back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cu scuterul pe contrasens

Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:

gigel_sotto

8 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 17 Octombrie 2008, ora 16:47

Eu n-am nimic cu cei pe doua roti. Sunt atent la cei de pe langa mine, ma asigur, le fac loc sa treaca daca am spatiu, etc., adica sunt perfect constient ca au acelasi drept sa mearga pe sosele ca si mine. Dar sunt multi nesimtiti! Nu pot sa pricep de ce unii pe scuter/motocicleta depasesc colanele de la semafor pe contrasens?! Daca ai doua roti e legal sa faci asta? Plus ca nu pricep de ce politia nu-i vede niciodata?

Ar trebui sa le suspende permisul pentru chestia asta..daca au permis!!

sorin_rus50

37 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2008, ora 10:11

drepturi nu au mai multe , poate obligatii caci ei spre deosebire de noi cond. auto au obligatia sa poarte si o casca si o vesta pe care de cele mai multe ori nu le poarte si atunci sunt total in afara legi pe drumurile publice orice ar fi ei motociclisti sau scuteristi, iar ca si reguli de circulatie pe drumurile publice trebuie sa cunoasca la fel ca si un cond auto legislatia, ceea ce la scuteristi ma cam indoiesc ca toti o cunosc la motociclisti e alta problema ca ei dau totusi un examen auto complet

Raporteaza abuz de limbaj
macovei2000

39 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 30 Noiembrie 2008, ora 01:21

peste mine a dat un sofer, in plina zi, aveam vesta galbene pe mine
(uite asa, de atunci nici nu mai port vesta galbena)

Daca vrea sa dea peste scuter, da si cu si fara vesta galbena ....

trebuie spus..... nici scuteristii nu fac jaloane la scoala nici macar un sfert de ora!!!!darmite alte explicatii utile....

e vina politiei si a autoritatii de circulatie!! ca nu controleaza scoala de soferi, cine a schimbat legea a schimbato prost.....sau a gandito prost de la inceput

daca tot nu e nevoie de permis pentru scutere, macar sa ii instruiassca frumos la scoala sa plece cu ...cateva informatii utile

nu cred ca am zis nimic incorect pana acum.
pastram legatura
stefan
www.translat.ro

macovei2000

39 mesaje

Postat pe: 30 Noiembrie 2008, ora 01:28

special pentru soferi doresc sa adaug:

scuteristii au camp vizual 100%
pe cand soferii trebuie sa se uite in trei oglinzi si nu au camp vizual 100%

e iluzie optica

sugerez: lasatii pe scuteristi sa treaca....pur si simplu e un gest ....de nota 10

si luati distanta fata de ei, ca nu sunt pe 4 roti

e de 5 ori mai usor sa faci accident cu scuter decat in masina

masina te mai protejeaza (nu poti sa cazi din masina !!!)
e un metru de metal in fata soferului, chiar daca te tamponezi

dar la scuter ai un metru de metal in fata care sa te protejeze?
raspuns: nu ai.. atunci trebuie un metru in plus fata de scuter la distanta regulamentara, eu recomand dublu distantei regulemantare, unii soferi imediat iau distanta fata de scutere, majoritatea nu!

de ce, din ce motiv??????

astept parerile soferilor

medox_bms

7 mesaje
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 12:50

unii dintre voi ati spus ca scuteristii nu au permis.uite ca drept exemplu, ma dau pe mine am categoaria a si b ,si am si scuter si masina.in concluzie asa nu inseamna ca toti scuteristi nu au permis macar A1 sau A.oricum se admite faptul ca majoritatea nu au nici in clin nici in maneca cu conducerea unui motor cu 2 roti.iar cum spunea si un coleg de forum de mai sus, e mult mai usor sa faci accident pe scuter decat in masina.de asta mai bine ne pazim noi soferi , ca si de pietoni de altfel.ca sunt satul sa-i vad cum sar pe trecere...si merg oblic , sunt sigur ca ati patit si voi de mai multe ori.eu cand sunt pieton macar stiu sa grabesc pasul pe trecere, insa alti vb la telefon,iar unele si-ar face si unghiile daca ar putea.scz ca am fost putin off topic.numai bine!

kata_20cm

1 mesaj
Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 15:46

macovei daca nu te superi pe mine..pot sa iti spun ca vorbesti aiurea. Pai in primul rand spune-mi si mie ca poate stii mai bine care e distanta regulamentara intre 2 vehicule cand faci o depasire?
Ceea ce ai vazut tu, soferi care se dau la o parte, aia este conduita preventiva aplicata de putini dintre noi. Multi dintre scuteristi sunt copii de 15 ani care le-a adus tacsu scuter ieftin din Spania sau a facut ma-sa rate la First Bike ca sa aiba copilu. De astia trebuie sa te feresti. Oricum am impresia ca astia cu motoarele si-au cam luat-o in cap. au si ei partea lor de dreptate dar exagereaza

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 27 Ianuarie 2009, ora 17:02

instructorii auto numesc pe cei cu scutere DONATORI de ce oare?

macovei2000

39 mesaje

Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 02:15

fireste, nu ma supar:
vorbim despre 1) depasire sau 2) despre distanta regulamentara?

repet

vorbim despre 1) depasire sau 2) despre distanta regulamentara?

(...)
daca la scoala nu te invata nici sa faci jaloane, ce pretentii sa ai la scuteristi, la scoala nu te invata nimic, ce sa va mint? NIMIC PRACTIC. ITI DA HARTIA, ai platit SI AI PLECAT.

condusul preventiv e o vorba in vant,
personal conduc preventiv pt ca sunt pe scuter si pt ca nu am de ales.

din masina e mai greu sa cazi, d p scuter e de 1000 x mai usor.
dar nici soferii nu primesc instructiuni la scoala cum sa se poarte cu scuterele si cum sa reactioneze

nu inteleg de ce sunt atat de nervosi, cand ei nu pot sa cada din masina?

acum doua zile am pus frana pe o pata de ulei de 10 metri in fata unei treceri de pietoni si mam dus de nu mam vazut, masina din spate a oprit, nu m-a calcat, asa ca e optinoal s conduci preventiv au ba?

vorba aia, daca dau cu scuterul peste masina ta nu pot sa te omor nici daca vreau :)

multi soferi claxoneaza si sunt nervosi fara motiv
o intrebare nevinovata:
de ce claxoneaza soferii inclusiv cand nu trebuie?
de ce sunt soferii nervosi cand nu trebuie?
de ce claxoneaza soferii inclusiv cand nu trebuie?
(pe mine ma induce in eroare un claxon dat aiurea)
am inteles bip, dar nu claxon (am si eu claxon si raspund la toate claxoanele)

referitor la scuter pe contrasens raspund:
mergi pe contrasens pentru ca nu mai ai pe unde sa treci de atatea masini, care au umplut strazile

in oras nu e nevoie de masini!
daca vroiam sa stau in trafic, nu imi cumparam scuter.
imi cumparam masina.
multi soferi si-au cumparat scuter.
e un semn bun.

macovei2000

39 mesaje

Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 02:24

raspuns : donatori de organe

inteleg ca tu nu ai cazut niciodata nici macar cu bicicleta,
nu ai cazut niciodata cu rolele,
nu te-ai impiedicat niciodata in viata ta de nici o treapta sau de un siret
si probabil nu o sa cazi niciodata nici cu scuterul (daca o sa iti cumperi)

de unde atatea idei incorecte, exagerate?
normal, poti sa cazi si daca nu esti pe scuter, nu asta e problema.

macovei2000

39 mesaje

Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 23:57

CocoMaf

15 mesaje
Oras: Onesti

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 01:31

macovei uite care e treaba...hai sa o luam pe partea egala...in trafic toti trebuie sa ne protejam si asta inseamna ca soferul nu este obligat sa te lase pe tine sa iti faci de cap...sa luam un exemplu foarte direct:daca u cu scuterul ma incomodezi pe mine cu masina eu nu pot risca sa te feresc pe tine si sa accidentez pe altcineva ca este un pieton sau alta masina pentru ca din greseala unuia dintre noi sa fie altii accidentati...fiecare are drepturile lui si incercam sa ne protejam reciproc...eu pe mine si pe cei din jur si tu trebuie sa faci la fel...si cum au mai zis si altii...voi cu scuterele aveti vizibilitate 100%...va este mai usor sa vedeti pericolul din jur...eu merg pe ideea ca fiecare trebuie sa fie prudent si ca suntem egali in trafic nu conteaza de numarul rotilor si nici de gabaritul vehiculului iar de multe ori intrun accident scapa mai putin vatamat soferul in comparatie cu ceilalti care mai sunt in masina...dc?...pentru ca din instinct incerci sa te protejezi...iar pedalele si volanul sunt in controlul soferului...

macovei2000

39 mesaje

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 15:45

de acord cu protejarea reciproca

asta insemna condus preventiv, distanta intre participanti,
preventie dubla pt scutere,
mai ales cand se misca

dar atunci cand e coloana de masini, sa stau in coloana si eu cu scuterul? nu stau!

pe sosea umeda eu pun de doua ori mai dificil o frana decat cineva pe 4 roti, daca la 10 metri spatiu in fata cand merg, se gaseste mereu cineva care sa ma depaseasca pentru ca vede ca am 10 metri in fata liberi, special.....oare de ce se intampla asta? special las 10 metri distanta in fata cand e asfaltul umed, apoi dupa ce am fost depasit, trebuie din nou sa iau alti 10 metri distanta in fata pt ca distanta e mai mica de data asta, am fost depasit cu intentie pentru 2 metri in plus sau un minus....oare de ce nu suntem instruiti sa evitam aceste situatii?

ideea principala e sa nu ne atingem
ideea principala e sa nu ne atingem

cu practica e mai greu

de ex
1) scuterele sunt bezmetice, dar pe raspunderea lor de zapaciti-imaturi de 15 ani (si sunt destui, la scoala nu ii invata nimic) sau

2) soferii nu se asigura pentru pasageri cand ies din masina si deschid portiera pentru ca le e lene sau uita

greseli sunt si de-o parte si de alta, nu ma intreba de ce
si intotdeauna vor fi greseli cu consecinte neplacute

PS cel mai frica imi e tot de scutere, ca odata apare unul dintre masini si ne busim in jumate de metru fara prea multa filosofie
si fara frana, fara nimic

recunoasteti cu totii ca
e mai greu scuterul sa protejeze masina
e absurd
e greu sa cazi din masina
si frana e de 2 x mai greu de pus cu scuterul decat cu masina,
mai vbm

macovei2000

39 mesaje

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 15:52

daca masina are drum drept
e mai bine sa pastreze drum drept fara nici o manevra

soferul se sperie degeaba,
face manevra de evitare
loveste pe altul in partea cealalta incercand sa evite pe cel care e prea aproape si tot asa...

daca masina pastreaza drum drept, fara sa se sperie
scuterul pur si simplu trece, pt ca are camp vizual 100%

pe cand in masina te uiti in 4 oglinzi care dau impresia ca esti mai aproape, de aia se sperie soferii si sunt nervosi, e iluzie optica, ei nu au 100% camp vizual.

daca masina merge drept, normal, nu se mai sperie nimeni, nici soferul, nici scuterul
(scuze ca vbesc asa d mult)

macovei2000

39 mesaje

Postat pe: 31 Ianuarie 2009, ora 06:48

De la: fma_florea, la data 2009-01-27 17:02:00instructorii auto numesc pe cei cu scutere DONATORI de ce oare?

instructorii de auto sunt cei care ar trebui sa instruiasca la scoala si tot ei spun cu mandrie "donatori de ce anume oare"?, mare descoperire: instructorii, care nu stiu sa instruiasca participantii la trafic, sa le fie rusine si lor si automobilistilor pe care ii instruiesc
tot ei te iau peste picior ...donatori d c oare?
sa te instruieasca nu se pricep
dar sa te ia peste picior se pricep
atata ii duce capul: sa te ia peste picior

CocoMaf

15 mesaje

Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 00:07

te contrazic la treaba cu franatul...orice vehicul pe 2 roti franeaza mai usor dekt pe 4 roti...mai ales pe carosabil umed...scuterul sau motocicleta orice ar fi este mai usoara si sustine greutate mai mica pe schelet rezultand ca forta de frecare este mai mica...deci franezi in spatiu mai scurt si mai usor...masina este grea...forta de frecare este mai mare si risti sa iti alunece rotile...mai ales pe carosabil ud se poate forma fenomenul de acvaplanare in care nu mai poti face nimic...masina se comporta ca o barca , pierde contactul cu partea carosabila , intrun cuvant merge pe o "foita" de apa dak ai auzit de treaba asta sau ma intelegi ce vreau sa spun...eu tiam zis...parerea mea este ca toti suntem egali..nu e vb k u eti pe 2 roti si eu pe 4 roti...toti gresim...dak sar conduce exact cum scrie in decret si sar respecta toate regulile si indicatoarele nu sar mai produce accidente...asta e clar...

CocoMaf

15 mesaje

Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 00:12

in in privinta coloanelor formate gresesti...cum adica sa nu stai la coloana pt k esti cu scuterul...legea zice f clar...orice vehicul nu are voie sa depaseasca coloana formata la semafor , trecere la nivel cu cale ferata , pe portiuni ingustate si lista exemplelor poate continua...si motivul este unul f simplu...ceilalti participanti la trafic nu sunt in miscare si practic evitarea coliziunilor este imposibila in cazul in care u vrei sa de pasesti si trebuie sa eviti o coliziune...unde te mai feresti???...unde ai loc in coloana oprita???acestea sunt niste marusi de siguranta...intrun cuvant mergi pe mana ta dar trebuie sa te gandesti ca pui si pe altii in pericol;)

macovei2000

39 mesaje

Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 16:19

poate nu mam exprimat corect: din masina nu poti sa cazi, asta am vrut sa spun, indiferent de frana sau acvaplanare din masina nu poti sa cazi, din masina nu poti sa cazi

macovei2000

39 mesaje

Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 16:30

De la: CocoMaf, la data 2009-02-01 00:12:59...legea zice f clar...orice vehicul nu are voie sa depaseasca coloana formata la semafor .... daca trebuie sa eviti o coliziune...unde te mai feresti???;)

ok....i see your point,
daca e un biciclist/scuter care merge pe marginea drumului SI NU DEPASESTE COLOANA, dar trece pe langa coloana fara sa o depaseasca, ce este ilegal in asta?

ma refer la
1) portierele deschise fara a te asigura de catre soferi,
2) fara a te uita in spate de catre pasagerul grabit care coboara prin portiera intredeschisa, inainte sa o deschida de tot

sa vedem care sunt parerile voastre
daca ar fi leziune corporala prin portiera deschisa fara sa te asiguri de catre pasagerul din masina si scuterul se izbeste in portiera deschisa

pentru c a trecut pe marginea drumului
pe langa o coloana stationara

din culpa cui este leziunea corporala?
sunt foarte curios
deoarece nu sunt expert in acest domeniu

(mentionez c portiera nu a deschiso scuterul/bicileta)

macovei2000

39 mesaje

Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 16:39

De la: CocoMaf, la data 2009-02-01 00:07:34te contrazic la treaba cu franatul...orice vehicul pe 2 roti franeaza mai usor dekt pe 4 roti...mai ales pe carosabil umed...

de acord, insa... daca e umed asfaltul viteza este la umate decat cea normala

exceptand ca e vara si dai intr-o baltoaca...totul e posibil

inclusiv acvaplanarea nu cu 4 roti, ci cu doua roti pe o pata de ulei de 10 metri in fata unei treceri de pietoni ( NORMAL CA AM CAZUT si mai tarziu mi-am dat seama de ce)
(chiar mi s-a intamplat
acvaplanare pe pata de ulei
e, ce zici d asta... )

CocoMaf

15 mesaje

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 10:03

cum poti sa spui acvaplanare pe pata de ulei...in cazul petei de ulei ai luat ulei pe cauciuc si ai alunecat , este forte logic...acvaplanarea se produce numai in conditi de umezeala in locuri cu mai multa apa pe carosabil sau la viteze destul de mari in astfel de conditii...si acum hai sa iti explic fenomenul de acvaplanare ...se intampla atunci cand viteza de deplasare este prea mare in raportt cu puterea pneurilor de a elimina apa de sub ele...rotile cand sunt rulate au proprietatea sa aruncee apa de sub partea pe care ruleaza...ei...in momentul knd viteza de deplasare sau cantitatea de apa de pe carosabil este prea multa pt viteza in din acel moment rotile nu mai au puterea si timpul sa elimine apa si se imbiba santurile de pe cauciuc cu apa si in momentul respectiv te afli ca in barca...nu mia ai contact cu solul ...este ceva de genul ca si cum ai arunca o piatra lata pe apa si vezi k sare k "broscutza" ...exact acelasi fenomen...nu ma lua tu pe mine cu pata de ulei...

CocoMaf

15 mesaje

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 10:07

ma mir ca nu ai zis acvaplanare pe gheata...sau poate crezi si in asa ceva

CocoMaf

15 mesaje

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 10:14

si tu teai cam abatut de la subiect in privinta deschiderii portierei...aici este forte clar ca cel din masina care deschide portiera si nu sa asigurat este vinovat...eu am vazut un caz real in care o doamna a oprit pe marginea unei stradute si nu sa asigurat iar in momentul knd a deschis portiera trecea un biciclist...a cazut saracul , a dat cu capu' de asfalt si acolo a ramas...ucidere din culpa...asta e...mai sunt si bezmetici dintrastia carenu se asigura knd coboara din masina....subiectul nostru era ca tu esti pe 2 rori si cazi de pe scuter....eu din masina nu cad...tea inteles toata lumea , stai linistit...dar tu nu vrei sa intelegi ca daca eu sunt in masina si u pe un vehicul in care risti foarte mult sa cazi ce vrei sa iti fac eu???...mergi pe riscul tau frate..asta nu inseamna ca trebuie sa ma dau din calea ta sa te las sa treci...dak te bagi te bagi pe pielea ta...daca stii ca te tine , dute...nu te opreste nimeni...numai ca in cazul in care tea dat vreounu jos cu masina nu ii cere lui socoteala dak el a mers regulamentar si nu a mai putut sa te evite...

CocoMaf

15 mesaje

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 10:21

eu nu vreau sa zic ba frate nu au ce cauta cei pe 2 roti pe strazi...doamne fereste...toti suntem participanti...numai ca din cate am observat eu tie ti se pare ca ti se cuvin mai multe drepturi...tiam mai zis...suntem egali...nu e vinovat ala cu masina ca nu tea evitat...e vinovat cine greseste ca esti u cu scuterul sau celalalt cu masina...pe mine ma deranjeaza faptul ca cei pe 2 roti cred k cei cu masinile trebuiesc sa le faca cale libera dupa cum ai spus tu "din masina nu cazi"...nu e problema naostra asta...tai angajat intro deplasare pe 2 roti respecti toate regulile si esti egal cu toti...nu sa ceri socoteala k ala nu sa dat din fata ta sau ca celalalt nu tea putut evita

tonykp

1 mesaj

Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 08:06

scuza-ma,dar nu stiu ce fel de scoala ai facut si cu cine sau daca ai facut.Dar,din cate mai tin eu minte,cand vrei sa depasesti pe aceeasi banda pe care este un alt vehicul,deja asta este "TUPEU si NESIMTIRE".Eu va intreb cum aveti voi vizibilitate 100% si noi soferii NU,sunte-ti ca soacrele cu un ochi la ceafa.
.Voi vedeti in spate fara ajutorul oglinzii si noi nu,sau cum.
Mai pune-ti si voi mana si mai invatati"depasirea din regulament "si pe urma sa comentati pe forum,

macovei2000

39 mesaje

Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 20:53

nici un scuter nu o sa stea sa astepte o coloana stationara de 30 de masini, chiar daca e ilegal, sa faci depasire pe margine

leziunea coporala si dosar penal risca tot cine deschide portiera

in plus politistii nu pedepesc nici scuteristii si nici motociclitstii care se baga in fata coloanei, oare de ce?

PENTRU CA SUNT PREA MULTE MASINI

daca aveai scuter te bagai si tu in fata coloanei fara sa te gandesti prea mult, negi?

am ajuns la disputa ce e legal - ilegal, de ce e legal, de ce e ilegal, de ce ce nu e legal, nu e legal ...trebuia sa avem si discutia asta, doar ca sa mergi pe strada

SUNT PREA MULTE MASINI, ASTA E TOT
SCUZE

Fosta membra 9am.ro

140 mesaje
Oras: Cernavoda

Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 21:04

De la: macovei2000, la data 2009-04-05 20:53:14nici un scuter nu o sa stea sa astepte o coloana stationara de 30 de masini, chiar daca e ilegal, sa faci depasire pe margine

leziunea coporala si dosar penal risca tot cine deschide portiera

in plus politistii nu pedepesc nici scuteristii si nici motociclitstii care se baga in fata coloanei, oare de ce?

PENTRU CA SUNT PREA MULTE MASINI

daca aveai scuter te bagai si tu in fata coloanei fara sa te gandesti prea mult, negi?

am ajuns la disputa ce e legal - ilegal, de ce e legal, de ce e ilegal, de ce ce nu e legal, nu e legal ...trebuia sa avem si discutia asta, doar ca sa mergi pe strada

SUNT PREA MULTE MASINI, ASTA E TOT
SCUZE

Nu-i adevarat macovei2000.
Nu-s prea multe masini pe strada, sunt prea multi doar cei care nu respecta legile si sunt prea multi cei care nu se respecta intre ei.
Pai daca eu stau intr-un SUV si deschid usa pe dreapta si vine berbecul ala si da cu capul in ea si crapa, cine-i de vina eu ca am deschis usa pe dreapta sau cretinul ala care s-a bagat ca fraierul cu capul in ea PE DREAPTA?
Hai sa fim seriosi.
Nu exista respect in trafic, nici intre soferii de masini si nici intre scuteristi/motociclisti si nici intre cele dinainte aranjate si permutate intre ele.
Avem de toate si totul e frumos, doar civilazitia lipseste cu desavarsire desi e sublima.

macovei2000

39 mesaje

Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 03:33

deschisul usii brusc

e valabil si pentru masini

pentru ca ramai fara portiera
daca trece o masina prea aproape si deschizi portiera brusc.

efortul sa deschizi portiera si sa te uiti putin inapoi este mult prea maaare,
trebuie deschisa prudent, ce e asa de simplu

dosarul penal pentru leziune corporal i se faca din CULPA soferului plus lui ala care a deschis portiera in scuter.

Asa ca feriti-va

Feriti-va de deschis usa brusc
Feriti-va de scutere
Deschideti usa frumos, lent, fara sa bruscati, sa te vada scuterul ca ai intentie sa deschizi usa, ca stie el sa te ocoleasca daca nu ii tragi o portiera in cap.
Chiar daca nu te uiti in spate.

Stiu ca la noi nu se conduce preemtiv sau prezumtiv sau cum ii zice ....prudential, preventiv, zii sa-i zic.
Ca nici nu mai stiu sa merg pe strada pe limba romana!

Fosta membra 9am.ro

140 mesaje
Oras: Cernavoda

Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 23:09

De la: macovei2000, la data 2009-04-28 03:33:04deschisul usii brusc

e valabil si pentru masini

pentru ca ramai fara portiera
daca trece o masina prea aproape si deschizi portiera brusc.

efortul sa deschizi portiera si sa te uiti putin inapoi este mult prea maaare,
trebuie deschisa prudent, ce e asa de simplu

dosarul penal pentru leziune corporal i se faca din CULPA soferului plus lui ala care a deschis portiera in scuter.

Asa ca feriti-va

Feriti-va de deschis usa brusc
Feriti-va de scutere
Deschideti usa frumos, lent, fara sa bruscati, sa te vada scuterul ca ai intentie sa deschizi usa, ca stie el sa te ocoleasca daca nu ii tragi o portiera in cap.
Chiar daca nu te uiti in spate.

Stiu ca la noi nu se conduce preemtiv sau prezumtiv sau cum ii zice ....prudential, preventiv, zii sa-i zic.
Ca nici nu mai stiu sa merg pe strada pe limba romana!

da' nu te lasi, chiar vrei sa fii tu motz cu scuterul.
Bine, eu te las, da-i 'nainte, dar ai grija de tine si tine minte ca nimeni nu te pazeste mai bine decat o faci singurel.
Si inca ceva, nu depasi pe dreapta ca tot la portiera ajungi odata si-odata si nu-ti doresc.
Apropo de scuteristi, motociclisti, etc, ai vazut ce au facut berbecii aia doi la Timisoara, singuri singurei pe o sosea, nici goala nu i-a incaput si s-au curatat amandoi

macovei2000

39 mesaje

Postat pe: 10 Mai 2009, ora 03:35

pai am grija de mine
dar si cel care deschide usa
sa aiba, adica sa nu deschida brusc

sa deschida usor portiera ca sa am timp sa ii dau un claxon din scuter
si el sa aiba timp sa traga usa inapoi.
nu deschidem portiera ca la nebuni.

oricum era o femeie aia care a deschis portiera... (ce pretentii...)

eu luam amenda ca am depasit pe drepta

dar dosarul penal il facea soferului pentru degetele mele "turtite", adica lui fi-su !!! asa ca.... ! nu cred ca s-a gandit prea mult inainte sa deschida portiera, chiar daca soferul nu m-ar fi vazut

de atunci trec lateral pe langa masini cu max 10 km/h.
maxim
si daca miros ceva iau un metru distanta lateral de orice portiera
sau
nu merg cu mai mult de 10 km/h pe langa masina stationara
sau iau un metru distanta de partea laterala a masinii.
sau nu merg cu mai mult de 10 km/h. oricum donatori de organe sunt mai degraba motociclistii decat scuteristii. motivul este viteza maxima mult mai mica, greutatea vehiculuiui si forta de impact mult mai mica datorita greutatii scuterului, sansele sa fii donator sunt usor mai reduse, parerea mea si cred in ea. sunt destui care au scapat din accidente, chiar nu e sfarsitul lumii

cat despre accidentele alea tari de tot cu masini, aia nu mai sunt nici macar "donatori de organe". in comparatie cu motociclistii si scuteristii. scuze. dar asta e adevarul. poate vreti sa postez cateva filmulete cu masini facute praf si pulbere de pe you tube

tanasegheorghe99

154 mesaje
Postat pe: 20 Mai 2009, ora 14:02

De la: macovei2000, la data 2008-11-30 01:28:35special pentru soferi doresc sa adaug:

scuteristii au camp vizual 100%
pe cand soferii trebuie sa se uite in trei oglinzi si nu au camp vizual 100%

e iluzie optica

sugerez: lasatii pe scuteristi sa treaca....pur si simplu e un gest ....de nota 10

si luati distanta fata de ei, ca nu sunt pe 4 roti

e de 5 ori mai usor sa faci accident cu scuter decat in masina

masina te mai protejeaza (nu poti sa cazi din masina !!!)
e un metru de metal in fata soferului, chiar daca te tamponezi

dar la scuter ai un metru de metal in fata care sa te protejeze?
raspuns: nu ai.. atunci trebuie un metru in plus fata de scuter la distanta regulamentara, eu recomand dublu distantei regulemantare, unii soferi imediat iau distanta fata de scutere, majoritatea nu!

de ce, din ce motiv??????

astept parerile soferilor

Cu tot ce ai scis sunt de acord mai putin cu datul jos a vestei refectorizante, In general cand intalnesc motociclete/biciclete/scutere "belesc ochii" mai ceva ca un incepator" pt ca se pot intampla fel de felde situatii incepand de la schimbarea directiei de mers fara sa se asigure pana la a se da jos din mers( nu cazatura).
ATENTIE MARITA CAND DRUMUL ESTE UMED DE LA SPALARILE STRADALE (UN COPILANDRU A CAZUT CU SCUTERU )

Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cu scuterul pe contrasens
Mergi la: