La origini pastele se mancau cu mana
6/8
Sosurile de paste au aparut cu mult mai tarziu fata de cand pastele au fost inventate. Astfel ca era destul de simplu sa fie mancate direct cu mana. Cand rosiile au fost combinate cu pastele, au fost aduse si tacamurile la masa.
Pastele ajuta la dezvoltarea animalelor
7/8
S-a dovedit stiintific ca pastele sunt avantajoase pentru animale, ajutand la cresterea lor. In plus, fac ca blana lor sa fie mai stralucitoare, sanatoasa si frumoasa. Nu a durat prea mult pana cand pastele au fost incluse in meniul animalelor. Insa nu se recomanda sa se exagereze cu asta.
Pastele au fost aduse in America de Thomas Jefferson Brought
8/8
Al treilea presedinte al Statelor Unite a primit creditul de a fi adus pastele in tara, undeva in 1789. De fapt, ar fi adus prima masinarie cu care se faceau paste, inspirat de sederea lui in Paris. Prima companie se deschidea in 1848, care inca exista.
Primele paste s-au mancat in China
1/8
De-a lungul timpului s-a promovat ideea ca pastele au fost create la ele acasa, in Italia. Insa primele rapoarte despre consumul pastelor dateaza din 5.000 BC, in China. Aparent Marco Polo este cel care a adus noodles in Italia, abia in sec. 12.
Exista peste 600 de forme diferite de paste
2/8
Exista o Organizatie Internationala de paste, unde sunt inregistrate mai mult de 600 de forme diferite produse in lume.
Cele mai multe paste sunt mancate de italieni
3/8
Deja nu mai este nicio surpriza, mai cu seama ca italienii promoveaza pastele ca o mancare traditionala. Sunt consumate de localnici si de turisiti, iar asta ofera Italiei primul loc. In top trei intra Venezuela si Tunisia.
Pastele te pot face mai fericit
4/8
Conform unor studii, consumul de paste te pot face mai fericit. Carbohidratii din paste ajuta corpul sa produca un neurotransmitator, un mediator chimic despre care se crede ca declanseaza sentimente precum bucuria si confortul.
Sosuri diferite pentru paste diferite
5/8
Desi avem tendinta sa facem acelasi sos pentru indiferent de pastele cumparate, abordarea este gresita. Nu toate tipurile de paste se gatesc la fel - cele lungi si plate sunt cele mai bune cu sosuri cremoase, cele tubulare sunt perfecte cu sosuri de tomate.
Printre cele mai cunoscute si consumate preparate la nivel global sunt pastele. Ca sunt din faina alba sau faina integrala, spaghete sau penne, se gatesc extrem de usor si se pot gasi in combinatii dintre cele mai variate. Fiecare dintre noi avem o reteta preferata cu paste si nu ne-am pus intrebari prea multe despre acestea. La putine cautari, am gasit cateva curiozitati destul de interesante despre acestea si ne-am gandit sa le impartasim cu tine. Cine stie, poate vei vedea altfel bucataria italiana.