Sport 10 Iunie 2018 20:01 de Clara Vacaru
Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numarul 1 mondial, a castigat duminica turneul de Mare Slem de la Roland Garros, dupa ce a dispus in finala masculina, in trei seturi, 6-4, 6-3, 6-2, de austriacul Dominic Thiem.

Dupa un meci de doua ore si 40 de minute pe care l-a controlat in totalitate, Nadal, 32 de ani, si-a trecut in palmares cel de-al 11-lea titlu la Roland Garros, al 17-lea de Mare Slem al carierei, in timp ce austriacul Thiem (24 ani, nr. 8 ATP), dupa doua semifinale pe zgura pariziana in 2016 si 2017, a jucat prima sa finala de Mare Slem, informeaza Agerpres.

Thiem, singurul tenisman care l-a invins pe zgura pe Nadal in ultimele doua sezoane, era vazut ca unul dintre putinii contracandidati seriosi ai spaniolului la Roland Garros, insa prestatia sa din finala nu a fost una pe masura asteptarilor. Nadal a profitat din plin, in special in primul set, de greselile la serviciu comise de austriac si de retururile slabe ale acestuia, continuand sa-l domine apoi si in celelalte doua seturi.

In setul al treilea, Rafa a acuzat crampe la antebratul stang, dupa cel de-al doilea ghem, insa dupa o scurta pauza si-a revenit spulberand orice sperante ale austriacului.

''Nu pot descrie ceea ce simt pentru ca nu este nici macar un vis sa castigi aici de 11 ori. Este aproape imposibil sa te si gandesti la asa ceva. Nu pot decat sa multumesc mult tuturor'', a spus Nadal dupa meci.

El a castigat pe zgura pariziana in editiile din anii 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 si 2017, iar in urma succesului de duminica isi pastreaza primul loc in clasamentul mondial masculin.

Asa cum se stie, jucatoarea romana de tenis Simona Halep a castigat competitia feminina de la Roland Garros, obtinand primul titlu de Mare Slem al carierei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.