Consumul exagerat de supa la plic poate cauza anumite boli
9/10
Un studiu recent, publicat de The Journal of Nutrition, ofera informatii referitoare la felul in care consumul constant de supa la plic ne afecteaza organismul. Acestia au demonstra ca, daca mancam de doua sau de trei ori pe saptamana acest aliment, vom creste riscul de a dezvolta boli cardiace.
In trecut, rusii obisnuiau sa arunce o broasca intr-o oala cu lapte pentru a-l impiedica sa se strice
10/10
Acestia erau de parere ca secretia eliminata de pielea broastei va impiedica laptele sa se strice. Practica are o baza stiintifica, demonstrata de Universitatea din Moscova, care, prin profesorul A.T. Lebdev, a reusit sa demonstreze ca pielea broastei este plina de peptide, compusi antimicrobieni, ce elimina bacterii.
Multi producatori de paine folosesc L-Cisteine, un agent care inmoaie aluatul. L-Cisteina este realizata din par uman si pene de rata
1/10
Este folosita pentru accelerarea procesarii industriale. Acest aminoacid se obtine prin dizolvarea parului uman intr-un acid si izolarea L-cisteinei, prin intermediul unui proces chimic. Parul utilizat este obtinut din saloanele de coafura. Daca parul uman lipseste, el este inlocuit cu pene de rata, pene de pui sau coarne de vaca pentru a extrage agentul de inmuiere.
Aroma din bomboanele si jeleurile cu fructe este realizata din aceeasi ceara care se intalneste si in industria auto
2/10
Ingredientul care ofera stralucire automobilului este gasit, de asemenea, in gustarile aromate cu fructe. Ceara de carnauba este realizata din frunze de palmieri si este utilizata pentru a da luciu pe automobile, podele din lemn, pentru a lustrui pantofii, dar si pentru a oferi luciu deserturilor cu aroma de fructe.
Ketchup-ul era utilizat ca tratament impotriva diareei, in anii 1800
3/10
John Cook Bennet, un fizician din Ohio, a fost primul care a declarat ca rosiile pot fi folosite pentru a trata diareea, problemele cu bila si indigestia. Se intampla la 1834, cand a si publicat o reteta pentru realizarea Ketchup-ului din rosii, care, la vremea respectiva, avea o consistenta solida si se gasea sub forma de pilule.
Milt, considerat un aliment delicios, este realizat din sperma de peste si este foarte popular in Japonia
4/10
In fapt, este vorba despre mici saci de sperma de peste, care pot fi consumati cruzi sau prajiti. Alimentul are o textura moale, cremoasa si este consumat, in principiu, in Japonia si in anumite zone din Europa.
Puiul contine astazi de 266% mai multa grasime si de 33% mai putine proteine decat acum 40 de ani
5/10
Puiul a fost considerat, pentru multa vreme, cel mai putin gras si cel mai sanatos dintre toate tipurile de carne. Acum, nu mai este valabil. In 1970, un pui avea 8,6 grame de grasime si 24,3 grame de proteine la 100 de grame servite. In zilele noastre, balanta inclina in favoarea grasimilor, astfel ca avem 22,8 grame de grasime si 16,5 grame de proteine. Metodele moderne care stau la baza cresterii puilor, dar si stilul de viata sedentar al acestora sunt considerate cauzele principale.
Jeleul este realizat din piele, oase si tesuturi conjuctive de la animale precum: porci, gaini, cai, vaci
6/10
Este vorba despre gelatina, principalul ingredient utilizat in realizarea jeleurilor. Acea textura translucida, plina de aroma, care se gaseste sub forma de pulbere ce se dizolva la caldura si se solidifica cand temperaturile sunt scazute. Gelatina se obtine din resturile animalelor sanatoase, supuse unor inspectii stricte. Este produsa din colagen, o proteina ce provine de la animale.
Administrarea regulata de mancare fast food are acelasi efect asupra ficatului, ca si hepatita
7/10
Studiile au aratat ca daca vom consuma, in mod regulat, mancare nesanatoasa, junk food, pe langa faptul ca ne vom ingrasa, enzimele hepatice vor suferi modificari drastice. Acestea sunt similare cu leziunile provocate de hepatita.
In China, exista un obicei de a fierbe oua in urina de baieti virgini si de a le consuma
8/10
Urina este colectata de la toaletele scolilor sau din locuri special destinate acestei traditii. Ouale sunt fierte in urina respectiva si servite. Sunt apreciate, in special, pentru aroma sarata pe care o au. Cei care consuma aceste oua spun ca asigura o buna circulatie a sangelui si functioneaza ca un fel de detoxifiant pentru organism.
Avem nevoie de mancare pentru a trai. Nu suntem, insa, multumiti cu ceea ce ne-a oferit natura, asa ca incercam sa gasim diverse modalitati de a manipula alimentele pentru a crea unele mai bune si mai variate. Iata 10 lucruri socante care te vor face sa iti schimbi parerea despre alimentele pe care le consumi, potrivit Unbelievable-facts.com.