Dupa ce Simona Halep a devenit numarul 1 mondial, presedintele Klaus Iohannis a felicitat-o pentru performanta.

"Felicitari, Simona Halep, pentru obtinerea primului loc in clasamentul WTA! Profesionalismul, determinarea si dedicarea demonstrate pe terenul de tenis au facut posibila aceasta extraordinara performanta!", a scris seful statului pe Facebook.

WTA
a actualizat deja clasamentele pentru saptamana viitoare, iar Simona Halep este pe locul I, atat in cel general, cat si in cel care conteaza pentru Turneul Campioanelor.

Halep a devenit oficial cea mai buna jucatoare din lume, dupa ce a invins-o, sambata, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, in semifinalele China Open. Halep este prima romanca lider mondial in tenis, al doilea roman, dupa Ilie Nastase, care a fost numarul 1 ATP 40 de saptamani, intre 23 august 1973 si 2 iunie 1974, si a 25-a jucatoare care urca pe cea mai inalta treapta a ierarhiei, de la introducerea clasamentului computerizat, in 1975.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.