Sport 29 Aprilie 2017 22:15
Simona Halep, locul 5 WTA si cap de serie numarul 4, a fost invinsa, sambata, cu scorul de 6-4, 7-5, de Laura Siegemund, locul 49 WTA, in semifinalele turneului de la Stuttgart. In acest meci, unul spectaculos, Halep a ratat doua mingi de set.

Dupa ce a jucat trei ore si zece minute, vineri, cu Karolina Pliskova, Siegemund a cautat un <blitzkrieg> in meciul cu Halep. La fel ca in partida anterioara, germana a evoluat exuberant la inceputul intalnirii cu Simona Halep, a fost pe tot terenul, a rupt ritmul cu numeroase scurte si si-a lasat fara replica adversara. Scorul a ajuns repede la 4-0 pentru Siegemund, cu un prim break in ghemul al doilea.

Naucita un pic de rivala, Halep a avut prima ocazie de a castiga un ghem la 0-4 si a fructificat-o pe serviciul germanei. Sportiva din Constanta a inceput sa gaseasca solutii pentru a contracara evolutia energica a adversarei. Pentru a fi eficienta pe tabela, Halep a fost nevoita sa dea tot ce e mai bun din jocul ei, sa impinga mingile cat mai spre fundul terenului si sa gaseasca cele mai deschise unghiuri. Si a reusit o perioada. Au urmat inca doua ghemuri castigate de jucatoarea romana, care s-a apropiat la 3-4. Din nefericire, ea nu si-a mai fructificat serviciul pana la final. Nici Siegemund nu a facut-o, dar a fost suficient pentru germana sa castige pe serviciul Simonei ca sa-si adjudece primul set cu 6-4, dupa 41 de minute.

Desi era vizibil iesita din parametrii fizici, Siegemund a continuat sa-i puna probleme romancei si sa-i faca acesteia putine cadouri. "Scurtele" germanei si retururile exceptionale au ingreunat misiunea Simonei, care a trebuit sa muncesca din greu pentru a se distanta pe tabela. La 1-1, Halep a rupt echilibrul cu un break, dar avantajul ghemului castigat pe serviciul jucatoarei germane a fost concretizat abia la 4-3. La 5-3, Siegemund nu a cedat si s-a apropiat la 5-4. Halep a avut apoi, pe propriul seviciu, doua mingi de set, la 40-15. Insa tenacea jucatoare germana le-a anulat pe amandoua si apoi a obtinut break-ul, egaland la cinci. Aceasta reusita i-a insuflat energie Laurei Siegemund, care nu a mai facut niciun pas inapoi, impunandu-se cu 7-5, dupa o ora si 43 de minute de la start.

Laura Siegemund a invins-o pe Halep si anul trecut, tot la Stuttgart, cu scorul de 6-1, 6-2, in optimile de finala, relateaza News.ro.

Citeste si:
Lord of the Dance revine în România în cadrul turneului aniversar...
Lord of the Dance revine în...

Siegemund si-a egalat cea mai buna performanta la Porsche Tennis Grand Prix, reusita anul trecut, cand a pierdut finala cu compatrioata ei, Angelique Kerber. La editia din acest an, Laura Siegemund va juca in ultimul act cu jucatoarea franceza Kristina Mladenovic, locul 19 WTA.

Calificarea in penultimul act este recompensata la Porsche Tennis Grand Prix cu 30.563 de euro si cu 185 de puncte WTA.

Premiul pentru finalista la Stuttgart este de 57.157 de euro, iar pentru castigatoare 107.036 de euro plus un automobil Porsche 911 Carrera GTS. Finalista primeste 305 puncte WTA, iar invingatorea 470 de puncte,

In urma rezultatelor din turneul de la Stuttgart, Halep o va depasi pe Dominika Cibulkova din Slovacia si va reveni pe locul 4 WTA, in ierarhia care va fi publicata luni.

Urmatoarea competitie la care va participa Halep este turneul de categorie Premier Mandatory de la Madrid, la care trebuie sa-si apere trofeul.

Citeste si:
Ilinca Vandici, despre marea finală „Bravo, ai stil!”. Producătorii...
Ilinca Vandici, despre marea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.