Bei apa dupa ce ai mancat portocale
5/7
Portocalele sunt suficient de zemoase, motiv pentru care nu ar trebui sa simti nevoia sa bei imediat apa dupa ce le-ai mancat. In plus, acest obicei ti-ar putea provoca dureri de stomac, noteaza
divahair.ro.
Nu le consumi la timpul potrivit...
6/7
Avand in vedere continutul ridicat de aciditate, nu este indicat sa consumi portocale in timpul meselor sau imediat dupa, caci acest lucru ti-ar putea afecta digestia.
...sau cu alimentele potrivite
7/7
Aceste fructe se digera repede, motiv pentru care nu se recomanda a le combina cu alimente precum carne, cartofi sau fainoase, caci vor incepe sa fermenteze.
Nu speli coaja portocalelor
1/7
Adeseori ne gandim ce rost ar avea sa spalam coaja fructelor pe care nu o consumam, ca de exemplu, portocale, lamai, pomelo, grepfruit, mandarine? Ar trebui, insa, sa tinem cont de faptul ca citricele sunt tratate cu substante chimice, iar acestea reprezinta un factor de risc pentru sanatate. Sa nu mai vorbim despre microbi. De aceea, specialistii recomanda a se spala foarte bine coaja fructelor, indiferent daca aceasta se mananca sau nu. In plus, dupa ce se curata coaja, se dovedeste necesar sa te speli pe maini pentru a nu contamina pulpa.
Mananci o cantitate prea mare
2/7
Fie ca este vorba despre pofta sau sete sau ca vrei sa te bucuri de toate beneficiile acestor fructe, nu trebuie sa mananci un kilogram o data, caci nu vei face altceva decat sa creezi probleme sistemului digestiv. Consumate mai ales, dimineata, pe stomacul gol, portocalele pot provoca arsuri gastrice sau gaze intestinale. Pe termen lung, creste si riscul de aparitie a diabetului.
Te speli pe dinti imediat ce ai terminat de mancat aceste fructe
3/7
Chiar daca expertii ne recomanda sa ne spalam pe dinti dupa fiecare masa, nu este indicat sa aplici aceasta regula dupa ce mananci portocale sau citrice. Avand in vedere ca acestea sunt acide, smaltul dentar poate avea serios de suferit. Cel mai bine ar fi sa astepti aproximativ o jumatate de ora, scrie
antena3.ro.
Consumi portocale si ciocolata
4/7
In ciuda faptului ca simti cum aceasta combinatie iti imbie toate simturile, evita sa mai consumi portocale si ciocolata in acelasi timp. De ce? Pentru ca te poti confrunta cu balonare si gaze intestinale, care pot irita mucoasa gastrica.
Intr-adevar, portocalele sunt o sursa bogata de vitamine (A, C, E, vitamine din complexul B) si minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, seleniu, potasiu, zinc), fiind indicate in combaterea mai multor afectiuni (previn cancerul, bolile renale, regleaza tensiunea arteriale, reduc colesterolul), insa, daca nu sunt consumate corespunzator, iti pot afecta sanatatea. Iata greselile frecvente pe care le faci atunci cand consumi aceste fructe.