Potrivit unui proiect de hotarare, care se afla pe ordinea de zi a sedintei de marti a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), Simona Halep ar putea primi titlul de cetatean de onoare al Capitalei. Initiatorii proiectului, consilierii liberali, invoca talentul exceptional al sportivei care trebuie valorificat si sprijinit. 

"In ultima perioada, performantele sportivilor romani sunt din ce in ce mai rare pe plan international. Lipsa de implicare si sustinere a autoritatilor, atat centrale, cat si locale in dezvoltarea si intretinerea baxelor sportive, in finantarea si functionarea cluburilor sportive pentru copii si juniori si in atragerea tinerei generatii catre sport a condus la reducerea masiva a practicarii spotului de catre copii, cu consecinte in reducerea ariei de selectie pentru sportul romanesc de performanta. In acest context, performanta Simonei Halep de a ajunge nr. 1 in clasamentul WTA si de a ridica numele Romaniei pe locul 1 in tenisul mondial este cu atat mai importanta. Talentul exceptional al acestei sportive trebuie valorificat, sprijinit si recompensat pe toate planurile", precizeaza initiatorii proiectului, potrivit Profit.ro.

Consilierii liberali au punctat, de asemenea, faptul ca sportiva a dat dovada de perseverenta si pasiune si este capabila sa depaseasca orice obstacol care ii apare in cale. Initiatorii o considera un model inspirational pentru viitoarele generatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.