Alimente ambalate/ la cutie
5/5
In general, este bine sa evitam raftul de alimente ambalate sau la cutie, exceptie facand alimentele bogate in fibre naturale, untul de arahide, alunele, fructele uscate sau conservele de fasole. Cel mai bine este ca atentia noastra sa se indrepte asupra rafturilor de fructe si legume.
Un studiu reaizat in 2010 de Harvard School of Public Health a aratat ca oamenii care consuma carne ambalata au un risc cu 42% mai mare de a face boli de inima decat oamenii care mananca acest tip de carne. "Expertii in nutritie ne recomanda sa stam departe de carnea ambalata, procesata, inclusiv hot dog, carnati sau mezeluri", anunta Sarah Asay, dietetician.
"Daca e ceva ce n-as consuma niciodata, e sucul sau orice alta bautura indulcita. Consumul moderat nu este solutia atunci cand vine vorba despre astfel de alimente. Nu le-as consuma niciodata. Pe langa faptul ca aceste alimente sunt bogate in calorii si zahar si nu iti hranesc deloc organismul, sporesc si riscul de obezitate", a declarat doctorul Caroline Apovian, director de nutritie al Centrului Medical de Gestionare a greutatii din Boston.
In categoria cerealelor rafinate intra painea alba, orezul alb si cele mai multe dintre pastele gasite in comert. Ultra-procesarea alimentelor elimina fiecare element nutritiv din produsul final. Indepartarea taratelor si germenilor, elimina in acelasi timp si vitaminele si fierul din aliment. Cerealele rafinate sunt digerate foarte usor si se descompun rapid in organism, ceea ce destabilizeaza nivelul de zahar din sange.
Oricat de delicioase ar fi, produsele de patiserie nu sunt sanatoase pentru organismul uman. "Intre alimentele pe care nu le-as consuma niciodata se numara gogosile, briosele si prajiturile. Asta pentru ca au foarte multi carbohidrati si mult zahar si au valori nutritive foarte scazute", a declarat cardiologul Monali Desai.
Industria alimentara ne pune la dispozitie si alimente nesanatoase, procesate, pline de chimicale, care nu sunt deloc benefice pentru sanatatea noastra. Este datoria fiecarei persoane sa filtreze alimentele pe care le are la dispozitie si sa le aleaga pe cele care nu ii fac rau, potrivit powerofpositiviry.com.