back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Modificat genetic vs nemodificat genetic vs bio vs eco

Fosta membra 9am.ro

662 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 22 Martie 2010, ora 19:55

Am avut asta seara o discute in contradictoriu cu o persoana si vreau sa aflu mai multe despre produsele pe care le consumam in viata de zi cu zi. Si am putea incepe cu raspunsul la intrebarea : Este bun pt organism un produs modificat genetic ?

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

6522 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 22 Martie 2010, ora 20:10

produs modificat genetic.nuProdusul modificat genetic nu are nimic din calitatile nutritionale ale originalului.
produsul bio..este..de exemplu acel mar pe care il iei tu din copacul bunicii dar nici macar nu e stropit cu substante chimice ,are chiar si viermi...acel mar e bio,e sanatos,cu viermi cu tot doar ca ai grija sa-i mesteci sa nu ii inghiti intregi
produsele eco..sint cu totul altceva si nu se refera neaparat la alimente

Fosta membra 9am.ro

662 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2010, ora 20:14

De la: crio, la data 2010-03-22 20:10:00produs modificat genetic.nuProdusul modificat genetic nu are nimic din calitatile nutritionale ale originalului.
produsul bio..este..de exemplu acel mar pe care il iei tu din copacul bunicii dar nici macar nu e stropit cu substante chimice ,are chiar si viermi...acel mar e bio,e sanatos,cu viermi cu tot doar ca ai grija sa-i mesteci sa nu ii inghiti intregi
produsele eco..sint cu totul altceva si nu se refera neaparat la alimente

A foat o parere ... si apreciez
Astept si explicatiile de ce si cum ...

Fosta membra 9am.ro

6522 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2010, ora 20:21

de ce??? pai dintr-un produs modificat genetic nu iei nici o vitamina...nimic...mai mult ,maninci substante chimice acele substante care s-au folosit in obtinerea acelui produs.

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 22 Martie 2010, ora 20:58

F..tui mama ei de chimie!!!!! Totul se transform�...iar vitaminele sunt �i ele tot substan�e chimice!!!
Nu neg, propriet��ile unui produs f�r� aditivi...dar s� spui c� cel modificat nu este bun deloc...sau c� d�uneaz�, este pur� specula�ie!!!!
Dac� nu ar fi bun...nu s-ar vinde, nu s-ar fabrica...nu l-ar cump�ra nimeni!!!!
Tot restul, sunt pove�ti nemuritoare �i "teorii conspirative" menite s� �ndobitoceasc�...

C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
Fosta membra 9am.ro

6522 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2010, ora 21:23

ok...

Fosta membra 9am.ro

6522 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2010, ora 21:24

deci dragilor...mincati..tot ce este mare ,gras si frumos...ca-i sanatos!!

Fosta membra 9am.ro

662 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2010, ora 21:29

De la: crio, la data 2010-03-22 21:24:14deci dragilor...mincati..tot ce este mare ,gras si frumos...ca-i sanatos!!

Mai usof fetele...

Sunt altii mai mici care nu au invatat asa multe ca voi ... si vor sa descopere....

Fosta membra 9am.ro

6522 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2010, ora 21:35

pai...eu ce sa spun? las pe altii mai invatati....ma retrag.Revin si eu...dupa ce-mi iau o diploma de facultate.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2010, ora 21:38

De la: _maressalul_, la data 2010-03-22 21:29:20
De la: crio, la data 2010-03-22 21:24:14deci dragilor...mincati..tot ce este mare ,gras si frumos...ca-i sanatos!!

Mai usof fetele...

Sunt altii mai mici care nu au invatat asa multe ca voi ... si vor sa descopere....

Mare�al drag�, hai s�-�i dau un mic exemplu, pentru c� sunt mii de exemple �i fiecare trateaz� c�te un aspect!
S� lu�m de ex. puiul de g�in�! La un moment dat prin studii de laborator, cineva s-a prins c� pot s�-i fac� mai mari, cu acelea�i valori nutritive, dar hr�ne�te mai mult� popula�ie, la pre�uri mai mici! Corect??? Daaa!
Ok, am�ndoi suntem de acord c� puiul crescut de bunici la �ar� este mai gustos...dar mai scump!
Deci, poate m�nca �i s�racul �i bogatul.
�sta ar fi un aspect. Important este s� m�n�nci ra�ional, s� nu ajungi la obezitate...�i alte alea!

Fosta membra 9am.ro

662 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2010, ora 21:38

De la: crio, la data 2010-03-22 21:35:07pai...eu ce sa spun? las pe altii mai invatati....ma retrag.Revin si eu...dupa ce-mi iau o diploma de facultate.

Las-o in fratii ei de facultate !!! Sanatate si bani sa ai.

Apropo ...

De exemplu, porumbul modificat genetic ce se cultiv� poart� gene de bacterie ce �i permit s� produc� o substan�� insecticid�.

Fosta membra 9am.ro

6522 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2010, ora 21:42

pai si? adi..tu ai minca acel porumb?

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2010, ora 21:43

De la: _maressalul_, la data 2010-03-22 21:38:30
De la: crio, la data 2010-03-22 21:35:07pai...eu ce sa spun? las pe altii mai invatati....ma retrag.Revin si eu...dupa ce-mi iau o diploma de facultate.

Las-o in fratii ei de facultate !!! Sanatate si bani sa ai.

Apropo ...

De exemplu, porumbul modificat genetic ce se cultiv� poart� gene de bacterie ce �i permit s� produc� o substan�� insecticid�.

S� presupunem c� a�a-i!
Cine crezi c� l-ar mai folosii dac� ar d�una grav s�n�t��ii???? Cine l-ar mai cump�ra???
...sau to�i sunt pro�ti �i incon�tien�i, numai noi nu??? ...�n cazul �sta ne cam supraestim�m...?! �i vice-versa este valabil�...

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 22 Martie 2010, ora 21:49

* Ou�le inscrip�ionate cu 0 sunt ecologice si provin de la g�ini crescute �n ferme ecologice �i hr�nite cu furaje care nu con�in f�inuri proteice de origine animal�, aditivi, conservan�i sau coloran�i sintetici

* Ou�le inscrip�ionate cu 1 sunt binecunoscutele ou� de la g�inile de curte, crescute �n aer liber sau �n hale bine aerisite, av�nd acces la curte

* Ou�le care poart� cifra 2 sunt de la g�inile crescute la sol, libere, �n hale

* Ou�le inscrip�ionate cu cifra 3 sunt, potrivit doctorului Mencinicopschi, cele mai nocive, deoarece ou�toarele sunt �nghesuite �n cu�ti suprapuse.

�n contextul �n care majoritatea ou�lor comercializate pe pia�a rom�nesc� sunt inscrip�ionate cu cifra 3, Uniunea Cresc�torilor de P�s�ri a �nregistrat o sc�dere a v�nz�rilor la aceste produse.

In Anglia bucatarul ala renumit, Jamie Oliver ,face o campanie pentru fermele ecologice !

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2010, ora 22:02

De la: karpov, la data 2010-03-22 21:49:41

* Ou�le inscrip�ionate cu 0 sunt ecologice si provin de la g�ini crescute �n ferme ecologice �i hr�nite cu furaje care nu con�in f�inuri proteice de origine animal�, aditivi, conservan�i sau coloran�i sintetici

* Ou�le inscrip�ionate cu 1 sunt binecunoscutele ou� de la g�inile de curte, crescute �n aer liber sau �n hale bine aerisite, av�nd acces la curte

* Ou�le care poart� cifra 2 sunt de la g�inile crescute la sol, libere, �n hale

* Ou�le inscrip�ionate cu cifra 3 sunt, potrivit doctorului Mencinicopschi, cele mai nocive, deoarece ou�toarele sunt �nghesuite �n cu�ti suprapuse.

�n contextul �n care majoritatea ou�lor comercializate pe pia�a rom�nesc� sunt inscrip�ionate cu cifra 3, Uniunea Cresc�torilor de P�s�ri a �nregistrat o sc�dere a v�nz�rilor la aceste produse.

In Anglia bucatarul ala renumit, Jamie Oliver ,face o campanie pentru fermele ecologice !

...Vai, ai uitat s� scrii despre lumina albastr�..."necesar�" g�inilor s� fie fericite...
...Ok, �i acum s� vedem cu ce dreak �s mai cu forfoi alea inscrip�ionate cu "0" fa�� de cele din ultima categorie???
Tr�ie�ti mai mult??? Mai bine??? Te fac mai fericit???
Well, statisticile spun c� femeile tr�iesc mai mult dec�t b�rba�ii...deci indiferent de nr. inscrip�ionat pe ou�e...if you got to go..you must go!

| Varianta pentru tiparire a topicului Modificat genetic VS nemodificat genetic VS bio VS eco
Mergi la: