Sport 1 Iunie 2017 21:55
Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 3, a invins-o, joi, cu scorul de 6-4, 6-3, pe germana Tatjana Maria, locul 102 WTA, calificandu-se in turul al treilea al French Open, al doilea Grand Slam al anului.

Inceputul de meci a fost unul complicat pentru Simona Halep, care a fost incomodata de jocul extrem de variat al adversarei ei. Maria a trimis mingea cand liftat, cand taiat, iar aceasta inaltime variabila a mingii a incurcat-o pe romanca. Halep a gasit cu greu momentul potrivit de lovire a mingii, care i-a venit ori prea inalt, ori prea jos, mai niciodata intr-o pozitie confortabila. In plus, germana s-a aparat foarte bine si a accelerat in unele momente, lovind cu putere, sau a gasit unghiuri foarte bune cu reverul executat cu o singura mana. In aceste conditii, Halep, lipsita de rabdare la inceput, a reusit cu greu sa-si puna in practica agresivitatea, gresind mult. Usor, usor, mobilitatea jucatoarei romane, capaciatea ei de adaptare si bagajul ei de lovituri mai bogat au inceput sa-si spuna cuvantul. Cat priveste problemele medicale de la glezna dreapta, Halep a dus fara probleme un meci intens, in care a fost nevoie sa faca risipa de energie pentru a se impune in doua seturi.

In primul set, pana la 2-2, jucatoarele si-au fructificat serviciul, insa in urmatoarea cinci ghemuri nu au mai facut-o (Halep a obtinut prima break-ul). Au fost schimburi lungi de mingi si mult efort depus pe teren. Halep a castigat un ghem in plus pe serviciul adversarei, a condus cu 5-4 si apoi a incheiat cu 6-4, dupa 43 de minute.

Setul secund a fost mai simplu pentru jucatoarea din Constanta, care a gestionat mult mai bine propriul serviciu. Cu un break la scorul de 1-1 si altul la 5-3, Halep a incheiat meciul dupa 6-3 si dupa o ora si 23 minute de la start.

In faza urmatoare, Halep va evolua cu rusoaica de 20 de ani Daria Kasatkina, locul 28 WTA si cap de serie numarul 26, care a invins-o, tot joi, in mansa secunda, cu scorul de 7-6 (1), 6-4, pe Marketa Vondrousova din Cehia, locul 96 WTA, venita din calificari.

Simona Halep s-a intalnit o data cu Daria Kasatkina, invingand-o, anul trecut, in turul al doilea al Miami Open, cu scorul de 6-3, 7-5.

Citeste si:
Handbal: România s-a calificat la Campionatul European - EHF EURO...
Handbal: România s-a...

Calificarea in turul al treilea este recompensata la Roland Garros cu 118.000 de euro si cu 10 de puncte WTA, scrie News.ro.

Anul trecut, Halep a ajuns in optimi la French Open.

"Sunt multumita de meciul de azi, sper sa fie si mai bine zilele urmatoare", a declarat Halep imediat dupa meci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.