Info
x
"orice protest este inutil"
|
dagaio 1073 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 6 Iulie 2010, ora 15:50
AlexandruTocilescu (regizor): "Scrisoare c�tre �ara mea"
Nu-mi iubesc �ara . Trebuie s� fie a�a, din moment ce nu-mi vine dec�t s� vorbesc ur�t despre ea. S�-i spun vorbe grele �n fiecare or�, �n fiecare diminea��, c�nd �nt�rzii c�t pot de mult �nt�lnirea cu oamenii, locurile, serviciile, televiziunea, p�inea, mirosurile, ma�inile, culorile, limba ei. Am obosit de �ara asta. Am obosit de �ara �n care cei care conduc m� cred prost �i-mi spun "omul simplu, de pe strad�", omul c�ruia se simt datori s�-i explice cum stau treburile, �ntr-un limbaj g�ngav, analfabet, ca acela folosit de adul�ii incul�i, pentru a r�spunde g�ngurelilor unui bebelu�. Am obosit de �ara �n care nimic nu este ceea ce pare: un site colorat cu multe promisiuni al unei gr�dini�e private e doar un paravan �n spatele c�ruia se afl� o cl�dire care-i ad�poste�te pe pre�colari de ploaie c�t timp p�rin�ii se afl� la serviciu (altfel, educatoarele �i roag� colegele de breasl� mai norocoase, de la alte gr�dini�e, s� fure plastilin� �i creioane). Avocatul care-mi promite c� va c�tiga procesul n-are niciodat� chitan�ier pentru banii pe care-i dau �i nici argumente �n instan��. Nici �efa firmei de recrutare nu-mi d� chitan�� pe banii primi�i, pe care i-am dat so�ului ei, venit la �nt�lnire �n trening, �ntr-o sta�ie de autobuz. Atunci s-a desf�urat �i ultima secven�� de colaborare, fiindc� plata taxei n-a fost urmat� de nici o invita�ie la un interviu. Editura la care s-a angajat prietena mea, editur� foarte renumit�, scoate c�r�i de filozofie de pensionar trist, de juc�tor de table f�r� noroc, �i literatur� erotic�, pe l�ng� care graffiti-urile din WC-urile �i g�rile publice s�nt suave declara�ii de amor. Iar patronul te felicit� dac� ai reu�it s�-i promovezi c�r�ile doar printre cei sau, mai bine zis, cele cu care �nc� nu s-a culcat. C� a�a, ar fi putut s-o fac� �i el. Profesoara de francez� a nepotului meu miroase a vodc�, profesorul de religie nu-l las� s� ias� �n timpul orei s� fac� pipi, iar cea de fizic� pleac� �n Grecia din dou� �n dou� s�pt�m�ni (plus �n vacan�ele �colare). Redac�ia la care m-am angajat are dou� birouri pentru redactori - unul pentru f�cut sex - �i un art director care ilustreaz� un articol despre cartea Golful francezului cu dou� fotografii: una cu o lagun� �i cea de-a doua cu un francez. Anonim. Adic� nu �tim dac� e francez, dar are bucle pudrate de secol XVIII �i z�mbe�te t�mp spre obiectiv. Fotografie pe care a schimbat-o, la insisten�ele mele, multe, n�du�ite, cu o imagine portocalie a unei cor�bii �n apus de soare. Pentru lagun� n-am mai avut suflu. �i nici pentru corabie. Redactorul-�ef spune c�-i genial, c� face �i art �i e �i director, c� numai el poate s� aplice, �n Photoshop, ghiocei pe rochia vedetei �i numai el poate s� ilustreze un reportaj despre copiii orfani cu un copil cu ursule� �n bra�e, �i clipul Nokia - cu m�ini �nl�n�uite. Din cauza lui, �ntreaga redac�ie �i-a dat demisia. A r�mas doar redactorul-�ef. Isteric �i nefericit. Din cauza celor care au preg�tit o conspira�ie �mpotriva lui. Am obosit de �ara care-mi spune c� orice speran�� are r�d�cini firave �i c� orice op�iune sincer�, onest� se dovede�te a fi cretin�. Am obosit ca din patru �n patru ani s� aleg prost, �mpreun� cu alte 22 de milioane de locuitori, de oricare parte a baricadei am fi. Am obosit s� sper c� cel care se nume�te �ef de guvern sau pre�edinte de �ar� sau m�celar sau avocat sau c�nt�re� chiar se pricepe la ceea ce diploma, votul, discursul spun c� se pricepe. Am obosit de �ara care m� transform� �n victim� sau complice. �n victim�, fiindc� oric�t de multe rele s-ar �nt�mpla �n �ara asta, oric�t de mult� corup�ie ne-ar t�ia r�suflarea cu duhoarea ei, statul, legile, func�ion�rimea, judec�torii, DNA-ul, Guvernul, Parlamentul par cu toate c� exist� �ntr-un univers diafan, paralel cu al nostru, din care arunc�, din c�nd �n c�nd, o ochead� c�tre noi, s� ne supravegheze. S� ne certe c� n-avem r�bdare s� ajung� �i la noi bun�starea. S� ne dojeneasc�, cu glas de domnu' Trandafir acrit, pentru iresponsabilitatea cu care le cerem imposibilul, �n condi�iile unei mo�teniri grele. Am obosit s� fiu victima statului care m� fur� la facturi, la impozite sau �n justi�ie, victima patronilor care m� pot exclude din organigram� din trei �ipete �i dou� semn�turi, victima poli�i�tilor care m� roag� s� nu reclam furtul din buzunare. Orice protest este inutil. Orice gest de solidaritate, orice ini�iativ� care m-ar putea transforma �n cet��ean sau concet��ean, �n membru al unei comunit��i reziden�iale sau al unei organiza�ii se f�s�ie �n fa�a privirilor nep�s�toare, a replicilor de tipul "c'e�ti copil" sau "m� la�i?!" sau a celor care transform� ini�iativa �n afacere profitabil� pentru ei �i dezastruoas� pentru beneficiari. Iar renun�area m� face complice cu cei care accept� ca lucrurile s� mearg� prost, din neputin��, din interes, din indiferen��. S�nt complice, prin t�cere, cu to�i impostorii, mincino�ii, neispr�vi�ii, ho�ii, de care depind, �ntr-un fel sau altul, �n b�t�liile mele m�runte, de zi cu zi. Am obosit de �ara unui singur televizor, a unui singur program �n care se amestec�, de-a valma, senzuale cu securi�ti nejudeca�i, br�ilence cu anali�ti obosi�i, discu�ii l�l�i despre salarii enorme, furt la factur�, poli�i�ti be�i, judec�tori mitui�i, mini�tri penali cu breaking news-uri �mpotriva c�rora tot rom�nul mo��ie: �nv�rteli, b�c�lii, ogici, ciumace, anchete de doi �i un sfert, mor�i de trei parale, incesturi de patru stele. Am obosit s� aud sau s� citesc comentarii lungi, strivite de ur� sau �nmuiate de slug�rnicie, ale jurnali�tilor obosi�i din presa rom�neasc�. Am obosit de vorbe grele de prostie, nesim�ire, ipocrizie, inep�ii, vorbe care nu mai intereseaz� pe nimeni, vorbe caraghioase, care-i transform� pe to�i ciutacii, dumitre�tii �i morarii �n bufoni dispera�i ai orelor t�rzii de televiziune. Am obosit s� v�d societatea civil�, care face curat �n universit��i �i alegeri, �nghesuit� pe liste de alegeri europarlamentare ale unui partid majoritar. Am obosit s� aud c� singurul lucru pe care-l avem de opus alegerii fiicei pre�edintelui �n Parlamentul European este pluralul nefericit "succesuri". Am obosit s� v�d sus�in�tori sinceri ai pre�edintelui, care vor salariu de jurnalist independent. Am obosit s� v�d jurnali�ti independen�i care devin guvernatori interesa�i. Am obosit s�-l aud pe ministrul Culturii �in�nd-o langa cu explica�iile despre plea�c� �i iubire de pre�edinte. Am obosit s� v�d reportaje cu oameni care m�n�nc� din gunoaie, copii viola�i, preo�i care �in liturghii erotice, pu�tile lui Michi �pag�(azi la putere iar), termopanele lui Adrian N�stase,casa din Mihaileanu si Udrea ,oameni care se �mperecheaz� cu oi, ��rani care taseaz� p�m�ntul cu obuze �nc� detonabile, pensionari care se str�duiesc s� prind� dou� por�ii de sarmale de 1 Decembrie, �ig�nci care-�i arat� popoul poli�i�tilor, �oferi be�i, criminali filma�i �n circade poli�ie, �nmorm�nt�ri �n direct,sicrie fotografiate cu mobilul, �tiri animate despre ficatul de 20 de kilograme al unui c�nt�re�, oameni urca�i pe cruci ca s� vad� mai bine groapa, cozile isterice de Sf�nta Cuvioasa Paraschieva �i de Izvorul T�m�duirii, proteste pe marginea balconului sau a macaralei �i comentariile profesioni�tilor care �ncep cu: "Ce efect poate s� aib� violul asupra unei feti�e de 12 ani?". M� obosesc " profesioni�tii "televiziunilor, chiar �i f�r� comentarii. Fiindc� s�nt aceia�i. �i apar des. Foarte des. �n �ara asta nu mai exist� un psiholog cumsecade, un profesor eminent, un c�nt�re� talentat, un analist respectabil, un preot cu har, un poet �nzestrat: to�i devin vedete �i, �n clipa imediat urm�toare, descoper� c� au v�zut idei. Despre orice altceva dec�t meseria pe care altfel ar fi putut s-o practice onest �i din care s� aib� un venit regulat. M� obosesc emisiunile care-mi promit c� vor dezbate solu�iile anti-criz� �i �n care invita�i �i moderatori ajung s� vorbeasc� despre beregate, prost�naci, caraghio�i, �obolani rozalii, lupta dintre fata pre�edintelui �i intelectuali, despre insinu�rile cut�rui senator, despre sfor�itul din Parlament al nu �tiu c�rui deputat, despre nepoate de senatoare care s�nt de fapt amante de mini�tri. Am obosit s� v�d fe�e lungi de jurnali�ti care anun��, cu acela�i ton grav, de �nceput de apocalips�, �i c� se m�resc facturile, �i c� s-a dus dracului rapi�a �n Alexandria , �i c� Mutu are tendonul rupt. Sau c� nu-l mai are deloc. Am obosit s� aud de mitic�-de-la-lig�, na�u-sandu, meme-stoica, galactici, juc�tori-titra�i, distrac�ie-pe- cinste. Am obosit s� �tiu c� din at�tea cazuri de malpraxis �n medicin�, un singur doctor a fost condamnat pentru viol. M� obose�te Mihaela R�dulescu, �i cei care o combat, �i cei care o ap�r�. M� obose�te oricine comenteaz� un film, o carte, un spectacol, mai departe de rude, prieteni sau p�rin�i, f�r� s� poat� ar�ta vreun act, o diplom�, care s�-i confere acest drept. Am obosit s� m� tot �ntreb cine este cel sau cea care apare pe prima pagin� a tuturor ziarelor, f�r� s� reu�esc s�-mi amintesc vreo isprav�, bun�, rea, dar �n orice caz extra-ordinar�, care s� merite m�car efortul scan�rii fotografiei lor. Am obosit s� v�d c� patroni de firme de salubrizare �i dau cu p�rerea despre expozi�ii de art�, c� pe Wikipedia Mircea Badea este actor rom�n, c� Monica Tatoiu are r�spuns pentru orice - de la �nc�lzirea global�, la cum nu trebuie s� renun�i la speran�a de a avea orgasm. Am obosit ca, la dou�zeci de ani de la Revolu�ie, s�-i �njur tot pe Iliescu, N�stase, V�c�roiu, �erban Mih�ilescu, Viorel Hrebenciuc, Talpe�, Mitrea, Vadim Tudor, Voiculescu, Adrian P�unescu etc.iar cei de azi la puterescapa. Am obosit, de fapt, s� nu am �ncredere �n nimic �i nimeni. Am obosit s� scriu acest protest. Nu va folosi la nimic. M-am g�ndit, la un moment dat, s� le cer oamenilor obosi�i ca �i mine s� ias� �n strad�. Dar am �n fa�a ochilor imaginile filmate la diferite proteste: pancarte �i lozinci analfabete, revendic�ri haotice �i isterice, fe�e t�mpe �n fundal care transmit salut�ri familiei, sindicali�ti m�ng�ia�i pe frunte de opozi�ie, trec�tori plictisi�i �i amintiri duioase despre concediile la mare din vremea fra�ilor Petreu� �i a Daciilor �n rate. Am obosit de �ara �n care nu se �nt�mpl� nimic. De �ara care m-a f�cut s� privesc cu lehamite drepturi la care am t�njit ani mul�i �i grei �n comunism. Mie, omului simplu de pe strad�, mi-e lehamite de dreptul meu de a vota. De dreptul de a fi informat. De dreptul de a protesta. De dreptul �i obliga�ia de a-mi ap�ra �ara . De dreptul de a m� asocia liber �n partide politice, �n sindicate, �n patronate �i �n alte forme de asociere. De dreptul de a avea acces la tratamente corecte �n spitale. De dreptul de a fi egal cu ceilal�i rom�ni �n fa�a justi�iei. De aceea spun c� nu-mi iubesc �ara . Mi-a mai r�mas, totu�i, un singur drept: acela de a circula liber �n str�in�tate. De a emigra. Poate c-a venit timpul s�-l folosesc. �tiu bine c� nici acolo nu umbl� c�inii cu covrigi �n coad�. Sper doar ca acolo, �ntr-o limb� str�in� �i pe str�zi curate, s� am timp s� mi se fac� dor de �ara mea. " Acest articol reprezint� �ntr-o form� concis� �i condensat� exact lucrurile pe care le g�ndim to�i cei dezam�gi�i, declar� invitatul Alexandru Tocilescu, care a mai ad�ugat c� media rom�nesc� e vinovat� pentru genocid cultural. EU IMI IUBESC TARA! NU E VINA EI CA E LOCUITA DE MULTI CARE N-O MERITA. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 02:30
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 8971 mesaje Membru din: 9/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 02:41
De la: dagaio, la data 2010-07-06 15:50:05AlexandruTocilescu (regizor): "Scrisoare c�tre �ara mea" Cel mai tare protest !!!
"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA.......
-Sa rad mult si des;
-Sa castig respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor;
-Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti;
-Sa apreciez ceea ce este frumos si sa descopar ce este bun in fiecare;
-Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu;
-Sa las in urma mea o lume un pic mai buna.......
|
|
Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 02:44
De la: dagaio, la data 2010-07-09 02:30:30 Esti tare dagaio!!!
Raporteaza abuz de limbaj
"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA.......
-Sa rad mult si des;
-Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti;
-Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu;
|
|
Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 02:50
-Sa rad mult si des;
|
|
Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 02:53
-Sa rad mult si des;
|
|
Postat pe: 10 Iulie 2010, ora 03:36
Foarte trist cand vezi ca romanii ( care suntem o natie de inventatori, plini de idei geniale) scot si din piatra seaca ceea ce au nevoie, adica se descurca in absolut orice situatie indiferent cat de apriga, amara sau dureroasa este aceasta. E trist ca romanul ajunge sa traiasca astfel de vremuri si nu invata nimic din propria istorie. E trist ca Romania a ajuns asa, nu din lipsa oamenilor inteligenti si capabili, ci din EGOISM. Raporteaza abuz de limbaj |
|
LYLYKAE 309 mesaje Membru din: 11/08/2008 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 10 Iulie 2010, ora 06:57
Pentru prospectarea pietelor,am fost plecata prin mai multe tari.Peste tot am asistat la proteste de nemultumire a maselor care se soldau cu rezolvarea problemelor protestatarilor de catre Guverne.
Am revenit acasa si am regasit linistea sufleteasca,dar si dezastrul inundatiilor si cel politic. Atit presedintele,Guvernul si toti politicienii,creiaza o imagine foarte urita Romaniei in lume,fapt pentru care greu convingi investitorii sa vina in Romania. Raporteaza abuz de limbaj
http://www.youtube.com/watch?v=0a9a9W96ac0
|
|
|
|
|
9am208393 11 mesaje Membru din: 13/07/2010 |
Postat pe: 13 Iulie 2010, ora 23:20
Au venit destui ,au cazut la intelegere cu presedintele ,cu Guvernul au furat impreuna si Romania a ramas mai rau ca in 1989
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 117 mesaje Membru din: 29/04/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 4 August 2010, ora 16:19
AlexandruTocilescu (regizor): "Scrisoare c�tre �ara mea"
Nu-mi iubesc �ara . Trebuie s� fie a�a, din moment ce nu-mi vine dec�t s� vorbesc ur�t despre ea. S�-i spun vorbe grele �n fiecare or�, �n fiecare diminea��, c�nd �nt�rzii c�t pot de mult �nt�lnirea cu oamenii, locurile, serviciile, televiziunea, p�inea, mirosurile, ma�inile, culorile, limba ei. Am obosit de �ara asta. Am obosit de �ara �n care cei care conduc m� cred prost �i-mi spun "omul simplu, de pe strad�", omul c�ruia se simt datori s�-i explice cum stau treburile, �ntr-un limbaj g�ngav, analfabet, ca acela folosit de adul�ii incul�i, pentru a r�spunde g�ngurelilor unui bebelu�. Am obosit de �ara �n care nimic nu este ceea ce pare: un site colorat cu multe promisiuni al unei gr�dini�e private e doar un paravan �n spatele c�ruia se afl� o cl�dire care-i ad�poste�te pe pre�colari de ploaie c�t timp p�rin�ii se afl� la serviciu (altfel, educatoarele �i roag� colegele de breasl� mai norocoase, de la alte gr�dini�e, s� fure plastilin� �i creioane). Avocatul care-mi promite c� va c�tiga procesul n-are niciodat� chitan�ier pentru banii pe care-i dau �i nici argumente �n instan��. Nici �efa firmei de recrutare nu-mi d� chitan�� pe banii primi�i, pe care i-am dat so�ului ei, venit la �nt�lnire �n trening, �ntr-o sta�ie de autobuz. Atunci s-a desf�urat �i ultima secven�� de colaborare, fiindc� plata taxei n-a fost urmat� de nici o invita�ie la un interviu. Editura la care s-a angajat prietena mea, editur� foarte renumit�, scoate c�r�i de filozofie de pensionar trist, de juc�tor de table f�r� noroc, �i literatur� erotic�, pe l�ng� care graffiti-urile din WC-urile �i g�rile publice s�nt suave declara�ii de amor. Iar patronul te felicit� dac� ai reu�it s�-i promovezi c�r�ile doar printre cei sau, mai bine zis, cele cu care �nc� nu s-a culcat. C� a�a, ar fi putut s-o fac� �i el. Profesoara de francez� a nepotului meu miroase a vodc�, profesorul de religie nu-l las� s� ias� �n timpul orei s� fac� pipi, iar cea de fizic� pleac� �n Grecia din dou� �n dou� s�pt�m�ni (plus �n vacan�ele �colare). Redac�ia la care m-am angajat are dou� birouri pentru redactori - unul pentru f�cut sex - �i un art director care ilustreaz� un articol despre cartea Golful francezului cu dou� fotografii: una cu o lagun� �i cea de-a doua cu un francez. Anonim. Adic� nu �tim dac� e francez, dar are bucle pudrate de secol XVIII �i z�mbe�te t�mp spre obiectiv. Fotografie pe care a schimbat-o, la insisten�ele mele, multe, n�du�ite, cu o imagine portocalie a unei cor�bii �n apus de soare. Pentru lagun� n-am mai avut suflu. �i nici pentru corabie. Redactorul-�ef spune c�-i genial, c� face �i art �i e �i director, c� numai el poate s� aplice, �n Photoshop, ghiocei pe rochia vedetei �i numai el poate s� ilustreze un reportaj despre copiii orfani cu un copil cu ursule� �n bra�e, �i clipul Nokia - cu m�ini �nl�n�uite. Din cauza lui, �ntreaga redac�ie �i-a dat demisia. A r�mas doar redactorul-�ef. Isteric �i nefericit. Din cauza celor care au preg�tit o conspira�ie �mpotriva lui. Am obosit de �ara care-mi spune c� orice speran�� are r�d�cini firave �i c� orice op�iune sincer�, onest� se dovede�te a fi cretin�. Am obosit ca din patru �n patru ani s� aleg prost, �mpreun� cu alte 22 de milioane de locuitori, de oricare parte a baricadei am fi. Am obosit s� sper c� cel care se nume�te �ef de guvern sau pre�edinte de �ar� sau m�celar sau avocat sau c�nt�re� chiar se pricepe la ceea ce diploma, votul, discursul spun c� se pricepe. Am obosit de �ara care m� transform� �n victim� sau complice. �n victim�, fiindc� oric�t de multe rele s-ar �nt�mpla �n �ara asta, oric�t de mult� corup�ie ne-ar t�ia r�suflarea cu duhoarea ei, statul, legile, func�ion�rimea, judec�torii, DNA-ul, Guvernul, Parlamentul par cu toate c� exist� �ntr-un univers diafan, paralel cu al nostru, din care arunc�, din c�nd �n c�nd, o ochead� c�tre noi, s� ne supravegheze. S� ne certe c� n-avem r�bdare s� ajung� �i la noi bun�starea. S� ne dojeneasc�, cu glas de domnu' Trandafir acrit, pentru iresponsabilitatea cu care le cerem imposibilul, �n condi�iile unei mo�teniri grele. Am obosit s� fiu victima statului care m� fur� la facturi, la impozite sau �n justi�ie, victima patronilor care m� pot exclude din organigram� din trei �ipete �i dou� semn�turi, victima poli�i�tilor care m� roag� s� nu reclam furtul din buzunare. Orice protest este inutil. Orice gest de solidaritate, orice ini�iativ� care m-ar putea transforma �n cet��ean sau concet��ean, �n membru al unei comunit��i reziden�iale sau al unei organiza�ii se f�s�ie �n fa�a privirilor nep�s�toare, a replicilor de tipul "c'e�ti copil" sau "m� la�i?!" sau a celor care transform� ini�iativa �n afacere profitabil� pentru ei �i dezastruoas� pentru beneficiari. Iar renun�area m� face complice cu cei care accept� ca lucrurile s� mearg� prost, din neputin��, din interes, din indiferen��. S�nt complice, prin t�cere, cu to�i impostorii, mincino�ii, neispr�vi�ii, ho�ii, de care depind, �ntr-un fel sau altul, �n b�t�liile mele m�runte, de zi cu zi. Am obosit de �ara unui singur televizor, a unui singur program �n care se amestec�, de-a valma, senzuale cu securi�ti nejudeca�i, br�ilence cu anali�ti obosi�i, discu�ii l�l�i despre salarii enorme, furt la factur�, poli�i�ti be�i, judec�tori mitui�i, mini�tri penali cu breaking news-uri �mpotriva c�rora tot rom�nul mo��ie: �nv�rteli, b�c�lii, ogici, ciumace, anchete de doi �i un sfert, mor�i de trei parale, incesturi de patru stele. Am obosit s� aud sau s� citesc comentarii lungi, strivite de ur� sau �nmuiate de slug�rnicie, ale jurnali�tilor obosi�i din presa rom�neasc�. Am obosit de vorbe grele de prostie, nesim�ire, ipocrizie, inep�ii, vorbe care nu mai intereseaz� pe nimeni, vorbe caraghioase, care-i transform� pe to�i ciutacii, dumitre�tii �i morarii �n bufoni dispera�i ai orelor t�rzii de televiziune. Am obosit s� v�d societatea civil�, care face curat �n universit��i �i alegeri, �nghesuit� pe liste de alegeri europarlamentare ale unui partid majoritar. Am obosit s� aud c� singurul lucru pe care-l avem de opus alegerii fiicei pre�edintelui �n Parlamentul European este pluralul nefericit "succesuri". Am obosit s� v�d sus�in�tori sinceri ai pre�edintelui, care vor salariu de jurnalist independent. Am obosit s� v�d jurnali�ti independen�i care devin guvernatori interesa�i. Am obosit s�-l aud pe ministrul Culturii �in�nd-o langa cu explica�iile despre plea�c� �i iubire de pre�edinte. Am obosit s� v�d reportaje cu oameni care m�n�nc� din gunoaie, copii viola�i, preo�i care �in liturghii erotice, pu�tile lui Michi �pag�(azi la putere iar), termopanele lui Adrian N�stase,casa din Mihaileanu si Udrea ,oameni care se �mperecheaz� cu oi, ��rani care taseaz� p�m�ntul cu obuze �nc� detonabile, pensionari care se str�duiesc s� prind� dou� por�ii de sarmale de 1 Decembrie, �ig�nci care-�i arat� popoul poli�i�tilor, �oferi be�i, criminali filma�i �n circade poli�ie, �nmorm�nt�ri �n direct,sicrie fotografiate cu mobilul, �tiri animate despre ficatul de 20 de kilograme al unui c�nt�re�, oameni urca�i pe cruci ca s� vad� mai bine groapa, cozile isterice de Sf�nta Cuvioasa Paraschieva �i de Izvorul T�m�duirii, proteste pe marginea balconului sau a macaralei �i comentariile profesioni�tilor care �ncep cu: "Ce efect poate s� aib� violul asupra unei feti�e de 12 ani?". M� obosesc " profesioni�tii "televiziunilor, chiar �i f�r� comentarii. Fiindc� s�nt aceia�i. �i apar des. Foarte des. �n �ara asta nu mai exist� un psiholog cumsecade, un profesor eminent, un c�nt�re� talentat, un analist respectabil, un preot cu har, un poet �nzestrat: to�i devin vedete �i, �n clipa imediat urm�toare, descoper� c� au v�zut idei. Despre orice altceva dec�t meseria pe care altfel ar fi putut s-o practice onest �i din care s� aib� un venit regulat. M� obosesc emisiunile care-mi promit c� vor dezbate solu�iile anti-criz� �i �n care invita�i �i moderatori ajung s� vorbeasc� despre beregate, prost�naci, caraghio�i, �obolani rozalii, lupta dintre fata pre�edintelui �i intelectuali, despre insinu�rile cut�rui senator, despre sfor�itul din Parlament al nu �tiu c�rui deputat, despre nepoate de senatoare care s�nt de fapt amante de mini�tri. Am obosit s� v�d fe�e lungi de jurnali�ti care anun��, cu acela�i ton grav, de �nceput de apocalips�, �i c� se m�resc facturile, �i c� s-a dus dracului rapi�a �n Alexandria , �i c� Mutu are tendonul rupt. Sau c� nu-l mai are deloc. Am obosit s� aud de mitic�-de-la-lig�, na�u-sandu, meme-stoica, galactici, juc�tori-titra�i, distrac�ie-pe- cinste. Am obosit s� �tiu c� din at�tea cazuri de malpraxis �n medicin�, un singur doctor a fost condamnat pentru viol. M� obose�te Mihaela R�dulescu, �i cei care o combat, �i cei care o ap�r�. M� obose�te oricine comenteaz� un film, o carte, un spectacol, mai departe de rude, prieteni sau p�rin�i, f�r� s� poat� ar�ta vreun act, o diplom�, care s�-i confere acest drept. Am obosit s� m� tot �ntreb cine este cel sau cea care apare pe prima pagin� a tuturor ziarelor, f�r� s� reu�esc s�-mi amintesc vreo isprav�, bun�, rea, dar �n orice caz extra-ordinar�, care s� merite m�car efortul scan�rii fotografiei lor. Am obosit s� v�d c� patroni de firme de salubrizare �i dau cu p�rerea despre expozi�ii de art�, c� pe Wikipedia Mircea Badea este actor rom�n, c� Monica Tatoiu are r�spuns pentru orice - de la �nc�lzirea global�, la cum nu trebuie s� renun�i la speran�a de a avea orgasm. Am obosit ca, la dou�zeci de ani de la Revolu�ie, s�-i �njur tot pe Iliescu, N�stase, V�c�roiu, �erban Mih�ilescu, Viorel Hrebenciuc, Talpe�, Mitrea, Vadim Tudor, Voiculescu, Adrian P�unescu etc.iar cei de azi la puterescapa. Am obosit, de fapt, s� nu am �ncredere �n nimic �i nimeni. Am obosit s� scriu acest protest. Nu va folosi la nimic. M-am g�ndit, la un moment dat, s� le cer oamenilor obosi�i ca �i mine s� ias� �n strad�. Dar am �n fa�a ochilor imaginile filmate la diferite proteste: pancarte �i lozinci analfabete, revendic�ri haotice �i isterice, fe�e t�mpe �n fundal care transmit salut�ri familiei, sindicali�ti m�ng�ia�i pe frunte de opozi�ie, trec�tori plictisi�i �i amintiri duioase despre concediile la mare din vremea fra�ilor Petreu� �i a Daciilor �n rate. Am obosit de �ara �n care nu se �nt�mpl� nimic. De �ara care m-a f�cut s� privesc cu lehamite drepturi la care am t�njit ani mul�i �i grei �n comunism. Mie, omului simplu de pe strad�, mi-e lehamite de dreptul meu de a vota. De dreptul de a fi informat. De dreptul de a protesta. De dreptul �i obliga�ia de a-mi ap�ra �ara . De dreptul de a m� asocia liber �n partide politice, �n sindicate, �n patronate �i �n alte forme de asociere. De dreptul de a avea acces la tratamente corecte �n spitale. De dreptul de a fi egal cu ceilal�i rom�ni �n fa�a justi�iei. De aceea spun c� nu-mi iubesc �ara . Mi-a mai r�mas, totu�i, un singur drept: acela de a circula liber �n str�in�tate. De a emigra. Poate c-a venit timpul s�-l folosesc. �tiu bine c� nici acolo nu umbl� c�inii cu covrigi �n coad�. Sper doar ca acolo, �ntr-o limb� str�in� �i pe str�zi curate, s� am timp s� mi se fac� dor de �ara mea. " Acest articol reprezint� �ntr-o form� concis� �i condensat� exact lucrurile pe care le g�ndim to�i cei dezam�gi�i, declar� invitatul Alexandru Tocilescu, care a mai ad�ugat c� media rom�nesc� e vinovat� pentru genocid cultural. EU IMI IUBESC TARA! NU E VINA EI CA E LOCUITA DE MULTI CARE N-O MERITA. Mare pacat ca aceasta tara este populata doar de lasi.
|

Mare pacat ca aceasta tara este populata doar de lasi.