back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Frauda prin mail

givenchy

2 mesaje
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 13:46

De curand am primit un mail prin care eram anuntata ca am castgat o suma enorma de bani la nu stiu ce promotie. Mi s-a dat si adresa unei persoane de contact careia trebuia s ii trimit numele, adresa si contul bancar in care sa mi se trimita banii. Din curiozitate... am trimis numele si adresa. nu am nu cont bancar asa ca nu am trimis. M-am interesat apoi la compania Nokia (de acolo se presupunea ca este promotia) si am aflat ca inselatorie. Este posibil sa ma afecteze in vreun fel faptul ca am trimis adresa?
Si inca ceva...cum fac sa bloche mesajele de genul asta pentru ca primesc inclusiv cele din partea bancii raiffeisen "cu securizarea contului".

Raporteaza abuz de limbaj
nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 14:04

De la: 9am098409, la data 2009-07-13 13:46:58De curand am primit un mail prin care eram anuntata ca am castgat o suma enorma de bani la nu stiu ce promotie. Mi s-a dat si adresa unei persoane de contact careia trebuia s ii trimit numele, adresa si contul bancar in care sa mi se trimita banii. Din curiozitate... am trimis numele si adresa. nu am nu cont bancar asa ca nu am trimis. M-am interesat apoi la compania Nokia (de acolo se presupunea ca este promotia) si am aflat ca inselatorie. Este posibil sa ma afecteze in vreun fel faptul ca am trimis adresa?
Si inca ceva...cum fac sa bloche mesajele de genul asta pentru ca primesc inclusiv cele din partea bancii raiffeisen "cu securizarea contului".

Sa nu mai trimiti nici emailul la astfel de escrocherii. Sint programe de phishing. Nici macar sa nu mai accesezi adresa daca ai o banuiala.
Am primit si eu cu banci. Am avut un program care m-a avertizat ca e phishing. Dar te anunta numai cind ai intrat pe siteul lor. Poate fi chiar si atunci prea tirziu.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
tanasegheorghe99

154 mesaje
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 14:05

De la: 9am098409, la data 2009-07-13 13:46:58De curand am primit un mail prin care eram anuntata ca am castgat o suma enorma de bani la nu stiu ce promotie. Mi s-a dat si adresa unei persoane de contact careia trebuia s ii trimit numele, adresa si contul bancar in care sa mi se trimita banii. Din curiozitate... am trimis numele si adresa. nu am nu cont bancar asa ca nu am trimis. M-am interesat apoi la compania Nokia (de acolo se presupunea ca este promotia) si am aflat ca inselatorie. Este posibil sa ma afecteze in vreun fel faptul ca am trimis adresa?

Si ce ti-ai zis "m-a lovit norocu' " cat de naivi pot fi unele persoane.... te-ai ars, este suficient pt a te pomeni cu ceva "electrocasnice" in dotare, desigur tu le vei plati dar altii vor benefica de ele.
Acum lasand gluma anunta politia sa indentifice "beneficiarul informatiilor date de tine" , pt a te acoperi dpdv legal.Sper ca nu ai fost inspirata ( pt ca numai pe fete/femei le poti pacali usor) sa dai CNP si SERIE CI, daca da atunci te-as sfatui sa iei legatura cu BIROUL CREDITE ( cel care restrictioneaza sau nu accesul al un credit) pt a bloca un eventual credit.
este cam naspa.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 00:38

De la: tanasegheorghe99, la data 2009-07-13 14:05:29

Si ce ti-ai zis "m-a lovit norocu' " cat de naivi pot fi unele persoane.... te-ai ars, este suficient pt a te pomeni cu ceva "electrocasnice" in dotare, desigur tu le vei plati dar altii vor benefica de ele.
Acum lasand gluma anunta politia sa indentifice "beneficiarul informatiilor date de tine" , pt a te acoperi dpdv legal.Sper ca nu ai fost inspirata ( pt ca numai pe fete/femei le poti pacali usor) sa dai CNP si SERIE CI, daca da atunci te-as sfatui sa iei legatura cu BIROUL CREDITE ( cel care restrictioneaza sau nu accesul al un credit) pt a bloca un eventual credit.
este cam naspa.

Spune-mi. Daca numai am accesat saitul si atit e ceva. Sau pot cauta prin calculator numai daca au emailul. cum de fapt il au. Fara parola. Sau daca au parola, poate de unde au si emailul, ce se poate face?

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
givenchy

2 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 15:16

Am trimis doar adresa...ce s-ar putea intampla cu asta?Atata timp cat nu au date personale precum serie de buletin, CNP, sau cont bancar?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 15:26

De la: givenchy, la data 2009-07-14 15:16:43Am trimis doar adresa...ce s-ar putea intampla cu asta?Atata timp cat nu au date personale precum serie de buletin, CNP, sau cont bancar?

Nu stiu. Ar fi cazul sa faci o vizita la cineva competent sa te sfatuiasca. Eventual la cei cu fraude pe internet. Sa te linistesti. Si sa ne spui si noua ce ti-au spus. Eu sint cel mai curios sa aflu.

Stau cu vreo 5 emailuri din astea. Si nu le-am sters sa nu uit ca exista asa ceva. Progrmul de protectie urla la mine sa nu merg mai departe. Este negru, pe maxim. Si scrie si in romina. El este in engleza. Deci e alerta mare, peste tot.

tanasegheorghe99

154 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 17:16

De la: givenchy, la data 2009-07-14 15:16:43Am trimis doar adresa...ce s-ar putea intampla cu asta?Atata timp cat nu au date personale precum serie de buletin, CNP, sau cont bancar?

In acest caz stai linistita nu s-a intamplat nimic.Doar ca va incerca sa te "bombardeze" cuscrisori despre diferite promotii/premii.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 28 August 2009, ora 03:37

Vin zilnic emailuri phishing. Si mai "normale". Evolueaza escrocii.

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 28 August 2009, ora 04:04

De la: nastasemihail, la data 2009-08-28 03:37:14Vin zilnic emailuri phishing. Si mai "normale". Evolueaza escrocii.
Mda. Sa vezi ce bine suna asta.

,,Noi masuri de securitate.Wednesday, August 26, 2009 8:49 PM

From: "Raiffeisen Bank"

Add sender to ContactsTo: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]... more

Stimate Client,

Va aducem la cunostinta incepand cu 27 august 2009, vom implementa
autentificarea pe baza de "Certificat de securitate" de 1024 biti,
acest tip de securitate fiind foarte bine cotat pe piata serviciilor bancare online.

In acest timp serviciul Raiffeisen Online va fi indisponibil intre orele 20:00-23:00.

Valabilitatea certificatului de autentificare instalat pe calculator
este de cel mult un an dupa care expira, iar accesul in aplicatie nu mai
este posibil decat dupa reinstalarea unui nou certificat.

Pentru a adera la acest tip de securitate va rugam sa ne contactati prin urmatorul link RaiffeisenContact:

Contact

Prin aceasta metoda incercam sa mentinem increderea clientilor nostri prin a porteja
intimitatea si securitatea informatiilor dumneavoastra impotriva accesului neautorizat.

Ne cerem scuze pentru acest inconvenient.

RETINETI: NU DEZVALUITI NICI O DATA TOATE CELE 16 NUMERE DE PE CARDUL DUMNEAVOASTRA DE DEBIT, PIN-UL SI CVV !

Dana Mirela Ionescu-Presedinte Consiliul De Administratie /Director general.
� Raiffeisen Bank 2009
------------------------------------------------------------------------

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
| Varianta pentru tiparire a topicului frauda prin mail
Mergi la: