Sport 12 Iunie 2017 10:34 de Clara Vacaru
Fostul multiplu campion de atletism Gheorghe Guset (49 de ani) si antrenor la CSM Zalau, a incetat din viata, in noaptea de duminica spre luni, la Institutul Inimii ”Niculae Stancioiu” din Cluj-Napoca, a declarat pentru News.ro, managerul clinicii, dr. Adrian Molnar.

"Decesul a surventi azi noapte. Asa cum v-am spus si dupa operatie, a fost una foarte dificila, iar cordul nu s-a comportat cum trebuie dupa si a cedat. A fost nevoie de medicamente din ce in ce mai multe, cordul a sangerat si s-a intervenit din nou, dar nu a mai rezistat, fiind vorba de insuficienta cardiaca post-circulatie extracorporala", a declarat Molnar pentru News.ro.

Gheorghe Guset (49 de ani) a ajuns de urgenta la clinica din Cluj-Napoca, dupa ce joi i s-a facut rau, fiind resuscitat de catre sotia lui, Lorena Boberschi. Transportat de urgenta la Spitalul Judetean Zalau, Guset a fost diagnosticat cu disectie de aorta si a fost transferat de urgenta la Institutul Inimii ”Niculae Stancioiu” din Cluj-Napoca, unde a intrat in operatie in cursul noptii de joi spre vineri si a fost operat 12 ore.

Gheorghe Guset, multiplu campion la aruncarea greutatii, mai trecuse printr-o problema grava de sanatate, in 2008, cand a fost diagnosticat cu insuficienta renala si a suferit un transplant de rinichi la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Gheorghe Guset a fost campion national la aruncarea greutatii intre anii 1990-2007, dar a obtinut si 16 titluri de campion balcanic, cinci medalii de aur la Cupa Europei, inregistrand si opt participari la CE, cinci la CM si trei la Jocurile Olimpice. Cea mai buna performanta la acest nivel a fost locul 5 la Campionatul Mondial de la Moscova, din 2006.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.