Jucatoarea ceha de tenis Jana Novotna, castigatoare a editiei din 1998 a turneului de la Wimbledon, a decedat, duminica, la varsta de 49 de ani, a anuntat site-ul oficial al WTA.

"Dupa o lunga batalie cu cancerul, Jana a decedat in pace, inconjurata de familie, in tara sa natala, Cehia", a precizat WTA.

Cu un stil de joc serviciu-voleu, Jana Novotna a castigat 24 de turnee de simplu si 76 de dublu (17 de Grand Slam - 12 la dublu si cinci la mixt), in cei 14 ani de cariera profesionista. Ea a ocupat locul I mondial la dublu si locul 2 la simplu in 1997.

In 1998, Novotna a invins-o in finala de la All England Club pe frantuzoaica Nathalie Tauziat, scor 6-4, 7-6 (2). Jana Novotna a mai jucat doua finale de Grand Slam la simplu, la Australian Open in 1991 si tot la Wimbledon, in 1993.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.