back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Populaþia pãmântului ºi-a depãºit limitele

Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:

calu_balan

6 mesaje
Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 13:45

Unul dintre cei mai influen�i consilieri pe �tiin�� din guvernul american, care o sf�tuie�te pe Hillary Clinton pe durata administra�iei Obama, avertizeaz� c� popula�ia uman� a dep�it deja �limitele de sustenabilitate� ale planetei, �ndemn�nd, printre altele, la r�sp�ndirea ingineriei genetice �n r�ndul recoltelor.
�Trebuie s� continu�m s� mic�or�m rata de �nmul�ire a popula�iei globale. Planeta nu mai poate suporta mai mul�i oameni. Oricum, probabil c� exist� deja prea mul�i oameni pe aceast� planet�, a spus consilierul american Nina Fedoroff, profesor de biologie molecular� �i de�in�toarea unei Medalii Na�ionale pentru �tiin�� (cea mai mare distinc�ie �tiin�ific� din SUA), pentru BBC .

Popula�ia Terrei num�r� �n momentul de fa�� 6,5 miliarde de oameni, cu o cre�tere net� zilnic� de 218.030, urm�nd s� creasc� rapid p�n� la 7 miliarde, potrivit Biroului Recens�m�ntului din SUA. �n plus, pentru 2040, se estimeaz� 9 miliarde de suflete.

�n aceste condi�ii, consilierul �tiin�ific subliniaz� faptul c� oamenii trebuie s� devin� mult mai eficien�i �n gestionarea �p�m�nturilor s�lbatice� �i mai ales a resurselor de ap�, pled�nd pentru folosirea recoltelor modificate genetic.

Dr. Fedoroff , care a scris o carte despre m�nc�rurile modificate genetic �n 2004, este de p�rere c� criticile pe marginea porumbului, gr�ului �i orezului supuse bioingineriei apar�in unor vremuri de mult apuse.

�Accept�m exact aceea�i tehnologie (n.r. - folosit� pentru m�nc�rurile modificate genetic) �n medicin�, dar �n ceea ce prive�te producerea m�nc�rii, vrem s� ne �ntoarcem �n secolul XIX. Nu am merge la doctor s�-i spunem �Trateaz�-m� a�a cum doctorii �i tratau pe oameni �n secolul XIX�, �ns� cerem acest lucru c�nd vine forma de produc�ia de m�ncare.�

Cel mai intens populate na�iuni

China - 1,33 miliarde
India - 1,16 miliarde
SUA - 306 milioane
Indonezia - 230 de milioane
Brazilia - 191 de milioane

sursa: gandeste.org/politica/populatia-pamantului-si-a-depasit-limitele...

vasak000

12 mesaje
Oras: Satu Mare

Postat pe: 11 Aprilie 2009, ora 16:34

poi sa faca la ei modificari genetice daca sunt multi noi romani suntem putini asa k sa ne lasa dracului in pace.

POP
9am031078

64 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 20:15

Povestea cu alimente obtinute din materii prime cu modificari genetice este O MARE GOGORITA . Tehnicile de manipulare s-au modernizat concomitent cu evolutia vietii pe pamant . Sa nu ma intrebati care sunt beneficiarii utilizarii acestor tehnici , ca se vede cu ochiul liber de pe luna!!! . In toata lumea se cultiva plante modificate genetic , se cresc animale si pasari modificate genetic , dar pentru a abate atentia de la problemele reale cu care se confrunta populatia planetei , pentru a nu sti cine sunt adevaratii vinovati care ne otravesc LA PROPRIU , m a r i i p r o f i t o r i , din lumea intreaga agita permanent apele pentru ca ceata asternuta peste adevar sa nu cumva sa se ridice . Solutia exista dar fraierii trebuie facuti sa creada in gogosile aruncate pe piata . Simplu , plantele modificate genetic , sa fie folosite n u m a i pentru producerea de biocombustibili si gata . In rest , practicam agricultura ecologica pe toata suprafata(USCAT +APA) ce se preteaza pentru aceasta activitate , folosind cele mai noi tehnologii in domeniu la scara planetara si s-a rezolvat si problema alimentatiei . Ar mai fi o problema de rezolvat ; DOMINATIA LA SCARA INTREGII PLANETE , SA DISPARA !!!

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 20 Aprilie 2009, ora 05:52

A�a � zisa � problem� demografic� � este o fals� problem�. Adev�rata problem� este �mp�r�irea nedreapt� a resurselor

Cre�terea demografic� nu va determina epuizarea resurselor omenirii �i iat� de ce:
- statistici recente, furnizate de F.A.O. arat� urm�torul fapt: cre�terea anual� a popula�iei este de 1,60%, �n timp ce cre�terea anual� a produselor agricole este mai mare: 4%, aceste produse fiind cele care stau la baza hranei popula�iei.
- �n ce prive�te posibilit��ile de alimentare, globul p�m�ntesc are resurse de hran� pentru mult mai mul�i oameni dec�t sunt �n prezent, �ns� adev�rata problem� este �mp�r�irea nedreapt� a resurselor. Iar cei care �mpart �n mod nedrept resursele manipuleaz� opinia public� vehicul�nd falsa problem� a � suprapopul�rii � pentru a nu se vedea c� adev�rata cauz� a s�r�ciei nu este lipsa de resurse, ci �mp�r�irea nedreapt� a acestora de c�tre ei. �n acest sens, ei promoveaz� controlul popula�iei prin orice mijloace, �n fapt promoveaz� o cultur� a mor�ii, opus� culturii umane �i cre�tine a vie�ii.
- Unii oameni de �tiin�� au calculat c� p�m�ntul poate hr�ni: 8 miliarde de oameni (conform lui Penck), 13 miliarde (conform lui Hollstein), 22 miliarde (conform lui Ballod) �i peste 100 de miliarde de oameni (conform lui Clark). Or, �n prezent pe p�m�nt sunt �n jur de 6 miliarde �i jum�tate de oameni.
- �n plus, economi�tii constat� c� o cre�tere a densit��ii demografice poate fi �nso�it� de o mare expansiune economic�: ca exemplu poate fi adus Hong � Kongul, unde exist� o densitate mare de popula�ie �i �n acela�i timp o mare cre�tere economic�.
- Apoi, trebuie �inut cont c� 70% din suprafa�a globului o ocup� apele. Acestea pot deveni o surs� inepuizabil� pentru alimentarea popula�iei pam�ntului, dac� vor fi exploatate cum trebuie. �i mai trebuie �inut cont c� din suprafa�a uscat� numai 30% e cultivat�.

Dac� o parte a omenirii sufer� de foame, aceasta nu se datoreaz� faptului c� p�m�ntul nu are resurse, ci ignoran�ei, egoismului, r�ut��ii, �mp�r�irii nedrepte a resurselor. Nimeni nu ar suferi de foame dac� s-ar investi �n agricultur� numai o mic� parte din sumele care se investesc pentru distrugerea vie�ii oamenilor (pentru armament, aparate pentru avort �i sterilizare, contraceptive, etc.)

Acces�nd linkul urm�tor pute�i vedea un documentar intitulat � Iarna demografic� � �n care oamenii de �tiin�� arat� c� pe p�m�nt este nevoie de copii, altfel se ajunge la o �mb�tr�nire a popula�iei, la o a�a numit� iarn� demografic�. Documentarul e format din 6 p�r�i, fiecare de cate 10 minute. Iat� prima parte, iar celelalte 5 p�r�i le g�si�i �n dreapta :

www.youtube.com/watch?v=iPzsAl5IjvE&feature=PlayList&p=FD03534E6...

De asemenea, �n privin�a Rom�niei se constat� o sc�dere dramatic� a popula�iei, astfel �nc�t, dac� nu se vor lua m�suri de stopare a avorturilor prin lege, dispari�ia poporului rom�n poate fi calculat� matematic.

Mai multe pute�i citi pe blogul urm�tor:

www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe acest blog g�si�i: �nregistr�ri video cu miracole. Videoclipuri. Leg�turi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele con�in posturi TV on-line �i posturi de radio). C�r�i foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (f�r� a necesita desc�rcare �n calculator). Articole. Adrese, numere de telefon �i site-uri ale unor asocia�ii care ofer� servicii caritative, etc.

Pute�i intra �i pe blogul urm�tor:

www.augustincezar.blogspot.com/
Acest blog con�ine: Argumente �tiin�ifice �i religioase omul este om din momentul concep�iei. Adrese, numere de telefon �i site-uri ale unor asocia�ii care ofer� ajutor material, consiliere �i solu�ii alternative la avort. M�rturii ale unor femei care au f�cut avort. M�rturii ale unor femei care nu au f�cut avort. M�rturii ale unor medici care au renun�at s� fac� avorturi. Consecin�e fizice �i emo�ionale ale avortului asupra femeii. Leg�turi cu multe alte site-uri asem�natoare.

V� rog intra�i pe bloguri �i trimite�i-le mai departe ca s� foloseasc� �i altora. Chiar se merit�.

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 15:14

Intr-adevar este o falsa problema cresterea populatiei.
Sa nu uitam ca aceasta crestere a nivelului de trai are loc odata cu cresterea populatiei.
Lipsa semenilor provoaca un fel de alienare in masa a oamenilor. Atrocitatile au avut loc in spatii deschise cu putini oameni. Vezi filmul pus de florin peste tot.
Eu am observat ca atunci cind am lucrat in colective f mari de mii si chiar zeci de mii de oameni dar in mai multe puncte de lucru, imi era f bine ca venit.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gigilipianu

443 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 20:50

Fals. Nu pot fi prevazute niste limite deocamdata. Pe total se observa cresteri ale numarului populatiei dar pe natiuni sunt multe (printre care si Romania) care scad intr-un ritm ingrijorator. Rezultatul va fi o alta distributie a populatiei pe nationalitati. Dupa modul cum evolueaza (natural) asa zisele civilizatii avansate din punct de vedere moral si social pe total populatia globului va sfarsi prin a scadea dramatic. Gigi.

Sandel

271 mesaje

Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 08:28

Pai si care ar fi solutiile? Exterminare, interzicere de nasteri? Mi se par abureli , mai ales in cazul consilierului care probabil trebuia sa spuna si el ceva ca sa nu fie platit degeaba.

Regret ca traiesc in Romania
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 09:05

La fel s-a spus in diferite perioade, in anii 50, 60, 70, 80.
Cresterea populatiei nu poate fi oprita prin masuri administrative.
Oamenii au viitor, nu alte fiinte. In plus toate se rezolva din mers, cum s-au si rezolvat.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 17:33

Este normal si de dorit ca numarul oamenilor sa creasca . Pe de alta parte , daca resursele sunt insuficiente , va actiona in mod implacabil legea lui Malthus .. Marirea productiei de hrana prin manipulari genetice , nu este o solutie . Este o arma cu doua taisuri care se poate intoarce impotriva oamenilor . In plus totul este un joc cu suma nula . Se ia o rezursa dintr - un loc si ramane penurie in altul . Solutia este expansiunea omenirii in Oceanul Planetar si Spatiul Cosmic . Un posibil model de expansiune in aceste spatii , este redat in cartea lui Marshall T. Savage - " Proiectul Millenium "

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 1 Mai 2009, ora 01:01

Biologul american Eric R. Pianka vrea ca 90 % din populatia globului sa dispara, iar cei care fac mai mult de un copil sa fie pusi sub acuzare! Acest nebun ce pozeaza in om de stiinta propune adoptarea in USA si Europa a unei legi similare cu cea din China pe tema limitarii numarului de copil la maximum 1 per familie. De dragul protejarii naturii, pe care tot tarile puternic industrializate au distrus-o, 90% din populatia globului trebuie sa dispara, genocidul planetar putandu-se rezolva cu o mutanta a virusului Ebola. Pianka a afirmat ca omenirea reprezinta o biomasa uriasa, si din punct de vedere a bacteriilor cauzatoare de maladii este substratul perfect, fiind nevoie doar de o mutatie sau� o hibridizare, care se poate face oricand, pe cale naturala�

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 1 Mai 2009, ora 17:29

De la: New_Age, la data 2009-05-01 01:01:11Biologul american Eric R. Pianka vrea ca 90 % din populatia globului sa dispara, iar cei care fac mai mult de un copil sa fie pusi sub acuzare! Acest nebun ce pozeaza in om de stiinta propune adoptarea in USA si Europa a unei legi similare cu cea din China pe tema limitarii numarului de copil la maximum 1 per familie. De dragul protejarii naturii, pe care tot tarile puternic industrializate au distrus-o, 90% din populatia globului trebuie sa dispara, genocidul planetar putandu-se rezolva cu o mutanta a virusului Ebola. Pianka a afirmat ca omenirea reprezinta o biomasa uriasa, si din punct de vedere a bacteriilor cauzatoare de maladii este substratul perfect, fiind nevoie doar de o mutatie sau� o hibridizare, care se poate face oricand, pe cale naturala�

Si asta e liber.
Eu i-as face niste socuri electrice. Ar uita si cum il cheama.
Eu m-am curent o data puternic si nu mai stiam la ce lucram, la servici.
Deci da rezultate. Si in plus vezi lucrurile mai optimist. Fara gluma.

gigilipianu

443 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 17 Mai 2009, ora 19:56

Teama noastra trebuie sa fie ca noi sa nu scadem in timp ce altii cresc. Noi nu am avea nici-un motiv sa scadem multe zeci de ani de aici incolo, din pacate, noi continuam sa scadem in timp ce altii isi fac loc in mijlocul nostru. Gigi.

PACIFISTA

299 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 19 Mai 2009, ora 00:47

Citeste "Nu sintem singuri pe terra"

Romanii ,trebuiesc sa inteleaga ca sunt pe cont propriu,iar politicienii traiesc din contributiile ,taxele si impozitele platite de romani. Mergeti la vot si holbati bine ochii pe cine puneti stampila,nu va hazardati ! Revoluționari,eliminați din rindul vostru impostorii,asa cum a fost și BLAGA care deținea Certificat de revoluționat ilegal.
Fosta membra 9am.ro

118 mesaje
Postat pe: 20 Iunie 2009, ora 19:48

Eu nu cred ca trebuie sa fii prea desteptca sa intelegi ca in toate exista o limita. Poate daca se mai fac cercetari sa se gaseasca un capitol in Biblie care sa ne spuna cand sa ne oprim . O solutie ar putea fi homosexualii. Astia nu se inmultesc.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 15:45

De la: olaru_l_yahoo_com, la data 2009-06-20 19:48:08Eu nu cred ca trebuie sa fii prea desteptca sa intelegi ca in toate exista o limita. Poate daca se mai fac cercetari sa se gaseasca un capitol in Biblie care sa ne spuna cand sa ne oprim . O solutie ar putea fi homosexualii. Astia nu se inmultesc.

Ba da astia se inmultesc ca la leapsa.
Dac le intorci spatele ii fericesti....

lorduljohn

499 mesaje
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 19:35

De la: nastasemihail, la data 2009-06-21 15:45:38
De la: olaru_l_yahoo_com, la data 2009-06-20 19:48:08Eu nu cred ca trebuie sa fii prea desteptca sa intelegi ca in toate exista o limita. Poate daca se mai fac cercetari sa se gaseasca un capitol in Biblie care sa ne spuna cand sa ne oprim . O solutie ar putea fi homosexualii. Astia nu se inmultesc.

Ba da astia se inmultesc ca la leapsa.
Dac le intorci spatele ii fericesti....

Solutia a fost gasita : GRIPA PORCINA !
E programata-se pare -pentru vreo doua miliarde de oameni !

Fosta membra 9am.ro

118 mesaje
Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 20:32

Gresala. Cu gripele trecute, prezente si viitoare se iau banii oamenilor. Moartea este consecinta.

leo_

448 mesaje
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 18:17

De la: Dorinel, la data 2009-05-01 01:01:11Biologul american Eric R. Pianka vrea ca 90 % din populatia globului sa dispara, iar cei care fac mai mult de un copil sa fie pusi sub acuzare! Acest nebun ce pozeaza in om de stiinta propune adoptarea in USA si Europa a unei legi similare cu cea din China pe tema limitarii numarului de copil la maximum 1 per familie. De dragul protejarii naturii, pe care tot tarile puternic industrializate au distrus-o, 90% din populatia globului trebuie sa dispara, genocidul planetar putandu-se rezolva cu o mutanta a virusului Ebola. Pianka a afirmat ca omenirea reprezinta o biomasa uriasa, si din punct de vedere a bacteriilor cauzatoare de maladii este substratul perfect, fiind nevoie doar de o mutatie sau� o hibridizare, care se poate face oricand, pe cale naturala�

mutatie pe cale naturala? asa o fi? asa cum a facut mutatie omul de cro-magnon la homo sapiens si homo sapiens la homo sapiens sapiens. ca dracu si cu pseudointelectualii astia.

dar de ce nu isi da d-nu biolog cu parerea despre cum sa inverzeasca 90% din deserturi sau sa populeze 90% din adancurile oceanelor ca poate aici nu mai avem loc. ma rog si de unde exploateaza ei natura aia? nu din tarile mici pe care s-au gandit sa le reduca cu 90%?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 18:21

CEI CARE VIN CU ASTFEL DE IDEI, DE EXTERMINARE AR TREBUI PUSI SERIOS SUB OBSERVATIE. SINT F PERICULOSI, IN SENSUL CA CEI CARE SINT MAI SLABI DE CREIERAS, CHIAR POT LUA DE BUNE ASTFEL DE IDEI.

leo_

448 mesaje
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 19:34

De la: nastasemihail, la data 2009-06-26 18:21:50CEI CARE VIN CU ASTFEL DE IDEI, DE EXTERMINARE AR TREBUI PUSI SERIOS SUB OBSERVATIE. SINT F PERICULOSI, IN SENSUL CA CEI CARE SINT MAI SLABI DE CREIERAS, CHIAR POT LUA DE BUNE ASTFEL DE IDEI.

omule, astea sunt chestii mult mai mari decat un simplu nebun. e un prim pas intr-un plan complex. aminteste-ti un lucru: daca vrei sa nu fi contrazis intr-o parere mai ciudata a ta spune ca a apartinut unui om de stiinta.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 21:01

De la: leo_, la data 2009-06-27 19:34:22
De la: nastasemihail, la data 2009-06-26 18:21:50CEI CARE VIN CU ASTFEL DE IDEI, DE EXTERMINARE AR TREBUI PUSI SERIOS SUB OBSERVATIE. SINT F PERICULOSI, IN SENSUL CA CEI CARE SINT MAI SLABI DE CREIERAS, CHIAR POT LUA DE BUNE ASTFEL DE IDEI.

omule, astea sunt chestii mult mai mari decat un simplu nebun. e un prim pas intr-un plan complex. aminteste-ti un lucru: daca vrei sa nu fi contrazis intr-o parere mai ciudata a ta spune ca a apartinut unui om de stiinta.
Eu chiar nu cunosc o astfel de metoda. Fiindca eu chiar am fost si sint din "tagma", asta.

Deci ideile mele au in spate forta logica si a cunoasterii actuale.

Deci sa proferezi idei de exterminare intra in alta categorie decit stiinta. Se stie in care.
Nu spun decit de cel care a initiat o astfel de idee sau idei.
Si pe la tv sint emisiuni despre cum ar putea fi anihilata lumea. SCELERATI.

leo_

448 mesaje
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 05:12

De la: nastasemihail, la data 2009-06-28 21:01:25
De la: leo_, la data 2009-06-27 19:34:22

Eu chiar nu cunosc o astfel de metoda. Fiindca eu chiar am fost si sint din "tagma", asta.
Deci ideile mele au in spate forta logica si a cunoasterii actuale.
Deci sa proferezi idei de exterminare intra in alta categorie decit stiinta. Se stie in care.
Nu spun decit de cel care a initiat o astfel de idee sau idei.
Si pe la tv sint emisiuni despre cum ar putea fi anihilata lumea. SCELERATI.

adevarata lor problema este alta: industrializarea excesiva. nu oamenii sunt prea multi ci sistemul care e orientat pe profit ( de obicei asta e bine cu cateva exceptii) lucreaza in detrimentul resursei umane. cu alte cuvinte noi suntem utili si folositi doar pentru ca nu s-au inventat masini care sa ne inlocuiasca cu un cost mai ieftin. acolo au pierdut ei echilibrul. au prea multa populatie pe care nu o pot angaja datorita industrializarii excesive. ca urmare vor sa o scada la cca 1 mld de locuitori.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2009, ora 00:51

Cine vrea asa ceva? Sint minti bolnave astea care gindesc asa, cu scaderea populatiei, controlata de nu stiu cine.
In realitate populatia deja se gripeaza. Sint niste previziuni care spun de o scadere a populatiei in 400 ani cu o treime. Nu industrializarea e cauza, ci chiar cresterea f mare a populatiei in vreo 200 ani. Sint cicluri.

Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 15:52

parerea personala in acest sens am mai spus-o pe alt topic.
vroiam doar sa comentez ce spus cineva mai sus, nu mai stiu exact cine. cum ca in romania si in multe alte tari sporul natural este deficitar. adevarat. in general in tarile europene populatia este in scadere. in general sunt afectate mai ales tarile dezvoltate. acest lucru se datoreaza multor factori: cresterea nivelului de trai, emanciparea femeii - care sta prin scoli si pe la 30 de ani se trezeste ca vrea un copil, etc, etc.
pe cand tarile in care numarul populatiei creste accelerat sunt in general tarile foarte slab dezvoltate. cresteri mari ale numarului populatiei veti gasi mai ales in africa sau tari sarace din asia. acest lucru nu stiu cat ajuta omenirea. zicea mai sus cineva ca cu cat santem mai multi, cu atat creste nivelul de trai. unde, in africa? daca creste nivelul de trai, de ce nu este india printre cele mai dezvoltate tari de pe glob? creste numarul populatiei acolo unde nici nu sant conditii. acei oameni nu au efectiv cum sa mearga la scoala, nu au parte de educatie, sant pur si simplu saraci si foarte ulti sant muritori de foame.
daca ar creste accelerat populatia germaniei sau a frantei as mai zice, dar nu este asa. din pacate acei oameni mor pe capete de foame si boli pentru ca nu isi permit a traisca pur si simplu.

repet, sa nu fiu iar inteleasa gresit, nu am comentat aici inmultirea populatiei ci doar ce s-a postat in legatura cu cresterea nivelului de trai.

marco

627 mesaje
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 03:31

De la: calu_balan, la data 2009-04-06 13:45:21Unul dintre cei mai influen�i consilieri pe �tiin�� din guvernul american, care o sf�tuie�te pe Hillary Clinton pe durata administra�iei Obama, avertizeaz� c� popula�ia uman� a dep�it deja �limitele de sustenabilitate� ale planetei, �ndemn�nd, printre altele, la r�sp�ndirea ingineriei genetice �n r�ndul recoltelor.
�Trebuie s� continu�m s� mic�or�m rata de �nmul�ire a popula�iei globale. Planeta nu mai poate suporta mai mul�i oameni. Oricum, probabil c� exist� deja prea mul�i oameni pe aceast� planet�, a spus consilierul american Nina Fedoroff, profesor de biologie molecular� �i de�in�toarea unei Medalii Na�ionale pentru �tiin�� (cea mai mare distinc�ie �tiin�ific� din SUA), pentru BBC .

Popula�ia Terrei num�r� �n momentul de fa�� 6,5 miliarde de oameni, cu o cre�tere net� zilnic� de 218.030, urm�nd s� creasc� rapid p�n� la 7 miliarde, potrivit Biroului Recens�m�ntului din SUA. �n plus, pentru 2040, se estimeaz� 9 miliarde de suflete.

�n aceste condi�ii, consilierul �tiin�ific subliniaz� faptul c� oamenii trebuie s� devin� mult mai eficien�i �n gestionarea �p�m�nturilor s�lbatice� �i mai ales a resurselor de ap�, pled�nd pentru folosirea recoltelor modificate genetic.

Dr. Fedoroff , care a scris o carte despre m�nc�rurile modificate genetic �n 2004, este de p�rere c� criticile pe marginea porumbului, gr�ului �i orezului supuse bioingineriei apar�in unor vremuri de mult apuse.

�Accept�m exact aceea�i tehnologie (n.r. - folosit� pentru m�nc�rurile modificate genetic) �n medicin�, dar �n ceea ce prive�te producerea m�nc�rii, vrem s� ne �ntoarcem �n secolul XIX. Nu am merge la doctor s�-i spunem �Trateaz�-m� a�a cum doctorii �i tratau pe oameni �n secolul XIX�, �ns� cerem acest lucru c�nd vine forma de produc�ia de m�ncare.�

Cel mai intens populate na�iuni

China - 1,33 miliarde
India - 1,16 miliarde
SUA - 306 milioane
Indonezia - 230 de milioane
Brazilia - 191 de milioane

sursa: gandeste.org/politica/populatia-pamantului-si-a-depasit-limitele...]

... minciuni ... le este frica ca se schimba STAPINUL ... ca nu mai pot controla cu zaharelul alte natiii pe care le-au folosit mult timp doar pentru confortul si bunastarea lor ... incep sa inteleaga ca elevii isi depasesc profesorii ... asa ca hai sa ii speriem nitel ... mai mult ...

... e interesant cum unii stau acasa si primesc bani fara sa faca nimic iar prapaditii (carora cica li se plinge de mila) muncesc in conditii extreme ... e interesant cum unii cheltuie bani pe inarmare continuu si pe ''cruciada'' prin alte tari in timp ce spun ca ii intereseaza ''democratia'' acelor tari ...

adriana_07kay

1 mesaj
Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 21:32

deja consumam o groaza de fructe si legume modificate genetic

Raporteaza abuz de limbaj
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 23:40

De la: adriana_07kay, la data 2010-02-08 21:32:31deja consumam o groaza de fructe si legume modificate genetic
Eu consum din anii 60. Si voi de cind v-ati nascut. Si traim bine mersi.

Raporteaza abuz de limbaj
9am126042

88 mesaje

Postat pe: 27 Februarie 2010, ora 17:14

Ideile astea nebune de distrugere a oamenilor apartin unor bolnavi psihic, in general jidani si masoneii. Acum fiind demascati prin mass media nu mai pot tine nimic in ascuns. Va rog sa fiti atenti cu Romania acum, caci prin tunelul pe care l-au facut in subsolul Frantei ei declanseaza tsunami si cutremure prin unde lectromagnetice. Este o perioada care materializeaza toate gandurile fricoase. Sa nu va mai uitati la posturile de televizuiune care propaga frica. Ei ascund multe lucruri nebunesti. Publicitatea nebuna impotriva romanilor precum ca sunt "tigani, ciori, etc..." in mass media din Europa este facuta tot de ei ca noi sa fim atacati si in afara strainatatii. Autoritatile tac pentru ca mass media din Romania este compusa din jidanoi infecti. Faceti actiuni impotriva lor si nu va lasati manipulati de aceste animale . Nu mancati alimente umflate genetic. Faceti actiuni impotriva lor asa cum romani deosebiti au facut actiune penala impotriva nebunului de Streinu, cel cu vaccinurile. Asa ii saturam pe vecie, sa se duca drakului in iad sa fie arsi de vii. Ei ucid copiii.
Romani nu va lasati manipulati de mass media.
Esca este tot jidanca dar i-a scurtat Dumnezeu un picior si daca mai continua o sa ramana fara o mana.

ilie_1966

15 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 11 Martie 2010, ora 00:05

Populatia omenirii este intr-o continua expansiune. Cand invatam Geografia Lumii in clasa a X-a in 1982 se spunea ca Pamantul are o populatie de 4 miliarde de locuitori. Acum are 6,5 miliarde, deci cu 60% mai mult in 30 de ani (datele erau din 1978). Nu cred ca ar fi o problema prea mare pentru ca Terra sa-si hraneasca locuitorii. Problema este alta, asa cum amintea cineva mai sus, impartirea inegala a resurselor de hrana. Pentru asta, omul a inceput sa migreze din ce in ce mai mult catre tarile care au un spor natural negativ - respectiv natalitatea mai mica decat mortalitatea. Datorita acestei migratii a oamenilor dintr-o zona in alta, a inceput sa se amelioreze nivelul de trai al celor din tarile sarace intrucat cei plecati la munca trimit bani in tarile de origine. Sporirea numarului de indieni si chinezi de exemplu, eu inclin sa cred ca se datoreaza in principal castigarii dreptului de emigrare sau emigrarea ilegala, ultima sansa de care se agata cei din zone defavorizate ale globului incurajati de fundatii si asociatii umanitare. Acestia au un nivel de educatie si de cultura deosebit de cel al cetatenilor tarilor pe care le ... �ocupa� si din momentul in care se vad ca au posibilitati de trai, repede �toarna� cate 4-5 copii ! Astfel, incet-incet, asemenea unei plante parazit, acestia vor sufoca �gazdele� din punct de vedere numeric, vor crea probleme, vor deveni din ce in ce mai incomozi prin implicarea din ce in ce mai pregnanta in viata din tara de adoptie. Si ca sa exemplific as vrea sa spun ca tarile scandinave sunt �ocupate� de cetateni din tarile arabe din zonele de conflict. Un norvegian imi spunea ca in Oslo mai frecvent se aude strigat numele Ahmed decat Frode (un nume popular in Norvegia). In Norvegia, din cei 5,5 milioane de locuitori, norvegieni puri cred ca sunt 4 milioane. Avem de a face cu globalizarea dealtfel. Astfel, cred ca in maxim 100 de ani distribuirea populatiei chineze, indiene arabe si africane va fi distribuita destul de omogen pe toata planeta. Important este ca ei sa munceasca ...! Oricum, in ce priveste identitatea nationala, aceasta se va diminua; veti vedea negrii mandri ca sunt suedezi sau indieni mandri ca sunt italieni sau nemti si asa mai departe, pentru ca se nasc si se vor naste in continuare in aceste tari �gazda� si pe care ii vor asimila ca si pe proprii cetateni. Daca nu se intampla un cataclism natural sau daca omul nu se autodistruge, cred ca usor-usor resursele se vor distribui si ele aproape tot la fel de omogen ca si populatia Pamantului.

9am048841

119 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 13 Martie 2010, ora 16:46

Dar de resursele energetice care s-au epuizat in mare masura si asta in doar vreo suta de ani ce ziceti ? Ma refer la cele din combustibili fosili pentru ca deocamdata si cred ca inca pentru mult timp vor ramane baza energetica.Mai va pana la gasirea unora "inepuizabile si ieftine".
Dar de poluare ce ziceti ? ( Resursele din oceane sunt deja foarte poluate)
Dar de fertilitatea in scadere a solului ?
Dar de aglomeratia si poluarea din orase ?
Poate ca sunt nebuni cei ce vor sa se micsoreze demografia dar crize de toate felurile sunt lucruri certe.
In Romania demografia este asigurata de rromi nu va faceti griji.
Si inca ceva . In Romania la populatia actuala ar trebui ca numarul de lucratori (salariati ) sa fie de circa 8 poate chiar 9 milioane .Locuri de munca sunt sub 4 milioane si numarul lor este in scadere.
Sau credeti ca pentru cei care se nasc acum vor fi locuri de munca berechet peste 20 de ani ?
Si atunci pentru ce sa creasca natalitatea ?
Mai vorbim peste vreo cinci ani cand criza din Romania , ma tem ca va fi si mai adanca.

dfgdfer
Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Populaþia Pãmântului ºi-a depãºit limitele
Mergi la: