back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Numismatica. pasiune sau afacere?

Sandel

271 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 1 Martie 2010, ora 22:08

Cati dintre voi, cand aveti o moneda in palma constientizati si de valoarea ei istorica, nu numai de cea economica, pt care o pastrati doar pt piata (ca vanzatorul nu are sa-ti dea rest si-ti mai cere marunt iar tu grabit mai bine ii lasi). Valoarea ei istorica, care uneori devine sentimentala , renuntand la multe alte lucruri pt ceea ce considera unii o bucata de metal, a facut sa aparem noi, colectionarii. Stiu ca se considera ca aruncam niste bani aiurea pe aceste neinsemnate metale, insa aceasta pasiune o depaseste pe cea a femeilor pt cumparaturi. As dori sa stiu daca pe acest forum mai sunt si alti pasionati de numismatica si de asemenea parerea lor despre aceasta pasiune sau afacere , ca trebuie sa recunoastem ca valoarea monedelor, in general, ramane cel putin aceeasi pe termen scurt.

Regret ca traiesc in Romania
Sandel

271 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 1 Martie 2010, ora 22:21

Astazi, 1 martie, martisorul, pe langa vanzatorii de martisoare si ghiocei au aparut si vanzatorii de obiecte din argint si "monede". Am pus in ghilimele deoarece astazi o colega a vrut sa-mi dea in dar o moneda de la vanzatorii din P-ta Romana. Moneda in cauza, 5 Lei, 1880, argint , era cotata la 40 lei la prima strigare, dupa o nemultumire pe fata a scazut la 35, urmand ca dupa ce termina cu un client, sa vina sa negociem ca poate luam mai multe. Eu am tinut in mana o astfel de moneda autentica iar diferentele dintre autentic si fals in cazul de fata erau de la cer la pamant (pt colega mea nu era niciuna). eu le-am zis respectivilor ca mai mult de 10 lei n-as da pe moneda, ca macar e de argint. Asadar moneda de pe taraba avea o greutate sesizabil de usoara fata de autentic, argintul (ma rog, aliajul) nu era cel folosit pentru monedele de pe timpul lui Carol I ( semana cu monedele de argint de pe timpul regelui Mihai), iar pe margine, zimttii iarasi nu-mi inspirau incredere.
Deci, daca cineva vrea sa faca o moneda cadou unui colectionar sau in cine stie ce circumstante, sa se fereasca de rromi, chiar daca preturile sunt atractive si in general de cei de la colt de strada. in Bucuresti e targul antichitatilor (prin mai parca) unde se pot gasi monede autentice. (Dovada si pretul care corespunde intr-o oarecare masura catalogului Worldcoins)

Raporteaza abuz de limbaj
Regret ca traiesc in Romania
adyhd1969

773 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2010, ora 10:56

www.variantacojocaru.ro scoate tabelul , aduna semnaturi de la vecinii tai , apoi trimite lista cu semnaturi la OTV urmareste in fiecare dupaamiaza OTV daca NOI nu ne SALVAM NIMENI NU O VA FACE

adyhd1969

773 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2010, ora 10:56

www.variantacojocaru.ro scoate tabelul , aduna semnaturi de la vecinii tai , apoi trimite lista cu semnaturi la OTV urmareste in fiecare dupaamiaza OTV daca NOI nu ne SALVAM NIMENI NU O VA FACE

| Varianta pentru tiparire a topicului Numismatica. Pasiune sau Afacere?
Mergi la: