Info
x
Cum ar fi lumea fara ceasuri???
|
laurakidgirlie 36 mesaje Membru din: 30/06/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Octombrie 2008, ora 15:33
eu ma simt absolut stresata de ceas...tot timpul trebuie sa ma trezesc la o anumita ora, trebuie sa plec la o anumita ora sa nu pierd nu stiu ce intalnire, trebuie sa cronometrez cat ini las pizza la cuptor, tresa cronometrez cate secunde fac la 100 de m...toata viata e masurata , verificata, calculata...URASC ceasurile...si am citit ieri ceva despre un manifest impotriva ceasului..carte mi s-a parut ff intresant.
zenhabits.net/2008/04/simple-manifesto-break-free-from-the-tyran... in concluzie...am renuntat la ceas, am incetat sa ma grabesc tot timpul si las viata sa curga in propriul ei ritm..probabil o s ama ghidez dupa soare...cum faceau stramosii nostrii..oricum bioritmul nu poate fi inselat
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 2 Octombrie 2008, ora 20:42
vom trai cu totii in atemporalitate!
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 3 Octombrie 2008, ora 13:58
a -IV-a dimensiune fundamentala....)))) prezent continuu, trecut pe jumatate uitat, s-un viitor vag ....asa c-ai facut foarte bine renuntand la acest instrument de masura relativist 100%...
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 3 Octombrie 2008, ora 15:26
Fara; ceasuri???? Eu cred ca ar fi,,,,,, haos!Fiecare ar, merge cand ar dori, unde ar dori, uneori, ar fi inghesuiala alteori ;liniste! Cred ca ; n-ar fi bine! Asta este ;parerea mea proprie!!
|
|
carmen_clau 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Cluj |
Postat pe: 10 Octombrie 2008, ora 14:36
pt laurakidgirlie : nu putem sa traim din pacate izolati de restul , de sefii care vor sa ajungi la o anumita ora , la restaurantul care se inchide la o anumita ora , la programarea la dentist ...etc.....cel mai bine ar fi sa folosim toate cu moderatie sa stim cand sa renuntam la ceas si cand sa il folosim.....a trai intr-o societate inseamna a respecta regulile impuse de ea...so inevitabil..ceasul trebuie sa fie prezent in viata noastra ca vrem noi sau nu
|
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Octombrie 2008, ora 19:05
De la: mytcor, la data 2008-10-03 13:58:18a -IV-a dimensiune fundamentala....)))) prezent continuu, trecut pe jumatate uitat, s-un viitor vag ....asa c-ai facut foarte bine renuntand la acest instrument de masura relativist 100%... imi place acest prezent continuuuuuuuu....fara trecut si fara viitor! |
|
radclaudia 4 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Cluj |
Postat pe: 22 Octombrie 2008, ora 03:04
Acum aprox.2 ani am trait intr-un mod foarte ciudat timp de cateva luni.Adica vreo7-8luni in care nu am avut telefon deloc,ceas deloc.La un moment dat ajungi sa simti ca toate curg atat de firesc ,incat un ceas ar incurca toata treaba.Incepi sa observi soarele in anumite momente ale zilei ,florile,comportamentul animalelor in jurul tau(vorbesc din experienta proprie si eu am mai multe lighioane pe langa mine-catel,pisica,pesti,broasca testoasa si multe plante),pentru ca incepi tu sa te trezesti aprox.la aceeasi ora si sa adormi aprox.la aceeasi ora.Ziua parca devine mai plina,au loc mai multe evenimente pe parcursul unei zile.Nu mai esti stresat,le faci pe toate mai cu suflet.Sunt multe avantaje dupa parerea mea, dar daca traiesti in societate nu poti sa traiesti asa.E mai neplacut,dar nu iti dai seama pentru ca esti obisnuit asa,si nu ai cu ce sa compari,deci e ok asa cum e.Sau cel putin in societatea noastra(europeana,civilizata,americanizata,in care ti se spune la televizor,in reviste,in ziare,la radio cum trebuie sa arati,cum si unde sa-ti petreci timpul liber,cum sa visezi,cum sa comunici cu cei din jur)nu poti sa traiesti asa.Dar nu suntem obligati sa ne traim toata viata in conditiile astea,nu?
|
|
Postat pe: 26 Octombrie 2008, ora 15:07
;;;;;;Dca; ar fi ;paradisul; pe pamant, ar fi bine, cred,, dar,,, cum nu este, cred ca n-ar fi prea bine!
|
|
|
|
|
marian_bd_rotaru 1883 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Barlad |
Postat pe: 28 Octombrie 2008, ora 06:44
Este o intrebare absurda ! Omul a masurat permanent timpul si fara ceas . O activitate umana organizata , nu se poate desfasura , fara a se masura timpul
|
|
Fosta membra 9am.ro 297 mesaje Membru din: 10/09/2008 Oras: Iasi |
Postat pe: 29 Octombrie 2008, ora 21:38
Trebuie sa respectam timpul dar sa nu devenim supusii lui.
|
|
badeaanna 14 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 31 Octombrie 2008, ora 12:48
fara cesuri? dar stramosii nostrii cum s-au descurcat fara?
|
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2008, ora 06:57
Ar fi foarte bine! ,, n-am fi stresati de nimic! Am trai ca in sanul lui Avram!
|
|
NESIMTITUL 786 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: Cluj |
Postat pe: 4 Noiembrie 2008, ora 08:41
CEASUL ESTE UN INSTRUMENT CONVENTIONAL PRIN CARE OMUL A SIMTIT NEVOIA IN DIFERITE ACTIVITATI SA MASOARE TIMPUL.In prezent el nu mai poate indica ora terestra deoarece pamintul are schimbata frecventa de rezonanta de la 7,5 la 12,5 ,o zi terestra nu mai are 24 ore ,are numai 14 ore ,fapt care face ca omul sa simta ca nu prea mai are timp.Inventarea ceasului a avut o influenta si buna dar si nefasta deoarece ,omul care traieste stresat de timp ,traieste mai putin,se imbolnaveste mai usor si are o viata agitata.In padurile Amazoniei,zona komala,exista un trib care nu a avut contact cu lumea civilizata dar trecerea timpului este masurata prin plantarea unui arbore la intervalul de timp terestru functie de pozitia soarelui si care da o perioada de aproximativ 16 luni,echivalentul lor ca fiind un an.Asfel un membru al tribului masoara timpul vietii sale cu optimism ,virsta membrilor din trib fiind de 300 chiar 750 de ani terestri masurati de lumea civilizata.Hrana consumata de membrii tribului se compune din fructe si plante,nu cunosc zaharul artificial,tutunul,alcoolulnici-un fel de tehnica moderna,nu cunosc roata ,pot insa coresponda intre membrii tribului prin telepatie,surprinzator comunica intre ei fara grai-voce doar prin transmiterea telepaticaverbal folosesc un limbaj necunoscut foarte muzical,greu de intrat in contact cu tribul,cercetatorii fac demersuri.
|
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2008, ora 13:31
ar fi cam aiurea
dar macar nu ar mai fi nevoie sa ma trezesc in fiecare dim la 8 sa plec la munk
|
|
danachimescu 6 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 8 Noiembrie 2008, ora 10:17
Daca nu am ceas la mana parca nu am mana stanga.De mic am purtat ceas si le schimb mereu.Am avut cred peste 50 de ceasuri ,de la Zaria la Longines de 18 k iar acum port un PateK Philippe.Cand o sa ajung sa port un Vacheron Constantin ma opresc din schmbat ceasurile.Pentru mine ceasul pe care il poarta o persoana spune foarte mult.Lumea fara cesuri ar fi mai trista din punctul meu de vedere.Ceasul este o bijuterie
|
|
Fosta membra 9am.ro 1491 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 17 Noiembrie 2008, ora 20:21
Tema e parsiva.
Am zis. Hop... ce sa zic, nu mai vrem ceasuri ca ne sugruma timpul ... Nu mai port ceas. Pentru ca e ceas pe telefonul mobil. Telefonul e si ces desteptator si agenda si memo si multe altele. Ca de obicei, figuri, fite, care mai de care sa se dea mai plin de sentimente si simtaminte deosebite despre ceasuri ... Triburi care planteaza pomi ca sa masoare timpul, ai lasa-ma, nu ma-nebuni, io-te domn'le ce chestie, a spus, nene, o chestie de ne-a dat cu craci in sus, asta cu pomii ne-a spart, ... e tare de tot ! Timpul este o marime extrem de relativa ... daca ai o zi plina de evenimente nici nu sti cand trece, daca n-ai de munca si interes pentru ce faci, timpul se scurge greu, foarte greu... Cand esti captivat de munca ta si o faci cu placere, cu aplecare, cu patos, atunci timpul pare foarte scurt, viata pare ca se scurge in ritm alert, repede te trezesti batran. Asa cred ca s-a simtit Leonardo... Timpul nu are aceeasi unitate de masura pentru toti, desi se masoara cu aceleasi instrumente. Omul are capacitatea de a pecepe timpul aleator.... Din aceasta cauza are nevoie de ceas !
Acum nu e momentul !
|
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2008, ora 01:10
pt danachimescu: BULLSHIT:)
|
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2008, ora 01:20
referitor la " triburile care planteaza copaci"-daca imaginatia dumitale,domnule atotputernic nu poate depasi betoanele din orasul in care locuiesti,nu mai scrie pe forumuri ca si cum te miri ce lucru mare si inteligent ai spus.ok?habar nu are nimeni ce se afla pe pamantul asta,si cu atat mai mult mataluta.deci nu te mai obosi sa scrii comentarii zeflemitoare si ridicole :) doamne-ajuta
|
|
Fosta membra 9am.ro 1491 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 20 Noiembrie 2008, ora 18:10
De la: radclaudia, la data 2008-11-20 01:20:58referitor la " triburile care planteaza copaci"-daca imaginatia dumitale,domnule atotputernic nu poate depasi betoanele din orasul in care locuiesti,nu mai scrie pe forumuri ca si cum te miri ce lucru mare si inteligent ai spus.ok?habar nu are nimeni ce se afla pe pamantul asta,si cu atat mai mult mataluta.deci nu te mai obosi sa scrii comentarii zeflemitoare si ridicole :) doamne-ajuta Claudia, de ce nu scri matale despre ceasurile astea, fetita ? Fa la fel ca mine. Ce esti tu, cenzorul temei ? Trebuie sa te consult pe tine sau pe ati ametiti despre ce si cum trebuie sa scriu ? Scrie undeva ca trebuie sa fiu serios, ca nu trebuie sa fiu sarcastic sau cum cred eu de cuviinta ? De ce nu-ti vezi tu de treaba ta, ai ? Sau doresti o lucrare dentara ?
Acum nu e momentul !
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 20 Noiembrie 2008, ora 18:53
donez instrumentarul stomatologic complet , |
|
Fosta membra 9am.ro 76 mesaje Membru din: 18/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 Decembrie 2008, ora 15:34
Te ghidezi dupa pozitia soarelui!
Ceasul a existat de cand lumea? |
|
Postat pe: 7 Decembrie 2008, ora 16:05
sper sa nu ne ,,sune ceasul,, prea curand!
|
|
super_green_frog 1358 mesaje Membru din: 12/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 21:34
Vom afla in 2012?
All Things Grow With Love
|
|
Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 12:16
IEROMONAH SAVATIE BASTOVOI
Cu un s�rut mai aproape de moarte C�nd eram mic, nu suportam tic�itul ceasurilor. �i asta nu pentru c� sufeream cu nervii sau de insomnie, ci pentru c� ceasul �mi amintea de existen�a timpului. Fiecare tic-tac se asocia pentru mine cu o b�taie �n por�ile mor�ii. C�nd m� culcam �n pat �i �n �ntuneric se mai vedea numai conturul ferestrei, tic�itul ceasului se asem�na cu zgomotul ro�ilor unui tren care m� duce spre moarte. Era at�t de scurt un tic�it, dar era destul ca s� m� cufunde �ntr-o triste�e dobor�toare, �ntr-o triste�e din care nu credeam c� voi ie�i vreodat�. Era �ngrozitor s� �tiu c� eu nu voi putea �ntoarce �napoi timpul vie�ii mele nici m�car cu un singur tic�it. M� sf�iam s� simt cum dispare �n nefiin�� pentru totdeauna �i irecuperabil sunetul acela monoton �i trist. Acest sentiment �l retr�iam mai cu seam� sear�, la culcare. Dar adev�rata triste�e �i singur�tate m� cople�ea �n casele str�ine, chiar �i la bunica, unde m� adormea un ceas mare sovietic. Atunci m� g�ndeam ce deprimant ar fi s� aud astfel de ceasuri toat� ziua, dar totodat� �mi d�deam seama c� ele tic�ie chiar �i atunci c�nd eu nu le aud. Orice n-a� fi f�cut �i oriunde nu m-a� fi dus, timpul trecea. Singurul rost pe care �l mai vedeam era s� urm�resc c�t mai atent trecerea timpului, s� o �nregistrez, s� o explic. A fost cea mai dureroas� ocupa�ie din via�a mea, dar n-a fost f�r� rost. Am �nceput s� v�d trecerea timpului �n orice: �n frunze care cad sau doar se mi�c�, �n orice schimbare, �n orice cuv�nt sau gest care erau �nghi�ite imediat de trecut ca de un stol de piranii. Eu �nsumi r�m�neam nemi�cat �i neputincios �n fa�a trecutului care m� �nghi�ea �ncetul cu �ncetul. Trecerea timpului se poate m�sura cu orice. O m�suram cu hainele din care cre�team, cu oamenii care mureau sau se c�s�toreau. Nimic nu opre�te trecerea timpului. �i cei �ndr�gosti�i pot spune: iat�, suntem cu o atingere mai aproape de moarte, suntem cu o �mbr��i�are, cu un s�rut mai aproape de moarte. Suntem �ntotdeauna mai aproape. De multe ori m� surprind asupra aceluia�i g�nd �n timpul Liturghiei, c�nd preo�ii �i diaconii �i dau s�rutul iert�rii �i al dragostei �nainte de a se �mp�rt�i cu Trupul �i S�ngele lui Hristos. Atunci ei se cuprind �i, s�rut�ndu-se pe um�r, zic: �Hristos �n mijlocul nostru�, iar cel�lalt r�spunde: �Este �i va fi�. Ce minunat! atunci sunt cu adev�rat cu un s�rut mai aproape de moarte, dar �i mai aproape de Via��. Pentru un singur lucru m� rog atunci, ca s�rutul acesta s� m� apropie anume de Via�� �i nu de moarte. |
|
koshiba_mario66 14 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Constanta |
Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 18:52
plictisitoare
|
|
koshiba_mario66 14 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Constanta |
Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 18:56
cum am afla in ce an suntem ? si cat mai e pana in 2012 cand e nustiu ce eveniment
|
|
florescu_vasile2001_2 326 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 20:29
Timp?Ceas?Inainte si dupa...Numai noi oamenii avem aceasta notiune .S-ar parea ca este o pedeapsa.Acest fel de a judeca,folosind instrumentul numit ceas,demonstreaza cat de mici suntem.Nu putem sti ce-a fost inainte de...Suntem limitati in timp si constientizam rar ;unii dintre noi doar odata,la sfarsit...Se pare ca timpul a fost inventat de noi,oamenii.
|
|
thibetho 31 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 14:54
timpul sa masurat si inaintea descoperirii ceasului....
a) Suca se scula dimineatsa la al *treilea cantat al cocoshilor* b) Suca pleca la pescuit cand soarele era de *trei sulitse*
indescifrabila
|
|
mami 14 mesaje Membru din: 15/10/2008 Oras: Targoviste |
Postat pe: 2 Ianuarie 2009, ora 00:34
personal, cred ca fara ceas ar fi cam... HAOS.
de ce? pentru ca avem joburi, avem termene in care sa ne incadram, si la servici si acasa, ori... cum altfel am reusi sa fim parolisti si punctuali fara absenta acestor instrumente care, intr-adevar, recunosc, sunt un motiv in plus de stres. dar, daca ramenem cu picioarele pe pamant, trebuie sa recunostem ca sunt si indispensabile. ca si telefoanele, ca si apa, si lista ar putea continua. am putea rezista fara??? eu una nu, categoric. poate doar sa stau acasa, sa nu fiu conditionata de o anumita ora sa ajung la munca( si totodata , de preferat, sa-mi ploua, de undeva, de sus, cu BANI ),sa nu am nici o responsabilitate, sa fie viata, cam asa... ca atunci cand eram copii si ne tineau parintii ca in puf, n-aveam nici o grija, prin urmare, nu prea ne interesa nici cat este ceasul, nu?frumoase vise, dar nu! nu cred ca un om matur, cu job, familie, copii, termene de respectat si rate de plata, poate rezista nici doua zile fara a masura timpul. iar ceasul este instrumentul cel mai la indemana. da, stramosii nostri se ghidau dupa soare. dar noi am evoluat, ce naiba??? doar nu plecam de acasa dimineata dupa ce ne uitam in prealabil dupa soare. eu cel putin nu fac asta. dar voi??? |
|
florescu_vasile2001_2 326 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Ianuarie 2009, ora 09:20
"....dar noi am evoluat,ce naiba...."Da ,am evoluat tehnic,dar cu ce pret?Defapt tehnica este rezultatul rautatii omenesti.Prastia,arcul,sabia,pusca,tunul ,tancul, avionul,bomba aatomica si toate masinariile de astazi repezinta mintea rea a omului,asa zis modern.Noi, cei multi,stam cu sufletul la gura,in mijloacele de transport,in birouri,scoli,intalniri,acsa si in afara ei.......Are Delavrancea o povestioara..."Bunicul sta pe prispa.Se gandeste.La ce se gandeste ?La nimic.Numara florile de salcam care cad......Poarta se deschide....-O,cocoseii mosului....!....".Mi se pare ca povestirea lui Delavrancea "Bunicul" este reprezentativa pt. ceea ce vreau sa spun.In ceea ce ma priveste ,cu cat inaintez in varsta ,nu in timp,ceasul,ca obiect este un rezultat al sistemului de existenta omenesc,gresit de la....marul lui Adam....
|
|
|
|

Fara; ceasuri???? Eu cred ca ar fi,,,,,, haos!Fiecare ar, merge cand ar dori, unde ar dori, uneori, ar fi inghesuiala alteori ;liniste! Cred ca ; n-ar fi bine! Asta este ;parerea mea proprie!!
Ar fi foarte bine!
CEASUL ESTE UN INSTRUMENT CONVENTIONAL PRIN CARE OMUL A SIMTIT NEVOIA IN DIFERITE ACTIVITATI SA MASOARE TIMPUL.In prezent el nu mai poate indica ora terestra deoarece pamintul are schimbata frecventa de rezonanta de la 7,5 la 12,5 ,o zi terestra nu mai are 24 ore ,are numai 14 ore ,fapt care face ca omul sa simta ca nu prea mai are timp.Inventarea ceasului a avut o influenta si buna dar si nefasta deoarece ,omul care traieste stresat de timp ,traieste mai putin,se imbolnaveste mai usor si are o viata agitata.In padurile Amazoniei,zona komala,exista un trib care nu a avut contact cu lumea civilizata dar trecerea timpului este masurata prin plantarea unui arbore la intervalul de timp terestru functie de pozitia soarelui si care da o perioada de aproximativ 16 luni,echivalentul lor ca fiind un an.Asfel un membru al tribului masoara timpul vietii sale cu optimism ,virsta membrilor din trib fiind de 300 chiar 750 de ani terestri masurati de lumea civilizata.Hrana consumata de membrii tribului se compune din fructe si plante,nu cunosc zaharul artificial,tutunul,alcoolulnici-un fel de tehnica moderna,nu cunosc roata ,pot insa coresponda intre membrii tribului prin telepatie,surprinzator comunica intre ei fara grai-voce doar prin transmiterea telepaticaverbal folosesc un limbaj necunoscut foarte muzical,greu de intrat in contact cu tribul,cercetatorii fac demersuri.
dar macar nu ar mai fi nevoie sa ma trezesc in fiecare dim la 8 sa plec la munk
Timp?Ceas?Inainte si dupa...Numai noi oamenii avem aceasta notiune .S-ar parea ca este o pedeapsa.Acest fel de a judeca,folosind instrumentul numit ceas,demonstreaza cat de mici suntem.Nu putem sti ce-a fost inainte de...Suntem limitati in timp si constientizam rar ;unii dintre noi doar odata,la sfarsit...Se pare ca timpul a fost inventat de noi,oamenii.
"....dar noi am evoluat,ce naiba...."Da ,am evoluat tehnic,dar cu ce pret?Defapt tehnica este rezultatul rautatii omenesti.Prastia,arcul,sabia,pusca,tunul ,tancul, avionul,bomba aatomica si toate masinariile de astazi repezinta mintea rea a omului,asa zis modern.Noi, cei multi,stam cu sufletul la gura,in mijloacele de transport,in birouri,scoli,intalniri,acsa si in afara ei.......Are Delavrancea o povestioara..."Bunicul sta pe prispa.Se gandeste.La ce se gandeste ?La nimic.Numara florile de salcam care cad......Poarta se deschide....-O,cocoseii mosului....!....".Mi se pare ca povestirea lui Delavrancea "Bunicul" este reprezentativa pt. ceea ce vreau sa spun.In ceea ce ma priveste ,cu cat inaintez in varsta ,nu in timp,ceasul,ca obiect este un rezultat al sistemului de existenta omenesc,gresit de la....marul lui Adam....