Sport 28 Aprilie 2017 16:05
Potrivit unei hotarari adoptate de Consiliul General, sportivii Catalina Ponor si Marian Dragulescu, medaliati cu aur la Campionatul European Gimnastica vor deveni cetateani de onoare ai Capitalei, scrie hotnews.ro.

"Am fost, la fel ca toti cei care au urmarit Campionatele Europene de gimnastica artistica desfasurate recent in tara noastra, deosebit de mandra sa ascult imnul Romaniei intonat la festivitatile de premiere si de aceea va propun sa aducem si noi, un omagiu performantelor deosebite inregistrate de doi sportivi de exceptie, Catalina Ponor si Marian Dragulescu, prin conferirea titlurilor de Cetateni de Onoare ai Municipiului Bucuresti.

Catalina Ponor si Marian Dragulescu nu sunt doar doi eroi cu care ne mandrim si ale caror medalii sa le admiram intr-o vitrina virtuala a municipalitatii. Cred ca cel mai important lucru este ca amandoi reprezinta modele demne de urmat pentru cei tineri, repere pentru orice cariera, nu neaparat sportiva.

Catalina Ponor nu este doar una dintre cele mai medaliate sportive din Romania, ci si un exemplu de longevitate intr-o disciplina ce parea, pana nu demult, rezervata doar copilelor de pana in 18-20 de ani. Dar Catalina ne-a demonstrat ca se poate face performanta si la aproape 30 de ani, dovada in acest sens fiind titlul european pe care l-a cucerit zilele trecute, la 13 ani distanta de cele 3 medalii olimpice de aur cu care s-a intors, in 2004, de la Atena.

Marian Dragulescu este de asemenea un exemplu de longevitate. Multiplu campion european si mondial, a participat pana acum la 4 olimpiade si se pregateste pentru a cincea", sustine Gabriela Firea.

Marian Dragulescu a obtinut, sambata, medalia de aur in finala la sol, la Campionatele Europene individuale de la Cluj-Napoca. El are acum 10 titluri continentale in palmares si a doborat astfel recordul detinut de Nadia Comaneci, chiar in prezenta multiplei campioane a Romaniei.

Catalina Ponor a castigat duminica medalia de aur la barna


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.