Info
x
Ce pneuri de iarna luam?
|
jones 22 mesaje Membru din: 3/07/2008 Oras: Baia Mare |
Postat pe: 5 Decembrie 2008, ora 13:35
Dupa zeci de review-uri citite pe net, m-am hotarat la Dunlop WinterSport M3. Le-am luat cu 210 lei bucata si le-am pus pe masina, cam degeaba deocamdata, ca e cald. Primele impresii: zgomot mai mare (alea de vara sunt Michelin Energy), dar cam atat. Nu am iesit din Bucuresti in ultimul timp, asa ca habar n-am cum se comporta pe zapada/gheata etc.
Poate sa-mi spuna cineva daca le-a incercat cat de bune sunt? Nu stiu daca am facut neaparat cea mai buna alegere. La service mi-au zis ca sunt mai bune Wintersport 3D, dar erau si mai scumpe. Ma mai gandeam si la Continental (parca!) Ultragrip 7+, dar erau si mai scumpe decat Dunlop Wintersport 3D. Voi ce aveti pe masini si cum merg? Sunt o gramada de pneuri de iarna si e al naibii de greu sa te decizi! Oricum, sper sa fiu multumit de WinterSport M3, ca altele nu-mi mai permit iarna asta. Raporteaza abuz de limbaj |
|
XENTY 1 mesaj Membru din: 14/11/2007 Oras: Craiova |
Postat pe: 8 Decembrie 2008, ora 20:54
Si eu sunt in cautare de pneuri zileele acestea
Amjoritatea magazinelor de profil au Dunlop si chiar pe stoc...nu stiu de ce... Pana la urma probabil ca am sa-mi iau Goodyear...am inteles ca sunt mai bune decat Dunlop..si mai scumpe . Pana la urma trebuie sa ma incadrez in buget care e de maxim 300 ron Daca ma puteti ajuta cu o recomandare ...mi-ar fi utila Raporteaza abuz de limbaj |
|
dantubi 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 8 Decembrie 2008, ora 22:47
de unde ai luat dunlop cu 210lei? eu am cautat o sapt si pt 255/55/16 rar gasesti ceva sub 350 lei(nici nu le au pe stoc)
multam de inormatie |
|
alienalienalien2007 20 mesaje Membru din: 14/11/2007 Oras: Cluj |
Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 01:32
Dunlop WinterSport M3 am eu luate de anul trecut (205/55/16 - 340 ron) cand am avut si ocazia sa le testez. Sunt chiar bune pe zapada, zapada batatorita sau amestecata cu apa. Pierd aderenta doar la peste 4000 rpm in primele trei trepte
Plecare usoara de pe loc in rampa la semafor pe zapada+apa si m-au scutit de emotii la urcare pe drumuri inzapezite in zone montane sau de "tara". Usor zgomotoase la rulare pe asfalt mai dur si peste temperaturi de 7 grade mai "fluiera" la plecarea mai fortata. Raporteaza abuz de limbaj |
|
jones 22 mesaje Membru din: 3/07/2008 Oras: Baia Mare |
Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 11:42
@dantubi. eu am dat 210 lei pentru 185/65/15. E clar ca pentru dimensiunile cautate de tine pretul e mai mare. Eu am ramas surprins cat pot sa varieze preturile intre jante de 15, 16, 17
Raporteaza abuz de limbaj |
|
havanez 6 mesaje Membru din: 12/12/2008 |
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 12:13
Winter Sport M3 mi-am luat si eu de data asta, cu 350 lei bucata de la Anvelopeweb.ro . 205/55 R16. M-am tot gandit cum ar fi mai bine, in sensul ca puteam lua 185/65 R15 cu 200 lei si imi foloseam tablele de 15 cu ele. Am ramas la 16 pentru ca imi place mult mai mult raspunsul directiei avand flancul anvelopei mai jos spre diferenta de baloanele pe 15.
Normal ca mi se pare si mie o diferenta prea mare de pret intre 205/55 R16 si 185/65 R15 , de la 350 la 200... in conditiile in care sincer nu mi se pare ca ar fi mai mult cauciuc in ele . Asa ca i-am intrebat pe mai multi dealeri de anvelope, inclusiv pe cei de unde am cumparat pana la urma, care este totusi motivul... diferenta asta de pret e prezenta la absolut toti. Din cate am inteles e vorba nu atat de cantitatea materialelor folosite cat de procesul de fabricatie, seriile in care se produc anvelopele. Anvelopele de 15 sunt mai "normale", se produc in serii mai mari, timpul alocat dezvoltarii si productiei pe bucata este mai mic decat in cazul celor de 16 si , evident, mult mai mic decat in cazul celor de 18, de exemplu.Asa ca pana la urma este tot o chestie de cerere vs oferta, volume de vanzari mai mari sau mai mici pe o anumita tipodimensiune. Concluzia mea personala (conduc mai 'tare' decat un sofer 'mediu') a fost ca prefer comportamentul rutier al masinii incaltate cu jante de 16 si anvelope cu flanc mai jos. Un set de anvelope de iarna ma tine lejer 2 ani avand ierni relativ blande comparat cu restul tarii (Arad), ba chiar trei ani daca sunt ca si anul acesta. Inca nici nu le-am montat nu a fost nevoie.
|
DANMICSA 2 mesaje Membru din: 14/11/2007 Oras: Timisoara |
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 18:41
Salut.O intrebare am si eu,ce parere aveti de cauciucurile ALL-SEASON ?La mine rar coboara temp sub...0 grade.
|
mariuscc1983 75 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Lugoj |
Postat pe: 18 Decembrie 2008, ora 13:47
La All-Season ti se rupe plasa din ele vara cand e foarte cald (peste 35 grade) sau iarna (sub -15 grade) si mi se pare ca se uzeaza cam repede comparativ cu celelalte
|
|
|
|
muresan_marius84 4 mesaje Membru din: 20/03/2008 |
Postat pe: 18 Decembrie 2008, ora 22:02
salutare la toata lumea,voi ce ati alege dintre debica frigo si sava eskimo ambele avand acelasi pret trei ani garantie,profil 185/65R15
|
Postat pe: 19 Decembrie 2008, ora 02:23
All season: sunt un compromis prin definitie.
Comparate cu cele de iarna nu vor avea aceeasi aderenta pe zapada (mai putine microlamele in banda de rulare si compozitie mai dura a cauciucului). Comparate cu cele de vara nu vor avea aceeasi tinuta de drum la temperaturi si viteze ridicate cu anvelopele premium (compozitie mai moale a 'cauciucului'). Anvelopele all season sunt o idee buna daca: 1. iernile sunt relativ blande, cu zapada si inghet rar. 2.masina nu are performante sau pretentii 3. Soferul conduce mai degraba putin si incet: maica-mea. Nu e nimic rau in a cumpara un set de anvelope care sa te tina la mers 'molo' 3 ani de zile in care faci 15000 de km. Chiar nu are sens in conditiile date sa investesti in performanta anvelopelor pe care nu o vei folosi niciodata. "Se rupe plasa": asta e un mit ca sa nu zic altfel. Am gasit un video despre cum se fabrica anvelopele si va invit sa aruncati o geana. www.youtube.com/watch?v=0Gf4tJfSBT8 In conditii normale de utilizare, mers pe sosele si o minima atentie periodica acordata cauciucurilor asa ceva nu se poate intampla. Nu vorbim de cele facute pe vapor, resapate etc. Debica vs Sava. Ambele fiind marci "buget" performantele vor fi sub medie. Strict intre cele doua as alege cu ochii inchisi, ne mai avand asa ceva vreodata. Egal. Tinand cont de ce am spus mai sus, cred ca oricare ar fi de preferat pe timp de iarna unor all season. Raporteaza abuz de limbaj |
|
samsbalet 5 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 19 Decembrie 2008, ora 10:59
Dunlop-uile wintersport M3 sunt super tari. Eu le am de anul trecut si sunt suoer pe zapada si gheata. Ai facut o alegere buna. Zgomotul vine de la profilul cauciucului, dar toate cauciucurile de iarna fac zgomot, asa ca nu-i nici o problema.
|
Postat pe: 19 Decembrie 2008, ora 16:01
havanez, tu spui ca e un mit dar eu nu cunosc pe nimeni care sa fi rulat si sa nu fi patit acelasi lucru ca si mine cu cauciucurile all-season
|
Postat pe: 19 Decembrie 2008, ora 18:27
Evident ca si eu cunosc cazuri care sa imi sutina afirmatiile. All seasonuri Matador MP61 pe cliouri si kangoori rulate 60-70.000 de km. Au fost schimbate pentru ca erau uzate. Unele aveau si galme de la gropi dar nici vorba de ce spui tu. Masini de firma, nu au fost conduse cu grija la gropi etc.
Poate ar avea mai mult sens sa spui ce model erau cele cu probleme si in ce conditii au fost folosite decat sa generalizezi in termeni absoluti. Raporteaza abuz de limbaj |
|
adrianpsk 8 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 09:54
E o prostie faza cu , se rupe plasa , pe dacia 1300 folosesc de 7 ani debica navigator all season -profilul cu braduti am folosit 8 bucati din care 4 le-am dat jos si le-am pus pe la 70000km la o dacie la tara si toate merg desi au peste 80000km.In rest pe un Logan am montat Firestone Winterhauke si sunt foarte multumit la 175 ron bucata 185/65/15- din metro- are o aderenta foarte buna pe zapada , amestec apa- zapada si pe uscatsunt --made in france// nu stiu daca se mai gasesc au aparut made in poland in schimb.Pai, la cauciucuri de iarna -creste zgomotul de rulaj cat si consumul e cvasicunoscut.
|
GEORGE-SOARE-1978 1 mesaj Membru din: 14/11/2007 |
Postat pe: 19 Ianuarie 2009, ora 22:57
Salut ,
Eu am Goodyear Ultra Grip 7+ si sunt f.multumit de ele .Am fost cu ele pe toate felurile de zapada inclusiv pe gheata si polei si s-au comportat exceptional.Au fost cam piperate la pret cand le-am luat : 438 ron/bucata cu tva in noiembrie pt.dimensiunea de 205/55/16 .Cred ca este obigatoriu s-a le iei pt.toate rotile si mai conteza si masina .Eu am o Honda accord. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Ianuarie 2009, ora 16:31
Pt adrianpsk : Da frate dar la voi is drumurile faine... La noi se chinuie de 7 ani sa termine 60 km de drum european
|
9am_566 1 mesaj Membru din: 3/07/2012 |
Postat pe: 3 Iulie 2012, ora 11:10
Ambele fac parte de la Goodyear is facute cu acelasi technologie. Debica se cumpara mai des findca fata de celelalte anvelope e la un pret foarte bun.. Eu zic Debica
shop.anvelopetop.ro/anvelope-auto/debica-135-80r12-t-frigo-s-30-... Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

. Asa ca i-am intrebat pe mai multi dealeri de anvelope, inclusiv pe cei de unde am cumparat pana la urma, care este totusi motivul... diferenta asta de pret e prezenta la absolut toti. Din cate am inteles e vorba nu atat de cantitatea materialelor folosite cat de procesul de fabricatie, seriile in care se produc anvelopele. Anvelopele de 15 sunt mai "normale", se produc in serii mai mari, timpul alocat dezvoltarii si productiei pe bucata este mai mic decat in cazul celor de 16 si , evident, mult mai mic decat in cazul celor de 18, de exemplu.
nu a fost nevoie.