Sport 24 Aprilie 2017 09:40
FC Barcelona a castigat marele derbi al Spaniei cu Real Madrid, El Clasico, scor 3-2, la capatul unei partide entuziasmante, in care golul decisiv a picat practic la ultima faza, venind din gheata lui Leo Messi.

Prima parte a fost una deosebit de alerta, cu faze de la o poarta la alta si cu mult dinamism in cele doua ofensive. E drept ca Real a inceput mai bine, a fost echipa mai incisiva, echipa care 15-20 de minute a stat la timona partidei, fara sa aiba insa ocazii mari de a marca.

Ronaldo a semnat prima ocazie in minutul 20, cand sutul sau de la coltul careului era scos cu greu de Ter Stegen. Golul, pe undeva pe merit, avea sa vina curand pentru Real, in minutul 28, cand Casemiro a impins usor o minge in plasa, dupa ce balonul s-a dus din capul lui Ramos in bara din stanga lui Stegen. Barcelona a cerut offside, dar corect nu s-a acordat nimic.

Din nefericire pentru gazde, acestea nu au putut sa se bucure prea mult de avantaj. Caci 5 minute mai tarziu, Leo Messi a facut o faza personala superba, a trecut in viteza de doi fundasi adversi si a sutat fara sperante pe langa Navas.

Partea secunda a semanat mai mult cu un concurs de aptitudini intre portarii celor doua echipe, atat Navas cat si Ter Stegen remarcandu-se cu mari parade. Si din nou parca s-a jucat de la o poarta la alta, cu echipe deschise la efort si cu putine griji pentru defensiva.


Si acest lucru s-a vazut pentru ca au fost lasate spatii, iar ocaziile de gol au curs in ambele careuri. Ronaldo a incercat o foarfeca nereusita in minutul 65, Suarez a sutat in Navas din cativa metri dupa o pasa de efect a lui Iniesta, iar acestea sunt doar doua exemple sa spunem, din cate faze de gol au fost.

Golul a venit insa pentru Barcelona, in minutul 73, gol marcat de Rakitici, dupa un sut minunat de la 16-20 de metri, fara sperante pentru Navas, care s-a dovedit in sfarsit invins in acest mitan.

Cel mai frumos meci al sezonului de pana acum nu a vrut insa sa se termine indecis, iar in minutul 92, in ultima faza a partidei, pentru ca se acordasera 2 minute de prelungiri, Barcelona a dat lovitura. Dupa o incursiune excelenta a lui Sergi Roberto, care a mers cu mingea cale de 30-40 de metri, mingea a ajuns pana la urma la Messi in plin careu, iar acesta a sutat cu sete la coltul scurt, pentru o mare victorie.

Citeste si:
VIDEO Sheriff Tiraspol a obținut victorie în meciul contra echipei...
VIDEO Sheriff Tiraspol a...

3-2 final, dupa o partida mai mult decat nebuna, care aprinde acest final de sezon in Spania, Real si Barca avand acum acelasi punctaj, 75, madrilenii avand insa acea restanta cu Celta Vigo.

Ultimul gol al lui Messi a insemnat al 500-lea pentru el la Barcelona in toate competitiile, informeaza Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.