale inseamna a vorbi despre nimic " , ateilor toate religiile le sunt goale si ilogice ... mai ziceti undeva ca :"Asa cum ii respect si pe cei ce cred intr-o religie anume.Este o chestiune de constiinta,este o chestiune intima." respectul e o chestie reciproca daca nu e reciproca sa numeste altcumva anume admiratie , adulatie,vedetism etc... ce anume respectati la crestini ? faptul ca injura de mama focului , fura , scuipa ,dau palme ,mint apoi dau fuga duminica la biserica , bag o limba pe icoana si gataaaaa e ca nou ? asta admirati ? sau ca in numele unui mit tribal beduin despre adam si eva eu trebuie sa ma simt vinovat ca exist ?!!!! proza asta de doi lei ma lasa rece caci nu exista ratiune in lume sa ma faca sa cred ca eu sunt vinovat cu ceva in fata cuiva NIMENI SI NIMIC .... m-am nascut liber iar daca dumnezeu exista prefer iadul decat un rai in care sa stau si sa ma chinui cu gandul ca cineva cunoscut , pe care nu il vad acolo in rai , este in iad in chinuri .... pentru mine raiul ar fi un iad caci as sti ca sunt oameniu care sufera si eu nu pot sa fac nimic ... si va mai dau un citat din biblie caci ca ateu tre sa stiu bine biblia : se zice pe undeva prin apocalipsa 3 cu 16 : "Astfel, fiindc� e�ti c�ldicel - nici fierbinte, nici rece - am s� te v�rs din gura Mea." prefer sa fiu rece .... dv crestin fiind ("Eu ,personal,fara a fi ateu ,ci credincios,") aveti grija caci sunteti caldicel .... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 August 2010, ora 01:21
o scurta erata am scris ve-ti in loc de veti care e forma corecta a auxiliarului a avea la prezent , plural persoana a doua ....imi cer scuze si imi deplang orele de gramatica de la scoala ....
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 568 mesaje Membru din: 29/06/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 29 August 2010, ora 09:18
Ateismul este o conceptie filozofica ce consta in respingerea religiei, a credintei in minuni si in viata de apoi, pe baza datelor oferite de stiinta. /fr. atheisme; a=fara, theos=zeu/
Ateism - conceptie intemeiata pe cunostintele stiintifice despre lume, care respinge categoric orice credinta in supranatural, in existenta lui Dumnezeu, a zeilor, a spiritelor, a vietii dupa moarte, etc. Consta in negarea religiei cu argumente filozofice sustinute prin datele si descoperirile stiintelor naturii si ale stiintelor sociale. Ateismul este concluzia oricarui materialism consecvent. El a aparut din antichitate, ca o arma ideologica a claselor si a paturilor sociale inaintate, indreptata impotriva idealismului si misticismului prin care clasele reactionare isi intareau pozitia lor dominanta. Cei mai marcanti reprezentanti ai ateismului antic au fost Democrit, Epicur si Lucretiu. In perioada luptei antifeudale, exponentii cei mai straluciti ai ateismului au fost in Europa, materialistii francezi din sec. al XVIII-lea, filozoful materialist german L. Feuerbach si democratii revolutionari rusi. In tara noastra ateismul are traditii vechi; el apare in filozofia lui V. Conta in orientarea revistei "Contemporanul" si in opera unor nationalisti si medici progresisti de la sfarsitul sec. al XIX-lea si din prima jumatate a sec. al XX-lea, ca St.C. Michailescu, Victor Babes, Gh. Marinescu s.a. Cu toate meritele lui, ateismul premarxist nu s-a ridicat la intelegerea radacinilor sociale ale religiei, din care cauza el nu a vazut adevarata cale pentru infrangerea ideologiei religioase, limitandu-se la solutia luminarii maselor. Ateismul militant, intemeiat pe materialismul filozofic marxist, sustine ca pentru infrangerea religiei sunt necesare desfiintarea radacinilor sociale alimentate de oranduirea exploatatoare si construirea comunismului. In aceste conditii, credintele religioase vor disparea treptat pe baza educarii ateiste a tuturor oamenilor muncii si a raspandirii tot mai largi a cunostintelor stiintifice despre natura si societate. PS: nu sunt atee dar nici credincioasa in intelesul intreg al cuvantului ci cred intr-un Dumnezeu al meu care salasluieste in sufletul meu alaturi de moartea mea. Mai sper ca descoperirea altor planete locuite ale caror origini este tot Dumnezeu (raspuns dat de Papa unor jurnalisti), sa ma intalnesc acolo unde voi fi repartizata in functie de nerespectarea "poruncilor", sa fiu printre primii care ia legatura cu extraterestri din concluzia rezultata ca daca exista un singur Dumnezeu in tot Universul inseamna ca exista un singur rai si un singur iad! Raporteaza abuz de limbaj
nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil! Galina
|
|
Postat pe: 29 August 2010, ora 10:30
Dragaa dna Galina,
Sunt de acord cu dvs in tot ce spuneti.Cam asa gandesc si eu. Nu sunt ateu,cred in Divinitate,am indoielile mele ,cercetez continuu .Dar nu combat nici pe cei ce nu cred si nici pe cei ce nu merg duminica la biserica.Combat numai pe cei ce nu lasa pe altii sa aiba optiunile lor. Este o chestiune intima,personala. Va doresc sanatate si bucurii in mijlocul florilor si a gradinii de legume de care am vazut ca sunteti indragostita. Raporteaza abuz de limbaj |
|
alex19_tm 68 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 29 August 2010, ora 11:05
Chestia principala in legatura cu logica este ca este incontestabila. Este o implicatie a structurii limbajului logic, prin urmare daca prin logica propozitionala rezulta ca ceva este adevarat sau altceva nu este adevarat, asa este. Ori nu conteaza cat ai cauta, nu exista boaba de logica in credinta intr-un zeu, oricare ar fii ala. Nu a fost nici o data vre-o dovada ca ar exista o putere supranaturala care are constiinta si ne influienteaza viata cumva. Si cei care zic ca "dovada e lumea inconjuratoare, si noi... ca e totul un miraco, cum altcumva ar fii aparut totul...", acesta nu este un argument. Existenta unui lucru pe care nu il poti intelege nu confirma interventai divina in nici un fel.
Iar cand aud de miracole, si ca "dumnezeu m-a ajutat sa trec peste ceva" imi vine rau. Asta pentru ca cei care sustin asta nu inteleg fiinta umana, si creierul uman. Practic, noi credem ce vrem sa credem si asta te face sa vezi chestiile asa cum vrei tu sa le vezi. Ori daca creierul tau vede ceva, chiar daca nu e asa, tu nu ai de unde sa stii ca nu e asa, daor cei din exterior. De exemplu, cel care se crede Napoleon, el chiar crede asta. Atunci cum poti sa crezi ca te-ai rugat la ceva, s-a intamplat, si "e un miracol, Dumnezeu te-a ajutat", cand de multe alte ori nu s-a intamplat si 100 de alte chestii la care te-ai rugat nu s-au intamplat. Mereu replica e ca "e voia domnului" ... nu dragii mei, asta e iluzie si daca ar fii vorba de orice altceva, psihologii ar numi-o dementa, dar e religie deci cum sa zica asa ceva, nu? Ca un exemplu la extrem, e ca si cum arunci cu banul si te rogi sa pice cap (sau pajura, nu conteaza) si pica, si apoi sa ii multumesi la Dumnezeu daca a picat. Nu, esti prost, exista o sansa de 50:50 sa pice una sau alta si pana la urma tot pica ce ai vrut. Daca extrapolam ideea asta, daca te rogi suficient de multe ori la suficient de multe chestii, e imposibil ca una, sau unele sa nu se adevereasca... nu inseamna nimica. Numai mintea bolnava a unei persoane lipsita de ratiune si oarba de credinta poate sa creada altfel, asa cum numai o persoana in criza de identitate si nesigura pe propriile puteri poate atribui toate reusitele personale unei fiinte divine non-existente. Mai sunt si cei care sustin ca "simt dragostea lui Dumnezeu" sau ca "simt ca exista sau te-a ajutat". Sentimentele nu sunt altceva decat niste reactii chimice in corpul nostru. Creierul comanda eliberarea unor substante (diferite pentru fiecare sentiment) si substantele alea sunt receptate de niste senzori care te fac sa te simti intr-un anumit fel. Ceea ce nu stiu multi e ca aceste sentimente sunt usor de "falsificat". E usor sa iti pacalesti corpul sa simta ceva cand nu e asa. Toata puterea e in creier si cu stimulentul necesar, creierul poate face orice. Doar ca nu avem noi inca puterea sa controlam asta, nu suntem suficient de evoluati. Au facut de exemplu un stidiu in care au pus un alergator sa alerge, inregistrandu-i activitatea creierului, si apoi l-au pus pe scaun si l-au pus sa isi imagineze ca alearga si au inregistrat din nou. Ghici ce, activitatea creierului era identica. Un ajutor in directia asta sunt drogurile. Sunt un exemplu perfect pentru cat de credibile sunt senzatiile date de creier. Acuma pot unii sa zica ca substantele alea iti genereaza senzatiile alea dar nu e deloc adevarat. Singurul lucru ce fac e sa dea frau liber creierului, sa "sparga" niste bariere care altfel te impiedica sa traiesti lucrurile alea. Si uite asa poti sa ajungi sa te crezi invincibil si sa te arunci pe geam, convins ca nu o sa patesti nimica. Prin urmare ce credibilitate are faptul ca simti ceva? Zero. Deci prin ce am zis aici, rezulta ca e absolut ilogic sa crezi in ceva pentru care nu ai nici o dovada concreta, doar in baza a ceea ce scrie undeva, sau a zis cineva, sau simti tu, si asta se aplica la toate credintele existente, nu exista nici o dovada concreta (asta daca nu sunt eu prost informat si recent a transmis Dumnezeu salutari in direct pe toate posturile de televiziune, sau mai bine, proiectie in mintea noastra a tuturor, sa nu existe dubii). Raporteaza abuz de limbaj |
|
alex19_tm 68 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 29 August 2010, ora 11:05
Asta acopera credinta in general, intr-un zeu oarecare. Acuma cand vine vorba de religii. Acuma intram in rahat rau de tot. Sunt atatea chestii care se bat cap in cap incat nu vad cum pot fii oamenii asa de orbi si lobotomizati. Ne legandu-ma de "faptele" fin scripturile religioase, care nu sunt regasite in nici un alt text istoric din vremea aia, sau de "lectiile de moralitate" foarte dubioase si discutabile, sau de doveziile de plagiaturi din alte religii si inconsistente si lucruri dovedite a fii neadevarate, sa ma iau de chestii foarte simple, la mintea cocosului. Cum se face ca toti zeii astia din diferitele religii nu vorbesc cu toti oamenii (sau ai zica ca macar o buna parte)? Nu, tot timpul se gaseste un "profet" pe care il ia in particular si ii zice "uite, eu iti zic tie, si tu le zici la tot restul". De ce ar lasa o fiinta suprema si atotputernica cuvantut lui in mana unui om (sau a unei grupari de oameni), sa ii faca pe restul sa creada? Sa ne testeze increderea? e total prostesc si ilogic. Te-ai gandi ca fiind un zeu care ai creeat niste fiinte, ai vrea ca toti sa stie de tine, fara dubii.
Apoi, de ce sunt atatea religii. Nu pot avea toti dreptate. Si daca numai cineva are dreptate de ce tu? Si ceilalti cred cu aceeasi pasiune in zeul/zeii lor si in aceleasi conditii (adica fara nici o dovada concreta). Nu e cam arogant sa spui ca tu ai dreptate nu altii cand stii acelaesi lucruri despre zeul tau ca ei despre a lor? Mai sunt care spun diferit, ca defapt tot numai un zeu e, dar au fost interpretari diferite in diferite culturi. Da? Atunci de ce spune lucruri total diferite religiilor diferite? Care e scopul in toata confuzia asta? Nu era mai simplu sa spuna aceeasi poveste tuturor? Si pana una alta, nu toate religiile sunt monoteiste. Sunt destule (si inainte majoritatea sau chiar toate au fost) politeiste. Acolo cum mai e? ca nu mai poate fii vorba de acelasi zeu mentionat anterior. Au fost n-spe religii cu n-spe credinte/obiceiuri diferite. Ar trebui sa fie asta dovada suficienta ca oamenii cred in ce vor sa creada si mai ales in ce li se spune. E instinctul de turma care arata nevoia patetica de a fii condus de cineva, catre ceva, si ofera confort in legatura cu intrebarile existentiale la care nu avem raspun (cum am ajuns aici, care e scopul in viata, ce se intampla cand mori). Ori eu consider ca am evoluat destul de mult de la oamenii de caverne incat sa nu mai avem nevoie de asa ceva. Si daca de moralitate e vorba, nu cred ca avem nevoie de un zeu sa iti spuna ca nu e bine sa omori de exemplu (mai ales cand cele mai mari crime au fost comise in numele unui zeu). Am vazut ca mai sunt destui care sunt undeva pe la mijloc, nu cred in zeii propavaduiti de religiile existente, ci intr-un Dumnezeu al lor. Daca vrei sa crezi, de ce nu crezi in ceva in care cred multi altii? Ori daca crezi in ceva inseamna ca esti convins ca exista. Daca exista creatorul tau care e responsabil pt tot, de ce nu stiu mai multi de el? De ce nu cred mai multi in el? Pentru ca daca se amesteca in vietile oamenilor, mai mult ar stii si ar fii o religie asta, vrea recunoastere. Ori daca nu vrea recunoastere sau daca nu se amesteca, care e scopul sa crezi in "el"? De ce sa ii adresezi rugaciuni cand nu intervine, de ce sa ii multumesti pentru ceva ce nu e responsabil? Nimica nu se leaga, e total ilogic. Problema este ca incercam sa atribuim caracteristici umane cuiva care ori nu exista, ori nu are de-a face nimica cu umanitatea. Pentru ca si daca exista o entitate suprema resonsabila pentru creatia universului si care guverneaza legile naturii, este peste tot si nici unde, intervine, nu vrea recunoastere, nu judeca, nu pedepseste, nu rasplateste, nu simte, ... pur si simplu este, si nu ar mai trebui sa ne batem noi capul cu asta, sa ne vedem de vietiile noasre. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 August 2010, ora 11:21
De la: dor_de_dor, la data 2010-08-29 09:18:48Ateismul este o conceptie filozofica ce consta in respingerea religiei, a credintei in minuni si in viata de apoi, pe baza datelor oferite de stiinta. /fr. atheisme; a=fara, theos=zeu/ stiti ce ? exact asa sunt sute de mii de romani care vad ce fac popii , inteleg ca logic dumnezeul biblic e putin probabil sa existe ..si ce face atunci omul nostru si dv ? inventeaza religiiiiiiiiii adica dam cioara pe shtirc .... credeti ca aveti o religie personala daca ziceti ca dv credeti ca dumnezeu este in sufletul dvs? stati la coada caci mircea eliade ne invata in 3 volume groase ca aceasta idee se afla la baza aproape a tuturor religiilor ...scanteia divina din suflet e un lightmotiv vechi de milenii pana si religia crestina este impreganta de astfel de idei inca de la inceput ....Toma necredinciosul se numeste asa nu pentru ca nu a crezut ca iisus a murit si inviat ci pentru ca spunea in evanghelia sa cum ca toti suntem fii lui dumnezeu si toti putem fi ca iisus avand in noi ceea ce este necesar pentru a ne mantui...idee ce contravenea grav spiritului mercantil al papei ce dadea iertari pe banda rulanta pe bani grei ....etc etc cat despre extraterestri logic ar fi sa va ganditi de doua ori cand spuneti ceva despre ei ...intalnirea noastra cu et s-ar putea rezuma la o anihilare totala facuta in cateva ore ....de ce ? pai ce ati face daca ati gasi in bucatarie niste libarci ?....exact.... multi lauda aceasta lume in care traim cum ca dumnezeu a creat perfectiunea dand trup omului ... ce vad eu insa e un adn instabil chimic , ce se distruge in contact cu diferite radiatii , ce se replica cu greseli ...cancerul are cauze tocmai in adn din cauza asta e si greu de vindecat caci se cere o solutie personala si nu una generala functie de adn-ul fiecaruia ..... cu alte cuvinte un esec total ...ca sa citez un neamt ( schopenhauer parca ) daca eu as fi dumnezeul acestei lumi m-as sinucide de durere.... ca sa pozati mai bine intalnirea cu et ganditi-va la o intalnire intre t-rex si o gaina .... e adevarat ca t-rex are vederea slaba dar si cand o sa o dibuie ii zboara penele .... as incheia prin a cita din matrix ( de fapt sunt vorbele filosofului american Cornel West pe care chiar el le spune ca actor in film ) : comprehension is not a requisite of cooperation adica intelegerea nu este o necesitate a colaborarii ...exact pe asta mizeaza si biserica ...nu trebuie sa intelegi ..important e sa colaborezi ..sa pui botu ... sa marci banu numai bine. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 August 2010, ora 11:26
Unde dai si unde crapa
.......Dai intr-unul tipa 10... Cu timitere directa in plexul preafericitilor..intr-u slava celui nevazut,nestiut si nesimtitor la doleantele celor multi si batuti in cap.Care...tot spera si spera in continuare..ponegrind tot ce ia ridicat ca indivizi. Te intreb..credinciosia ta.....De te-ai fi nascut in pustiu..In tribul cucabanga...ai fi invatat sa sa vanezi soparle si sa fugaresti struti..La ce s-ar fi rezumat credinta ce o fluturi cu atata tarie? Aaaaaaaaaaaaa?
|
|
Fosta membra 9am.ro 568 mesaje Membru din: 29/06/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 29 August 2010, ora 11:37
De la: 9am074639, la data 2010-08-29 10:30:17Dragaa dna Galina, Eu nu am combatut niciodata credinta cuiva ci mi-am spus punctele de vedere proprii in care cred. Nu pot sa frecventez toate duminicile slujbele numai ca asa spune cineva si nci nu o sa fac mai mult decat cred eu ca se cuvine ca sa simt ca nu traiesc inafara legilor divine si sociale care, pe ici, pe colo se suprapun. Aici noi ar trebui sa ne referim numai la subiectul in sine, sa completam sau daca avem ceva de combatut s-o facem cu bun simt, respectand persoanele de dupa avatare. Cat privesc urarile, va multumesc si va urez cu acelasi bun simt, duminica plina de bucurii. Raporteaza abuz de limbaj
nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil! Galina
|
|
|
|

Ateu=Alergic la prostie,ignoranta,egoism,rautate,falsitate,perversitate,manipulare,hotie,jaf...etc..etc..!
Ateul este un "orb" un '' necitit " care traieste ca un robot pe pamant !!!