FIFA a hotarat ca meciul dintre Africa de Sud si Senegal, din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, se va rejuca. Decizia a venit dupa ce Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv a ratificat pedeapsa lui Joseph Lamptey, din Ghana. 

Meciul, jucat in noiembrie 2016 si castigat de Africa de Sud, se va rejuca in noiembrie 2017. Hotararea ofera o sansa in plus nationalele Senegalului.

In prezent, echipa se afla pe locul trei in Grupa D africana, la doar un punct distanta de Insulele Capului Verde si Burkina Faso. Castigatoarea grupei se va califica la turneul final, care va avea loc anul viitor.

FIFA a punctat faptul ca decizia vine "dupa confirmarea Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de a aplica interdictia pe viata arbitrului Joseph Lamptey, pentru manipularea rezultatului meciului", informeaza Digisport.ro.

Ghanezul a fost suspendat, initial, pentru o perioada de trei luni, de Confederatia Africana de Fotbal, pentru ca a acordat penalty pentru un hent inexistent. Ulterior, acesta a fost suspendat pe viata de catre FIFA, care l-a acuzat de "infleunta ilegala asupra rezultatului unui meci".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.