Sport 8 Iunie 2017 23:16 de Clara Vacaru
 Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 2, s-a calificat pentru a doua oara in cariera in finala French Open, dupa ce a invins-o, joi, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA si cap de serie numarul 2. Halep va evolua din nou pentru trofeul Suzanne Lenglen, dupa ce a ratat castigarea lui in 2014, cand a pierdut in fata rusoaicei Maria Sarapova.

Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 3, a declarat ca este extrem de bucuroasa de calificarea in finala de la Roland Garros, a doua oara in cariera, apreciind ca acest este turneul ei favorit. Halep a mai spus ca va da totul in finala cu Jelena Ostapenko, deoarece nu are nimic de pierdut.

"Este minunat sa fiu iarasi in finala la Roland Garros, este turneul meu favorit, a trebuit sa ma misc mult, sa o imping mai mult. A fost terenul mai lent azi, pe hard am castigat contra ei, am avut emotii, stiam ca trebuie sa ma misc mult. Nu voi face nimic special maine, ma voi relaxa. Ostapenko este o adversara puternica, nu are nimic de pierdut, nici eu, asa ca voi da totul. Mi-am controlat bine nervii si am rezistat la final", a declarat Halep, la finalul meciului.

Sinona Halep, pentru a doua oara in finala Roland Garros

Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 3, s-a calificat pentru a doua oara in cariera in finala French Open, dupa ce a invins-o, joi, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA si cap de serie numarul 2. Halep va evolua din nou pentru trofeul Suzanne Lenglen, dupa ce a ratat castigarea lui in 2014, cand a pierdut in fata rusoaicei Maria Sarapova.

Desi a pierdut un set, Halep a evoluat foarte bine in partida cu sportiva ceha, pe care o mai invinsese de patru ori din cinci intalniri, niciuna insa pe zgura. Jucatoarea romana nu a facut un meci eroic, ci unul tactic foarte bun, inteligent, fara a se panica sau enerva in momentele in care Pliskova a evoluat mai bine. Romanca a confirmat previziunile specialistilor si a ajuns in finala celui de-al doilea Grand Slam al anului, care va incheia un sezon de exceptie pentru ea pe zgura, cu doar doua infrangeri pana acum.

In ultimul act, Halep va juca, sambata, de la ora 16.00, in premiera, impotriva sportivei letone Jelena Ostapenko, locul 47 WTA. Ostapenko a implinit, joi, 20 de ani, in ziua in care a invins-o cu scorul de 7-6 (4), 3-6, 6-3 pe elvetianca Timea Bacsinszky, locul 31 WTA si cap de serie numarul 30, calificandu-se pentru prima data in finala unui Grand Slam. Tanara letona nu are niciun trofeu in palmares, de cand evolueaza ca profesionista.

Citeste si:
Ilinca Vandici, despre marea finală „Bravo, ai stil!”. Producătorii...
Ilinca Vandici, despre marea...

Calificarea in finala este recompensata la Roland Garros cu 1.060.000 de euro si cu 1.300 de puncte WTA. Invingatoarea va primi 2,1 milioane de euro si 2.000 de puncte WTA.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.