Inotatorul Avram Iancu, bibliotecarul din Petrosani care si-a propus sa parcurga Dunarea de la izvoare catre varsare, fara a folosi costum de neopren, a ajuns sambata dupa-amiaza la Sulina, punctul final al demersului sau, dupa ce a parcurs peste 2800 de kilometri.

Avram Iancu a ajuns sambata dupa-amiaza la Sulina, destinatia proiectului sau inceput pe data de 20 iunie in Germania, fiind intampinat de zeci de persoane, care au aplaudat performanta barbatului din Petrosani.

Avram Iancu ajunsese vineri in municipiul Tulcea, fiind asteptat de zeci de oameni si de oficialitati locale si judetene.

Avram Iancu a pornit inot pe data de 20 iunie, din Germania, avand ca destinatie Sulina - gura de varsare a Dunarii in Marea Neagra. El a parcurs aproximativ 50 de kilometri in fiecare zi, inotand cate 10 ore zilnic, fara a folosi costum de neopren, scrie News.ro.

Avram Iancu nu se afla la prima incercare de acest fel, el reusind anul trecut sa traverseze inot Canalul Manecii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.