back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Frauda?sau delapidare????

dan_budasu

2 mesaje
Postat pe: 21 Septembrie 2008, ora 21:09

Totul a inceput in momentul in care m-am angajat la o firma pe un post la vremea aceia de contabil primar(lucru care de altfel m-a si atras)si tocmai ptr .ca imi doream un job cu nerabdare dupa o sedere indelungata cu copilul acasa(3 ani)am acceptat fara sa cantaresc lucrurile! toate au mers bine,colectivul era super ok,eu imi faceam treaba pe care o invatasem de la un coleg care preluase si casa de la fosta contabila.Dar asa se intimpla cind te bagi intr-un lucru pe care nu-l cunosti si pe care-l faci prima data ca de exemplu ca,casa nu mi s-a predat pe baza de proces verbal de predare -primire,plus ca se lucra cu chitante emise azi si care incasau maine sau poimaine de pe traseu(de la clienti)chitante care plecau cu soferii .Dar am acceptat si asa sa lucrez,stiind ca undeva nu este bine tocmai ptr .ca aveam nevoie de bani.(ca doar ptr aia lucram toti).Intr-o zi de mai primesc pe messenger de la contabila de la Bucuresti care imi verifica registrul de casa o intrebare :"DE CE AM ASA DE MARE SOLDUL IN REGISTRU DE CASA?"lucru la care nu am stiut sa raspund ,deoarece in casa nu au fost niciodata banii fizic de pe registru de casa!In momentul acela am inceput sa-l intreb pe colegul care mai imi tinea locul si cu care faceam casa(deoarece era priceput in ale contabilitatii,avea o facultate la activ)daca stie de ce am soldul asa pe registru!Raspunsul lui a fost unul simplu:ai chitante plecate pe traseu!In acel moment am simtit ca ceva nu este in regula,(am uitat sa mentionez ca ,casa se facea de catre el ptr ca se presupunea ca el stie contabilitate cel mai bine)si am inceput sa caut prin acte!|Sincer nu stiam ce caut,dar incepusem sa ma gindesc la o greseala de program,sau de o greseala in contabiliate facuta de Bucuresti,am rugat-o sefa de sucursala sa facem casa,(am fost in plop amandoua )si inca un lucru care m-a pus pe ginduri a fost atitudinea colegului care pina in momentul respectiv te mai puteai ajuta cu el,dar din momentul aflarii ca ar lipsi bani din casa comportamentul lui a fost mai mult unul de a evita locul in care ma aflam cit mai mult.L-am rugat sa vina sa ma ajute sa fac casa si a venit intr-un final de am facut-o (in prezenta sefei de sucursala)si am costatat ca era vorba de lipsa intr-adevar(nu stiam de suma cu exactitate,ceva de 200 milioane,ulterior fiind 300 milioane)l-am intrebat :CUM DE ESTE POSIBIL ASA CEVA?ca nu este vorba de 20 milioane sunt 200 milioane?iar raspunsul a fost unul simplu:NU STIU CUM SE POATE ASA CEVA,s-a ridicat de pe scaun si din acel moment nu ne-am mai vorbit nimic.Apoi a inceput calvarul,intr-o dimineata ne trezim cu 3 persoane delegate de la Bucuresti sa faca o ancheta interna cu ceea ce s-a intimplat in sucursala Brasov.Am fost prima luata la intrebari ,deoarece eu am semnat registrul de casa cu buna stiinta(stiind ca ,casa este in regula).Am stat la interogatoriu de dimineata de la 11 pina seara la 23,fiind supusa la o serie intreaga de intrebari,ca de exemplu :DACA M-AS SUPUNE TESTULUI CU DETECTORUL DE MINCIUNI?;DACA EU AM LUAT BANII?:DACA AM PROBLEME ACASA?;etc..............Intr-un cuvint o presiune imensa ,ca sa se ajunga la sfirsit cu acuzatii precum ca eu am luat banii ca aveam probleme acasa si ca ar fi mai bine sa marturisesc ca sa fiu iertata,ca nu se doreste darea pe mina politiei a persoanei mele,sau mai mult am doar 2 optiuni :ori aduc banii in casa ,ori se merge mai departe.In acel moment am rabufnit si am spus ca nu o sa platesc ptr ceva ce nu am facut doar ca sa fie bine in firma,si ca daca vor sa mearga mai departe sa mearga.Am uitat sa precizez ca s-au luat declaratii de la toti angajatii firmei,ulterior acestea fiind la dosarul care s-a facut!Urmatoarea incercare a mea a fost testul cu detectorul de minciuni pe care l-am trecut ,dar colegul se pare ca nu, si din momentul aflarii ca el ar fi cauza disparitiei banilor (ptr ca am uitat sa mentionez ca a avut cheie de la casa de bani,cheie de la intrare,acces la calculatorul meu,ulterior mi-a modificat parola)nu s-a mai stiut nimic de el.La servici nu s-a mai prezentat si ne-a ras la toti in fata ca nimeni nu are ce sa-i faca.Eu am mai ramas in firma inca 1 luna,timp in care m-am gindit ca au timp sa ia o decizie!Asa ca lunile au trecut pina azi:cind m-am trezit cu politia la usa,cu o citatie pe numele meu,cu data si cu incadrarea mea ca si faptuitor.Mi s-au unmuiat picioarele si am inceput sa tremur,si chiar am avut un soc !Cum as putea sa demonstrez ca nu eu am luat acei bani?(singura mea dovada este acel test cu detectorul de minciuni ,care nu este considerata proba)cind exista semnatura mea pe acel registru de casa?cind toti colegii au avut incredere in acel "coleg "care a lucrat cit a putut el mai bine,si a stiut sa-si acopere si urmele! astept parerile si sfaturile voastre!va multumesc!

KOKET

8 mesaje
Postat pe: 5 Decembrie 2008, ora 14:15

asa se intimpla cind nu stii in ce te bagi ,trebuia sa fii prelucrata cu registrul de casa cu soldul scriptic si cel faptic ,chitantele se elibereaza in momentul incasarii nicidecum ca va incasa soferul cindva ,trebuia sa ai o pregatire ca sa poti prelua acea functie ,i-mi pare rau sa aud asa ceva

Raporteaza abuz de limbaj
ondin666

204 mesaje
Postat pe: 22 Decembrie 2008, ora 15:34

trebuie sa declari in fata instantei ce ai declarat si aici.sa ceara apoi instanta dosarul de cercetare efectuat de firma la care ai lucrat.sa fie citat si domnul cel 'destept' in cauza.si usor usor adevarul va aparea.mult succes.daca nu ai gresit cu nimic nu are de ce sa iti fie frica.fara vinovatie nu ai cum sa platesti nici un leu.

marianitta24

10 mesaje
Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 15:14

| Varianta pentru tiparire a topicului frauda?sau delapidare????
Mergi la: