Info
x
Auto
|
9am161940 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 30 Decembrie 2009, ora 00:58
am cumparat un autoturism-Renault11 1986 1600D nuam stiut ca are motorul defect-fisura in bl.motor fierbea motorul dupa un timp de functionare relativ.Am facut contract de vanzare-cumparare i-am facut eu ITP am facut cca.100Km si am tras-o pe dreapta.Am cartea si talonul masinii,acum propietarul vrea sa facem actele.Ce pot face sa-i dau masina innapoi si sa-mi recuperez banii?Martori au fost rudele lui
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 132 mesaje Membru din: 4/09/2009 |
Postat pe: 30 Decembrie 2009, ora 19:49
sal,nu prea poti face nimic,poti apela la bunele intentii ale vanzatorului(ceea ce nu cred ca e cazul,avand in vedere ca tia vandut masina asa.......dar e si greseala ta,,,daca nu deschizi ochii,deschizi punga!!!).daca e intelegator,iti primesti banii inapoi,daca nu....ai apucat sa depui vreun act pt radiere,etc sau doar aveti contr de vanz cumparare(cele 3 exemplare tipizate).din moment ce ai semnat un act,din proprie initiativa,nesilit nu prea mai e de facut mare lucru.totusi acel contract devine nul dupa 90 zile(sper sa nu ma insel) ,dar pe baza lui,daca vanzatorul sa prezentat la finante,impozitul va fi transferat pe numele tau(asta e partea arzatoare,ca dupa aceea tb sa definitivezi actele,tb sa treci masina pe numele tau si doar apoi o poti radia la cerere sau etc),eu fiind patit exact ca tine.....de acum foloseste functia search inainte de a deschide un nou topic,subiectul sa mai discutat.oricum,sper ca vanzatorul sa fie de buna credinta si sa-ti innapoieze banii,apoi sa anuleze contr de v-c.numai bine
|
ondin666 204 mesaje Membru din: 22/12/2008 |
Postat pe: 3 Ianuarie 2010, ora 12:04
De la: sotto071671, la data 2009-12-30 00:58:52am cumparat un autoturism-Renault11 1986 1600D nuam stiut ca are motorul defect-fisura in bl.motor fierbea motorul dupa un timp de functionare relativ.Am facut contract de vanzare-cumparare i-am facut eu ITP am facut cca.100Km si am tras-o pe dreapta.Am cartea si talonul masinii,acum propietarul vrea sa facem actele.Ce pot face sa-i dau masina innapoi si sa-mi recuperez banii?Martori au fost rudele lui se poate da masina inapoi si sa iti primesti banii, deoarece ti-a vandut prin inselaciune un produs defect, pe care nu aveai cum sa il constati atunci pe loc, ii trimiti adresa scrisa prin care reziliezi contractul pentru dol/insalaciune, vanatorul, daca stia, trebuia sa iti spuna despre motor, si in caz de refuz il dai in judecata si il obliga instanta sa iti dea banii inapoi si tu ii predai masina. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Felicis 89 mesaje Membru din: 14/11/2007 |
Postat pe: 3 Ianuarie 2010, ora 12:10
De la: iordache_octavian, la data 2009-12-30 19:49:48sal,nu prea poti face nimic,poti apela la bunele intentii ale vanzatorului(ceea ce nu cred ca e cazul,avand in vedere ca tia vandut masina asa.......dar e si greseala ta,,,daca nu deschizi ochii,deschizi punga!!!).daca e intelegator,iti primesti banii inapoi,daca Raporteaza abuz de limbaj |
|
danut1965 19 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 3 Ianuarie 2010, ora 12:30
Dol reprezinta orice manopera frauduloasa, orice mijloc viclean intrebuintat pentru a insela pe cineva cu ocazia incheierii unui act juridic, in cazul tau un contract de vanzare-cuparare
Dolul viciaza vointa autorului prin faptul ca o induce in eroare. Dolul nu este, un viciu, decat in masura in care are drept rezultat sa determnine o eroare in vointa autorului actului. Daca autorul cunoaste sau descopera dolul inainte inceierea actului, nu se mai poate spune ca a incheiat actul sub impulsul erorii provocate de dol si ca vointa sa a fost viciata. Dolul este o simpla speta a erorii, deosebindu-se de eroarea propriu-zisa numai prin cauza care-l determina: eroarea propriu-zisa este determinata printr-o circumstanta fortuita, pe cand dolul este opera unei vointe care provoaca eroarea prin mijloace viclene (C. Hamangiu, Drept Civil Roman) In cazul tau cred ca cel mai bine e sa vorbesti , in prima faza, cu vanzatorul si sa-i aduci la cunostinta faptul ca el a vandut masina cunoscand aceasta defectiune fara sa-ti spuna , iar daca nu va intelegeti sa te adresezi instantei de judecata cerand rezilierea actului juridic, daune interese si cheltuieli de judecata. Mai poti sa te adresezi unui mediator autorizat , dar cum medierea nu e obligatorie el poate sa nu se prezinte si medierea sa esueaza. Bafta Raporteaza abuz de limbaj |
|
danut1965 19 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 3 Ianuarie 2010, ora 21:02
iordache octavian fara sa doresc sa va supar , cred ca daca nu stii ar trebui sa te informezi...chiar daca a semnat ca primaru' asta nu inseamna ca pierde banii. Sigur ca acum daca nu a avut grija, va trebui sa-si caute dreptatea in instanta. Chiar daca au facut unul dintre ei demersurile de radiere , actul juridic realizat prin viclenie este lovit de nulitate.Mai trebuie sa cheltuiasca bani si cu o eventuala expertiza in cazul in care vanzatorul nu recunoaste ca a vandut-o asa. O fisura la blocul motor care este de mai mult timp se constata ff usor. Daca fisura este recenta atunci cred ca lucrurile se complica.
"din moment ce ai semnat un act,din proprie initiativa,nesilit nu prea mai e de facut mare lucru.totusi acel contract devine nul dupa 90 zile"... daca exista proprie initiativa in mod clar nu a fost silit. Nul devine doar dupa ce instanta constata ca initiativa a fost viciata. Chiar daca actul juridic a produs efecte aici fiind vorba de un transfer de proprietate prin nulitatea lui vor fi pusi in situatia anterioara semnarii actului. Fiind un fapt juridic, dolul poate fi probat prin orice mijloc de proba, inclusiv martori sau prezumtii simple. Rudele vanzatorului probabil nici nu au stiut de aceasta defectiune , asa ca nu pot fi folositi ca martori, dar cei de la ITP sau un prieten cu care a mers apoi cu masina cei 100 km pot sa depuna marturie. Totusi fara sa dam mari sperante cumparatorului trebuie sa-i spunem ca dolul este foarte greu de probat, dar nu imposibil, in acest caz cred ca expertiza va fi singurul mijloc de proba. Bafta Raporteaza abuz de limbaj |
|
ondin666 204 mesaje Membru din: 22/12/2008 |
Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 23:07
astea sunt riscurile cand cumperi o masina la mana a doua cu ochii inchisi, unde se poate cereti un drive test, conduceti chiar voi masina sa vedeti cum merge, cereti chiar o perioada de proba, luati cu voi un meserias daca nu va pricepeti, se poate duce si la service autorizat daca este vorba de o suma mai mare, mai bine platesti cateva sute de euro si te scuteste de plata unor sume mult mai mari pentru o masina cu hibe mari pe care sa le constati cand ajungi acasa.
eu am cumparat pana acum cu ochii inchisi 3 astfel de masini si am avut noroc cu fiecare, dar cum ulciorul nu merge de prea multe ori la apa, urmatoarea masina are sa fie una noua, iar daca aleg tot un second o testez bine inainte sa nu am apoi surprize nedorite si dupa o saptamana sa ma apuc sa ii schimb tot motorul sau mai stiu eu ce. bafta multa si noroc cu carul in noul an! :) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 132 mesaje Membru din: 4/09/2009 |
Postat pe: 7 Ianuarie 2010, ora 20:02
De la: danut1965, la data 2010-01-03 21:02:38iordache octavian fara sa doresc sa va supar , cred ca daca nu stii ar trebui sa te informezi...chiar daca a semnat ca primaru' asta nu inseamna ca pierde banii. Sigur ca acum daca nu a avut grija, va trebui sa-si caute dreptatea in instanta. Chiar daca au facut unul dintre ei demersurile de radiere , actul juridic realizat prin viclenie este lovit de nulitate.Mai trebuie sa cheltuiasca bani si cu o eventuala expertiza in cazul in care vanzatorul nu recunoaste ca a vandut-o asa. O fisura la blocul motor care este de mai mult timp se constata ff usor. Daca fisura este recenta atunci cred ca lucrurile se complica. DA,ai dreptate dar fa un calcul mic si ai sa vezi ca daca isi va repara masina si va termina hartzogaraia(inmatr pe numele lui)va fi mult mai ieftin decat desch unui proces,plata avocat etc.si in plus martorii pot fi si de genul mincinosi,proprietarul poate invoca un motiv absurd(de genu...ia crapat domne motorul ca ia dat blana ....sau .....ia inghetat apa intro noapte si eu n-am stiut cand am vandut-o).probabilitatea ca acest proces sa fie pierdut din fasha e ffff mare.asa ca mai bn isi repara omu masina si alta data va fi mult mai atent...garantez eu.bafta si sa stii ca nu ma supar din orice,de aceea e un forum public,sa relatam fiecare ce stie si sa ne informam unii pe altii.eu am luato in barba de genu asta si am ales sa inmatr/repar masina decat sa astept 2 ani despagubiri de la vanzator(care mai era si pensionat pe caz de boala).salut