Ovidiu Hategan a fost jignit si facut "tigan roman" de Lisa Evans, sotia mijlocasul nord-irlandez Corry Evans, dupa ce arbitrul a acordat un penalti impotriva gazdelor la meciul Irlanda de Nord - Elevetia, din mansa I a barajului pentru Cupa Mondiala din 2018.

"Tigan roman (...)! Si cand te gandesti ca probabil Irlanda de Nord i-a gazduit una dintre rudele imputite. Curva nerecunoscatoare", a scris Lisa pe Twitter, potrivit mirror.co.uk.


La Belfast, Irlanda de Nord a pierdut meciul cu Elvetia, scor 0-1, in urma unui penalti transformat de Ricardo Rodriguez, in minutul 58. Meciul a fost arbitrat de Ovidiu Hategan, ajutat de asistentii Octavian Sovre si Sebastian Gheorghe si de al patrulea oficial Istvan Kovacs.

Hategan a dictat penalti la un presupus hent comis de Corry Evans, insa reluarile arata ca jucatorul nord-irlandez a avut mana lipita de corp, cand s-a ferit de o minge sutata de oaspeti, care l-a atins.

Selectionerul Irlandei de Nord, Michael O'Neill, l-a criticat pe arbitrul Ovidiu Hategan pentru prestatia de la meciul cu Elvetia, scor 0-1, din barajul de calificare la CM-2018.

"Cum a putut arbitrul sa acorde acel penalti? Corry Evans s-a intors si balonul l-a lovit in spate. Toata lumea a crezut ca arbitrul a fluierat un ofsaid, am fost socati sa vedem ca a dat penalti. Si cum sa dai si cartonas galben? Reactia noastra a fost buna dupa, am avut cateva actiuni. Inca suntem in cursa, nu a fost decat 0-1. Jucatorii inca cred. Trebuie sa gasim un mijloc de a marca, energia este buna in vestiar si trebuie sa profitam de ea duminica", a declarat O'Neill.

De cealalta parte, atacantul elvetian Xherdan Shaqiri a afirmat ca nu a vazut daca a fost penalti sau nu, dar importanta este decizia arbitrului.

"Nu am vazut daca a fost penalti. Nu stiu daca a atins balonul cu mana. Dar arbitrul a dat penalti. Oricum noi am controlat meciul timp de 90 de minute si ne-am creat multe ocazii. Am jucat mai bine si am meritat sa castigam. Abia astept returul de la Basel si calificarea la CM", a spus Shaqiri.

Citeste si:
Stanciu: Imi cer scuze pentru ca am ratat. Imi asum acest lucru
Stanciu: Imi cer scuze pentru...

Fostul fundas nord-irlandez John O'Neill a declarat ca Hategan este cel mai slab arbitru pe care l-a vazut in ultima vreme: "A fost o decizie grava. Cel mult mingea l-a lovit pe Evans sus in umar. Niciun jucator nu a crezut ca a fost penalti. Arbitrul a fost ingrozitor tot meciul. Este cel mai slab arbitru pe care l-am vazut in ultima vreme. A stricat seara", a spus O'Neill la BBC.

Returul are loc duminica, potrivit News.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.