Sailor Moon este serialul de animatie care a cucerit generatii, alaturi de care copiii din anii ‘90 au crescut, asteptand cu nerabdare difuzarea unui episod nou, una dintre putinele distractii oferite de televiziune in acele vremuri. Cu mesaje potrivite mai mult pentru un public adult, productia Sailor Moon a fost un show extrem de diferit si provocator pentru acea perioada.

Povestea a urmarit aventurile unei liceene - Usagi/ Serena care descopera ca este o razboinica cu puteri magice si care devine cunoscuta ca Sailor Moon. Eroina a luptat in mai multe ocazii sa salveze omenirea alaturi de mai multi soldati, infruntand mereu diverse pericole. A inspirat, educat si maturizat prin diverse scene si dialoguri. Una dintre multe reusite a fost aducerea in atentia internationala a anime-urilor.

Franciza are la baza niste serii manga - Pretty Soldier Sailor Moon - semnate de Naoko Takeuchi. Aceasta are in spate cateva curiozitati destul de interesante, pe care vi le prezentam mai jos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.