Sport 27 Aprilie 2017 11:05
Jucatoarea americana de tenis Serena Williams a catalogat drept grosolane afirmatiile facute de Ilie Nastase, week-end-ul trecut, la Mamaia, despre ea si despre alte jucatoare, afirmatii care nu puteau fi trecute cu vederea.

"Cred ca au fost comentarii foarte nepotrivite. Nu numai asta, i-am sustinut intotdeauna pe colegele mele si pe oamenii cu care lucrez. Pentru mine este important sa sprijin femeile. Este ceva, aceste tinere vor veni in vestiar si vor dori sa se fotografieze cu mine. Eu vreau sa fiu un bun lider si un bun exemplu pentru ele. Nu numai ca a spus lucruri grosolane despre mine si apoi despre colegele mele, dar am simtiti ca era important pentru noi sa ne aparam una pe alta si sa ma apar eu insami", a declarat Williams, la o conferinta, la Vancouver, potrivit Washington Post.

Luni, Serena Williams, locul 1 mondial, s-a referit pentru prima data la comentariile facute de Ilie Nastase la Mamaia.

"Ma dezamageste sa aflu ca traim intr-o societate in care oameni ca Ilie Nastase pot face astfel de comentarii rasiste la adresa mea si a copilului meu nenascut si comentarii sexiste impotriva colegelor mele. Am spus-o o data si o voi spune din nou, lumea a ajuns atat de departe, dar totusi mai are mult de parcurs. Da, am depasit atat de multe bariere, dar sunt inca multe inainte. Aceasta sau oricare alta nu ma va opri in a pune iubire, lumina si pozitivitate in tot ceea ce fac. Voi continua sa iau atitudine si sa ma ridic pentru ceea ce este drept. Multumesc cu umilinta ITF pentru atentia pe care o acorda tuturor faptelor din acest caz. Ei vor avea sprijinul meu total", a postat Serena Williams, pe contul ei de Instagram.

Federatia Internationala de Tenis (ITF) a deschis o ancheta dupa un comentariu al capitanului nejucator al echipei de Fed Cup a Romaniei, Ilie Nastase, despre copilul nenascut al Serenei Williams, scrie News.ro.

La conferinta de presa de vineri, dinaintea partidei Romania - Marea Britanie din Fed Cup, in timp ce Simona Halep raspundea in engleza unor intrebari referitoare la faptul ca Serena Williams este insarcinata, Ilie Nastase s-a adresat in limba romana unui membru al echipei: "Sa vedem ce culoare are. Ciocolata cu lapte?".

Sambata, in prima zi a intalnirii, Ilie Nastase a avut un conflict cu arbitrii si cu Johanna Konta si cu capitanul-nejucator Anne Keothavong. El a fost scos de pe arena de oficialii partidei, iar Federatia Internationala de Tenis (ITF) i-a ridicat acreditarea. El nu a mai fost capitanul echipei Romaniei la meciurile de duminica.

Citeste si:
Ilie Năstase a fost prins băut la volan. Ce pedeapsă a primit...
Ilie Năstase a fost prins...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.