Info
x
Moralitatea animalelor, mama adevarata a omului moral? dezbateti, dragii mei!
|
Fosta membra 9am.ro 70 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Pitesti |
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 11:06
Moralitatea este un cod care separa comportamentele bune de cele rele. Simplu ca buna ziua. Pentru un animal sau pentru un grup de animale, "bine" inseamna orice lucru sau comportament care le ajuta sa supravietuiasca pentru cat mai mult timp, pentru a apuca sa iti transmita genele. "Rau" inseamna orice lucru care impiedica cele anterior mentionate.
In virtutea acestor precepte, animalele cu organizare sociala au dezvoltat o ierarhie si o "etica" de comportament, un compromis intre instinctul de supravietuire al individului si conservarea speciei din care acesta face parte (din acest motiv agresivitatea intraspecifica - intre membrii aceleasi specii - este intotdeauna mai mica decat cea interspecifica - intre animale de specii diferite, cum ar fi pradator si prada). Omul se comporta foarte asemanator. De aceea exista xenofobia. Manifestari corespondente conceptelor noastre de mila, cooperare, simpatie si altruism sunt frecvent observate la primate iar elefantii se pare ca inteleg ideea de moarte (comportamente analoge priveghiului). In concluzie, putem spune cu incredere ca moralitatea omului este rezultatul evolutiei animalelor si ca deriva din comportamente adanc inradacinate menite sa asigure supravietuirea speciei, ori ca a fost data omului pe muntele Sinai? Raporteaza abuz de limbaj
Cea mai buna metoda de a nu mai crede in Dumnezeu este sa citesti Biblia.
|
|
Fosta membra 9am.ro 6522 mesaje Membru din: 23/09/2009 Oras: Iasi |
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 11:14
nu cred ca poti vorbi de moralitate la animale.Animalele au simturi,instincte...Oare pe baza acestora am invatat noi sa fim morali?
animalele iubesc doar mina care le hranesc ptr reproducere folosesc mai multi parteneri...cred ca...sint asemanari cu rasa umana nu? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 4462 mesaje Membru din: 27/02/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 11:29
ai punctat corect, anca.
domnu' amesteca speculativ doua notiuni diferite - comportamentul instinctual si codul moral. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 5843 mesaje Membru din: 6/05/2009 |
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 11:31
De la: pik_nik, la data 2010-04-09 11:29:00ai punctat corect, anca. ai uitat CODULli davinci
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 11:33
De la: 9am045616, la data 2010-04-09 11:31:32De la: pik_nik, la data 2010-04-09 11:29:00ai punctat corect, anca. nu are treaba..din punctul meu de vedere sint pure speculatii... paaa,filosofam mai ..spre dimineata.. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 3915 mesaje Membru din: 13/01/2010 |
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 11:45
Nu gasesc nici o legatura intre moralitate si instinctele animalelor. Animalele nu au constiinta si atunci nici nu poate fi vorba de moralitate.. De dezbatut , da, s-ar putea dezbate mult ,,pe langa '' acest subiect. De exemplu, omul are constiinta si suntem deacord cu asta , dar moralitate? Daca suntem sinceri cu noi insine, putem sa ne raspundem la aceasta intrebare ? CAT SUNT EU DE MORAL?
|
Fosta membra 9am.ro 11272 mesaje Membru din: 21/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 12:00
De la: rodik_mi, la data 2010-04-09 11:45:48Nu gasesc nici o legatura intre moralitate si instinctele animalelor. Animalele nu au constiinta si atunci nici nu poate fi vorba de moralitate.. De dezbatut , da, s-ar putea dezbate mult ,,pe langa '' acest subiect. De exemplu, omul are constiinta si suntem deacord cu asta , dar moralitate? Daca suntem sinceri cu noi insine, putem sa ne raspundem la aceasta intrebare ? CAT SUNT EU DE MORAL?majoritatea oamenilor sunt foarte,sunt cei mai,sunt extraordinar de morali cand vine vorba de altii,cand insa vine vorba despre el insusi,incep negocierile,aia parca nu-i mai rea ca aialalta,nici ce fac sau ce-am facut io nu mi se pare asa grav,tinand cont ca icsulescu a comis-o mai grav......si tot asa la infinit....astia-s oamenii,asta-i lumea in care traim,s-auzim numai de bine , ca de rau avem parte mereu
Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!!
�Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.� (Zamolxe)
http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY
Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol.
Albert Einstein
DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE
....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
|
|
Fosta membra 9am.ro 946 mesaje Membru din: 2/04/2010 |
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 12:13
eu cred ca diferentele dintre oameni si animale se reduc la aceea ca, oamenii au invatat sa-si supuna instinctele unor norme morale.
moralitatea societ��ii moderne provine din nevoile omului la libertate �i proprietate. adic� ai voie s� faci ce vrei at�ta timp c�t nu �ncalci acela�i drept al altor oameni. libertatea ta se �ntinde p�n� la libertatea celui de l�ng� tine. dar, asa cum intreba si rodik, cati dintre noi putem afirma ca ne straduim sa respectam aceste norme? Raporteaza abuz de limbaj
"Daca poti ajuta, atunci ajuta. Dar daca nu poti face asta, cel putin nu face rau."
|
|
|
|
|
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 12:28
De la: florinpreda999, la data 2010-04-09 12:00:10Iti dau dreptate. De fiecare data cand privim la noi insine sau la ai nostri dragi, gasim circumstante atenuante pentru orice abatere de la morala insa pe ceilalti nu-i privim cu aceiasi ochi ingaduitori ci dimpotriva suntem tentati sa adoptam o optica mai severa...De la: rodik_mi, la data 2010-04-09 11:45:48Nu gasesc nici o legatura intre moralitate si instinctele animalelor. Animalele nu au constiinta si atunci nici nu poate fi vorba de moralitate.. De dezbatut , da, s-ar putea dezbate mult ,,pe langa '' acest subiect. De exemplu, omul are constiinta si suntem deacord cu asta , dar moralitate? Daca suntem sinceri cu noi insine, putem sa ne raspundem la aceasta intrebare ? CAT SUNT EU DE MORAL?majoritatea oamenilor sunt foarte,sunt cei mai,sunt extraordinar de morali cand vine vorba de altii,cand insa vine vorba despre el insusi,incep negocierile,aia parca nu-i mai rea ca aialalta,nici ce fac sau ce-am facut io nu mi se pare asa grav,tinand cont ca icsulescu a comis-o mai grav......si tot asa la infinit....astia-s oamenii,asta-i lumea in care traim,s-auzim numai de bine , ca de rau avem parte mereu Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 7245 mesaje Membru din: 16/10/2009 |
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 12:29
filozofilor!
" Minds are like parachutes. They only function when they are open."
Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 12:59
Exista deja un topic dedicat moralit��ii, deschis de Vasile...a�a c� nu o s� m� obosesc s� scriu din nou �i o s� dau copy-paste...ce am scris acolo. Cred c� se cuvine o definire a moralit��ii, a eticii...�nainte de a discuta despre acestea...nu crede�i?
�n teorie dar �i �n practic� �nt�lnim adesea termenii de "etic�", "moral�", "deontologie". Ace�tia au par�ial sensuri diferite, chiar dac� se refer� �n general la aceea�i problematic�. Morala desemneaz� un anume cod social, un asnsamblu de reguli c�rora fiecare persoan� trebuie s� se conformeze pentru a fi acceptat �n societate. Moralitatea se refer� la standardele de comportament dup� care oamenii sunt judeca�i, �n mod particular �n rela�iile cu ceilal�i. Astfel, moralitatea reprezint� totalitatea convingerilor, atitudinilor, deprinderilor, sentimentelor reflectate �n principii, normelor, regulilor determinate istoric �i social, care reglementeaz� comportamentul �i raporturile indivizilor �ntre ei, precum �i dintre ace�tia �i colectivitate, �n func�ie de categoriile bine, r�u, datorie, dreptate, nedreptate �i a c�ror respectare se �ntemeiaz� pe con�tiin�a �i opinia public�. Morala este o form� specific� a raporturilor dintre oameni, dintre diferitele grupuri sociale. Ea depinde de condi�iile existen�iale ale unei anumite comunit��i umane, deci nu poate avea un caracter ABSTRACT, general valabil, ci mai degrab� are un caracter RELATIV, pentru c� a�a cum spunea Blaise Pascal, la un moment dat "ce este bine dincolo de Pirinei e r�u dincoace de Pirinei".
C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
|
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 13:27
De la: oliviu_dorian, la data 2010-04-09 11:06:37Moralitatea este un cod care separa comportamentele bune de cele rele. Simplu ca buna ziua. Pentru un animal sau pentru un grup de animale, "bine" inseamna orice lucru sau comportament care le ajuta sa supravietuiasca pentru cat mai mult timp, pentru a apuca sa iti transmita genele. "Rau" inseamna orice lucru care impiedica cele anterior mentionate. Cred ca am inteles. Deci cand iepurasii si-o trag in tufisiuri sau cand mananca morcovi asta inseamna "bine" si putem discuta din persepctiva morala acest lucru. Daca iepurasul insa se imbolnaveste sau ii mananca vulpea organul sexual, inseamna "rau" deoarece nu mai are ce dracu' sa faca ca sa isi transmita genele,este impiedicata aceasta transmitere.Tu ti-ai definit propria ta notiune si despre ce inseamna moralitate si ,mai mult,despre bine si rau la animale.Eu insa ti-o prezint informativ si pe cea din DEX ,la urma urmelor aia este cea care trebuie folosita .In caz contrar imi fabric si eu o definitie a mea ,cum imi place mie ,si sustin cu ea ce doresc.MOR�L�, morale, s.f. 1. Ansamblul normelor de convietuire, de comportare a OAMENILOR unii fat� de altii si fat� de colectivitate si a c�ror �nc�lcare nu este sanctionat� de lege, ci de opinia public�; etic�. ♦ Comportare (l�udabil�); moravuri. 2. Disciplin� stiintific� care se ocup� cu normele de comportare a OAMENILOR �n societate; (concr.) carte care cuprinde aceste norme; etic�. 3. (Fam.) Dojan�, mustrare. ♦ Concluzie moralizatoare cuprins� �ntr-o scriere, mai ales �ntr-o fabul�; �nv�t�tur�. � Din lat. moralis, fr. morale. Punctele 1 si 2 se refera la OAMENI .La punctul trei ai dreptate,in fabulele despre animale exista mereu si o morala, dar nu cred ca asta era sensul pe care il doreai tu. Oricum,moralitatea eu o cam vad asociata cu constiinta si cu gandirea. Nimeni nu a laudat (cel putin din cate stiu eu) din punct de vedere moral nici ca oamenii fac sex ,nici ca mananca si nici ca respira. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 13:57
De la: pik_nik, la data 2010-04-09 11:29:00ai punctat corect, anca. In ce fel un cod moral este diferit de comportamente instinctuale menite sa asigure continuitatea speciei? Singura diferenta este ca noi am reusit sa constientizam aceste mecanisme, pe cand animalele nu. Insa amandoua indeplinesc acelasi scop. Etologia studiaza comportamentul animalelor si a stabilit multe corespondente intre eticheta sociala la oameni si ritualurile de duel intre masculi sau ritualurile de imperechere (cadourile aduse iubitei). Asa ca m-ar interesa sa stiu in ce fel alaturarea eticii si moralei cu evolutia comportamentului la animale este o chestiune pur speculativa. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 13:59
De la: vaneamarin, la data 2010-04-09 13:27:05De la: oliviu_dorian, la data 2010-04-09 11:06:37Moralitatea este un cod care separa comportamentele bune de cele rele. Simplu ca buna ziua. Pentru un animal sau pentru un grup de animale, "bine" inseamna orice lucru sau comportament care le ajuta sa supravietuiasca pentru cat mai mult timp, pentru a apuca sa iti transmita genele. "Rau" inseamna orice lucru care impiedica cele anterior mentionate. Da, ai perfecta dreptate si nu am inebunit sa ma contrazic cu DEX-ul. Pe mine ma intereseaza in ce fel oamenii sunt dispusi sa recunoasca (in fata unor argumente, desigur) originea pur evolutionara a acestor coduri morale. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 14:04
De la: rodik_mi, la data 2010-04-09 11:45:48Nu gasesc nici o legatura intre moralitate si instinctele animalelor. Animalele nu au constiinta si atunci nici nu poate fi vorba de moralitate.. De dezbatut , da, s-ar putea dezbate mult ,,pe langa '' acest subiect. De exemplu, omul are constiinta si suntem deacord cu asta , dar moralitate? Daca suntem sinceri cu noi insine, putem sa ne raspundem la aceasta intrebare ? CAT SUNT EU DE MORAL?fiecare este moral atat cat vrea sa fie si de multe ori folosim cuvantul moral intr-un anumit context si numai atuncea cand ne convine
|
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 14:06
De la: vaneamarin, la data 2010-04-09 13:27:05De la: oliviu_dorian, la data 2010-04-09 11:06:37Moralitatea este un cod care separa comportamentele bune de cele rele. Simplu ca buna ziua. Pentru un animal sau pentru un grup de animale, "bine" inseamna orice lucru sau comportament care le ajuta sa supravietuiasca pentru cat mai mult timp, pentru a apuca sa iti transmita genele. "Rau" inseamna orice lucru care impiedica cele anterior mentionate. vad ca stai bine cu moralul dupa atacurife furibunde a lui sofrone asupra-ti
|
Fosta membra 9am.ro 946 mesaje Membru din: 2/04/2010 |
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 14:10
De la: 9am045616, la data 2010-04-09 14:04:20De la: rodik_mi, la data 2010-04-09 11:45:48Nu gasesc nici o legatura intre moralitate si instinctele animalelor. Animalele nu au constiinta si atunci nici nu poate fi vorba de moralitate.. De dezbatut , da, s-ar putea dezbate mult ,,pe langa '' acest subiect. De exemplu, omul are constiinta si suntem deacord cu asta , dar moralitate? Daca suntem sinceri cu noi insine, putem sa ne raspundem la aceasta intrebare ? CAT SUNT EU DE MORAL?fiecare este moral atat cat vrea sa fie si de multe ori folosim cuvantul moral intr-un anumit context si numai atuncea cand ne convine mda... ideal ar fi sa-i intelegem si sensul atunci cand il folosim. Raporteaza abuz de limbaj
"Daca poti ajuta, atunci ajuta. Dar daca nu poti face asta, cel putin nu face rau."
|
|
illyrialazar 25 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 14:15
daca sunteti cu adevarat interesati de acest subiect am sa incep prn a va ruga sa mai studiati putin viata animalelor si sa cititi definitia fiintei in dex si daca se poate si ceva mai mult despre separarea fortata a omului de animale si nu integrarea lui naturala n sistem...si nu inceprti cu ce ne dau animalele noua
|
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 14:16
Moralitatea nu are existenta obiectiva in afara unui agent care sa actioneze in virtutea ei. Morala in sine este recunoasterea si sistematizarea acestor comportamente pe care le consideram folositoare vietii in grup (altruism, simpatie, mila, cooperare, subordonare). Aceste comportamente pe care le numim "morale" exista la animale sub forma de instincte si comportamente dobandite (invatate, la fel ca normele de buna purtare, cu care nu ne nastem) si exista si la noi. Numai ca noi, prin autoanaliza, le-am observat, le-am ordonat si le-am dat numele de "morala". Ce vreau eu sa subliniez este ca morala nu este ceva pe care l-am scos din palarie atunci cand am decis sa traim in grup. Este o mostenire mult mai veche care ne vine de la stramosii nostri de acum milioane de ani.
|
|
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 14:18
De la: illyrialazar, la data 2010-04-09 14:15:15daca sunteti cu adevarat interesati de acest subiect am sa incep prn a va ruga sa mai studiati putin viata animalelor si sa cititi definitia fiintei in dex si daca se poate si ceva mai mult despre separarea fortata a omului de animale si nu integrarea lui naturala n sistem...si nu inceprti cu ce ne dau animalele noua Amin. Omul este un animal si intreaga lui zestre genetica si comportamentala vine de la animale, fie ca-i place sa recunoasca asta, fie ca nu. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 14:25
De la: 9am045616, la data 2010-04-09 14:06:27
|
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 14:27
De la: oliviu_dorian, la data 2010-04-09 14:18:43asta de laaaaaaa................instinct se trageDe la: illyrialazar, la data 2010-04-09 14:15:15daca sunteti cu adevarat interesati de acest subiect am sa incep prn a va ruga sa mai studiati putin viata animalelor si sa cititi definitia fiintei in dex si daca se poate si ceva mai mult despre separarea fortata a omului de animale si nu integrarea lui naturala n sistem...si nu inceprti cu ce ne dau animalele noua
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 14:29
De la: oliviu_dorian, la data 2010-04-09 14:18:43De la: illyrialazar, la data 2010-04-09 14:15:15daca sunteti cu adevarat interesati de acest subiect am sa incep prn a va ruga sa mai studiati putin viata animalelor si sa cititi definitia fiintei in dex si daca se poate si ceva mai mult despre separarea fortata a omului de animale si nu integrarea lui naturala n sistem...si nu inceprti cu ce ne dau animalele noua ADN-ul bat�-l vina!!! Nu-i a�a faraoane?!
C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
|
|
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 14:35
De la: oliviu_dorian, la data 2010-04-09 13:59:24De la: vaneamarin, la data 2010-04-09 13:27:05De la: oliviu_dorian, la data 2010-04-09 11:06:37Moralitatea este un cod care separa comportamentele bune de cele rele. Simplu ca buna ziua. Pentru un animal sau pentru un grup de animale, "bine" inseamna orice lucru sau comportament care le ajuta sa supravietuiasca pentru cat mai mult timp, pentru a apuca sa iti transmita genele. "Rau" inseamna orice lucru care impiedica cele anterior mentionate. Daca vrei sa spui ca aceste coduri morale provin din codurile morale ale animalelor eu unul sunt dispus sa admit asta cam ...0%, deoarece dupa mine nu se poate vorbi de moralitate la animale. .
|
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 14:38
De la: vaneamarin, la data 2010-04-09 14:35:53De la: oliviu_dorian, la data 2010-04-09 13:59:24De la: vaneamarin, la data 2010-04-09 13:27:05De la: oliviu_dorian, la data 2010-04-09 11:06:37Moralitatea este un cod care separa comportamentele bune de cele rele. Simplu ca buna ziua. Pentru un animal sau pentru un grup de animale, "bine" inseamna orice lucru sau comportament care le ajuta sa supravietuiasca pentru cat mai mult timp, pentru a apuca sa iti transmita genele. "Rau" inseamna orice lucru care impiedica cele anterior mentionate. o fi zoofil si nu stie cum sa isi spuna pasurile
|
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 15:13
De la: Dorulet, la data 2010-04-09 14:29:26De la: oliviu_dorian, la data 2010-04-09 14:18:43De la: illyrialazar, la data 2010-04-09 14:15:15daca sunteti cu adevarat interesati de acest subiect am sa incep prn a va ruga sa mai studiati putin viata animalelor si sa cititi definitia fiintei in dex si daca se poate si ceva mai mult despre separarea fortata a omului de animale si nu integrarea lui naturala n sistem...si nu inceprti cu ce ne dau animalele noua Asa-i! Cu farv si-ntesad!
|
|
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 16:08
De la: vaneamarin, la data 2010-04-09 14:35:53 Codurile morale ale oamenilor nu vin din codurile morale ale animalelor. Animalele nu au coduri morale. Nu am folosit niciodata aceasta formulare. Am spus instincte si comportamente dobandite rezultate din ierarhia grupului din care acel animal face parte. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 16:14
De la: oliviu_dorian, la data 2010-04-09 16:08:38Ok, cu asta sunt deacord Animalele au instincte si comportamente dobandite si nici intr-un caz morala . Atunci care e intelesul sintagmei ,,moralitatea animalelor mama adevarata a omului moral'' din titlul topicului. Dezvolta te rog.De la: vaneamarin, la data 2010-04-09 14:35:53 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 16:15
ANIMAL,ANIMAL !!!!....OM ....
..RUSINE SA-TI FIE CA AI PIERDUTCODUL MORAL!!!!............ ................SAU CODUL LUI DAVINCI
|
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 16:19
De la: 9am045616, la data 2010-04-09 16:15:30ANIMAL,ANIMAL !!!!....OM .... ce ai mai cu codul lui Davinci?!!! ce-ar fi atit de imoral ca iSUS sa fi avut mostenitori? stie cineva cu exactitate ce a facut pina la 3o de ani? pina la revenirea lui in Ierusalim? a fost nascut totusi din corp omenesc,tot carne si oase avea pe el...deci...vrei sa vorbesc despre cod? ma apuca somnu... Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

ai uitat CODULli davinci
Daca iepurasul insa se imbolnaveste sau ii mananca vulpea organul sexual, inseamna "rau" deoarece nu mai are ce dracu' sa faca ca sa isi transmita genele,este impiedicata aceasta transmitere.
,la urma urmelor aia este cea care trebuie folosita .In caz contrar imi fabric si eu o definitie a mea ,cum imi place mie ,si sustin cu ea ce doresc.
o fi zoofil si nu stie cum sa isi spuna pasurile
..RUSINE SA-TI FIE CA AI PIERDUTCODUL MORAL!!!!............