Sport 13 Mai 2017 12:27
Patronul FCSB, Gigi Becali, a declarat, vineri seara, cu o zi inaintea meciurilor care vor stabili campioana, ca, potrivit Regulamentului de Organizare a Activitatii Fotbalistice, in caz de egalitate, departajarea s-ar face pe baza rezultatelor directe din tot campionatul, inclusiv cele din sezonul regulat, nu numai pe baza rezultatelor directe din play-off. In acest caz, FCSB ar deveni campioana, la egalitate de puncte cu FC Viitorul. Insa LPF a publicat pe site-ul oficial o stire in care se arata ca departajarea se face numai pe baza rezutatelor directe din play-off.

"La egalitate de puncte, Steaua este campioana. Am luat si am studiat regulamentele dupa o discutie cu Alibec. La egalitate se ia rotunjirea, iar apoi te trimite la ROAF. Acolo scrie ca se pun toate meciurile directe intre ele programate in campionat. Dupa ce s-au jucat toate meciurile programate in campionat, sunt patru, nu doua, noi suntem in avantaj. Asa scrie in ROAF. Se spune clar, dupa ce s-au jucat toate meciurile programate si sunt patru, nu doua. In ROAF la articolul 26 sau 30, asa scrie. La egalitate de puncte la final, se ia rotunjirea, iar la ROAF spune ca daca mai multe echipe sunt la egalitate se iau toate meciurile directe programate in campionat. E un singur campionat, nu sunt doua. La egalitate de puncte intre toate cele trei, castiga Dinamo. Campionatul inseamna patru meciuri, nu doua, asa scrie la ROAF. O sa ajungem la TAS, desi nu ar trebui, ca la mine e lucru clar, e si logic sa se ia patru meciuri, nu e alt campionat. Eu l-am intrebat pe MM si mi-a spus ca a citit el, l-am intrebat pe Vali, a zis ca nu stie suta la suta. Ia arata-mi sa vad, eu fara sa citesc mi-am dat seama, la mine e inteligenta. Acum Vali se cearta cu toata lumea, MM m-a sunat ca am dreptate. Vali mi-a spus ca am dreptate, ca a citit si asa este. Maine liga o sa studieze, sa vorbeasca cu avocatii, o sa schimbe si o zica: am gresit. Daca nu ma sesizam eu, lua Viitorul campionatul si noi dormeam ca prostii", a declarat Becali, la Digi Sport.

Primul criteriu de departajare este numarul de puncte. Potrivit ROAF, castigatoarea campionatului este echipa care a obtinut cel mai mare numar de puncte la terminarea play-off-ului, relateaza News.ro.

"Daca doua sau mai multe echipe acumuleaza acelasi numar de puncte dupa ce au jucat toate meciurile programate in campionat, clasamentul se va stabili pe baza aplicarii, in ordine, a urmatoarelor criterii: a) numarul mai mare de puncte obtinute in jocurile directe disputate intre echipele aflate la egalitate de puncte; b) golaverajul mai bun in jocurile directe; c) numarul mai mare de goluri marcate in jocurile directe; d) numarul mai mare de goluri marcate in deplasare in jocurile directe; e) golaverajul general mai bun (diferenta intre golurile marcate si primite in toate jocurile din campionat); f) numarul mai mare de goluri marcate in toate jocurile de campionat (n.r. - in play-off, in cazul de fata)", se arata in ROAF, la articolul 27.

Citeste si:
VIDEO Gerard Pique a anunțat că se retrage din fotbal
VIDEO Gerard Pique a anunțat...

In sezonul regulat, FCSB (Steaua) a invins FC Viitorul in deplasare, cu 3-1, si acasa, cu 2-0. In play-off, FCSB a pierdut la Ovidiu, cu 1-3, si a remizat acasa, scor 1-1.

Insa intr-un articol publicat, vineri, pe site-ul oficial al FCSB se arata altceva, ca se tine cont numai de rezultatele din play-off.
"Inaintea ultimelor 90 de minute ale actualei editii din play-off, trei echipe au ramas cu sanse pentru a castiga titlul de campioana in sezonul 2016-2017. Astfel, FC Viitorul Constanta devine campioana daca invinge pe CFR Cluj, nedepinzand de niciun alt rezultat, avand avantajul meciurilor directe cu FCSB in play-off. FCSB poate deveni campioana daca invinge pe CS U Craiova si FC Viitorul nu reuseste sa castige cu CFR Cluj. FC Dinamo poate deveni campioana daca invinge pe Astra Giurgiu, iar FC Viitorul si FCSB nu castiga meciurile cu CFR Cluj, respectiv CS U Craiova. In cazul in care toate cele trei echipe termina la egalitate de puncte campionatul, campioana va fi FC Dinamo, gratie rezulatelor directe mai bune cu FC Viitorul si golaverajului superior celor de la FCSB", se arata pe site-ul LPF.

Citeste si:
Andreea Răducan, multiplă campioană la gimnastică, a povestit la...
Andreea Răducan, multiplă...

FC Viitorul va evolua cu CFR Cluj, sambata, de la ora 20.00. De la aceeasi ora se vor disputa si meciurile FCSB - CS Universitatea Craiova si FC Dinamo – Astra Giurgiu. FC Viitorul, FCSB, ambele cu 41 de puncte, si Dinamo, cu 39 de puncte, sunt cele trei echipe care au sanse de a castiga in acest sezon titlul de campioana a Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.