Simona Halep va urca incepand de luni, pentru prima data in cariera, pe locul 1 WTA, dupa ce a invins-o, sambata, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, in semifinalele China Open.

Halep devine prima romanca lider mondial in tenis, al doilea roman, dupa Ilie Nastase, care a fost numarul 1 ATP 40 de saptamani, intre 23 august 1973 si 2 iunie 1974, si a 25-a jucatoare care urca pe cea mai inalta treapta a ierarhiei, in istoria de 44 de ani a WTA.

Organizatorii turneului de la Beijing i-au facut o surpriza fantastica Simonei Halep si au asteptat-o dupa meci cu un numar 1 mare, din trandafiri. „Este ziua mea speciala”, a declarat Simona, vizibil emotionata, si le-a multumit familiei si echipei sale pentru sprijin.

Va multumesc pentru sprijinul din aceasta saptamana. Multumesc, China! Le multumesc si familiei si celor de acasa, echipei, care sunt alaturi de mine. A fost un turneu foarte bun, in care am reusit sa o inving si pe Maria Sharapova. Sunt foarte emotionata si foarte bucuroasa pentru aceasta performanta”, a declarat Simona Halep la finalul meciului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.