Iluziile optice i-au fascinat dintotdeauna pe oameni. Fie ca vorbim de imagini si experimente din natura sau de cele create special pentru a demonstra capacitatea creierului uman de a comite erori, iluziile optice, sustin cercetatorii, pot transmite informatii legate de modul in care o persoana percepe in mod constient timpul si spatiul.

Cu 350 de ani inaintea erei noastre, Aristotel ajungea la concluzia ca „simturile noastre pot fi de incredere, dar pot fi si usor pacalite”. Pornind de la iluzia pe care privitul continuu al unei caderi de apa o poate genera asupra perceptiei umane (iluzia cascadei), filosoful grec a studiat capacitatea creierului nostru de a obosi.

Dupa multe sute de ani, in secolul XIX, a inceput studierea propriu-zisa a iluziilor optice. A fost epoca in care cercetatorii au si creat iluzii artificiale pentru a sustine sau a infirma diferite teorii, transmite Toxel Magazine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.