Cel de-al 40-lea presedinte al Statelor Unite, Ronald Wilson Reagan, s-a bucurat de o mare popularitate si apreciere in randul americanilor. Pe langa politica lui transparenta, optimista si care a pus mereu in valoare calitatile poporului pe care l-a condus, Reagan a realizat cea mai mare reducere de impozite din istoria S.U.A, nefiind egalat nici pana in zilele noastre.

Pe langa functiile politice (initial guvernator al Californiei si mai apoi presedinte) Reagan a fost un nume cu notorietate in cinematografie si presedinte al Screen Actors Guild. A fost implicat in problema abordarii comunismului in industria filmului si a militat pentru conservatorism.

Dupa ce a preluat mandatul in ianuarie 1981, 69 de zile mai tarziu a fost impuscat. Si-a revenit repede insa si s-a intors la datorie. Prezenta lui de spirit in timpul periculosului accident a facut ca popularitatea lui sa creasca foarte mult intr-un timp record.

La sfarsitul administratiei sale, natiunea americana s-a bucurat de cea mai lunga perioada de prosperitate, fara recesiune. Reagan a promovat o politica economica inteligenta, foarte eficienta denumita ulterior datorita particularitatilor sale “Reaganomics”. Masurile luate pentru reducerea taxelor, controlarea eficienta a masei monetare si reducerea cheltuielilor guvernamentale nejustificate s-au dovedit a fi salutare, ele consolidand statutul Americii de numarul unu la nivel mondial.

Inclusiv in politica sa externa a militat pentru pace, incercand sa imbunatateasca relatiile cu Uniunea Sovietica

In timpul functiei sale prezidentiale (1981-1989) a fost foarte activ in viata publica si media, motiv pentru care a lasat numeroase citate celebre, presedintele fiind recunoscut nu numai pentru intelepciunea lui, dar si pentru un desavarsit simt al umorului. Merita reamintite cele mai importante dintre ele:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.