Sport 28 Aprilie 2017 11:12 de Clara Vacaru
Fostul tenisman Ilie Nastase a postat, vineri, pe pagina sa oficiala de Facebook, un mesaj in care isi cere scuze si explica afirmatiile pe care le-a facut la intalnirea de Fed Cup de la Mamaia si comportamentul pe care l-a avut. Nastase considera ca s-a exagerat "din toate partile" ceea ce s-a intamplat si mentioneaza ca o stimeaza pe Serena Williams, una dintre cele mai mari jucatoare de tenis din toate timpurile.

"Stiu ca nimic nu poate scuza cu adevarat vorbele mele – nici tensiunea unui meci la varf, nici atitudinea nonconformista pentru care sunt cunoscut, nici nefericita escaladare a situatiei. Dar viata mea ramane dedicata tenisului si publicului sau si va rog sa acceptati, atat cat se poate, scuzele mele", a notat Nastase.

Ilie Nastase a mentionat ca in aceste zile a "reusit' ceea ce nu si-ar fi dorit, si anume sa simta ca tenisul se indeparteaza de el: "In ultimele zile, numele meu si situatia neplacuta creata la meciul Romania – Anglia din cadrul Fed Cup in urma declaratiilor mele au fost prezente in presa nationala si internationala. Nu doresc sa contest reactiile negative pe care le-am primit, dar as vrea sa aduc cateva cuvinte acum, dupa o perioada de gandire pe aceasta tema. Aveam 5 ani cand am luat prima racheta in mana. De atunci, tenisul a fost pentru mine mai mult decat un sport sau o profesie. A fost viata mea, si pentru tenis am sacrificat aproape totul, personal sau profesional. Din pacate, acum, la 70 de ani, am reusit sa fac ceva ce nu mi-am dorit si nu mi-am imaginat posibil: sa simt ca tenisul se indeparteaza de mine".

Ilie Nastase: "Ce s-a intamplat la Constanta a fost exagerat din toate partile"

Nastase a precizat ca declaratiile sale au starnit controverse pe buna dreptate, dar a subliniat ca si-a dorit doar sa apere interesele echipei Romaniei si ale tenisului romanesc. "Zilele trecute au fost dificile. Declaratiile mele din cadrul meciului Fed Cup au starnit, pe buna dreptate, controverse si suparare in cadrul publicului, al presei si, cel mai dureros, al lumii sportului alb. Nu voi incerca sa apar cuvintele, dar va asigur ca in spatele lor se afla doar dorinta mea de a apara interesele echipei Romaniei si ale tenisului romanesc. Ceea ce s-a intamplat la Constanta a fost exagerat de catre toate partile. Totusi, Joanna Konta nu avea dreptul sa vorbeasca cu arbitrul de scaun, asta putea sa faca doar capitanul echipei. I-am cerut, in mod civilizat, cateva explicatii, iar el m-a trimis in tribuna, unde mi s-a ridicat calitatea de capitan al echipei Romaniei. Dupa acest incident, arbitrul a suspendat meciul. Nu inteleg care este motivul pentru care meciul a fost suspendat si in cadrul carui punct al regulamentului", a adaugat el.

Fostul tenisman considera ca si subiectul despre Serena Williams a fost exagerat de presa. "O stimez pe Serena si o respect. Este una dintre cele mai mari jucatoare de tenis din toate timpurile si stiu cata munca este in spatele acestor rezultate. La conferinta de presa am fost intrebat ce parere am despre faptul ca Serena este insarcinata. Eu atunci am aflat pentru prima data acest lucru, iar reactia mea a fost spontana", a mentionat el.

Federatia Internationala de Tenis (ITF) a deschis o ancheta dupa un comentariu al capitanului nejucator al echipei de Fed Cup a Romaniei, Ilie Nastase, despre copilul nenascut al Serenei Williams.

La conferinta de presa dinaintea partidei Romania - Marea Britanie din Fed Cup, in timp ce Simona Halep raspundea in engleza unor intrebari referitoare la faptul ca Serena Williams este insarcinata, Ilie Nastase s-a adresat in limba romana unui membru al echipei: "Sa vedem ce culoare are. Ciocolata cu lapte?".

Citeste si:
Serena Williams va juca astăzi cea de-a 1000-a partidă din cariera sa
Serena Williams va juca...

Sambata, in prima zi a intalnirii, Ilie Nastase a avut un conflict cu arbitrii si cu Johanna Konta si cu capitanul-nejucator Anne Keothavong. El a fost scos de pe arena de oficialii partidei, iar Federatia Internationala de Tenis (ITF) i-a ridicat acreditarea. El nu a mai fost capitanul echipei Romaniei la meciurile de duminica.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.